Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Препоръчайте ми лаптоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Препоръчайте ми лаптоп

Първоначално публикуван от Preslav Peychev Преглед на мнение
    Няма начин 100% от работата, която вършиш на лаптоп и на настолен, да я вършиш по същия удобен начин на нещо 10-инчово без клавиатура.
    Искам да видя как се работи на фотошоп на тва огледалце Натиснете снимката за да я уголемите

Име:cm.gif
Прегледи:3
Размер:2.3 КБ
ID:5481178
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Както и текстови документи... ако имаш да пишеш и редактираш не те чувствам.
      ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
      08седем9010З60
      MAKE RALLY NOT WAR
      Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от Preslav Peychev Преглед на мнение
        Няма начин 100% от работата, която вършиш на лаптоп и на настолен, да я вършиш по същия удобен начин на нещо 10-инчово без клавиатура.
        Има си клавиатура! Въпросът е да свикнеш с докосването на монитора, а не с натискането на бутони. И пак казвам - изборът е индивидуален, аз в момента работя с праисторически настолен с клавиатура, дъщеря ми работи с таблета, но виждам, че няма проблеми. Между другото , когато последно бях в Идилево в мотокъмпа, всички чужденци бяха с таблети и аз се чудех какво е това тогава, не вярвам да са по тъпи от нас, за да ги ползват...

Коментар

Какво прави дъщеря ти с него?
          Чужденците може да са били с таблети, но това не значи, че за работа не си използват РС-тата и лаптопите.
          Таблета става за мейли, сърфиране.
          Работа от типа на фотошоп, целия офис пакет, аутокади и компания-забрави.
          Последно редактирано от Preslav Peychev; 11-05-13, 18:16.
          08седем9010З60
          MAKE RALLY NOT WAR
          Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от Dan7 Преглед на мнение
            Има си клавиатура! Въпросът е да свикнеш с докосването на монитора, а не с натискането на бутони. И пак казвам - изборът е индивидуален, аз в момента работя с праисторически настолен с клавиатура, дъщеря ми работи с таблета, но виждам, че няма проблеми. Между другото , когато последно бях в Идилево в мотокъмпа, всички чужденци бяха с таблети и аз се чудех какво е това тогава, не вярвам да са по тъпи от нас, за да ги ползват...
            И да свикнеш с всичко, между 10 и 15 инчов екран разликата е значителна, като производителност също, а и деин куп софтуери, дето са налични за Windows на таблета просто ги няма. После, в пъти по-малко рам, в пъти по-малък диск, ако има въобще.

Бе съвсем различни бири са си. Таблета да си цъкаш из интернет си е перфектен. Да си пуснеш някой филм - пак така, дори включен към телевизора. Но до там. И пак ако е вкъщи, дори лаптопа трябва да си включиш към истински монитор, иначе поне на мен ми е неудобно.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Може ли да ползвам темата, че и мен ме чака покупка. Харесах си Sony VAIO SVE1512E1EW

Някакво мнение?
              Последно редактирано от Preslav Peychev; 11-05-13, 23:10. Причина: линк
              Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Сервиза на Сони, ако не греша е в Германия. Други не нога да ти кажа, дизайна им поне е красив.
                Александър

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                  Сервиза на Сони, ако не греша е в Германия. Други не нога да ти кажа, дизайна им поне е красив.
                  Колега, много странни ги пускаш в тази тема!

- това дето съм го цитирал, как го оценяваш (ако е вярно) - като + или напротив;
                  - дай повече подробности за "проучването" показващо, че не трябва да се взима НР и как кореспондира с твоя личен опит с марката;

и да си кажа и аз принципното мнение - в ниския клас всичко е подобно като качество на изработка и надеждност, та остава съотношението производителност / цена и сервиз!
                  В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Ами това си има и + и -. Хубавото е, че машината ти я сервизират в Германия (ако все още е така), лошото е, че чакаш да пътува дотам и обратно. Не съм имал Сони и не мисля да си купувам. Колегата си е харесал такова за около 1000 лв, но за тези пари може да се купи Acer с I5 или ремаркетирана/на старо/ factory refurbished, т.е. почти като нова машина с i7. Онзи ден като ходих да ми чистят лаптопа едно момче се обзаведе с Inspirion 7720 refurbished за около 1200 лв с ДДС - 17 инча, с i7 и 650m видеокарта. Аз не разбирам много, но нали сме офроуд форум и всеки може да си каже мнението. Моето е, че в крайна сметка всичко е до късмет.

