Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Windows, Линукс и бъдещето на софтуера...

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Ицо, ако беше към мен. Наричай ме както искаш, все ми е тая, и нямам намерение да влизам в обяснителен режим към когото и да било. Тука ми лепнахте таман 4 други ника, та свикнал съм, нищо ново. Що за човек си да се занимаваш с тия глупости?
    Имаш ли нещо по темата, освен дежурните подигравки? Чавдар ми стига, дето щял да ме наритва (виртуално разбира се, как иначе) щото му пуснах линк с препратки към официални документи. Знам колко модерни сте станали, ама може ли да спреш с навика да се извентилираш след всяко мое мнение? Като толкова съм ти неприятен що изобщо се занимаваш с мен? Нещо критика ако имаш - е добре дошло. От "остроумията" ти нямам нужда. Ще локнат и тая тема, не за друго, то вече се чудя кое не се трие тука.
    Разправяте ми как не можело да стане, което нещо от много години е станало и работи. За който не е задръстен от подигравки и предразсъдъци.

    Коментар


    • Написал съм съвсем конкретно, а именно:
      1. стига празнословие
      2. грабни приза

      Очаквам резултат! Давай тигре, сдъвчи песимистите!
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

      И коментаторите...

      Коментар


      • Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        Написал съм съвсем конкретно, а именно:
        1. стига празнословие
        2. грабни приза

        Очаквам резултат! Давай тигре, сдъвчи песимистите!
        Над 95% от Нета върви на Линукс. Може да ми е старо инфото, ама нещо от тоя порядък.

        В реалния живот НЕ контактувам с хора като теб. Спести си съветите и "остроумията".
        От ваща модерност - в 21 първи век пътуваме по-бавно от 19-ти век, и в момента не мога да се разтопля щото климатикът не насмогва.

        Коментар


        • Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
          Ако трябва да съм стриктен - на мен ми искат да плащам залудо, отделно дето ми раздадоха от данъците и заминаха извън кмб. Като ми пратят лелите бланка писана на М$ офис и имам 2 варианта - ставам пират, или вадя 600 лева
          Бланка могат да ти пратят и на PDF, без значение на какво е правена. Даже такава за попълване. Всъщност дори не помня кога за последно като външен човек съм свалял нещо в DOC/DOCX. Да не говорим че можеш да си минеш документа през он-лайн версия на Office дори през телефона си вече, и да го направиш на PDF.

          Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
          , щото откровено лобират в полза на тая корпорация. Скоро дори няма да се отварят ако нямаш Уин 10, щото последния офис само на него върви, а обратна съвместимост не предлагат. А тоя Уин 10 върви само на нови машини...
          Категорично невярно:
          1. И най-новия Word отваря неща от поне Word 97 насам. Това са 23 години почти. НИКОЙ безплатен софтуер няма такава поддръжка. Това по отношение на обратната съвместимост.
          2. Не съм с WIN10 и на трите компютъра, на които работя. Колеги са на WIN10. Никой с нищо няма проблем по отношение на MS Office. Raboti се с версии от 2003 до последната.
          3. Все още има хора, работещи на XP. Включително на Office. Windows 7 го чакай да умре след.... над 5 години, минимум. По много причини.
          4. Особено в корпоративните среди, все още има хора, работещи на IE8, с прилежащите OS-и и прочие. Нещата са доста различни от краен потребител частно лице. Че и от MS даже ги поддържат, колкото и да не ти се вярва.

          Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
          Е предложи по-хубави. Не ми се вярва ББ да е незаменим, и Слънцето да забрави да изгрее без него.
          Незаменими хора няма. Просто алтернативите никакви ги няма и не се задават. Пак - за съжаление. Явно толкова си можем. Промити червени мозъци НЕ СА алтернатива, поне за мен. Тия ако започнат да пишат във форума, и Ясен няма да им смогне на глупостите.

          Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
          Мен никой не ме е обучавал на отворените офиси, бутончетата са пак тия и пак на същите места. За много увъртяни документи не знам, аз не пиша такива. Мисля, че 99% от лелите изобщо няма да имат грам проблем ако минат на безплатен офис. Без хелпове и обучение, просто е същото.
          Ти не си лелката от общината, нали? И ей-така, без да си обучаван, кво правим като някой ти прави дофумент, писан на MS Office.

