Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Плазма или LCD?

Според мен истината в един телевизор, е като си пуснеш да гледаш футбол, топката да хвърчи и да не се насича, да е плавна като на кинескопен телевизор. Да има дълбочина на екрана, да не е назъбено с допълнителен контраст или "шарп". Плазмата е най-близо. Поне так си мисля, доколкото все още се колебая, какво да си купя за последните 5 години. А се колебая, защото или нямам парите за харесания от мен модел, или защото си мисля, че следващия ще е по-добър. Обща болка предполагам.
    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
      Според мен истината в един телевизор, е като си пуснеш да гледаш футбол, топката да хвърчи и да не се насича, да е плавна като на кинескопен телевизор.
      Да има дълбочина на екрана, да не е назъбено с допълнителен контраст или "шарп".
      Макар да не гледам футбол, точно по тия критерии си избирах моя. А по онова време беше трудно, в сравнение със сега. И скъпо. 32-ка за 2800 как ти звучи? 4 месеца след като го купих цените паднаха драстично - с близо 40 процента. А "шарп"-а се регулира от сервизното меню. Поне при мене де. Заводската настройка беше малко над оптимума, наистина. Отделно като гледам филм от лаптопа, ако качеството не е най-доброто и се виждат квадратчета и прочие, има функция за позамазване, и нещата се подобряват. На HD (а той моя даже не е full HD) всичките тия неща отпадат - там просто на екрана излиза това, което лаптопа/ресивъра му прати.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

След 13 години употреба, СОНИ-то ми с 34" кинескоп замина на село!!!
        Въпросът ми сега е, какъв ТВ да си взема, писаното в темата не е актуално вече, така че...???

Чух че Филипс вадели най-добрата картина, но пък ми се иска нещо Самсунг заради телефона S3...
        Какви са тия 3D, може ли да се гледа нормална телевизия на тях, или само с дзъркели /очила/???

Да допълня, искам да има и WiFi.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
          Чух че Филипс вадели най-добрата картина

Погледни Panasonic - кеф ти плазма, кеф ти LCD. Моделите от 2013. Гледай 3D моделите, независимо дали ти трябва или не - просто са с по-добра електроника и софтуер. Наскоро се сдобих с 42-ка - до тук забележки нямам. пасивно 3D е, тоест с цайси с поляризация струващи 5 кинта. Ама 3D почти не съм гледал за нещо повече от пробата.

Запиши си няколко филма с различно качество на флашка и отивай в магазина.

Например, хубава плазма: TX-P42ST60E

Аз се сдобих с това LCD: TX-L42ET60E

Във всяко отношение на светлинни години от предишния ми 32' LCD, пак Panasonic.

Samsung за телевизор лично аз не бих. Panasonic, Sony, евентуално Philips. Не гледай как са на HD - там всички изглеждат супер. Гледай как са на сигнал/филм с по-ниско качество. Точно там разликата от хубав до калпав телевизор са особено очеизвадни.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Чинела, 3Д телевизорите са нова технология, която ще навлиза тепърва в телевизията. За сега има 3д излъчвания в някои чуждестранни тв канали. 3Д телевизора не означава, че непременно трябва да гледаш всичко с очила, а само 3Д съдържанието, всички други програми са си като обикновен телевизор, без очила. Така, че 3Д телевизор, само ще ти е от полза.
            Поздрави: Николай Георгиев
            KTM 400 EXC

Коментар

А и аз се чудя - какъв монитор да си взема за да си гледам снимките/редакция и прочее. В офиа имаме един Asus ve228D, дава изключително НЕ реални цветове. Как ли не се опитвах да го настройвам и нищо не се пшолучава. Вкъщи имам едно SRT(с кинескопна тръба) LG и вади супер качество. Ама попринцип ползвам една Тошиба 32", телевизор, което дава страхотни цветове, ма с мониторите за PC-та незнам как са. Та нещо да предложите

Поздрави !

Коментар

Ако държиш на хубаво черно - с матрица MVA, ако хубави цветове - IPS.

Приличен бюджетен IPS - Dell U2412M например - в работата съм с такъв. Малко по-неприличен - DELL U2713H. Вкъщи съм с U2711, ама вече не се произвежда май. Откъм цветове - перфектен, поне според моите критерии. Идва си със сертификати за калибрация.

За MVA не мога да дам акъл. Черното му е по-добро, но цветовете под ъгъл - не. Това в общия случай де.

@Chinela - и горе ти казах - взимай 3D, независимо дали ти трябва или не. Енджина е по-добър, а точно от него на първо място зависи качеството на картината, колко ще замазва, колко добре ще се справя при кофти качество на сигнала и т.н. Избирай в средния и високия ценови сегмент, независио от марката. При пряко сравнение между моя и аналогичен по цена LG, LG-то много бързо отпадна като вариант. Като си харесаш модели, искай да ти ги подредят един до друг и да ги пуснат. Гледай какво става с цветовете и черното под ъгъл и гледай какво става със сигнал с ниско качество. Неща като висока честота на опресняване, вмъкване на допълнителни кадри и т.н. гледай чак на последно място. За спорт да речем вършат работа, но за гледане на филми, различни от анимация - категорично не - стават толкова плавни че всичките мязат на английски сериал от 80-те години. При мен тая екстра стои през 99% от времето изключена. При футболен мач обаче си е благина. Особено ако е HD - все едно аха-аха ще хвръкне някоя топка от екрана да те удари по челото.

