Аз още по-горе ти казах че градусите не са тия, които мислиш, най-ммалкото защото на 220 запояването на кяквото и да е щеше да е мъка неземна.
Но и това, което мериш с мултицета не е съвсем сигурно колко е реалност. Реалността е - тинол 63/37, на 182 трябва да е твърд, на 184 да е течен. И търпеливо, защото тоя поялник е муден. Трябва да го оставиш за 2-3 минути на 182 и още толкова на 184.
Друг вариант - чист калай се топи на 232 градуса, чисто олово на 327.5 градуса.
И не на последно място, връзката между температурата на термодвойката и човката при тия поялници е малко силно казано връзка.
И съвсем не на последно място - често меренето на термодвойката, както и самата термодвойка при уред от тоя клас не са с велика точност, та очаквай и от там +/-10 градуса разлика. Аз затова си калибрирам профилите на поялниците с тинол и олово - не завися от показанието на нищо, макар че имам мултицет от доста висок клас.
Но и това, което мериш с мултицета не е съвсем сигурно колко е реалност. Реалността е - тинол 63/37, на 182 трябва да е твърд, на 184 да е течен. И търпеливо, защото тоя поялник е муден. Трябва да го оставиш за 2-3 минути на 182 и още толкова на 184.
Друг вариант - чист калай се топи на 232 градуса, чисто олово на 327.5 градуса.
И не на последно място, връзката между температурата на термодвойката и човката при тия поялници е малко силно казано връзка.
И съвсем не на последно място - често меренето на термодвойката, както и самата термодвойка при уред от тоя клас не са с велика точност, та очаквай и от там +/-10 градуса разлика. Аз затова си калибрирам профилите на поялниците с тинол и олово - не завися от показанието на нищо, макар че имам мултицет от доста висок клас.
Коментар