          Не ме разбирай погрешно - никакъв фен на MS не съм (освен в частта C#). За съжаление след близо 3 месечно проучване решение не намерих, а даже и парите не бяха главния проблем. Проблема беше нещото да работи. Еми нищо на пазара не можа да ти направи от DOC PDF, така, както го прави самия Word например. Нищо. А ако имаше, това би ми облекчило проблемите генерално. Няма, и в склада няма.

          Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
          Сравняваш безплатен сървър, който е мислен с идеята да е лек. Сравняваш го с пре-скъп платен мастодонт. Все едно да сравнаваш велосипед с мотоциклет пистарка. За различни неща са правени.
          1. PostgreSQL също е безплатен. И в абсолютно всичко е по-добър от MySQL.
          2. SQL Server Express също е безплатен и върши работа на 99% от малките потребители. За твое сведение, SQL Server има билд за Linux. Подробности не знам, но знам че има. Интересно защо ли набутаха едни кинти да правят такъв билд, щом никой не го ще.
          3. Ето ти пряко сравнение - архивирането в SQL Server става с 2 клика на мишката. Това и пълен и разликов/частичен. Да архивираш нещо на MySQL - потърси по форумите - ще намериш препоръко за спиране на системата и коипране на директорията. Смех! За да го направи читаво колегата (3 сдвоени машини и всекидневен разликов back-up) му костваше 2 седмици занимавка само с това. И току на някоя машина нещо не и хареса и вземе че спре. Ако пък успееш да възстановиш архива без задълбочени познания по MySQL, и всичко стане от първия път - трябва сериозно да черпиш. Възстановяване в "тежкия" SQL сървър става пак с 2 клика на мишката и в 99.9% от случаите се случва безгрижно.

          Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
          И него ще зарежат...
          Да сравняваш Mono и Sliverlight с Core е смехотворно, или най-малкото показва че погледа ти върху това за какво иде реч никакъв го няма. Mono e кръпка на грешна корпоративна политика, базирана изключително на собствена операционна система а Silverlight е пак кръпка на резултата от груповата сбъркана политика на браузерописачите, които до един са за як лобут. Ама много як! MS в тая си част включително.

          .Net Core e революция във фирмената аполитика на MS и още по дефиниция е мултиплатформено, и още от версия 1 е реално такова. Вече има версия 3. И се оказва поне толкова успешен проект, колкото самото C#, което е на...16 години вече. МНОГО кинти се наляха и наливат в това, и до сега резултата е повече от добър. Просто разбраха че затворен код и залагане на продукти изключително за собствената си операционна система в съвременните реалности не е вариант. Сега е странно, ако не можеш да намериш сорса на някоя библиотека на .NET. И доволно голям процент корпоративен софтуер се пише на .Net.

          И за твое сведение, можеш да започнеш от утре да правиш продукти на .Net и да ги продаваш, без да дадеш и една стотинка на MS, и то с абсолютно пълноценна версия на VS. А като станеш достатъчно голям че да трябва - сумата годишно е повече от поносима дори за българска микро фирма и ти дава огромни възможности да девелопърстваш на кажи-речи всичко, дето MS бълват, пак съвсем легално.
          Последно редактирано от sparkybg; 09-12-19, 11:37.
          Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

          Коментар


          • Java доколкото знам е проект на SUN Microsystems, а не на МикроМеките. Тяхно е Java script, ако не се лъжа. Java изначално е предвидена да върви на SUN-ските процесори, по-късно е портвана под Виндофс.
            В интерес на истината и Word и доста микрософстки програми и продукти не са изначално тяхна разработма. MS DOS-a e само класически пример. MS Office също не е вся и все. Прилагат некоректни хватки за да се наложат. Киров/ Терзиев е прав за някои неща.

            Под С# - C Sharp ли се има предвид? С и С++ са си класика в жанра. Основните неща в Unix, a по-късно и Linux и др. са писани на тях. И това не е всичко. Далеч съм от мисълта да давам акъл, но историята най-малкото трябва да се знае...
            -Чем занимаетесь по жизни?
            -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.
            -Историята се пише с кръв, а се чете с пот!

