Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Аз още по-горе ти казах че градусите не са тия, които мислиш, най-ммалкото защото на 220 запояването на кяквото и да е щеше да е мъка неземна.

Но и това, което мериш с мултицета не е съвсем сигурно колко е реалност. Реалността е - тинол 63/37, на 182 трябва да е твърд, на 184 да е течен. И търпеливо, защото тоя поялник е муден. Трябва да го оставиш за 2-3 минути на 182 и още толкова на 184.

Друг вариант - чист калай се топи на 232 градуса, чисто олово на 327.5 градуса.

И не на последно място, връзката между температурата на термодвойката и човката при тия поялници е малко силно казано връзка.

И съвсем не на последно място - често меренето на термодвойката, както и самата термодвойка при уред от тоя клас не са с велика точност, та очаквай и от там +/-10 градуса разлика. Аз затова си калибрирам профилите на поялниците с тинол и олово - не завися от показанието на нищо, макар че имам мултицет от доста висок клас.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Има си бъзикни специално за целта и хората, които го намират за важно.
      За пример Hakko FG-100. Не вярвам да е скъпо предвид че изглежда несериозно.
      Предполага се че измерва със задоволителна точност.
      Въпреки, че и при него измерването е с термодвойка по същият метод както с мултицет.

Струва ми се полезен предимно за влогъри!

На мен до сега не ми е хрумвало да проверявам дали температурата отговаря.
      Не ми е важно, настройвам изцяло на усет.
      И сега не зная с тинола, който ползвам на колко градуса работя.

STM контролера при мен има една много полезна фукция: като натиснеш тумблера вдига температурата до по-висока стойност за определено време.
      След това връща към зададената, нещо като турбо режим.

Супер удобно като трябва да направиш спойка на полигон с голяма площ.

За съжаления моята версия на фърмуера не може да променя времето.
      Или поне не съм видял как.

П.С: Доколкото си спомням настройката на турбо режима дори не е на конкретна стойност а на градуси над зададените.
      Примерно +50 от текущата настройка.
      Не го ползвам много активно и не си спомням точно.

Както и да работи и много полезна функционалност!!!

​​
      Последно редактирано от Esper; 27-12-20, 06:57. Причина: Допълване
      Враг усраине

Коментар

• Кое наричаш "тумблера"?

Коментар

• Врътката, кранчето, селектора... То има само едно нещо за интеракция отпред.
          Не знам как е модерното му име.

П.С: Ротари енкодер? Бахти как звучи, дано поне е съдържателно!
          Последно редактирано от Esper; 27-12-20, 15:00.
          Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            И съвсем не на последно място - често меренето на термодвойката, както и самата термодвойка при уред от тоя клас не са с велика точност, та очаквай и от там +/-10 градуса разлика. Аз затова си калибрирам профилите на поялниците с тинол и олово - не завися от показанието на нищо, макар че имам мултицет от доста висок клас.
            До сега не съм попадал на мултицет,който да мери с някакво сериозно отклонение.Всъщност точно този от снимката дава леко отклонение,но не съществено,батериите са му за смяна ,3 бр.по ААА
            За мен винаги е било учудващо, мултицет за 10 лв.да вади същите измервания като флук за 700 лв но е така.

Високия клас имат други предимства.За меренето на бюрото ,всички мерят точно.

А и това са част от бойния Арсенал,който пада от различни височини,стои на студено,забравят се често по обектите,тея двата жълтите са по на 20+ години и струват под 15 лв.

Бяло оранжевия мастеч е около 100 лв.и работеше на бюро, съответно и най калпав ,редовно яде батериите ,не съм сигурен и ако му светнеш подсветката кога я гаси,тоест ако свети 2 минути и си я пуснал...гасиш уреда,пускаш го да мериш нещо за 10 секунди и пак го гасиш ...това ще се повтаря 12 пъти, докато не си нулира таймера от 120 секунди до 0

Имам също висок клас няколко уреда ,които не се ползват и са за самочувствие... загубена работа.
            Последно редактирано от Roninn; 27-12-20, 08:31.
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

• Спарки има предвид не толкова точността на уреда а тази на термодвойката.

П.С:

Сега от любопитство погледнах за цена на "бъзикнята" - 240 гущера?!?

https://www.amazon.com/dp/B07Y25G7Q8/

Тия не са у ред. Представям си каква щеше да е цената ако не изглежда като извадено от Зрънчо.
              Това вЕрно е само за влогъри!!!
              Последно редактирано от Esper; 27-12-20, 09:02.
              Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                За пример Hakko FG-100.
                ​​
                Хич не ми го давай тоя боклук за пример. И такова имам. Според него тинолът се топи на 168 градуса.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение

Високия клас имат други предимства.За меренето на бюрото ,всички мерят точно.
                  Хм, явно представата ни за точно е различна. На вискоя клас другото предимство е че точното им мерене не зависи от батерията, например. Както и от околната температура и други подобни.