42-ка с пасивно 3D от около 3 метра се гледа без дразнеща загуба на резолюция (при пасивно 3D половината линии по вертикала са за едното око, а другата половина - за другото, и ако гледаш отблизо или телевизора е прекалено голям се виждат липсващите линии, но това не е задължително да дразни). 3D-то на моя е добро, впрочем. Не по-лошо от всяко кино. Стандартен сигнал с ниска резолюция също се гледа добре, без дразнещи артефакти, замазвания и т.н. Стандартен не-HD сигнал с хубаво качество се гледа идеално (например нещо като новините на bТV).
                Последно редактирано от sparkybg; 26-06-13, 11:46.

Коментар

По нова година си взех самсунг 46" смарт 8-ма серия 3D, вече 6 месеца го гледам - страхотни цветове и дълбочина на картината. 3D-то е много добро, децата се забавляват да го управляват с глас и с ръце. Като цяло съм много доволен от покупката. Пускам си и през wi-fi youtube и скайпа на него, когато децата си играят на компа. Исках плазма но забелязах едни фини трептения като се гледа отблизо и картината е по-статична. Казаха ми в магазина, че това е за да не гори. Реших че по-добре тогава LED.
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

По нова година си взех самсунг 46" смарт 8-ма серия 3D, вече 6 месеца го гледам - страхотни цветове и дълбочина на картината. 3D-то е много добро, децата се забавляват да го управляват с глас и с ръце. Като цяло съм много доволен от покупката. Исках плазма но забелязах едни фини трептения като се гледа отблизо и картината е по-статична. Казаха ми в магазина, че това е за да не гори. Реших че по-добре тогава LED.
                    Не вярвай много-много на това, дето ти казват в магазина.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Не вярвай много-много на това, дето ти казват в магазина.
                      Може да послъгват, но определено трептенията не ми харесаха. Но пък и жената не икаше тв по-голямо от 46"... сега съжалява (малко) че не е по-голям ама късно чадо...
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Ако обичаш да гледаш филми, плеяра на телевизора също е от значение. Аз много страдам със Сонито , което взех. За да гледам филм със субтитри трябва първо да го прекарам през една програма, която вгражда субтитрите във филма след това да го запиша на флашка и тогава да го пусна на телевизора. Процедурата ми отнема над час и когато накрая съм се разположил блаженно пред телевизора и вместо да започне филма ми изпише "Възпроизвеждането невъзможно" ми идва да скоча и да го ритна тоя телевизор дето дадох 1400лв за него преди година! Самсунзите са със най-непретенциозни плеяри и субтитрите си тръгват без допълнителни обработки!
                        "Do not correct a fool, for he will hate you;
                        Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Може да послъгват, но определено трептенията не ми харесаха. Но пък и жената не икаше тв по-голямо от 46"... сега съжалява (малко) че не е по-голям ама късно чадо...
                          То това + евентуалното прегаряне е единственото дето ме спря. Иначе въпросаната 42-ка на Panasonic къртеше във всяко отношение. До там че жената, дето не обръща внимания на такива неща я видя от 20-ина метра на фона на останалите покрай нея. Всъщност мисля че с трептенето се свиква. Малко сме се разлигавили с тия LCD-та.

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                            Ако обичаш да гледаш филми, плеяра на телевизора също е от значение. Аз много страдам със Сонито , което взех. За да гледам филм със субтитри трябва първо да го прекарам през една програма, която вгражда субтитрите във филма след това да го запиша на флашка и тогава да го пусна на телевизора. Процедурата ми отнема над час и когато накрая съм се разположил блаженно пред телевизора и вместо да започне филма ми изпише "Възпроизвеждането невъзможно" ми идва да скоча и да го ритна тоя телевизор дето дадох 1400лв за него преди година! Самсунзите са със най-непретенциозни плеяри и субтитрите си тръгват без допълнителни обработки!
                            А има и такова нещо като DLNA - пускаш си сървър на настолния компютър в съседната стая, и той си вгражда и субтитри и квото се сетиш, ако така му кажеш. На моето гледах 2-3 филма от флашка и субтитрите си тръгнаха без никакви драми. Но чух че и панасониците имали някакви драми с някои субтитри. Сега каквото плейвам е през DLNA предимно, също без драми. Wifi рутера ми е на една бетонна стена разстояние от телевизора и сигнала е силен, та няма грижи никакви.

Та ето - на мен и DLNA-то ми е важно. Сега ако пак купувам телевизор - задължително с DLNA и Wifi - едното пести жици, другото - копиране на флашка.

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                              За съжаление, Сони отдавна не са това което бяха.Аз познавам най добре LG и съм за тях.
                              Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

За филмите на тв самсунг, от първа ръка да кажа - взех си външен хард диск, всичко върви.
                                ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X