Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Плазма или LCD?

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
    Пък, вчера ходих в "Технотаковата" и питах за плазмени телевизори и ония ми казаха, че няма вече такива. Сичкото е ЛСД, бамааму.
    Сега гледам в сайтовете и на двете "Технотакова", има плазми от всички размери на Панасоник, Самсунг, LG...

Коментар

Ако е плазма само Панасоник.
      Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Сега гледам в сайтовете и на двете "Технотакова", има плазми от всички размери на Панасоник, Самсунг, LG...
        По точно в маркета 11 броя,а в полиса 8 броя.Като има само от 43" до 65"-т.е. останали са само големи дето гълтат много ток и много греят.
        И то по единични бройки,чукни на някоя за наличност.
        Чувствам се силен-защото съм БЪЛГАРИН... Дан Колов
        Ноевия ковчег е направен от любители.Професионалистите,са построили "Титаник".
        0885 660 613

Коментар

Я някой да даде идея за конкретен модел 40 или 42 инча до 1300лв,че колега си търси такъв.Задължително с 5 години гаранция или панасоник,филипс или лг с други думи.Хубаво е да бъде с 4К технология ама не задължително.Не държи на 3Д ма то всичките имат май.
          Няма страшно в умирачката...
          Страшното е да си жив!...

Коментар

Като си пазарувам техника всякаква отивам и казвам марка и модел без да позволявам да ми пробутват други модели "продавачите".
            Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от ivied Преглед на мнение
              Ще благодарите за стъкленото покритие, повярвайте ми, ще благодарите
              и хич няма да ви пука за технологии и разни техн. характеристики
              Ама то не лови ли всички отблясъци в стаята, аз пък искам матов екран? Най-гадно ми е да си видя мутрата на екрана в някой тъмен момент на филма

Коментар

Ама то не лови ли всички отблясъци в стаята
                Не е задължително. Матови вече са рядкост. Стариями беше матов, сегашния е лъскав, но пак антирефлексен. Ми честно казано си предпочитам новия. Възможно е да видя бледо моя копие от време на време, ама нищо фрапиращо - в пъти по-бледо от обикновено стъкло.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е, убуу де, може и да има някоя бройка... Аз като виден тукашен съветник, сега съм изправен пред едни други дилеми, свързани с темата.
                  1. Старото ми ЛСД вече не ме кефи. 37-ца на 6 години.
                  2. Децата поотрастнаха, особено каката, искат си ТВ в стаята, ама не оная ЦРТ тухла, Панасоника, дето ми я подариха за сватбата, ами нещо Смарт, УиФи... па макар и 32 инча.
                  3. На мен ми се ще в хола да си туря нещо, дето да си го вържа към нета и да е по- големичко, че одъртях и нещо недовиждам.
                  4. Старата 37-ца отива при майка ми, щото тя гледа само БТВ-новините и чат-пат някой сериал.
                  Тааааааа, изводът за мен- интерфесът е водещ. Какво мога да свържа с тоя телевизор и как да го ползувам? Онези неща с херците, резолюциите и т.н., като че ли следват интерфейса. И на мен ми е странно, защо е така. Явно ПОТРЕБИТЕЛЯТ е такъв. Е, да! Няма телевизор с УиФи, дето да не е и ХД, ама това идва някакси като следствие. Да не говорим, че в момента, в който излезете от огромното хале на Технополис и сложите ТВ-то в хола, размерите стават други, сравненията със съседното ТВ изчезват и остава нещо съвсем друго. Примерно, мога ли да си хакна някъде флашката със снимките от лятото и да ги покажа на брат ми? Иначе, може и 3Д, 4Ц, 5П да ми е телевизора, ама като няма с какво да ги подкарам тези благини, остава си един монитор.
                  Предстои ми покупка на 3 телевизора с различни изисквания към тях. Не претендирам, че съм прав в горните си съждения, просто така ги виждам нещата. Кажете къде бъркам, да не си фърлям парите на вятъра.
                  Благодаря!
                  Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Никъде не бъркаш. Взимаш нещо 3D малко или повече (според вкуса) над средния ценови клас, тазгодишен модел. Предварително пробваш как се справя предимно със субтитри. Другото е що-годе докарано.

Пак 3D, не заради самото 3D - не е нищо особено само по себе си. Енджините на телевизорите с 3D са по-добри. Често и панелите са по-добри. И пак ще ти трябва време да свикнеш след покупката. Отделно, звука окончателно се осафирясва примерно 2-3 месеца, след като си го купил. Вероятно самите говорители искат разработване. моя беше доста ламаринен в началото. Сега си е екстра, даже откъм баси.

Аз, въпреки досадното прекодиране за да вкарам субтитрите физически във филма, пак не съжалявам за покупката си. Но за друг вероятно ще е досадно.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моментът е, така да се каже, вододелен Една технология - плазмата - отмира, другата, LED LCD прехвърли върха и навлиза новата - OLED. Има някакъв мелез - 4К UHD при старите LCD -та, но мисля, че тя ще се развие пълноценно при OLED. Другите джаджи, комуникации и СМАРТ ги има при всички с някакви нюанси, но каквото и да вземем от старите, трябва да си знаем, че ще престане да е актуално още през новата година. От друга страна, сега не ми се ръсят суми от над 5k за OLED TV, така че засега аз поне се ослушвам

Коментар

Какво значи "ще спре да е актуално догодина"? Като си пуснеш новините, няма да ги чуваш или няма да виждаш говорителката?
                        Аз не очаквам нищо революционно следващите години. Плейвачките ще догонват супер-дупер телевизорите. Най-вече като резолюция. Скоро не се планира 4D технология. Е, очаква се добре познатото поевтиняване на текущите технологии. Входове / изходи и подобна периферия също не очаквам нищо драстично.
                        Какво се очаква да одъртее, изключая модела на ТВ?
                        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Като ще си даваме съвети и аз да дам един вземете ТВ с мрежа LAN (WiFi). Най-малкото ще имате Youtube. А пускането на филм от ПЦ-то (или телефона) без кабел също си е благинка, да не говорим като искате да покажете снимка на детето/котето от телефона...

Коментар

WIFI си е задължително, а пък разликата между технологиите на дисплеите си е очевидна като краен резултат, кое да й коментираме? Плазмата беше по-малко ярка, затова се наложиха ЛЕД-овете. Те пък си нямат черно като хората, затова идват ОЛЕД-овете. На тях уж всичко им е наред, освен цената засега.

Коментар

На тях уж всичко им е наред, освен цената засега.
                              Почти всичко. Също страдат от "прогаряне", точно като плазмите. Проблемя е главно с живота на синия цвят.

Поне в близките 2 години ми се струва че няма да има достатъчно достъпен като цена модел с по-ширпотребски размер (под 55 инча). Освен ако някой не направи някой рязък технологичен пробив, което в днешно време ми се струва мялко вероятно.

Коментар

Имам предвид наред откъм качество на образа, технологичните проблеми се решават бързо , ако има интерес. Щом като дават Нобелова награда за син светодиод, значи интересът е налице.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X