Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Тези имаха покритие. И приличаха много на човките за LR-21.
    Интересно се разпадаха, под покритието.
    След някакво време оставаха кухи - покритието седи ама отдолу няма никой...
    И това се случваше за седмица работа примерно.

Освен греенето на дръжката.

Сега като се замисля това беше по-нескопосано изкопирано от сегашните китайци.
    Някой тогава се беше надъхал от Weller съвсем очевидно ама явно са му дали шанс.
    Тези недоразумения никога след това не съм ги виждал, трябва да е било в началото на '90.
    И въпреки плачевният резултат, който е произвел това в точно тези времена заслужава и известна доза уважение!
    Враг усраине

Коментар

Еми спестен е бил някой слой от покритието. Дали от конструктора (не вярвам) или в призводството - все тая. И отдолу си работи дива корозия между медта (или там каквато е основата) и покритието. Те и сега правят такива простотии на много места, въпреки че има всичко.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вероятно и сега се случва - нямам идея.
        От тогава не съм виждал нищо такова.
        Не ми липсва никак!
        Дори съм си платил за това невежеството
        Последно редактирано от Esper; 18-12-20, 12:48.
        Враг усраине

Коментар

Ние си говорим за тея или ония поялници,обаче май си зависи кой за какво ги ползва.Днес аз хванах поялника и сътворих това ...

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_20201218_221013.jpg Прегледи:0 Размер:447.6 КБ ID:6685316
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image_909851.jpg
Прегледи:324
Размер:94.8 КБ
ID:6685326 Нещо немога да пиша под снимката.

Това със станцията от темата,никакв оплаквания,пробвах на 170 гр.топи тинола но тегаво.На 220-230 е ок.
            На диодите с тая температура е малко тегаво,на 300-350 без никакъв проблем.Дръжката е малка и удобна,по платките има малко smd елементи.Забелязах че човката е двукомпонентна или нещо такова,човката до широката част на конуса е идеално чиста и лепи без проблем.Нагоре е черна и окислена.

Ползвам колофон някакъв за чистене на човката,пише колофон за декорация ...нещо като гъста паста....Мирише на парафин или восък ,терпентин и т.н

Ползвам и някакъв флюс паста ,тя върши хубава работа.
            Последно редактирано от Roninn; 18-12-20, 23:55.
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Човките обикновено са калайдисани около върха. Назад няма.

Както и предположих, градусите на тая станция са само ориентировъчна цифра в неизвестни мерни единици. Тинолът ти както си е върху човката, на 180 градуса трябва не да се топи, а да е замръзнал.

Помисли за минаване към SMD на това от снимката, с изключение на едрия резистор и големия кондензатор. Поне аз лепя SMD в пъти по-бързо от TH. А ако всичко е SMD може и само да ги редиш с паста и после в печката сами да се запояват. Ще губиш значително по-малко време.

Такова, миришещо на парафин, имам и аз. Стои си в чекмеждето от 10 години сигурно.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки докато още го имаше завода горе инженер Владо Темков нанасяше по галваничен път на човките някакво изключително износоустойчиво покритие . Дълги години ползвах негова станция Темко 30 и човка не съм сменял . За съжаление при местенето хвана крака на някъде . С неговото покритие човката има до десет пъти по дълъг живот . Помня че беше някаква ужасна смрад докато ги работеше .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Помисли за минаване към SMD на това от снимката, с изключение на едрия резистор и големия кондензатор. Поне аз лепя SMD в пъти по-бързо от TH. А ако всичко е SMD може и само да ги редиш с паста и после в печката сами да се запояват. Ще губиш значително по-малко време.
                  Това са линейни стабилизирани захранвания 3 А ,могат да отдадат и 6-7 А. поне до толкова ги тестваме преди да се опаковат.Използваме 17 VA трафове на 18 волта(съвсем умишлено),като концепция схемата я ползваме от 25 години.Ценово ни излиза по скъпо ние да си ги правим ,от колкото да ги купим от китай готови.
                  Да не говорим че импулсни захранвания с къде по добри параметри излизат без пари пак готови от Китай.

Но,до тук със сметките......

Тук се търси безкомпромистна надеждност и простота...На тези захранвания се държат безброй банки,трезори,хипермаркети и хиляди обекти ,хиляди оптични точки и комуникации на открито,под земята на влага и т.н Като на открито,няма импулсно захранване което да приживее няколко месеца,ако го екранираш,то статика ще влезе по захранването което в 99% от случаите идва въздушно ....та накратко ,това е решението изпитано от четвърт век,с ниско кпд но работещо безкомпромисно, слагаш и забравяш.

