Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Плазма или LCD?

В по-горния ми пост Chimei е продала 300 000 дисплея само в Китай но, за трите тримесечия на тази година, а според доклада на Digitimes, обемът монитори, продадени през първите три тримесечия на 2011 г. от Chimei общо възлиза на 400 - 450 000, което показва лек спад спрямо миналата година.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
      В по-горния ми пост Chimei е продала 300 000 дисплея само в Китай но, за трите тримесечия на тази година, а според доклада на Digitimes, обемът монитори, продадени през първите три тримесечия на 2011 г. от Chimei общо възлиза на 400 - 450 000, което показва лек спад спрямо миналата година.

Съгласих се бре! Иначе пак да си купуват Sony... Гъзарията не убива, само мори!

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение

Колко пък е т`ва за на`шта фирма бе?
        Не знам колко е т`ва за ва`шта фирма бе, ама за Хитачи, любимото ти Сони и Тошиба не е никак малко, ръ`иш ли бе?

Sony, Toshiba и Hitachi сливат бизнеса си за производство на дисплеи

18 ноември 2011, 09:52
        Новата компания ще се казва Japan Display.

Японските компании Sony, Toshiba и Hitachi обединяват бизнеса си за производство на дисплеи. Сделката се обсъжда вече няколко месеца и най-после компаниите са постигнали споразумение с Innovation Network Corporation of Japan (INCJ) за интеграция на техния бизнес за производство на малки и средни екрани.
        В рамките на споразумението, полудържавната компания INCJ ще държи 70% от акциите на новата компания Japan Display. Sony, Toshiba и Hitachi ще контролират по 10% от Japan Display, когато компанията започне работа от пролетта на 2012 г. Новата компания ще се ръководи от Сюичи Оцука, оперативен директор на големия японски производител на DRAM памет Elpida.
        В отделно съобщение Japan Display обяви, че купува от Panasonic завода за производство на дисплеи с малък и среден размер, но сумата на сделката не се съобщава. Този завод е разположен в близост до Токио и към момента произвежда 600 000 LCD телевизора на месец. Japan Display очаква да получи контрол над него през април 2012 г.

Коментар

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
          Може да разхвърлят разни партиди периодично..?!! Най-големите в производството на матрици, в момента са Samsung и LG, като първите са без конкуренция в качеството... Напоследък правят бум и в производството на хард дискове и процесори за мобилни телефони.
          То и Хайер имали най-голямата фабрика за климатици, но като отидеш в магазина едва ли питаш първо за тях...

TFT матриците се делят на видове - TN, PVA, IPS и хилядите им подвидове. Това разделяне определя и основните им свойства. Това кой по колко правел и кой производител на ТВ с кой производител на матрици се държи за ръчичка не е толкова определящо.

По темата - за мен най-добрият LCD телевизор е плазменият! Всичко останало е ширпотреба кинкалерия! Като компромис - поради липса на алтернатива, за преносими телевизори, и LCD става.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Плазмата има най-късия живот и е най-чувствителна към простотии от типа - часовника в долния десен ъгъл на екрана - на Булсатком, детенце оставено без контрол на саме с ТВ-то и т.н. Като възможности за контраст, динамика, опресняване и т.н. също е по-назад, но всеки има правото на собствено мнение...

П.П. - И в момента (плазмите) са най-евтините на пазара! Защо ли...?!
            Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 06-12-11, 07:29.

Коментар

Моята мисъл или желание е като се прибера да си пусна телевизора да гледам качествена телевизия.А не да вързвам разни компютри или да си играя да свалям филми със съмнително качество.Телевизора ми е Лсд Самсунг от 2006г и от тогава Булсатком скоро минах и на ейч ди финишън разликата е огромна в качеството спрямо цифровата но както споменах са само няколко канала и половината са без превод.Ейч би ото е един от преведените.За това и споменах че за мен проблема още не се изразява в телевизора а в сигнала към него.А към тези с три де то телевизори как си намирате филми които са в този формат?
              Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
                Моята мисъл или желание е като се прибера да си пусна телевизора да гледам качествена телевизия.А не да вързвам разни компютри или да си играя да свалям филми със съмнително качество.Телевизора ми е Лсд Самсунг от 2006г и от тогава Булсатком скоро минах и на ейч ди финишън разликата е огромна в качеството спрямо цифровата но както споменах са само няколко канала и половината са без превод.Ейч би ото е един от преведените.За това и споменах че за мен проблема още не се изразява в телевизора а в сигнала към него.А към тези с три де то телевизори как си намирате филми които са в този формат?
                Ами в интернет има и филми - Bluray формат, в некомпресиран вид по 40-50 гигабайта парчето... Дръпни си един такъв и си го пусни, пък после сподели дали си имал чувството, че гледаш телевизия за първи път! Не е лошо да дръпнеш някой твой любим филм, който си гледал многократно и ще видиш колко е забавно, докато осъзнаваш, че половината неща (в детайлите) си ги пропуснал...

