От: Windows, Линукс и бъдещето на софтуера...
Windows не е първата ОС. Много минаха и заминаха преди него. Няма гаранция, че и той ще остане вовеки веков. Сума народ се дразнят и минават къде на Убунту, къде на Минт, шефа си купи дори Макбук. То и IE беше завзел 80% от дяла на браузърите, пък сега му смениха името, че ги е срам от него. Никъде из вселенските закони не е заложена ръководната роля на MS в чл. първи.
Сам по себе си фактът, че една безплатна ОС няма грам проблеми с драйвери и търкаля ширпотребата дори по-добре от многомилиардното творение на MS... на мен това ми говори много. Убунту ми работи по-бързо от Windows с антивирусна отгоре. Забележително по-бързо.
Първоначално публикуван от sparkybg
Преглед на мнение
Сам по себе си фактът, че една безплатна ОС няма грам проблеми с драйвери и търкаля ширпотребата дори по-добре от многомилиардното творение на MS... на мен това ми говори много. Убунту ми работи по-бързо от Windows с антивирусна отгоре. Забележително по-бързо.
предпочита да работи, да играе и прочие всекидневности без да се замисля много и да си инсталира вируси с 2 клика на мишката. И ще продължава да го прави под Windows поне докато въпреки всичките му недостатъци му е с една идея по-лесно да го направи там, или 90% от приятелите му правят същото. Налагано целенасочено десетилетия от една компания. При всичко отворено е "Орел и рак и щука" - докато се разберат за спецификациите на някой отворен формат, минала една петилетка, а през това време никой от големите не стои да ги чака. Типичен пример е всичко покрай WEB-а - където за бой са всичките замесени целокупно, не само майкрософт. Причината за доминацията на преди примерно 5 години беше съвсем същата - пазарен дял. Горе-долу преди толкова време инсталирах за сефте нещо различно от IE_то, което си вървеше с windows-а - преди това просто не виждах смисъл да го правя.
Коментар