Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плазма или LCD?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Плазма или LCD?

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    ... AMOLED. Хем най-ефективни - повече и от LCD, хем теоретично може да се постигне перфектно качество на картината, под всякакъв ъгъл.
    Вярно! Но все още има какво да се поработи по тях
    Взех си телефон с Амолед дисплеи - вижда се Перфектно от всякаква гледна точка - страхотни цветове и картина, но не стига яркост при слънчева светлина

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      Вярно! Но все още има какво да се поработи по тях
      Взех си телефон с Амолед дисплеи - вижда се Перфектно от всякаква гледна точка - страхотни цветове и картина, но не стига яркост при слънчева светлина
      Е чакай сега. Ти на двора на слънце ли ще го гледаш телевизора???

Телефона ми не се справя по-зле от подобен с LCD. nokia N85 в случая.

LCD-то има едно предимство, обусловено от технологията му - вижда се и на слънце, не заради по-високата си яркост, а заради самата технология - управляват се не излъчващи елементи, ами филтри, и може да се направи така че да се вижда дори и при супер ярка светлина. Тогава подсветката не влиае. Това свойство е уникално само и единствено за тая технология. Дори с изгасена подсветка на слънце ще го виждаш добре - GPS-а ми е с такъв дисплей.

АМОLED-а е и с по-висока яркост и с по-добри цветове, и с по-хубаво черно, и с по-добра енергийна ефективност още по дефиниция. При LCD-то половината и повече светлина от подсветката се губи на халост, а AMOLED-а излъчва точно толкова, колкото е нужна.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Айде и аз да се включа. Прегледах темата и прочетох какви ли не противоположни мнения. На няколко пъти обаче е казана и истината. А тя е следната - плазмата има 2 пъти по-голям живот от ЛЦД!!! Това е обусловено от самата технология. Подсветката на ЛЦД е от лампи студен катод, които си имат толкова живот. На плазмите им дават 100 000 часа, а на ЛЦД 60 000 това си е почти два пъти повече.
        Качеството на ЛЦД ? Къде го видяхте? Някой да ми покаже равномерна подсветка на ЛЦД, ще черпя. Ъгълът на виждане е подобрен, ама... За последните плазми казват че горят ток като ЛЦД-тата, демек около 150 вата и не прогарят толкова, но не съм ги пробвал, не знам. В къщи имам стара плазма на 5 години и ЛЦД по-ново, ами ЛЦД-то още ме е яд че го купих, хем и фул ХД
        JEEP CHEROKEE '98 XJ. 4.0 190 hp

Коментар

Два месеца се просвещавах по въпроса за съвременните телевизори. Мненията на "специалистите" бяха различни - също като в тази тема. Накрая купих една Тошиба с високи качества, но се оказа, че няма TV-доставчик с HD ...
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Може да опиташ Булсат или ITV с HD приемник.

Коментар

Да, повечето кабелни предлагат по един, два или най-много три канала с HDTV сигнал. За мой късмет при мен един от тези канали е EUROSPORT на български, по който даваха цялата олимпиада с турнира по хокей и всичко останало, а по-рано през годината и репортажите от DAKAR 2010. Качеството - ясно какво е, и удоволствието от гледането е голямо.
              По "Плазма или LCD?" преди време когато пред мен стоеше този въпрос, след много питане по магазините и четене на каталози и списания стигнах до следното (на крадко):
              - ако ползвате телевизора овен за гледане на телевизия и за монитор за PC и за игрови конзоли - то по добре е LCD (както е в моят случеи)
              - ако ползвате телевизора само за гледане на телевизия - то по добре е Плазма

Коментар

На мене ми предстои избор. Признавам, че не съм чел цялата тема.....ама тя почва 2008ма.
                Та, ако някой е разглеждал наличните големи плазми на пазара, ще съм благодарен да сподели наученото, да не откривам пак топлата вода. Интересува ме плазма над 40", ако може фул ХД. Цената не е определяща, консумацията също.
                Благодаря предварително.
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                  На мене ми предстои избор. Признавам, че не съм чел цялата тема.....ама тя почва 2008ма.
                  Та, ако някой е разглеждал наличните големи плазми на пазара, ще съм благодарен да сподели наученото, да не откривам пак топлата вода. Интересува ме плазма над 40", ако може фул ХД. Цената не е определяща, консумацията също.
                  Благодаря предварително.

