Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране със запалени фарове през деня?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от Константин Коцев
    Аз съм против запалените фарове-защо:
    България не е скандинавска държава,времето ту не е постоянно
    мъгливо както е при тях.
    "Постоянно мъгливо" ?!? Не думай! Аз пък кой знае защо имам впечатления, че напр. София можеда бъде доста по-мъглива от Стокхолм.

Акумулатора се изтощава по-бързо.
    Ако ти е наред алтернатора - едва ли.

С тези огромни задръствания по улиците на софия е добре да се изгасва двигателя,защото иначе се образува много смог и другото е, че колатата ти загрява при стоене на едно място с работещ дв-л.
    Ако толкова си загрижен тези за големите задръствания и смога в София - не карай кола, а се движи повечко пеша. Хем е по-здравословно, хем по-бързо ще се придвижваш из центъра

Който няма самоконтрол и елементарна култура как да се движи по улиците, и фаровете няма да го спасят.Манталитета на хората-дотам опират нещата.Кой по лесно и бързо ще закове на място?Колата или пешеходеца?Тежката кола или пешеход.?Разбира се,че пешеход.
    Цак и спира на място пешеход. и дава път на колата на която са и
    необход. 10-20м. да спре.Да ама не. Манталитета да се втурнат като
    коне с капаци. Оттам произлиза всичко-от прост......та.
    Та какво излиза? Май споредз тебе културен човек е този, който спира да те пусне тебе, дето си се засилил с колата. Щото по-трудно спираш. Ами ако пешеходецът е с предимство?
    Мдааа, това за културата наистина си е вярно ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
      сигурно е внос от Канада - там са така
      не внос от щатите, карана е в флорида а е произведена за канада и от там си намирам безпроблемно части.
      А габаритите ми от зад не светят преди да съм включил габарити или къси.
      гаровете ми светят малко жълтеникаво, може би вече е малко изгорял рефлектора от 10-годишното светене.... пробвах да го чистя и нищо не стана.
      А да попитам на някой правилили саму проблем полицайте за допълнителни фарове монтирани върху бронята. Питам защото до колкото си спомням, май допълнителните фарове трябва да са под бронята.... или бъркам
      LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
        Е не виждаш ли кой и какви закони пише? Каквото и да трябва - не може. Идиотизма на партийните секретари тепърва има да ни се струва просветена мъдрост.
        Кво е това каране на фарове през деня например? Противоречи на любимата на всеки глупак екология даже, камо ли на психологията и физиологията. Обаче - така искам, така ще бъде. И глупостта пак тържествува. А ти - да си направиш кола. Да бе, да, е сеа сеа.
        ами нашият форд е сив металик и ако сме без светнат фарове тръгват да изпреварват на 10м. пред нас
        полуката:да караш кола сив металик с загасени фарове пррез деня си е живо самоубииство

Коментар

Онзи ден си забравих колата с включени фарове и вчера цял ден
          зареждах акумулатора.Ама не се сърдя щом това ще помогне да се
          намали това клане по пътищата.Виждам много автомобили със забравени
          фарове, но няма как да се обадя на собствениците им.Дадоха ми идея
          да ритам гумите и алармата да се включи, ама не съм пробвал.Много е
          неприятно да си планирал да ходиш някъде(както аз на лов) и да
          разбереш, че автомобила ти е неизползваем.

Коментар

на всички съвременни автомобили има защита за забравени фарове - най-често като изгасиш двигателя, автоматично преминава на габарити... /например на фиат се гаси всичко - голямо удобство в нашият случай/, а на останалите има "аларма" за забравени фарове...
            според мен най-добре е с една простичка промяна на инсталацията на по-старите коли да светят фаровете само при "контакт"

между другото, в Германия /засега/ не е задължително да се кара на фарове... но там не ги карат да си сменят и шофьорските книжки - дори 1950г да си взел книжка, важи докато си жив
            помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Моята кола има аларма за забравени фарове, но онзи ден или не я чух
              или не проработи заради влагата.Както казах виждам доста коли
              със забравени фарове и повечето са сравнително нови модели.Ако пак
              ми се случи ще "вържа" фаровете с контактния ключ и ще карам на
              фарове и през лятото.

Коментар

Предпазването от забравяне на фаровете както във включено така и в изключено положение се решават елементарно. Слагаш едно нармално отворено реле към веригата на светлините (фарове габарити) релето се управлява от лампата за зареждане на акумолатора, кагато тя изгасне затваря веригата и подава захранване от клема 15 към веригата на светлините. При махане на контакта ток в клема 15 няма нямаш както фарове така и габарити. През цялото време копчето за светлините е в положение изключено. Разбира се на цялата допълнителна верига може да се сложи ц-ка ключе да я шунтира при нужда. Печелиш невъзможност да забравиш както да включиш фаровете така и да ги изключиш, а освен това удължаваш живота на оригиналният превключвател които често пъти се скапва от много щтракане не маловажно е че на практика стартера върти на загасени фарове а не като на доста от моделите автомобили у нас.
                Общо взето това е номер от кръжок по електротехника но не малко майстори ще ви отрежат главата ако ги карате да измислят и автоматизират управлението на фаровете.

Коментар

Фаровете за мъгла наистина много пречат на отсрещните водачи, и никъде не съм виждал някой да ги включва, освен в БГ и Румъния, където почти не можеш да видиш кола, имаща халогени, да не са включени. А те са направени да светят надолу (което не им пречи да заслепяват) и не мога да разбера как увеличават видимостта (доста пъти по тъмно съм ги включвал и изключвал, да проверя, аджеба, дали наистина помагат... ама друг път).
                  А това, че включените фарове през деня спасяват животи, въобще не е тема за дискусия, аз от години се чудя кога най-накрая ще го приемат за задължително.

