Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране със запалени фарове през деня?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Каране със запалени фарове през деня?

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
    Ама това не е причина да накараме целия български народ да кара на фарове!
    Това не, разбира се. Безопасността, обаче да
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Мисля, че спорът става все по-безсмислен за тези, които продължават да карат с изключени фарове сивите си "невидими" коли срещу нас, и продължават да ни стряскат при всяко разминаване.
      Това излезе днес в новините:

В специална директива висшият изпълнителен орган на ЕС отбелязва, че в бъдеще всички новопроизведени превозни средства в съюза - леки коли, товарни автомобили и автобуси, трябва да бъдат снабдени със специални лампи, които се включват автоматично след стартиране на двигателя.
      След 7 февруари 2011 г. с такива светлини трябва да разполагат всички нови леки коли и по-малките товарни автомобили, а срокът за монтирането им на камиони и автобуси се удължава с 18 месеца.

Новите светлини ще са много по-икономични от сега използваните, заявиха от ЕК.

Според нея въвеждането им ще повиши значително сигурността по европейските пътища, тъй като превозните средства ще бъдат много по-лесно забелязвани от пешеходци, колоездачи, мотоциклетисти, както и от участници в самото автомобилно движение."

Знам, че 2011 все още е далече. Но добрата новина е, че наближава и 1-ви ноември (по смисъла на чл. 70 (3) т.2 от Закона за движение по пътищата). Моля, не забравяйте:

"Моторните превозни средства през периодите... от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини."

Безаварийно,
      Стефан

Коментар

Мислещите глави не отменят природните закони с юридически.
        Продължава да не ми е известна статистика, която доказва че фаровете намаляват катастрофите.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
          Продължава да не ми е известна статистика, която доказва че фаровете намаляват катастрофите.
          Някаде бях чел , че първата година когато го вкараха това за фаровете челните удари в извънградско са намалели с 18%
          Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Първоначално публикуван от CJ_ Преглед на мнение
            Някаде бях чел , че първата година когато го вкараха това за фаровете челните удари в извънградско са намалели с 18%
            Всъщност, за нещо подобно е и спорът за ползата от файдата - има ли смисъл от шофирането със запалени фарове в града.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Бях гледал в нета една "джиджавка" която чъква 5-10 пъти в секунда къси-дълги !
              което е още по голям дразнител и се вижда още повече !
              Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

Съгласен. Обаче, какво се получава: едно време, поне по магистралите всички караха със запалени фарове. А сега, неразбория.

И по магистралите, и по пътищата - карашък. Кой както му дойде, онзи ден в дъжда едва не се цункахме с един полски "фиат 125" цвят "мокър асфалт" затъмнен като при бомбардировка.

Според мен, или всички с фарове, или всички без фарове. Средното положение увеличава катастрофите и в бюлетините се появява "ПТП при движение с изключени фарове".

Днес пред мен един голф (не беше пернишка регистрация) със "супермодерни" затъмнени задни светлини. Е, на светофара аз съм спрял зад него, на половин метър и пак не му виждам стоповете и мигача, а какво остава да го видя отдалеч.

Коментар

http://dadrl.hit.bg/
                  Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                  Дий Снайдер

Коментар

Това е статистиката http://dadrl.hit.bg/ За мен намаляването на убитите на пътя ще намалее с намаляване броя на автомобилите. Цървули като мен имат по три-четери автомобила и захранват пътното движение с неуправляеми установки за убиване. По неофициална статистика в КАТ-Варна всеки ден се регистрират по 130 автомобила. Фирмите пък подхранват уличното движение със служебни автомобили (баничарки и други)с шофьори идиоти. Преди 1989г за да си таксиметров шофьор трябваше да имаш стаж на товарен автомобил и градски автобус минимум 10 год. а сега ........... .
                    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                    Дий Снайдер

