Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Плазма или LCD?

Ми точно върху тоя се пънат от доста време. То същия проблем със синьото е една от изначалните причини толкова време да не навлизат на пазара.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не съм запознат дали ОЛЕД-ите прогарят но имайки в предвид телефонните дисплей на Самсунг, там е супер голяма рядкост изгорял пиксел. При големите матрици може да е различно, не знам.
      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
        Не съм запознат дали ОЛЕД-ите прогарят но имайки в предвид телефонните дисплей на Самсунг, там е супер голяма рядкост изгорял пиксел. При големите матрици може да е различно, не знам.
        Не говоря за изгорял пиксел. Прогарането е друго - на места, където в повечето време се изобразява някакво статично изожбражение (лого на телевизионна програма, иконка върху екрана, надпис) LED-овете се "износват" неравномерно, в резултат на което сянка от въпросното изображение започва да се вижда там постоянно. И телефоните си го имат тоя ефект съвсем наистина. Ама понеже в 90% от времето са изключени/с черен екран или някакъв скриийсейвър, ефекта рядко се проявява. Несъизмеримо е с телевизор - него го гледаш много повече часове за много по-кратко време.

Проблема е най-вече със синия цвят - хем е с най-къс живот, хем най-неефективен. Напоследък прилагат разни техники - правят всеки от трите субпиксела с различна големина в зависимост от ефективността и живота им. Понеже за една и съща яркост при по-голяма площ на субпиксела той работи с по-малък ток на единица площ, по-ефективен е и живота му се удължава, ползвайки субпиксели с различна площ уеднаквяват нещата до някъде. Но само до някъде, понеже при еднакви други условия синьото живее в пъти по-малко от червеното и зеленото. Това усложнява и процеса на производство, чиято технология и без друго още не си е изживяла детските болести и брака е голям (на фона например на LCD).
        Последно редактирано от sparkybg; 20-11-14, 13:25.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Препоръчайте един 22" до 300 лева,че тръгвам на шопинг до "полиса" и "маркета" за ТВ за кухнята.Ще върви само на кабеларката.
          Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
          Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
          0885 660 613

Коментар

Първоначално публикуван от Валентин Исаев Преглед на мнение
            Препоръчайте един 22" до 300 лева,че тръгвам на шопинг до "полиса" и "маркета" за ТВ за кухнята.Ще върви само на кабеларката.
            имаше даже Full HD - 1920 Х 1080 и то 24 инча мисля, Finlux и Hitachi преди време за тия пари... в интер....з У....в, сега не знам каква е ситуацията с малките размери...

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Не говоря за изгорял пиксел. Прогарането е друго - на места, където в повечето време се изобразява някакво статично изожбражение (лого на телевизионна програма, иконка върху екрана, надпис) LED-овете се "износват" неравномерно, в резултат на което сянка от въпросното изображение започва да се вижда там постоянно. И телефоните си го имат тоя ефект съвсем наистина. Ама понеже в 90% от времето са изключени/с черен екран или някакъв скриийсейвър, ефекта рядко се проявява. Несъизмеримо е с телевизор - него го гледаш много повече часове за много по-кратко време.

Проблема е най-вече със синия цвят - хем е с най-къс живот, хем най-неефективен. Напоследък прилагат разни техники - правят всеки от трите субпиксела с различна големина в зависимост от ефективността и живота им. Понеже за една и съща яркост при по-голяма площ на субпиксела той работи с по-малък ток на единица площ, по-ефективен е и живота му се удължава, ползвайки субпиксели с различна площ уеднаквяват нещата до някъде. Но само до някъде, понеже при еднакви други условия синьото живее в пъти по-малко от червеното и зеленото. Това усложнява и процеса на производство, чиято технология и без друго още не си е изживяла детските болести и брака е голям (на фона например на LCD).
            Спарки, а имаш ли поглед каква е ситуацията с малко по-различната технология на Sharp - Quattron four-colour technology (RGBY)
            Лично аз съм много доволен и дори не струваше майка си и баща си...
            за инфо тук: http://www.sharp.co.uk/cps/rde/xchg/...sub-pixels.htm