Относно моето "проучване" - да, от доста време обикалям по магазините и фирмите за компютри и чета разни форуми. На няколко места, където сервизират машини, ми казаха, че Compaq и дори Probook, са с много голям % проблеми с отлепяне на видеокарти от дъното и други неприятни проблеми вследствие от прегряване и/или некачествена сглобка и лошо охлаждане.

Личният ми опит е с едно HP , ама от старите с Core 2, среден клас бизнес машина. Работи като пушка, само че батерията му умря сравнително бързо. Даже не е пастирано, само съм го отварял за почистване и му слагах рам.

Много е важно да се реши за какво ще се ползва машината.

Ако е само за офис + филми и някакви леки игрички може да се окаже, че не е необходима допълнителна видеокарта. Повечето съвременни машини ползвт т.нар Optimus технология или може да се изключи допълнителното видео. Според мен за повечето потребители, вградената в интелския процесор видеокарта HD4000 е напълно достатъчна. Само за сведение - като работя с Nvidia видеокартата батерията ми умира за 2-3 часа, докато с интелската 6-8 часа са постижими. I5-ицата, та дори I3-ката също биха свършили работа засега, но в никакъв случай Celeron или Pentium B - не се пести много като пари, но се губи много откъм възможности.

Други неща, които трябва да се имат предвид е дали ще се разнася много - по тънките и леки машини имат по-малка батерия, процесори работещи на по-ниска честота и по-малко слотове за памет и са сравнително скъпи. Така наречените "Desktop Replacement" машини не могат да заменят 24 и повече IPS монитор, така че и там не знам дали има смисъл да се скача. Затова и най-купуваният клас е 15,6 инча.

CD-rom-а не е задължителен вече, но наличието му позволява след време да се закупи сложи на негово място втори хард диск.

Наскоро открих един прекрасен чуждестранен сайт - techinferno, където ентусиасти се занимават с BIOS-a на машините и благодарение на тях, GT650m се превърна в GTX660 (разликата е в работната им честота).

Като цяло съм съгласен с горното мнение за машините от ниския ценови клас.

П.П. каквото и да се вземе - много важно е машината да се повдигне леко над бюрото, така че отдолу да останат около 2-3 пръста за циркулация - сваля работната температура с 5-10 градуса.
                    Александър

Коментар

Първоначално публикуван от bojitch Преглед на мнение
                      Може ли да ползвам темата, че и мен ме чака покупка. Харесах си Sony VAIO SVE1512E1EW

Някакво мнение?
                      По принцип хубави машини, на външен вид изглежда добре. Като характеристики не е нещо особено, това е ниският клас на Сони. Сервиза наистина е в Германия - обаждаш се на един телефон, идват, взимат ти лаптопа и след седмица и нещо ти го връщат ремонтиран. Но дано не попаднеш на каръшка бройка, защото някой път се налага да ходи няколко пъти до сервиза и цял месец може да не го видиш. Но това се отнася и за всички останали марки. Конкретно този модел върви с Windows 8, хубавото е, че има драйвери и за Windows 7, който аз лично го предпочитам.

Ако си сложиш и един SSD на мястото на оригиналния твърд диск ще имаш нещо невероятно бързо.

Предлагам ти да погледнеш и офертите на Toshiba с No Matter What гаранция. Ако лаптопа ти омръзне може да го строшиш и да ти го сменят с нов, разбира се еднократно.

Независимо каква марка си избереш, и без значение дали е нисък или висок клас, трябва да знаеш, че има куци бройки, които постоянно дават някакви проблеми. Така че се моли да не попаднеш на такава .

Коментар

Какво мислите за тази машина, на тази цена..?!!!

K95VJ-YZ064M [ 18.4" 16:9 Full HD (1920x1080) LED Backlight, CPU Intel Core i7-3630QM, RAM 32GB DDR3, HDD 3TB, NV GF 635M 1GB, DVD-RW, WiFi N, HDMI,Sonic Master, Free DOS] - $1120.84

Коментар

хмм - много RAM/HDD и посредствена VGA. Kолега, за какво би го ползвал това нещо?
                          Последно редактирано от bushiDO; 21-05-13, 23:25.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                            Какво мислите за тази машина, на тази цена..?!!!
                            Само хубави работи, Марто!
                            Супер е, но и на мен ще ми е интересно за какво би го използвал.
                            08седем9010З60
                            MAKE RALLY NOT WAR
                            Confidence in Motion

Коментар

кажи някоя хубава работа? Евтино шаси, евтина видеокарта... поне едно SSD да бяха боднали....

Коментар

Какво му е на видеото ако се ползва за работа?
                                За игри си има други лаптопи, предполагам се досещаш кои.
                                08седем9010З60
                                MAKE RALLY NOT WAR
                                Confidence in Motion

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X