            Коментар


            • Спарки, няма няма и пак се отплеснеш да сравняваш Уърд с останалите.
              Аз не искам да се сравнявам с М$, просто искам да спрем да им наливаме стотоци милиони и то периодично. Другото е въпрос на вкус, щом имаш свободата да решаваш. Като леля Гина ти експортне на ПДФ и после ти приеме отговора на ПДФ - ела ми се обади!
              Да сравняваш Mono и Sliverlight с Core е смехотворно, или най-малкото показва че погледа ти върху това за какво иде реч никакъв го няма. Mono e кръпка на грешна корпоративна политика, базирана изключително на собствена операционна система а Silverlight е пак кръпка на резултата от груповата сбъркана политика на браузерописачите
              Моно е като Wine, до колкото знам дори НЕ тръгна от меките. После го осиновиха, после го зарязват, като много други нещица от тях.
              Приеми, че има хора дето не искат да наливат пари в М$. Кво ни правиш такива? По Конституция дори съм защитен от монополи.

              Не е сериозно, че не можем да дишаме без М$. Алтернативи ИМА, и то много.

              Коментар


              • Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
                Java доколкото знам е проект на SUN Microsystems, а не на МикроМеките. Тяхно е Java script, ако не се лъжа.
                За Java-та си прав, за Js не си. Работата тръгва от Netscape някога:
                https://medium.com/@benastontweet/le...t-8c1ce3bffb17

                JavaScript е нещо съвсем друго и със съвсем други цели правено. Общ е само синтаксиса, донякъде, с всички езици със C-подобен синтаксис. Което впрочем, също барабар с всичките си кусури, просто се наложи почти изключително в WEB програмирането. Сега има и други опити - за многозадачност, за универсален език от ниско ниво за браузери и прочие. Не се очертава обаче някаква твърде различна алтернатива - масовите в момента се състоят в компилиране до JavaScript.

                Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
                Java изначално е предвидена да върви на SUN-ските процесори, по-късно е портвана под Виндофс.
                Да, което само по себе си е съвсем нов поглед върху нещата и първия масов инструмент за мултиплатформен софтуер, без да се налага (или почти без) да правиш портове и билдване на това или онова. Безспорен успех и доказала се във времето концепция. MS нямат нищо общ с това. Те взаимстват езика и основните му характеристики като такива, но дълго време си лежат на кълката Windows и толкоз. Да, ама пазара показа че е нужна мутиплатформеност, трябваше им време да го преглътнат, но в крайна сметка се счупиха и взеха въответните мерки, поне до тоя момент адекватни. Не стана от първия опит с Mono, в което също наляха пари, но пък именно тоя проект им показа че нещата са възможни и им изясни концептуално какво куца и какво трябва да се преправи.

                Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
                В интерес на истината и Word и доста микрософстки програми и продукти не са изначално тяхна разработма. MS DOS-a e само класически пример. MS Office също не е вся и все. Прилагат некоректни хватки за да се наложат. Киров/ Терзиев е прав за някои неща.
                Ако смятате че превъзнасям MS Office - в грешка сте. Ужасен е в много отношения и това е абсолютен факт. Но в частта си Word е толкова сложен продукт че още не се е намерил някой, който да напише нещо дето да е съвместимо на поне 99%. Дано това се случи, но за момента го няма.

                Ето ти конкретно моя казус - клиенти да си редактират и правят сами макети на документи, които нашият софтуер да попълва и да прави на PDF, и това да работи независимо на какво е писан DOC/DOCX файла. Поне преди година-две, когато за последно рових, всичко на пазара се дънеше зверски, а говорим включително за платен софтуер за 5 цифрени суми, на които първата е далече от 1. Единствения вариант да не зависиш от външна инфраструктура е да инсталираш Office на сървъра, на който е web приложението, което е меко казано неприемливо. Или да си правиш друг сървър, отговарящ само за това. Което поне за мен пак е неприемливо.

