Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Поялници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Това: https://www.bulcomp-eng.com/m/index....0&idprod=17404

Ако пак е осран потърси в хухъл Riden RD6006
    Доста е нищено това захранване и аз съм доволен от работата му.
    Взех го от тези същите но без разните джицлес безполезни тъпотии.
    Това е модулче с което да го цъкаш през телефон.
    Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      хако Т12 със stm32
      От както завлякох един китайски такъв се родих! За 50 и малко лева дойде версията без захранване и с 3 върха. Хитро направена и добре работеща джаджа.

Няма вариант да го забравиш включен и да прегори човката - ако дръжката седи неподвижни след някакво време минава в режим на изчакване и смъква температурата на 100 градуса. А от студено до работна температура загрява за има-няма 10 секунди. При това на 16.5V захранване. На 24V сигурно и по-бързо ще загрява. Отделно, че и на 12V работи добре и като трябва да се запоява нещо в колата което е до 2-3 мм2 върши чудесна работа.

Коментар

• Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
        Това: https://www.bulcomp-eng.com/m/index....0&idprod=17404

Ако пак е осран потърси в хухъл Riden RD6006
        Доста е нищено това захранване и аз съм доволен от работата му.
        Взех го от тези същите но без разните джицлес безполезни тъпотии.
        Това е модулче с което да го цъкаш през телефон.
        Това съм го забелязал отдавна,но съм пропуснал къде е обсъждано.
        Тея са ми наблизо,утре сутринта ще мина през тях,само да намеря място за паркиране,че там е криво.
        Последно редактирано от Roninn; 20-12-20, 23:38.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

• За съжаление майните не внасят кутията и захранването, които китайците да предвидили за този кит.
          Питах но ми казаха, че не било оправдано заради цената и в известна степен са прави.

Кутията е около 30$ но е доста оптимизирана и пести място.
          Освен това трябва да се купи китайско захранване за нея.
          Не е скъпо но съм малко мнителен заради цената и надписа meanwell.
          Както и да е, продават само регулатора и няма такива дилеми.

Аз го събрах така.
          По принцип трябва да е 6А, захранването което ползвах е с по-малка мощност, което за мен е достатъчно.
          Пък и не вярвам на граничните стойностти дадени от китайците.
          Особено като гледам бижутерският радиатор и вентилатор на регулатора.

Доволен съм - получи се захранване със сносни параметри.
          Дори няколко пъти го ползвах за зареждане на оборотни оловни акумулаторчета - има си и режим "charger".

Като се тегли чертата крайната цена идва малко на "кантар" за кит система.
          Може да се оптимизира с поръчка от пещерата но не ми се занимаваше с чакане.
          Така го имах работещо на масата за 4-5 дни но...
          Това беше време, когато куриерите в БГ доставяха пратки в 24 часа
          Враг усраине

Коментар

• Аз нищо не разбрах от последния ти пост. Китайското захранване от линка е абсурдно за T12, а 70 ватово такова трябва да е без никакви вентилатори. Назад в темата даде снимка на малка черна кутия със захранване вътре. Последно как си го събрал?

Изобщо по скромното ми мнение поляник със захранване с вентилатор е абсурд - мен би ме докарало до лудост и ще изхвръкне през прозореца след първия половин час работа. За компютъра си дадох едни 300 кинта за големи радиатори и безшумни перки, баси!

Най-големия въпрос за тия захранвания е колко "изолирана" им е изолацията. При T12 поне човката е изолирана от нагревателя, та заземяването не е проблем, обаче при много човки не е така (JBC например), и там какво захранване ползваш е от ключово значение. Импулсните почти винаги имат кондензатор или резистор между земя и отрицателния полюс, а понякога минуса направо са е вързан към земя.

В същата кутия се побира 24V 6A тороидален траф, ама.... въпросния контролер не работи с траф. Моя пък работи, ама е правен за друга кутия.

Чакам едни китайци да ми пратят кутия, правена за моето. Ако ми хареса ще ги измуфтя да вземат да я продават. Поне ще работи и с траф и с DC и ще драйви всичко.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Ronnin вмъкна по-горе някъде лабораторно захранване - затова е поста.
              Няма общо с поялник и запояване.

Черната кутия напред си е към кита с T12 поялника и по нея не съм правил нищо, освен жак за DС захранване.
              Гледам, че има варианти на кутии с контролер на които "фабрично" е изведен такъв DC конектор.
              Враг усраине

Коментар

• Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Case S06A 3.jpg
Прегледи:368
Размер:43.1 КБ
ID:6686321
                Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                За съжаление майните не внасят кутията и захранването, които китайците да предвидили за този кит.
                Питах но ми казаха, че не било оправдано заради цената и в известна степен са прави.

Кутията е около 30$ но е доста оптимизирана и пести място.
                Освен това трябва да се купи китайско захранване за нея.
                Не е скъпо но съм малко мнителен заради цената и надписа meanwell.
                Както и да е, продават само регулатора и няма такива дилеми.
                а
                Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Case S06A 1.jpg Прегледи:0 Размер:47.9 КБ ID:6686319

72.5 лв.Имат я налична.Ходих до там днес,но улицата им е разкопана и няма къде да се спре,не ми е драма за сега,тея дни ще намина пак през тях!
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

• Супер, ако преди половин година я имаха щях да ползвам нея.
                  Надявам се да предлагат и подходящо захранване за кутията.
                  Враг усраине

Коментар

Супер, ако преди половин година я имаха щях да ползвам нея.
                    Надявам се да предлагат и подходящо захранване за кутията.
                    Нямат за сега,прегледах бг представителя на менуел ,в каталога нямат повече от 48 волта,може би с поръчка,аз често купувам менуел...но с повече от 24 волта не съм ползвал.

