Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране със запалени фарове през деня?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

тръгнах да пиша, скапА се форума

ще си замълча тактично, що не виждаш какво пише за фаровете за мъгла в правилника...

може и да пробваш едно пътуване из Европата с вкл. фаровет за мъгла и пак ще си пишеме
    помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

има и коли, като моята, на които фабрично светят фаровете на къси светлини, интересното е, че като включиш късите от копчето и фаровете свтват с една идея по силни !!!
      твърдо съм ЗА карането на фарове и през лятото...
      LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от redair
        има и коли, като моята, на които фабрично светят фаровете на къси светлини, интересното е, че като включиш късите от копчето и фаровете свтват с една идея по силни !!!
        Явно си с т.нар. Daylight running lights. А габаритите отзад светят ли ти преди да си включил къси?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

сигурно е внос от Канада - там са така
          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

и все пак се регулират .. /ФАРОВЕТЕ ЗА МЪГЛА/
            без значение, че не може да се кара на тях през деня

Коментар

Първоначално публикуван от Slick
              и все пак се регулират .. /ФАРОВЕТЕ ЗА МЪГЛА/
              да бе, да... като си натовариш колата с 3-4 човека + багаж, сигурно лягаш под предница и почваш да въртиш това винтче, дето е завряно в г...

регулирането се прави с една врътка /а на по-хубавите коли с Ксенон е автоматично/ по време на движение , защото разликата при натоварена и празна кола не е малка...

Коментар

аз като по-тъп и мързелив си имам въздушно окачване
                Тедо не ми се впрягай - само се закачам !
                като се видим ще черпя по бира .. на халогени

Коментар

тука направили нов закон за светлините.
                  Значи казвало че ако трябва да използваш чистачките трябва и светлините ти да се пуснати.
                  Това било за през деня.
                  През ноща използват данни от метеорозите кога залязва слънцето и кога изгрява. Сега ти как ще знаеш точния час си е твои проблем
                  Не съм срешнал някои още които да е получил глоба.
                  Аз лично предпочитам коли със фарове защото е явно за мене че това помага да видиш колата малко по рано от колкото без фарове.
                  Но този проблем е вече решен защото повечето коли вече идват със автоматични фарове, и те си знаят кога да се включат.
                  Освен това, повечето идват със днвни светлини за да могат да се продават в Канада където мисля че е задължително да са пуснати през деня.
                  Но за такива като....хаиде да не почвам разправии, но за тези които обичат да пестят, им дават възможност за оверайд, че да си ги изключат като искат.
                  Но заслужава ли си риска за $2-3 долара на крушка?
                  CHEVY COLORADO, Z-71, I-5, 4door,Auto
                  http://www.coloradofans.com/album_pe...p?user_id=3094
                  http://www.geocities.com/sharrko/pictures.html

Коментар

Шантава работа! Айде ще видим статистиката другата година.
                    Тоя закон го е лансирал някой депутат на който жена му има бизнес внос на акумолатори и крушки . Или в най лошия случай е съдружник в Монбат.
                    УБИЙСТВАТА по пътищата могат да спрат ако:
                    -полицайте си гледат съвестно работата т.е. не вземат подкупи, не действат избирателно и т.н. Това не може да стане!
                    - вечер в най-гледаното време,преди цифльовците да тръгнат на дискотека с колата, да се излъчват кървави кадри от катастрофи((отрязани ръце, крака, глави и др. крайници )) Не знам на кого пречи ама не го правят. И това не може да стане!
                    -ние,долните душици колко пъти натопихме колегата шофьор когото видяхме да върши нарушение ? Николко. А на мен в Австрия ми скъсаха г...за заради пенсионера който караше зад мен и се обади на полицайте.Ние не се обаждаме!
                    Фаровете няма да ни спасят.Кръв ще има и ще продължава да се лее
                    Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/
                      сигурно е внос от Канада - там са така
                      Или от Швеция . Преди 8-9 години имах един Ситроен ХМ 3.0 бензин. Преденазначен за шведския пазар и внесен от там Само като нямаше пъхнат ключ не светеха фаровете.Парадокса е ,че са ме глобявали на път за морето, защото съм се правел на тарикат с запалени фарове "като автомобил със специално предназначение" колко бързо се променят нещата в тази държавица.
                      B+

Коментар

стига де...

ТВЪРДО СЪМ ЗА ФАРОВЕТЕ!!!
                        и коланите и т.н.
                        висете отпуснато

Коментар

Аз съм против запалените фарове-защо:
                          България не е скандинавска държава,времето ту не е постоянно
                          мъгливо както е при тях.Скандинавците карат с запалени фарове
                          доколкото знам.
                          Акумулатора се изтощава по-бързо.
                          С тези огромни задръствания по улиците на софия е добре да се изгасва двигателя,защото иначе се образува много смог и другото е,
                          че колатата ти загрява при стоене на едно място с работещ дв-л.
                          Обаче ако загасваш двигат. и си на къси тогава акумулатора наисти-
                          на ще ти отиде,а постоянно да щракаш фаровете като гасиш дв-ла
                          и това не става.
                          На някой от парламента са утепали нкой негов роднина и той сега давай всичките шофьори ще ги накажем да са с зап. фар.
                          Който няма самоконтрол и елементарна култура как да се движи по
                          улиците,и фаровете няма да го спасят.Манталитета на хората-дотам
                          опират нещата.Кой по лесно и бързо ще закове на място?Колата или
                          пешеходеца?Тежката кола или пешеход.?Разбира се,че пешеход.
                          Цак и спира на място пешеход. и дава път на колата на която са и
                          необход. 10-20м. да спре.Да ама не .Манталитета да се втурнат като
                          коне с капаци.Оттам произлиза всичко-от прост......та.

Коментар

Със запалени фарове и пешеходците по-лесно ще те виждат.

Коментар

Всички възможни средства които биха помогнали макар и малко за намаляване на катастрофите са добре дошли. И на "критиците" да припомня само че катастрофите и човешките поражения тук съпоставено с броя на автомобилите е почти два пъти над нивото в ЕО...

А аргументите за акумулатори, крушки и т.н. са напълно несъстоятелни защото те имат цена а човешкия живот няма...
                              VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Константин Коцев
                                Кой по лесно и бързо ще закове на място?Колата или
                                пешеходеца?Тежката кола или пешеход.?Разбира се,че пешеход.
                                Цак и спира на място пешеход. и дава път на колата на която са и
                                необход. 10-20м. да спре.Да ама не .Манталитета да се втурнат като
                                коне с капаци.Оттам произлиза всичко-от прост......та.
                                ....и като наближиме пешеходната пътека пода'аме рЕзко газ, за да отучиме пешеходците да пресичат къде тре'а и къде не тре'а....
                                ...и отвараме прозорецо, за да мо'е ако нЕкой ни ка'е нещо, да му го върнеме същото....

дааа, всичко опира до манталитета, господа
                                и със запалени факли на покрива да се движиме, все тая

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X