Имам MASTECH 2 броя. Знам ги колко могат и колко не могат. Не са лоши уреди, ама си меря с Agilent-а, защоито не мога да съм сигурен на другите какво ще им скимне в дадения момент.

При него впрочем (както и при аналогичния Fluke), въпросната повреда от мерене в контакта при грешно избран режим, просто не се случва. Ето ти го нагледно (на 32:50):
                  https://www.youtube.com/watch?v=bKvyoZa5J8Q

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Хич не ми го давай тоя боклук за пример. И такова имам. Според него тинолът се топи на 168 градуса.
                    Е нали се извиних - аз мислех, че е нещо евтино за нещо безсмислено.
                    На тая цена този уред е нещо като радар детектора - гъша хуйня

Колкото до дизайна - хако си падат по такива извращения.
                    Ето ти друг пример:

https://www.amazon.com/dp/B00ANZRT4M

Съгласен съм, че поялникът не е моден аксесоар а инструмент.
                    По тази логика обаче на някой маркетинг извратеняк във факом може да му хрумне да пуснат тресчотка във формата на стилизиран уй.
                    Ама не го правят. Дори розАви дръжки не слагат.

А онова горе би трябвало да го продават успешно във Хиполенд или Джъмбо!

Може би точно такива лоши примери подсъзнателно ме отблъскват от тази марка.
                    Освен, че не харесвам и джапанките.
                    Враг усраине

Коментар

• Дръпнатите са така. Те и колите за техния пазар в доста голямата си част са така - от километри можеш да познаеш че нещо е правено само за там.

Но пък имат и такива:

Не че ми харесва, но пък не е чак извратено. А те и Facom не са връхта на сладоледа:

Сега си го представи синьо с жълт етикет, и няма да е драстично по-добре от горното.

Аз си падам по такива:

Което си е малко или много същото като твоята станция.

Някои хубав ден ако съвсем заскучая ще направя и моя контролер за такава кутия. Но пак ще е с траф. Не обичам импулсни за източник на поялник, по ред причини.
                      Последно редактирано от sparkybg; 27-12-20, 13:18.

Коментар

• Преди време работих със станция 926 и не си спомням каква глава.
                        Този модел не знам дали е бил доместик но работеше прекрасно и определено не изгледаше излязло от манга.

Точно за 926 твърдя, че беше напълно съпоставимо по качество и функционалност с еквивалентните инструменти на велер в същото време.
                        Сега като видя нещо от модерните им неща се чудя първо къде се стреля за зайче а след това - къде за дъвка!

Враг усраине

Коментар

• Там от където взех теса,имат това налично,три модела

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSK T12-D AIYIMA 3.jpg
Прегледи:257
Размер:65.5 КБ
ID:6688389Натиснете снимката за да я уголемите

Име:STC-T12 3.jpg
Прегледи:232
Размер:50.7 КБ
ID:6688390Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Ansai T12-D 1.jpg
Прегледи:248
Размер:62.0 КБ
ID:6688391

Но не мисля че имат много общо със този на Esper , освен че са поялници
                          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Там от където взех теса,имат това налично,три модела

Казах само че си падам по такъв дизайн - екструдирана кутия с фрезован преден панел и ротари енкодер. Без пластмасарии, без "дизайнерски" простоии и от сорта. И чисто функционално тия можеш да ги наредиш едно върху друго, ако ти трябват повече. И кутии се намират практически навсякъде. Аз правих моя контролер за наличната кутия на китайска станция. Почти от тоя тип е - само предния панел е пластмасов. Но е с копчета, а след като в темата ме омрънкаха да го направя да поддържа и врътка, все повече се замислям да го праправя и за друга кутия. Пусто редизайна на платките е ужасно пипкава работа, иначе отдавна да е направено. Реално сигурно половината обем на сегашната кутия си стои празен.

Коментар

Поялникът е същото аки.

Виж контролера (станцията) - нямат нищо общо.
                              За контрола не се грижи микропроцесор, поне не STM.
                              Контрола вероятно е чисто аналогов в което няма нещо кой-знае колко ограничаващо.
                              Освен факта, че няма гъдел както въпросният "turbo" режим, "телевизор" и други такива.

Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение

Поялникът е същото аки.

Виж контролера (станцията) - нямат нищо общо.
                                За контрола не се грижи микропроцесор, поне не STM.
                                Контрола вероятно е чисто аналогов в което няма нещо кой-знае колко ограничаващо.
                                Освен факта, че няма гъдел както въпросният "turbo" режим, "телевизор" и други такива.
                                На оня червения пише STM8

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X