Коментар

• Знам, че няма MW на 60V, единственото близко импулсно с подобни параметри до необходимите беше в захранване.цом - линка по-горе.

Затова ако не ти е спешен "проекта" си поръчай кита с регулатор кутишка и хранилка директно от тъпата пещера - към 140 гущера грубо.
                      Догодина някъде ше дойде. По-често идва

Ама това ако трябва задължително да е до 60V - както си видял MW имат модели в наличност за по-ниски напрежения.
                      Аз даже в еб@лниците гледах за импулсни хранилки за високо напрежение 60-70V но не открих нищо смислено.
                      Тогава!

Аз не съжалявам, че го събрах в по-голямя кутия.
                      Не ми е проблем мястото а поне тогава имах идея да го преправя някога с трансформатор.
                      Вутре има достатъчно място за тороид, изправител и кондензаторна баКтерия.
                      В оригиналната кутия има място само и единствено за импулсно захранване!

И да ма прощава Спарки ама и за захранване на поялник става.
                      Не че има смисъл, някаква инженерна безумица е такова решение но при голяма нужда става.
                      С вентилаторите и аз имам такъв проблем ама само в спалнята. Иначе в лаб-а едно няма как пък и не ме дразни!

P.S: Нещо такова от пещерата, ако вече не си купил.
                      Освен това сега виждам, че чайниците вече са "пуснали" 12 и 18А версия на панела.
                      Съответно RD6012 и RD6018.
                      Без видима промяна в системата на охлаждане и лейаут-а, поне не голяма.
                      Бабата са си емали чайниците
                      Последно редактирано от Esper; 22-12-20, 06:35.
                      Враг усраине

Коментар

Знам, че няма MW на 60V, единственото близко импулсно с подобни параметри до необходимите беше в захранване.цом - линка по-горе.

Затова ако не ти е спешен "проекта" си поръчай кита с регулатор кутишка и хранилка директно от тъпата пещера - към 140 гущера грубо.
                        Догодина някъде ше дойде. По-често идва

Ама това ако трябва задължително да е до 60V - както си видял MW имат модели в наличност за по-ниски напрежения.
                        Аз даже в еб@лниците гледах за импулсни хранилки за високо напрежение 60-70V но не открих нищо смислено.
                        Тогава!

Аз не съжалявам, че го събрах в по-голямя кутия.
                        Не ми е проблем мястото а поне тогава имах идея да го преправя някога с трансформатор.
                        Вутре има достатъчно място за тороид, изправител и кондензаторна баКтерия.
                        В оригиналната кутия има място само и единствено за импулсно захранване!

И да ма прощава Спарки ама и за захранване на поялник става.
                        Не че има смисъл, някаква инженерна безумица е такова решение но при голяма нужда става.
                        С вентилаторите и аз имам такъв проблем ама само в спалнята. Иначе в лаб-а едно няма как пък и не ме дразни!

P.S: Нещо такова от пещерата, ако вече не си купил.
                        Освен това сега виждам, че чайниците вече са "пуснали" 12 и 18А версия на панела.
                        Съответно RD6012 и RD6018.
                        Без видима промяна в системата на охлаждане и лейаут-а, поне не голяма.
                        Бабата са си емали чайниците
                        Нещо съм неподготвен за пазаруване от този сайт.Ако ти можеш,и ти се занимава,давай сметка да ти пусна сумата ,искам и още някои неща ,не бързам ,в смисъл бързам за други неща,тея когато ,тогава....

Коментар

• Пак да попитам - има ли причина тази тема да не се раздели?
                          Враг усраине

Коментар

• Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Case S06A 3.jpg
Прегледи:368
Размер:43.1 КБ
ID:6686321

Натиснете снимката за да я уголемите Име:Case S06A 1.jpg Прегледи:0 Размер:47.9 КБ ID:6686319!
                            Току що пускам една лан мрежа,и тествам нещата,щом отварям форума,значи мрежата е добре,и за други работи ще лети....
                            Та лабораторното захранване ми е в багажника,тея дни ако почиваме (едва ли) ще дам отзиви,но щом Esper каза че е ок,не се и съмнявам,взех го комплект всичко със оригиналната кутия и модул ЛАН за мрежа,имам идея да го ръчкам през мрежата от вкъщи а той ще си стои в офиса и изпълнява служебните задължения

Коментар

• Търся и DSO 203 Ако някой продава или му е излишен,или аналог не по лош ,за мобилен ми трябва

Коментар

• Леко е шумно с 2 вентилатора вътре като този в захранването дори няма контрол нито на обороти нито на пускане.
                                Това подлежи на оптимизация естествено но се въздържах като го събирах заради гаранцията.
                                Пък и не го слушам непрекъснато, че да ми пречи.

Ти какво импулсно захранване му взе все пак?

Ей тук едно видео на което закачих 12V Weller за тест към него, около 30W товар.
                                Доста по-малко е като товар за възможностите му.
                                Вентилатора, който се чува докато регулатора в поялника държи нагревателя включен е дребната гад на RD6006.
                                Големият в импулсното почти не се чува.

Дребно, зло и шумно като пинчер

И чак пък лан модул... Имаш предвид модула за Wireless ли?
                                Аз даже в хуйесби-то му не съм включвал нищо и нямам идея с какво програмно осигуряване работи.
                                Който го интересува ще го намери, за моите нужди е изишна екстра.
                                Гледах в EEVblog ревюто преди време, че има както мобилен софтуер така и за PC:

Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X