Коментар

HD телевизиите са във формат 720p. Поне тук и не знам за 1080p такава, поправете ме ако греша.

Филмите от компютъра можеш не само да ги гледаш в 1080p, но и с 5.1 канален звук.

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                  Не знам колко е т`ва за ва`шта фирма бе, ама за Хитачи, любимото ти Сони и Тошиба не е никак малко, ръ`иш ли бе?
                  Ръ`я. Нали и аз това, което казах го казах, за да кажа същото, което ти казваш.

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                  По темата - за мен най-добрият LCD телевизор е плазменият! Всичко останало е ширпотреба кинкалерия! Като компромис - поради липса на алтернатива, за преносими телевизори, и LCD става.
                  А, ъ, а? Най-добрият като цена - да. Но като цена/качество вече се замислям сериозно. А само като качество на картината - забрави.

Коментар

Именно защо трябва да търся в нета пък и да чакам 3 дни да го сваля и чак тогава да гледам.Още повече че е незаконно. Струва ми се че още е рано за този вид технологични телевизори и то спецялно за България.Бих си купил ако знам че в кварталната видеотека има филми в такъв формат.Но за съжаление и видеотеките изчезнаха.И кво правим като едно време с видео филмите тря си намериш видео пък и после филм и една седмица го гледаш нон стоп че голям кеф.
                    Оправданието е като гъз-всеки го носи със себеси !

Коментар

Мале, мале! Как сте ги омешали нещата, не е вярно направо!

Телевизионния сигнал PAL e 720x576 пиксела

Телевизорите са си HD и могат да възпроизвеждат картина с разделителна способност до 1900х1080 пиксела (това е истинското full HD)..

Това с какво се захранва като сигнал телевизора, няма нищо общо със самия телевизор! HD телевизорите имат възможност да интерполират сами картината на PAL сигнала до запълване на собствените си HD монитори! Това правят и т.нар. наречените HD приемници на Булсатком с каналите които не са HD! Единствения начин да гледате на макс модерния си телевизор е да имате bluray плеър и DVD-та за него, да теглите филми от нета или да имате гейм конзола която поддържа HD! Съвсем отделен е филма със звука и как и от какво се възпроизвежда той, за да го чуете в пълната му красота, когато искате 5,1 или 7,1 и т.н. Само ще ви кажа, че разните му системи за домашно кино са много далеч от истината (става дума за масовите плеъри с 5 бр. колони и суб-буфер...)
                      Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 06-12-11, 08:48.

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Чобанов Преглед на мнение
                        Именно защо трябва да търся в нета пък и да чакам 3 дни да го сваля и чак тогава да гледам.Още повече че е незаконно. Струва ми се че още е рано за този вид технологични телевизори и то спецялно за България.Бих си купил ако знам че в кварталната видеотека има филми в такъв формат.Но за съжаление и видеотеките изчезнаха.И кво правим като едно време с видео филмите тря си намериш видео пък и после филм и една седмица го гледаш нон стоп че голям кеф.
                        Магазини, в които се продават BluRay дискове има колкото искаш. Друг е въпроса, че наистина повечето хора гледат пиратски. Впрочем разпространението е незаконно, гледането не. Поне на този етап.

Мале, мале! Как сте ги омешали нещата, не е вярно направо!

Телевизионния сигнал PAL e 720x576 пиксела

Телевизорите са си HD и могат да възпроизвеждат картина с разделителна способност до 1900х1080 пиксела (това е истинското full HD)..

Това с какво се захранва като сигнал телевизора, няма нищо общо със самия телевизор! HD телевизорите имат възможност да интерполират сами картината на PAL сигнала до запълване на собствените си HD монитори! Това правят и т.нар. наречените HD приемници на Булсатком с каналите които не са HD! Единствения начин да гледате на макс модерния си телевизор е да имате blyray плеър и DVD-та за него, да теглите филми от нета или да имате гейм конзола която поддържа HD! Съвсем отделен е филма със звука и как и от какво се произвежда той, за да го чуете в пълната му красота, когато искате 5,1 или 7,1 и т.н. Само ще ви кажа, че разните му системи за домашно кино са много далеч от истината...
                        Омешаха се, защото човека отклони темата.

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
                          Омешаха се, защото човека отклони темата.
                          Той човека въобще хал-хабер си няма за какво говори...