                Първоначално публикуван от KingofROAD Преглед на мнение
                Под С# - C Sharp ли се има предвид?
                Да. VB.Net, може съвсем същото, впрочем, но самия факт че не прилича на C определя според мен и доста по-ограниченото му спрямо C# ползване.

                И понеже пиша на всичките изброени от много години - C# като език, за това, за което е правен, заедно със VisualStudio, е изключително приятна среда за разработка, макар и по нечий вкус тежка. Дотолкова че ако година-две работиш само това, всичко останало започва да ти се струва адски криво.

                ...макар че и за тежестта не съм много съгласен. Android studio например е доста по-бавно и тромаво и бъгаво в почти всичко, без да е от MS и без да е задължително за Windows. И не само то. И в един момент се усещаш че неща, които във VS ти отнемат никакво време, на другото място или ги няма, или се правят по доста по-извъртян и бавен начин.

                Може би във всичко с което свикнеш е така, но когато започнах проекта преди 4-5 години, да свикна не ми беше никакъв проблем.

                Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                Коментар


                • Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
                  Спарки, няма няма и пак се отплеснеш да сравняваш Уърд с останалите. Аз не искам да се сравнявам с М$, просто искам да спрем да им наливаме стотоци милиони и то периодично.
                  Ама то и аз не искам. Просто, не го виждам как ще се случи. Мечтите са хубаво нещо, ама реалността е друга - MS просто много добре са си вързали гащите и процеса тръгва още от MS-DOS.

                  Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
                  Като леля Гина ти експортне на ПДФ и после ти приеме отговора на ПДФ - ела ми се обади!
                  Става с едно "цък" на мишката, и само те пита за име на файла.

                  Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
                  Моно е като Wine, до колкото знам дори НЕ тръгна от меките. После го осиновиха, после го зарязват, като много други нещица от тях.
                  Приеми, че има хора дето не искат да наливат пари в М$. Кво ни правиш такива? По Конституция дори съм защитен от монополи.
                  Що па реши че аз искам? Ми не искам. В случая обаче не мога да си го позволя. Пък и горе вече ти писах - като разработчик можеш да започнеш без да им налееш и една стотинка, освен за OS-а на компютъра, на който ще работиш, макар че и това не е задължително.

                  Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
                  Не е сериозно, че не можем да дишаме без М$. Алтернативи ИМА, и то много.
                  Да де, ама пазара показва друго. Пак - не съм щастлив от тая работа, но от поне 20 години MS е псуван и отричан, предвиждано е как ще свърши едва ли не утре безброй пъти, и нищо достатъчно смислено за да го измести от пазара така и не се случи. Един от проблемите е именно в тия "много" алтернативи - всеки там си копа нещо според вижданията си, всеки се опитва да наложи собствените си неща на дребно, прахосват се тонове усилия за това, и в крайна сметка се оказва че поединично нищо не се получава, просто защото "единиците" в процеса са направо микроскопични, поставени до MS.

                  Знаеш ли какви усилия коства репортването на един бъг така че сътоврилия го да си признае че се е омазал, и да го оправи? Това ми се случва през месец-два, все за безплатни неща - 3 версии нещото работи като хората, и на 4-тата някой "оптимизатор" се осере до ушите. Chrome в момента е говно точно по такива причини - преди година беше най-добре рендерващия браузер, сега прилича на IE11 в тая си част. Нещата на моменти стигат до откровена дебилност.
                  Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

                  Коментар


                  • Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
                    Над 95% от Нета върви на Линукс. Може да ми е старо инфото, ама нещо от тоя порядък.
                    Тая информация е изключително вълнуваща, но е много далече от дискусията и по никакъв начи не касае крайния потребител на компютър и софтуер.
                    Тоест, пак се отнасяш извън темата.

                    Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
                    В реалния живот НЕ контактувам с хора като теб. Спести си съветите и "остроумията".
                    От ваща модерност - в 21 първи век пътуваме по-бавно от 19-ти век, и в момента не мога да се разтопля щото климатикът не насмогва.
                    Много ти благодаря че ме запозна с житието си. Тъй като избягвам да контактувам с хора които само мрънкат и циврят, то той не представлява интерес за мен и намирам за удачно да спреш да ме информираш занапред. Има фейсбуци, твитери и какво ли не още. Предполагам че ще успееш да намериш подходяща аудитория.

