Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Кулинарно порн0 за пре-десетоноемврийски дъртаци

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
    Я кажете КАК ОБРЪЩАТЕ агнешки / ярешки ЧРЕВЦА ? Навремето един познат закла стадото кози, гледано от баща му, който беше получил инсулт и вече не можеше да ги води на паша. Предложи някаква супер-тънка цена и му казах, че купувам седем ярета ама да ми ги държи във фризера си на село, щото нямам място за толкова и да ми ги носи поетапно. Та, носи ми той първото яре и ми обяснява: "Това е шкембето, то ярешкото е много по-чисто от агнешкото, измиваш го там с четка, фъргаш първата вода от варенето, ако много ти мЕрише, това са червата, те трябва да се обърнат, жена ти знае как..." Аз му викам: "Как се обръщат? Жена ми не знае?" А той избухва в смях и отговаря "Айде стига си разказвал хуморески!" Та, намерихме някаква стара готварска книга, четохме-четохме, накрая жертвахме един молив и на него като "демо пред негри за ползване на презерватив" нахлузвахме чревцата, след което ги обръщахме, за да ги измием и после накиснем в солена вода с оцет и т.н. Справихме се, де, но ми е интересно така ли се прави (щото ме гложди един подозрениЙ, че не е баш така) ?
    Ами така е, само дето в нас се ползват старите добри куки за плетене, колкото по-дълги толкова по-добре. И ползваме с оцета и сода бикарбонат.След това сплитане, това жените трябва да го умеят по подразбиране и във водата. След сваряването вече по предпочитания на ядящите. Натюр, запечени с масло, и т.н.
    Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
    "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
    "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Ако касапина ги изпразни от пълнежа и подреди добре, основнота работа е свършена. После както казваш, но е лесно. Ако са смачкани, стискани и оплетени по-добре в кофата.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

У дома имаме дървена кука, направена точно за тая цел, и използвана повече от сто години.
        Аз знам как се използва, и жена ми също знае как се използва ( не от мен, просто и тя знаеше, като се оженихме ).

И си я ползваме, де

Коментар

За своя душа още като излезят от животното и майсторът има помощник става бързо само с вода. Измиването вече в къщи. И да, нещо като дървена клечка/кука имаше всяка къща. Черва бол, татооо
          Даника

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
            Рецептата е лаишка...
            Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
            За мидички...
            Ще пробвам. Много съм им мераклия, пък някакси все не се е получавало (аз никога не съм правил, нали споменах - все каубойски рецепти и при това от "наградусени" майстори на плажа).

Я кажете КАК ОБРЪЩАТЕ агнешки / ярешки ЧРЕВЦА ?
            На течаща вода. Хващаш края на червото, като леко го загръщаш навън и държейки го поставяш под водата. Тя почва да го налива и натежава, като така сама вкарва останалата част навътре и го обръща. Аз понеже много съм "напеченял", съм си изработил техника на държене с три пръста (между показалеца и средния като цигара, а с палеца бутам) на едната ръка, а с другата ръка поднасям само в началото, после водата си го увлича. Става направо неусетно. Като чистя черва за колбаси - понеже ги обръщам и стържа н-пъти - си пускам и малко топла вода, че иначе изтръпвам и се вкочанясвам. Иначе е по-добре със студена.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              На течаща вода...
              То и капут така се обръща..

Коментар

Е те първите от каква са, а че са се пукали е очевадно.
                Егати кулинарията и чревоугодниците
                Даника

Коментар

Егати кулинарията и чревоугодниците
                  Въпрос на вкус, казало кучето и... Аз например миди от тия черните каРеГотично не харесвам. Охлюви също. Виж има едни други миди, ама ги готвят на супа или яхния, често със все черупките, разни франсета, португалци и малтийци даже - те се ядват. Чревца (стига да не са свински) - на плоча, на скара (сърбите са им майстори), в саханче и на супа - облизвам си пръстите.
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Аз за тава често казвам.. ,,който яде". Тия пичове също се съмнявам, че биха яли нашите черни охлюви и миди, Ако са си извратеняци на темата. На жена ми и дъщерята им трябваше доста време да узреят за охлювите и магарешкия суджук, но сега ако има са първи. Не искат и да варят охлювите, а синът си ги кльопа от малък. Самостоятелно приготвени свински черва и шкембе май също рядко се готви. Даже нямам спомен да се е продавало и в старите шкембеджийници. За сърбите си мисля, че може би всичко тяхно месно и тестено не бих отказал.
                    Даника

Коментар

...
                      магарешкия суджук
                      ...
                      Охооо, па за тва Умрем !

Страхотно мезе, но го харесвам чисто, без друго месо, с бЕло винце.
                      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Пак въпрос на вкус. Бяло-само ледено, с газирана вода вместо бира, някакъв извратен шприц.
                        Даника

Коментар

Чревца (стига да не са свински)...
                          Самостоятелно приготвени свински черва...
                          Та свински черва изобщо ядат ли се! Във вид на черва, е въпросът, не като обвивка на колбаси.

Коментар

Та свински черва изобщо ядат ли се! Във вид на черва, е въпросът, не като обвивка на колбаси.
                            Тия "на плитка" са агнешки, ама сега ме замисляш сериозно по въпроса !
                            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Другарите в Западните (ни) покрайнини предлагат - на скара, на фурна и т.н. Да не се излъжете да поръчате! Питайте изрично от какво са чревцата преди да поръчате. Прочее, в Плевен има една готина кръчма - "Каруцата", там миналата година с компания (хем се осведомих и ги предупредих да не поръчват ) ни сервираха такива. Същата отврат и смръдня, като в Сърбия, но... другарите ми си ги изкльопаха.
                              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

На жена ми... ...трябваше доста време...
                                Аналогичен случай в наше село. Със синьото сирене. Взимам си аз 200-300 грама и бутилка вино, а жената отива в другия ъгъл на стаята (тогава живеехме на квартира, в една стая) и почва да ме гледа със всичкото отвращение, на което е способна.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X