Коментар

Плазмата има най-късия живот и е най-чувствителна към простотии от типа - часовника в долния десен ъгъл на екрана - на Булсатком, детенце оставено без контрол на саме с ТВ-то и т.н. Като възможности за контраст, динамика, опресняване и т.н. също е по-назад, но всеки има правото на собствено мнение...

Като ъгъл на виждане?

И не се лъжи по обявените 1:1000000000000000000000 контрасти за LCD-тата. Лъжливи са. Измислили са си такава методика на мерене и такава управляваща електроника, че по тая методика да излизат тия числа. По никакъв начин не можеш да накараш LCD-то при изключен пиксел хич въобще да не пропуска светлина, освен ако не му изгасиш подсветката. Еми, съответно си играят с подсветката, ама тя подсветката пък не е отделна за всеки пиксел, и съответно контраста, който пишат по рекламите не се отнася за контраст между всеки един изгасен пиксел, сравнен със запаления на 100% до него, а в най-добрия случай за група пиксели с изгасена/намалена подсветка, и съседната група със запалена такава. Поразтършувай се, и сам ще разбереш за какво иде реч.

С времената на опресняване е същата история. 200hz не значи че LCD телевизора е в състояние да запали и после изгаси определен пиксел 200 пъти в секунда, а просто че компютъра опреснява изображението с 200Hz, резултата от което е "по-мазна" картина с по-малко артефакти при динамично сменяне на картината.

Плазмата ги бие с лекота и по двата параметъра, при това без никаква лъжа в параметрите. А е отпадаща от пазара технология, щото например като си купиш голяма плазма сметката ти за отопление намалява, за сметка на тая за електричество. Някои имат и вентилатори за охлаждане и прочие истории. Накратко - стара технология, докарана до ръба на възможностите си.

Истински доброто ще е AMOLED, или подобно, но предвид парите, наляти в последното десетилетие и особено в последните 4-5 години в заводите за LCD дисплеи, не го виждам на смислена цена поне още 5-6 години, ако не и повече. Там и ъгъла на виждане е перфектен, и консумацията на ток в някои режими е до 6 пъти по-ниска от тая на LCD с LED подсветка. Защото в LCD-то веднъж имаш поляризация, където се губи половната светлина, втори път имаш цветни филтри, в които се губят нови 60%, и накрая самите течни кристали, където отново се губи някакъв процент, но не знам към момента какъв е той. Тоест, от цялата енергия, изразходена за светене на подсветката, ти реално виждаш при напълно бял екран в теоретично най-добрия случай 16.5% от нея. Разделна подсветка по групи пиксели малко подобрява общата ефективност, но пак максимума си остава тоя - 16.5%. Другото свети на хлебарките в телевизора да правят тен.

ПП: А от прогаряне на пиксели за мое най-голямо учудване и LCD-тата не са застраховани. Малко или много транзисторите върху матрицата, които управляват даден пиксел, с времето си променят леко характеристиките, като тая промяна зависи и от това какво са правили през това време, тоест дали пиксела е бил черен, или е участвал в изображението. За 4-5 години на моя вкъщи, при подходяща картина и много внимателно заглеждане в границата на 4:3 картината (което се гледа в 90% от времето, и съответно в двата края на панела седят 2 черни ивици) се вижда много-много мижава разлика, но все пак се вижда. Вярно, много далеч е то това, което съм виждал върху плазмен дисплей, но все пак не отсъства напълно.
                            Последно редактирано от sparkybg; 06-12-11, 11:19.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Що, може да има хиляда причини...
                              Например - народът смята че е фешън да си купува LED телевизор щото е връхта на технологията. Като му кажеш, че ти со е старото добре познато LCD ама с нови ку... пардон, с нов беклайт, чак почва да спори, щото бил гледал анимал планет и дискавъри и всичко знаел. Редовно четял и диплянките на метро и технополис...

Та, при тоя пазар, ако съм аз, с цените не ще режа глави, ами директно от глезените...
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Да е къс, да е къс, колко да е къс тоя живот - имам една на 8-9 години - работи си ПЕРФЕКТНО, отдавна вече е морално остаряла с ниската си резолюция и не, чак толкова черното си черно, а работи...
                                В съвременният динамичен свят, няма смисъл да търсиш джаджи дето ще Надживеят времето си многократно, задава се нов стандарт в телевизията (май беше 4000 х 3000), 3Д-то се сменя през ден (с очила, без очила, със синьо, червени, с активни, с поляризирани.......)...
                                За мен Плазмените телевизори са по-добрите, но всеки си решава за себе си, най-добрият подход е да Гледаш Конкретните модели един до друг с еднаква картина на тях и който най-ти допадне взимаш (ако можеш да си го позволиш естествено).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X