                    Кога да очаквам де представиш пълнофункционална десктоп състема с изцяло безплатен софтуер която би задоволила потребностите на всички потребители?
                    Че иначе приказките ти си остават само приказки...
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

                    И коментаторите...

                    Коментар


                    • Първоначално публикуван от itsso
                      Много ти благодаря че ме запозна с житието си. Тъй като избягвам да контактувам с хора които само мрънкат и циврят, то той не представлява интерес за мен и намирам за удачно да спреш да ме информираш занапред. Има фейсбуци, твитери и какво ли не още. Предполагам че ще успееш да намериш подходяща аудитория.
                      Защо реши, че те информирам лично тебе? Спри да лееш простотия след почти всеки мой пост, и всички сме щастливи. Ако имаш нещо по същество да ме обориш по фактологията - винаги си добре дошъл. Ей го Спарки, на диаметрално противоположна позиция сме, но е запознат и приятен опонент.
                      Първоначално публикуван от itsso
                      Кога да очаквам де представиш пълнофункционална десктоп състема с изцяло безплатен софтуер която би задоволила потребностите на всички потребители?
                      Че иначе приказките ти си остават само приказки...
                      Когато ми представиш най-добрия джип, за всички мераклии да пасне, и да е без пари. За 99% от огромната армия на чиновничеството - Линукс върши работа. Па и други ОС има, ама да не задълбаваме.

                      Първоначално публикуван от sparkybg
                      Що па реши че аз искам? Ми не искам. В случая обаче не мога да си го позволя. Пък и горе вече ти писах - като разработчик можеш да започнеш без да им налееш и една стотинка, освен за OS-а на компютъра, на който ще работиш, макар че и това не е задължително.
                      Eми сума и народ се оправя без М$, при това хард кодинг като тебе. И за хляб има и за луканка. Ти като не може да си позволиш е някакъв частен случай.

                      Първоначално публикуван от ikirov
                      Като леля Гина ти експортне на ПДФ и после ти приеме отговора на ПДФ - ела ми се обади!
                      Първоначално публикуван от sparkybg
                      Става с едно "цък" на мишката, и само те пита за име на файла.
                      То не мога да ги накарам да ми изпринтят някой страничен документ, ти ми разправяш да минаваме през междинен формАт. Освен това обратният вариант от pdf на word хич не го виждам. Освен това ги и размества обектите, освен това лелята после не може да го редактира.
                      Първоначално публикуван от sparkybg
                      И понеже пиша на всичките изброени от много години - C# като език, за това, за което е правен, заедно със VisualStudio, е изключително приятна среда за разработка, макар и по нечий вкус тежка. Дотолкова че ако година-две работиш само това, всичко останало започва да ти се струва адски криво.

                      ...макар че и за тежестта не съм много съгласен. Android studio например е доста по-бавно и тромаво и бъгаво в почти всичко, без да е от MS и без да е задължително за Windows. И не само то. И в един момент се усещаш че неща, които във VS ти отнемат никакво време, на другото място или ги няма, или се правят по доста по-извъртян и бавен начин.

                      Може би във всичко с което свикнеш е така, но когато започнах проекта преди 4-5 години, да свикна не ми беше никакъв проблем.
                      То като си свикнеш с Еклипса и после скъпите прехвалени продукти на Atlassian са ти криви. Android studio е емулация през плъгин, върху съвсем трето IDE, нищо общо с Visual Studio.

                      Първоначално публикуван от sparkybg
                      Ето ти конкретно моя казус - клиенти да си редактират и правят сами макети на документи, които нашият софтуер да попълва и да прави на PDF, и това да работи независимо на какво е писан DOC/DOCX файла. Поне преди година-две, когато за последно рових, всичко на пазара се дънеше зверски, а говорим включително за платен софтуер за 5 цифрени суми, на които първата е далече от 1. Единствения вариант да не зависиш от външна инфраструктура е да инсталираш Office на сървъра, на който е web приложението, което е меко казано неприемливо. Или да си правиш друг сървър, отговарящ само за това. Което поне за мен пак е неприемливо.
                      xslt трансформации, няма по-безболезнено. Като го не разбират клиентите - да се научат!

