Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Препоръчайте ми лаптоп

Важното е за какво ще се ползва лаптопа. Видео картата е от среден клас и за много приложения е достатъчно добра.
    При игрите при средни настройки също става.

Коментар

За видеомонтаж е лаптопа. За тази работа видеокартата се ползва колкото да ти възпроизведе изображението, а сметките се правят от процесора и RAM-a. Не е проблем да се сложи и някаква геймърска косачка (видео карта) въпреки, че и тази, ако се наложи - ползва PAM-a и производителността и става повече от прилична. Хардиска е на 7200, но дъното има опция да го направя хибирид или изцяло да мина на флаш памет като и падне цената достатъчно, че да ми е рентабилна скоростта. Исках мнение за съотношението цена/вложени компоненти...

Коментар

• Re: Препоръчайте ми лаптоп

Марто на мен не ми харесва само ефтинкото шаси, иначе другото си е ОК. За видеомонтаж ще ти върши работка, има достатъчно рам и процесор - само го виж на живо как му е матричката, видим ъгъл и цветове - напоследък асус слагат не лоши матрици ама все пак...

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
          За видеомонтаж е лаптопа. За тази работа видеокартата се ползва колкото да ти възпроизведе изображението, а сметките се правят от процесора и RAM-a. Не е проблем да се сложи и някаква геймърска косачка (видео карта) въпреки, че и тази, ако се наложи - ползва PAM-a и производителността и става повече от прилична. Хардиска е на 7200, но дъното има опция да го направя хибирид или изцяло да мина на флаш памет като и падне цената достатъчно, че да ми е рентабилна скоростта. Исках мнение за съотношението цена/вложени компоненти...
          Не беше ли ти, дето обясняваше, че само мак ретина дисплей става за тази работа, а Асус са боклуци и за нищо не стават? Какво се случи?

За да стане хватката, трябва да сме на едно място, че няма как да ти изпратя 50 гигабайта файл (номера е да работим с един и същи файл). Иначе инсталираш последния "премиер" на Адоб и правим индентични проекти с въпросния файл, слагаме еднакви настройки, пускаме едни и същи ефекти и експортваме файла в един и същи формат! Гледаме колко се товарят процесори, видеоплатки, РАМ и памет, колко греят и за колко време ще извършат операцията (в твоя случай и колко пъти ще ти гръмне премиера) - това е в общи линии...
          Последно редактирано от alex_markov; 22-05-13, 08:26.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
            Не беше ли ти, дето обясняваше, че само мак ретина дисплей става за тази работа, а Асус са боклуци и за нищо не стават? Какво се случи?
            Ами то много зависи и каква операционна система ще му курдисам...

А, на въпроса "Какво се случи? - трябва още една монтажна машина, а кинти за Епъл няма (не ми се взима настолен, че няма къде да се завъртя вече), иначе е ясно какво щеше да се случи...

Коментар

ми аз да потретя - евтино шаси, смотана VGA! Аз бих жертвал малко терабайти, а защо не и рам за сметка на по-читаво шаси и/или VGA.
              В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Първоначално публикуван от bushiDO Преглед на мнение
                ми аз да потретя - евтино шаси, смотана VGA! Аз бих жертвал малко терабайти, а защо не и рам за сметка на по-читаво шаси и/или VGA.
                Подкрепям напълно. Картата и шасито не се сменят, а рам и хдд можеш да махаш и добавяш, колкото си искаш, та не са определящи. Същото важи и за монитора, ако е зле и искаш да го смениш с по-добър ще ти излее златен.

Коментар

Не е така. При изчисления хубава видеокарта ще ти свърши по добра работа от много бързия процесор

Коментар

• Re: Препоръчайте ми лаптоп

При изчисления хубава видеокарта ще ти свърши по добра работа от много бързия процесор
                    Само ако се ползва от софтуера иначе видеокартите са супер сметачки, по бързо смятат от някои процесори, те не случайно се ползват за кракване на хеш пароли.

Коментар

• От: Re: Препоръчайте ми лаптоп

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                      Само ако се ползва от софтуера иначе видеокартите са супер сметачки, по бързо смятат от някои процесори, те не случайно се ползват за кракване на хеш пароли.
                      А кои съвременен производител на софтуер(без значение какъв), ще заложи само на процесора, при условие, че може да ползва и мощта на GPU?

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                        А кои съвременен производител на софтуер(без значение какъв), ще заложи само на процесора, при условие, че може да ползва и мощта на GPU?
                        ми като немаш мощта на GPU (какъвто е случая с обсъждания мноутбук), на какво друго да заложат производителите на софтуер, освен на процесоеа?!?

Коментар

ми като немаш мощта на GPU (какъвто е случая с обсъждания мноутбук), на какво друго да заложат производителите на софтуер, освен на процесоеа?!?
                          Сегашния софтуер е на такова ниво, че както каза и Даниел, дори елементарните bruteforce програми се възползват от всяка ВЪЗМОЖНА изчислителна мощ. Какво остава за софтуери за по няколко $$$.
                          Като се замисля преди нямаше дори 64-битови програми, сега трудно се намират 32 битови, така че...

Коментар

така че кво? софтуера ще замени хардуера?!? Двете работят в симбиоза, ма не става само с едното!

Коментар

• Re: От: Препоръчайте ми лаптоп

софтуера ще замени хардуера?!?
                              Сам виждаш че така става Драйвера за видеото 200 МБ - все повече се залага на софтуера за сметка на хардуера - много ясно че без хардуер няма как да стане За пример ще дам Бравия Енджън за телефона - софтуерно решение, много юзъри го класифицират като плацебо. Същото е и с видеокартите и не само, с едните драйвери предава гадно, излиза ъпдейт и нещата се пооправят малко.

Какво остава за софтуери за по няколко $$$.
                              Не съм сигурен, че е така, ползват ако могат и ако го има написано - голяма част от софтуера ползва софтуерни емулатори, а при някои има възможност да се настрои да ползват видеокартата.

Специално за видеомонтаж не съм сигурен какво се поддържа, нека спецовете да кажат какво се ползва, когато нямаш хардуерни кодери.

Коментар

• От: Re: От: Препоръчайте ми лаптоп

http://www.sonycreativesoftware.com/...puacceleration

http://www.adobe.com/bg/products/pre...ech-specs.html
                                Optional: Adobe-certified GPU card for GPU-accelerated performance
                                и т.н.

и все пак да поясня, че става въпрос за използване на последните версии, а на на версии набори на Windows XP, когато 64-битовата програма беше нещо от далечното бъдеще...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X