Коментар

Сега, това е статистика от 1 година. За да се потвърди тенденция, тя трабва да е поне в 3 последователни години, поне по това, което разбирам аз. А жертвите миналата зима бяха по-малко по простата причина че сезона за каране със светлини през деня, нямаше нищо общо със същия период на по-миналата година кято атмосферни условия. Естествено че ще има намаляване на жертвите. Ако цяла година е пролет, ще нямалеят още повече.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А ако бензина стане 10 лева, а заплатите 100, ще изчезнат съвсем.
                        Поведението на ония, с извинение законодатели, е налудничаво. Преди да управляват половин милиард души, не е лошо да научат поне какво е формална логика.
                        Как се доказва отсъствието на нещо? Е, тогава да бъдат любезни да представят убедителна статистика за твърдението си. Това е единствения метод който им остава. Нямат я? Тогава да се омитат там, където е мястото на шарлатаните и измамниците. Или по кръчмите и фризьорските салони, там голите приказки вървят много.

Коментар

Според мен трябва да се въведе целогодишно,защото явно не може да се разчита на преценката на българския шофьор за това кога настъпва нощта,кога се смрачава и т.н. Не може да се е почти стъмнило и байното да си кара без фарове,защото видиш ли тока скъп ли не знам какво точно си мисли че спестява.Или пък другата крайност сложил си гъзара големите халогени пък като ги светнал хич не му идва на ума че даже да мине на къси пак заслепява насрещния,ама за тях оправията е по лесна слагам си и аз на колата допълнителни светлини ама така по насочени в отсрещното платно и като не се сеща да си гаси своите аз пускам моите.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                            ...като не се сеща да си гаси своите аз пускам моите...
                            А ако същия кара зад теб? Или и отзад да си туриме по едни халогенки, а защо не направо ксенонки?

Иначе светломерите са измислени отдавна, и струват стотинки вече. Тук субективизъм няма. Като не си ги запалил - глоба, ако навън е по-мрачно от някаква стойност. Хем и добри парици ще направят "някои" фирми на "далечни" роднини на тоя-оня.

Карането едновременно на нормални фарове и такива за мъгла/намалена видимост, когато това не е нужно, и сега е санкционируемо (бах' ти думата) по закон, до колкото знам. Въпроса е кой го контролира. Докато правеха кампанийни акции за колани, кой слагаше? Май никой? А сега слагат доста хора. Въпреки че и това е огромна глупост, по простата причина че ако за фаровете по принцип има някакви аргументи за безопасността на другите, то от колана зависи изцяло и еднинствено моята лична безопасност.

Изобщо целия виновник за целия тоя цирк по улиците е самата държава. Тук можеш да си купиш всичко, от книжка до цял полицай.

А адекватни мерки е очевадни че не се взимат. Вместо това се криеме по храстите и се заяждаме защо да речем в колата липсва светоотразителна жилетка, която също е огромна глупост и измишльотина.

Е, като как шофьорите да имат респект от органите на властта, когато те вършат по-големи нарушения и са по-корумпирани от самите шофьори? Отиди и виж същите тия български шофьори как карат в държави, дето се знае че направиш ли нарушение, няма да ти се размине. По-кротки и примерни са и от тамошните.
                            Последно редактирано от sparkybg; 25-09-08, 02:35.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

...Продължава да не ми е известна статистика, която доказва че фаровете намаляват катастрофите.
                              Ами то такава статистика е просто невъзможна. Тя би имала тежест само "при прочих равных...", което няма как да се отсее сред многобройните - и то далеч по-влияещи - фактори за повече или по-малко ПТП.

Лично аз смятам за очевидно, че запалените фарове ми носят малко повече сигурност, и винаги карам така.

Поздрави!
                              Искам България чиста!

Коментар

Първоначално публикуван от Spas55 Преглед на мнение
                                Ами то такава статистика е просто невъзможна. Поздрави!
                                Има статистика, най-старата от към 1925 г.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X