                      Коментар


                      • Преди седмица ми свалиха звезди от нашата и съседните галактики по повод Elementary OS. Някой- нещо да каже? Свързване в мрежа, драйвери за периферни устройства...? Потребностите ми са на ниво коментираната по- горе леля Гина- браузване, офис пакет и нещата, които си работят без да ги забелязвам, но спрат ли да работят се превръщат в жизненоважни.
                        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

                        Коментар


                        • Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                          Преди седмица ми свалиха звезди от нашата и съседните галактики по повод Elementary OS. Някой- нещо да каже? Свързване в мрежа, драйвери за периферни устройства...? Потребностите ми са на ниво коментираната по- горе леля Гина- браузване, офис пакет и нещата, които си работят без да ги забелязвам, но спрат ли да работят се превръщат в жизненоважни.
                          Клонинг на Убунту.
                          Не съм го виждал на живо, ама по-добре оригинално Убунту, СМСМ.
                          Убунту си разпознава почти всичко на първо четене, дори с инсталиран офис идва.
                          "но спрат ли да работят се превръщат в жизненоважни" - някой стар комп от тавана за тая цел. Като тоя дето ме ядат тука че бил с Уиндоус. Редовни бакъпи и най вече да си сигурен, че са проверени.

                          Коментар


                          • Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
                            Защо реши, че те информирам лично тебе?...
                            Не съм решил. Ама нали си се изпъчил насред мегданя на форума и си се равикал - само опен сорс, долу меките. Та реших че имаш какво да кажеш.
                            Всъщност бих се учудил ако можеше да отговориш с нешо смислено, освен общи приказки. За меките, за ябълките, за капиталистите и т.н.

                            Първоначално публикуван от ikirov Преглед на мнение
                            ...Спри да лееш простотия след почти всеки мой пост, и всички сме щастливи...
                            Като че ли долявам някакъв комплекс? С тоя ти никнейм почти не съм комуникирал. Откъде тая ти мания за преследване?
                            Би ли подкрепил словата си с някой и друг цитат? Знам, знам, и сега като настане едно неловко мълчание или като здрънкаш пак общи приказки. За меките, за ябълките, за капиталистите и т.н.
                            С което до болка познатият ти репертоар се изчерпва...
                            Не чета коментари и не отговарям на такива.

                            И коментаторите...

                            Коментар


                            • Е, няма ли да спрете да се връзвате на селския ИТ кУрифей? Дето се е загрижил каката в селсъвета на каква ОС го играе пасианса?

                              Коментар


                              • Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                                Не съм решил. Ама нали си се изпъчил насред мегданя на форума и си се равикал - само опен сорс, долу меките. Та реших че имаш какво да кажеш.
                                Всъщност бих се учудил ако можеше да отговориш с нешо смислено, освен общи приказки. За меките, за ябълките, за капиталистите и т.н.

                                Като че ли долявам някакъв комплекс? С тоя ти никнейм почти не съм комуникирал. Откъде тая ти мания за преследване?
                                Би ли подкрепил словата си с някой и друг цитат? Знам, знам, и сега като настане едно неловко мълчание или като здрънкаш пак общи приказки. За меките, за ябълките, за капиталистите и т.н.
                                С което до болка познатият ти репертоар се изчерпва...
                                Не се изчерпва, чудя се дали да изпростея по твой адрес, и да си заработя нов бан.
                                Какъв точно ти е проблемът със скромната ми персона? Нещо у паничката ли ти бъркам, морала ли ти развалям, що си се разпищял тъй кански след постовете ми?
                                Щото на мен меките ми бъркат у паничката, докато пътувам у мотриси буквално на 50 години, а локомотивите не могат да издърпат 400 км. без да се строшат. Ни пътищата ни пътища, ни обществения транспорт прилича да е за хора. В това време дето е около нулата градуса, и кенефите замръзнали, няма измиване. Всичката я Мара втасала - буля Гина с ентърпрайз лиценз! И наш Ицо пуснал трифазния бучилник колко не съм прав.
                                Последно редактирано от ikirov; 09-12-19, 20:54.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X