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img-c-Subpixel-diagramme-446.jpg
Прегледи:1
Размер:115.4 КБ
ID:5624162
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:img-c-Quattron-Pro-delivers-diag-446.jpg
Прегледи:1
Размер:117.0 КБ
ID:5624164
            и тук: http://www.sharp.co.uk/cps/rde/xchg/...technology.htm
            Последно редактирано от ivied; 20-11-14, 21:13. Причина: Quattron и Quattron Pro

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
              имаше даже Full HD - 1920 Х 1080 и то 24 инча мисля, Finlux и Hitachi преди време за тия пари... в интер....з У....в, сега не знам каква е ситуацията с малките размери...
              Такова и взех-ТЕЛЕВИЗОР/МОНИТОР LG 22MT44D-PZ за 259 лева.Макар тия "комбита" да не ми харесват-или тв или монитор.Ама ми е все едно,като знам,че ще 90 процента ще се въртят само турски сапунки.
              За Коледа мисля да им направя изненада с нещо 50" в дневната,та за него ще е по голямо чудене. Ще го ползвам предимно аз с интернет.
              0885 660 613

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
                Спарки, а имаш ли поглед каква е ситуацията с малко по-различната технология на Sharp - Quattron four-colour technology (RGBY)
                Лично аз съм много доволен и дори не струваше майка си и баща си...
                за инфо тук: http://www.sharp.co.uk/cps/rde/xchg/...sub-pixels.htm
                Еми, сигурно има някаква файда. Ама върху SHARP нямам наблюдения.

Коментар

Вчера си купих Филипс ,Full HD LED телевизор, двуядрен DVB-T/C със Smart TV и Pixel Plus HD
                  42PFH6109/88 ,но не мога да му инсталирам флаш плеър. Антивируса не му разрешава. Някой знае ли как да изключа антивирусната ?
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                    Вчера си купих Филипс ,Full HD LED телевизор, двуядрен DVB-T/C със Smart TV и Pixel Plus HD
                    42PFH6109/88 ,но не мога да му инсталирам флаш плеър. Антивируса не му разрешава. Някой знае ли как да изключа антивирусната ?
                    Flash Player вероятно требе при разходки по нет-а. Производителя не казва ли нещо по въпроса? Или като доста от андроидите (без спец мерки) показва празен правоъгълник, където трябва да играе Флаша?
                    LZ1AIV

Коментар

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
                      Flash Player вероятно требе при разходки по нет-а. Производителя не казва ли нещо по въпроса? Или като доста от андроидите (без спец мерки) показва празен правоъгълник, където трябва да играе Флаша?
                      Флаш плеъра трябва за гледане на някои он лайн телевизии . Тръгвам да го свалям,при което изписва съобщение,че антивирусната не разрешава...Телевизора работи под линукс.
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

В hdtv форумите няма ли нещо по въпроса? Тук се упражняват по темата
                        Последно редактирано от asenv; 03-12-14, 22:14.
                        LZ1AIV

Коментар

Моля за малко помощ за избор на телевизор-колебая се над 3 варианта 55-ци,3D и 4К.
                          PANASONIC TX-55AX630E

LG 55UB850

SAMSUNG UE-55HU6900
                          0885 660 613

Коментар

Samsung!
                            LZ1PER

Коментар

Виж... ще ти споделя нещо, заради което може и да ми скочат тукашните корифеи... Имам чувството, че ако искаш наистина SMART, трябва да избягваш старите пушки Сони, Панасоник. Май играта отива към по- младите лъвчета Самсунг и ЛГ. Някак си, браузърът им е по- браузър, свързването с други устройства им е по- лесно... Това не ми попречи да си купя Panasonic TX-55AS650E, ама по- лесно е да съветваш, отколкото да слушаш
                              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

На Самсунга ме смущава единствено това
                                CLEAR MOTION RATE - 200
                                ,а сега видях,че не е 3D и отпадна.И везните клонят за LG.
                                Последно редактирано от Валентин Исаев; 03-02-15, 11:13.
                                0885 660 613

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X