Всички елементи отнасят доста товар,в тая схема са предвидени да се претоварят 400% без да дефектира.

Имали сме случай на умишлено подаване на входа на обекта на 420 волта в електромера ,тея захранвания работят и до днес а от тогава са минали 10 г.

Обаче съм отворен за всякакви експерименти и опити за подобряване

Във съществуващата схема се получава един пад на напрежение,от 0.3 волта ,който на нас ни се явява предимство при съботажи...

Обаче от миналата седмица,ни се налага да се занимаем със около 80 соларни точки из цялата страна ,тези точки са изградени на възможно най неблагоприятни места като мусала,ботев,вейка ,петрохан,бузлоджа и т.н А там тези 0.3 волта са недопустими загуби ...та ще се преработват за конкретните цели

​​​​​Решения и варианти има много,и с удоволствие бих коментирал с теб всичко,но без да се губи надеждноста и сигурноста на решението.
                  Последно редактирано от Roninn; 19-12-20, 09:27.

Коментар

Използването на SMD компоненти няма да промени параметрите по никакъв начин освен размерът.
                    Но ако това не е от голямо значение не бих пипал работещо решение.
                    Нещо, което работи - не се "чЕпка"!

Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                      Използването на SMD компоненти няма да промени параметрите по никакъв начин освен размерът.
                      Но ако това не е от голямо значение не бих пипал работещо решение.
                      Нещо, което работи - не се "чЕпка"!

Разбира се,напомням и за поялника ,вчера видях някакъв велер,хареса ми ,480 лв. Не съм сигурен че ми трябва за тея пари ,освен да си начеша крастата ,невиждам смисъл реално .Та ако не си съвсем ядосан на куриерите ...мятай го с наложен

Коментар

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение

Искаш да кажеш че поялника ти седи винаги включен и просто като го вдигнеш от стойката - за секунди загрява до необходимото и работиш?!
                        Интересно ми стана - защото ние уж сме си решили въпроса с руски поялници.
                        Човката е дебела масивна начукваме я с чукчето - но върши добра работа за нас. Управляваме го чрез 24 волтов траф като просто сме направили няколко превключвания.
                        Този поялник - го ползваме за ширпотреба - кабели нормална електроника батерии и други...Човката я хвърляме през 2-4 месеца но имаме доволно количество човки.
                        За smd зависи - ако е за елемент два караме направо с руския но има дни когато се налага да сменяме по 100-150 броя смд елементи от 0603 размер.И тогава ползваме един уж немски- абе не го знам какъв точно е - ама имаме сериозна партида от тях.24 волтови са с някаква термодвойка- Ама нямаме станция и директно сме се закачили на лаболаторен стабилизатор и чрез промяна на напрежението регулираме температурата.Долу горе сме установили че за СМД 0603 - около 16 волта ни вършат работа...
                        И така пердашим...
                        Понякога се е случвало и над 200 броя SMD елементи да сменяме... И така...
                        Чудя се дали може още да облекча работата?!
                        То реално тия скъпи станции - какво точно правят освен да регулират напрежението от 15 до 24 волта?!
                        Тука говорите едни луди цени за човки - все забравям че София е друга държава....
                        Срам ме е да кажа колко струва мойта човка....А пък направо производство правим с нея а не ремонти....
                        Мишо,покажи какво изработвате като изделия,стигам до извода че всеки си е намерил своето решение за дадената задача

Коментар

Според мен Анатолий правилно се е ориентирал!
                          През последните две години ние изключително много СМД работим - като имахме партида преживяла вода!
                          Значи не мога да го обясня точно но - когато СМД резистора се залее с течност или седи на влажно по дълго време - той прекъсва външно изглежда здрав!
                          И прекъсва не самия резистор ами прекъсването е между самите крайченца на резистора(не между резистора и платката).
                          Затова заключавам че слабото място са двата края на резистора! Интересното е че при наводнение или продължително овлажняване СМД резисторите страдат най много после интегралите(зависи какви са) и най здрави се оказват транзисторите и диодите.
                          СМД кондензаторите не съм случвал на прекъсване при тях но съм случвал на доста окъсени Вече имаме технология за тях.
                          Може би трябва да се напише нещо като учебник помагало : Бързи способи за търсене на проблеми по СМД елементи и тяхните особености.
                          Иначе смд-то е страшно удобно - само от една страна - в пъти по евтино.
                          Метода на Анатолий е много по скъп и трудоемък.
                          Но - това е почти вечно.Презапасено с правилен тинол и качествена спойка - почти няма умиране!Защото като изполваш такива стандартни елементи след години потенциалните проблеми обикновенно са намалели капацитети или калпави спойки.
                          Ако трябва да се работи на принципа - монтирай и забрави - метода на Анатоли е най добър - според мен!
                          Нервите и повечето труд се изплащат по късно - с липса на рекламации