Наскоро си купих плазма - препоръчвам ти това PANASONIC TX-P42G10E.

около нова година го даваха с 5 години гаранция сега незнам дали не е с 2 беше доста добра оферта.
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Благодаря предварително.
                    Този нов плазмен модел Panasonic TX-P42G20E (107 см) е с много добри данни: full HD neo PDP, контраст 5 000 000 :1, 600 Hz и нт. Има 2хUSB, но в рекламата не виждам HDMI - трябва да се провери, 2к.
                    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Благодаря предварително.
                      Моята е такава и съм доволен, затова ти я препоръчвам.

PANASONIC TX-P42G10E

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09052292

Коментар

Ето какво дават за Panasonic TX-P42G20E HDMI-цели 4 броя

МОДЕЛ TX-P42G20E
                        РАЗМЕР НА ЕКРАНА В INCH 42.0 "
                        РАЗМЕР НА ЕКРАНА В СМ 106.7 CM
                        РЕЗОЛЮЦИЯ 1920 x 1080
                        КОНТРАСТ 5000000:1
                        ОПРЕСНЯВАНЕ НА КАРТИНАТА 600 Hz
                        АНАЛОГОВ ТУНЕР ДА
                        ЦИФРОВ ТУНЕР DVB-T, DVB-C, DVB-S
                        ХАРД ДИСК НЕ
                        HDMI x4
                        ТЕХНОЛОГИЯ НА КАРТИНАТА x.v. Colour
                        ТЕХНОЛОГИЯ НА ЗВУКА V-Audio Surround
                        КАРТИНА В КАРТИНАТА НЕ
                        USB ДА
                        ИЗХОД ЗА СЛУШАЛКИ ДА
                        SCART ДА
                        СЛОТ ЗА КАРТА С ПАМЕТ ДА
                        КОМПОЗИТЕН ВХОД ДА
                        КОМПОНЕНТ ДА
                        ЪГЪЛ НА ВИЖДАНЕ 178
                        DLNA ДА
                        WI-FI ДА
                        ДИСТАНЦИОННО УПРАВЛЕНИЕ ДА
                        ТЕЛЕТЕКСT ДА
                        ЦВЯТ ЧЕРЕН
                        ТЕГЛО 23.5 КГ
                        ГАБАРИТИ (В, Ш, Д) 693 x 1029 x 308

Коментар

Благодаря.
                          Спестихте ми бая тичане и откривателска дейност.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Не се подлъгвайте по тези 100,200 и нагоре Херци.
                            Киното още е на 24, но на някой мига ли му екрана?
                            Май има някаква връзка с възможността за използване съвместно с 3D активни очила. Засега не видях да е коментирано. Може и да греша, де...

Коментар

Много време гледах телевизори и понеже имах ограничен бюджет с който можеш да взема евтина плазма с 1024 резолюция и 40 инча или 32" LCD с 1366 резолюция, накрая се спрях на ЛСД-то заради по-голямата резолюция и малкия пискел, понеже на плазмата 1024 точки на 40" са недостатъчни и трябва да се гледа поне от 5 метра за да не си личат пикселите. Сега, с 2 думи, съжелявам че съм с ЛСД, картината и на прекрасен FullHD сигнал не е това което искам, а плазмата просто си е друга история.
                              Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Аз съм твърдо за AMOLED !
                                [B]Българино знай своя език, род и вяра ! Обичай семейството си и пази България![/B]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X