Първоначално публикуван от mac
                  А на мен в Австрия ми скъсаха г...за заради пенсионера който караше зад мен и се обади на полицайте.
                  Пък онази вечер един тръгнал да рита вратата на приятелката ми, тя повикала полиция, онзи се уморил по едно време да и обяснява как ще я пребие, ако отключи вратите. Полицаите така и не се появили. Вчера я закарах в РПУ-то да подаде жалба и районният ни се изсмя... и в прав текст ни каза, че трябва да прочетем НК/НПК преди да го занимаваме с глупости. Офтопик, но още съм бесен.
                  Ride to arrive.

Коментар

Пък онази вечер един тръгнал да рита вратата на приятелката ми, тя повикала полиция, онзи се уморил по едно време да и обяснява как ще я пребие, ако отключи вратите. Полицаите така и не се появили. Вчера я закарах в РПУ-то да подаде жалба и районният ни се изсмя... и в прав текст ни каза, че трябва да прочетем НК/НПК преди да го занимаваме с глупости. Офтопик, но още съм бесен
                    Ето тук е разковничето за решаване на проблемите по пътищата. Защото полицаите ги няма, когато наистина трябва да санкционират някого. Те не патрулират на местата с повишена концентрация на ПТП, а стоят по "хранилките" да изнудват шофьорите. КАТ упорито не искат да монтират камери на местата където има чести нарушения. Паяците не вдигат колите които наистина пречат на движението, а тези които са им по-близо до паркинга. Няма наказания.... Абе те нямат система за събиране на глобите та....

Между другото и аз съм за фаровете, но нашите законодатели както винаги не решават проблемите а имитират решаване на проблеми. Всичко ще си остане по старому, но с включени фарове. А мутрите вече ще карат с изключени за да ни покажат , колко са тарикати. И като минават покрай катаджия последния, както и до сега ще се обръща с гръб и ще се прави , че не ги е видял....
                    Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen WR
                      Пък онази вечер един тръгнал да рита вратата на приятелката ми, тя повикала полиция, онзи се уморил по едно време да и обяснява как ще я пребие, ако отключи вратите. Полицаите така и не се появили. Вчера я закарах в РПУ-то да подаде жалба и районният ни се изсмя... и в прав текст ни каза, че трябва да прочетем НК/НПК преди да го занимаваме с глупости. Офтопик, но още съм бесен.
                      Неотдавна станах свидетел как в задръстване на кръговото на 4-ти км един "шофьор" отиде да бие друг, а полицеската кола беше в съседната колона точно до жертвата... чак когато саморазправата взе да загрубява, полицаят благоволи да пусне сирената за 2 сек и така да охлади страстите... В Европа такъв тарикат щеше в най-добрия случай да се разходи с белезници до участъка да обясни защо бие шамари на хората
                      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Аз до ден днешен не съм видял полицай които да си върши работата за която му се плаща, последния пример, е на изхода на новата магистрала има знак 60, а пътя ни най малко не се променя следващия един километър, а ония гадове се скрили зад края на мантинелата и .... . А аз карам по принцип бавно, в момента на спирането с 120. А когато трябва да са някъде където трябват ги няма, и когато му казах че ние гражданите му плащаме заплатата, направо полудя.

Коментар

Е, станаха задължителни фаровете.
                          От КАТ обаче казаха че това тримесечие труповете в челни удари са повече от последното на миналата година.
                          Кво правим сега? Правим задължително пускането на касетофона? Или дай по-добре да е задължително ДВД-то. Хем по-скъпо, хем още по глупаво.
                          Ех момчета ... Като си гладен, и да пиеш вода и да не пиеш ...

Коментар

Това с фаровете е поредната глупост за нашите условия. Половината народ кара с купени книжки и не може да се справи с колата, камо ли с пътната обстановка; половината не спазват дори и критичните правила на движение; половината от половината са излязли на пътя, за да докажат пред себе си и пред света, че са велики; милиция има само колкото да попита "И ся ко ш прайм?"; болшинството пътища са в такова състояние, че да се изприщиш когато движението е двупосочно и т.н. и т.н.

Позволете ми да се усъмня в загрижеността на "управляващите" за нашето здраве, след като не си мърдат пръста по никоя от горните точки. Щом искат да въвеждат поредното задължително мероприятие, значи целите им са користни - я да повишат консумацията на нещо, я да увеличат допълнителните приходи на КАТаджиите, я да симулират дейност чрез подхващане на най-лесната мярка. И със стробоскопски лампи да караме, статистиката ще загрубява, докато не се вземат мерки по изброението по-горе и много по-съществени точки. Дет се вика - цяла Марта втасала, та до фаровете опряхме. Пък ако ми кажете, че все от някъде трябва да се почне...

Иначе, извън града винаги съм на къси, ама да ме убеждавате, че има смисъл в софийските задръствания... Или да ме виждали пешеходците... Те, имат един пешеходски рефлекс, особено изявен през нощта - щом те те виждат, значи и ти ги виждаш и скачат от тротоара насред булеварда.

Коментар

Споко, аз и със стробоскопически лампи съм карал...отне ми доста време да убедя катаджиите че това не са "специални светотехнически средства" защото не са нито сини, нито червени а бяли...
                              Мани
                              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Е, щом имаш нерви да се разправяш... Ако се хванат по закона, ще те изкарат, че се правиш със "специален режим на движение", пък ти обяснявай за цветовете. Аз искам да си сложа такива на пистовия мотор, ама знам, че ще съм абониран за всеки КАТаджия.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X