Коментар

Първоначално публикуван от mishomishev Преглед на мнение
                            Значи не мога да го обясня точно но - когато СМД резистора се залее с течност или седи на влажно по дълго време - той прекъсва външно изглежда здрав!
                            И прекъсва не самия резистор ами прекъсването е между самите крайченца на резистора(не между резистора и платката).
                            Затова заключавам че слабото място са двата края на резистора!
                            Слабото място е... неправилен флюс и непочистен докрай. То и резистори има 3-4 чишита - metal film, carbon film....

ASAHI със сигурност правят и правилен флюс и правилен тинол вътре с такъв флюс и правилен чистител за флюс, така че да не остава нищо върху платката. Иначе появяването на бяло-зелени "екстри" е гарантирано, често даже и да не стоят на влага. Технологията, по която се пооризвждат платките и качеството на солдер маската също не са без значение.

И не на последно място - такива схеми или се лакират, или се заливат със силикон, или се затварят херметично с пакетче силикагел. Всичката автомобилна електроника например е или лакирана или залята, или и двете.
                            Последно редактирано от sparkybg; 19-12-20, 12:28.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              ...Та ако не си съвсем ядосан на куриерите ...мятай го с наложен
                              Дали не съм?
                              ЗаАбрави за спедитор!
                              Ако в следващата половин година отида до офис на куриер ще е само с огнепръскачка!
                              Или с кило тротил!
                              Мама им дееба недоклатена!

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:tr1.JPG Прегледи:0 Размер:32.0 КБ ID:6685462

П.С: Това от този ебалник ми се вижда потентно.
                              Да, малко съм пристрастен към марката но пазарната цена на поялника без станцията е 300лв.
                              А що се отнася до "станцията" то проектът на Спарки си струва вниманието.
                              Това ако нЕмаш нищо, де.
                              Ако имаш 3 станции като мен си гледаш за поялник за такива, каквито имаш.

То това е малко като акумулаторните инструменти.
                              Гледаш такива, каквито баКтерии имаш.
                              Ако нямаш никакви е по-лесно

П.Д: Заглавието на темата отдавна е тотален офтопик - защо така?
                              Ако не за друго поне част от спамът можеше да бъде във вид на комантари.

Просто идея!

Последно редактирано от Esper; 19-12-20, 16:00.
                              Враг усраине

Коментар

Преди час ми се обадиха че Спиди са разнесли всички мои пратки
                                Като под всички имах във впредвид че проблемите са само в София. И преди час ми се обади софиянеца че си взел оборудването дето му пратих преди.
                                Така че има светлина в мрака.Дайте по позитивно

Към Спаркито:
                                Абе не ги знам какъв тип са тия резистори ама страшни проблеми ми създават.За асахито - флюсовете им не ги познавам честно казано.Съмнявам се там да имат предимство.За тинола са номер 1 заради чистотата на тяхното находище.Оттам те получават предимството си пред всички останали.Както и да е.
                                Не може ли да кажеш повече за твоята поялна станция?! Тя ме интересува повече - има ли я сглобена - може ли да се комплектова с поялник и долу горе какви пари излиза?!Необходима ми е СМД работа...
                                Обсъждаме онази бързата дето има дисплей с температурата на клипа?Сънувах я - два пъти таман

Към Анатолий
                                Супер са си захранванията.На теб ти трябва сигурност.Не могат да те разберат онез дето не се катерят по обектите ами седят в топлия стол с поялник в ръка и кафето до тях
                                Първите ми пари - изобщо първия ми проект дето ме признаха беше точно това- замених супер дупер велико импулсно захранване с най обикновенно и си защитих проекта пред шефовете (едни китайци в далечната 2015).Трябваше да лъжа че съм руснак че да ми повярват и да ме послушат. Ефекта след това обаче беше мигновен и доходоносен

за куриерите

Въпреки моята неприязън към столицата - тоз софиянец е готин човек и ми беше супер криво.Отдавна не работя за пари и ми е много гадно когато мой човек страда.Затова му предложих да му изпратя наново нещата по друг куриер - а пък аз ще се оправям със Спиди като мине вълната.Ама той: не та не.Това ми е късмета искам си точно това - помагай за това...И стана...

Много съм щастлив Иде ми да почерпя всички в форума дето ги познавам

Последно редактирано от mishomishev; 19-12-20, 17:11.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X