Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране със запалени фарове през деня?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Каране със запалени фарове през деня?

Първоначално публикуван от nickbochev Преглед на мнение
    ... Обявено беше, че ще има два подхода:
    ...
    То хубаво е обявено, но по кой текст? Че според правилника за неработещи (не и за нерегулирани) светлини могат да те спрат само през нощта или при намалена видимост.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

В такъв случай да вземат да ми кажат къде да си ги проверя предварително, щото май няма къде, еле пък лупи. Фарове на ГТП никога не са ми проверявани, а и не знам на някой да са.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        В такъв случай да вземат да ми кажат къде да си ги проверя предварително, щото май няма къде, еле пък лупи. Фарове на ГТП никога не са ми проверявани, а и не знам на някой да са.
        На мене. В пункта дето беше в бившата мототехника. Сега го правят на мол.
        п.с. уреда е доволно прост. Лупа. екран и няколко черти. Всичко се вижда на екрана и не е необходима някаква супер квалификация.

Коментар

Ако отидеш на пунктовете, ще ти ги проверят безплатно и ако не са регулирани няма да те накажат. Е, ще трябва да си ги регулираш.
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

На мен ми ги проверяват всеки път на ГТП.Със този уред с лупата,писах го и преди в една тема която беше "За и против китайските ксенони".Аз съм с такива регулирани са точно по-изискванията,но се чува че ще ги забраняват или нещо от сорта.Ще видим!
            А относно лупите на колегата Sparky :ако някой катаджия вещ се заяде ,и му излезеш с теза от сорта "незнам къде ги регулират" почти сигурно ще си навлечеш ядове,или ще ти каже къде срещу скромна сума.
            Никога нема да мине модата на сръбската музика,сливовата ракия и пъстръвата.

Коментар

Ксеноните заминават(поне неоригиналните). Вече запищяха познати, ухапани в Пловдив. Карам целогодишно на фарове - така искат там ,където живея. За мен е глупост по две причини: мисля, че при слънце са абсолютна глупост и второ: на толкова много автомобили с включени светлини, всички екоакции са напразни - директно в пъти се увеличават отделените емисии. А имам и едно смътно съмнение, че съществува момент на свикване със светлините отсреща и колите стават също толкова забележими, колкото и без тях. Трябва всички коли да се боядисат в оранжево! (последното е шега).

Коментар

Първоначално публикуван от Еmil Преглед на мнение
                ...на толкова много автомобили с включени светлини, всички екоакции са напразни - директно в пъти се увеличават отделените емисии....
                Аз ли нещо не разбирам или много хора говорят наизуст
                Крушка за фар е 25-50 Вата, а двигателя на съвременните коли е 50-100 КИЛО ВАТА. т.е. фаровете потребяват една ХИЛЯДНА от мощността на двигателя (далеч зад климатика, че и по-мощните аудио уредби).
                Е как вдигат емисиите в ПЪТИ, НЕ РАЗБИРАМ????

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov
                  Аз ли нещо не разбирам или много хора говорят наизуст
                  Крушка за фар е 25-50 Вата, а двигателя на съвременните коли е 50-100 КИЛО ВАТА. т.е. фаровете потребяват една ХИЛЯДНА от мощността на двигателя (далеч зад климатика, че и по-мощните аудио уредби).
                  Е как вдигат емисиите в ПЪТИ, НЕ РАЗБИРАМ????
                  Алекс преди 13 години четох в един вестник който вече не съществува, че едно стандартна авто аудио уредба монтирана серийно на автомобил с двигател 2000 к.с. изразходва 200 гр. на 100км., фаровете в зависимост от това колко са на брой и колко са мощни между 300гр и 500гр.
                  За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
                  0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от gabocvet Преглед на мнение
                    Алекс преди 13 години четох в един вестник който вече не съществува, че едно стандартна авто аудио уредба монтирана серийно на автомобил с двигател 2000 к.с. изразходва 200 гр. на 100км., фаровете в зависимост от това колко са на брой и колко са мощни между 300гр и 500гр.
                    А защо мислиш, не съществува този вестник вече?
                    Достатъчно е да си внимавал в часовете по физика в 7ми клас.

Коментар

Мнение на Пенчо > Достатъчно е да си внимавал в часовете по физика в 7ми клас.
                      Каквото и да се каже, това е просто разхищение на енергия. Ако, се изчисли средно е около 150 - 200 W за лек автомобил и 300 -400 W за товарни автомобили и автобуси. За конкретен автомобил е почти нищо, но събрано за всички движещи се МПС - ще се получи значително количество гориво, пропиляно за повишаване вниманието на разсеяните водачи. Аз, съм твърдо против това. Който, има проблеми с концентрацията и зрението си - няма място на пътя, като водач на МПС. На мен лично ми пречат включените фарове през деня, особено тези с разни ксенонови крушки и нерегулирани фарове.

Коментар

Първоначално публикуван от rulin Преглед на мнение
                        Каквото и да се каже, това е просто разхищение на енергия. ве.
                        Ми хайде да забраним климатиците и свирките, особено бас тубите.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                          свирките, особено бас тубите.
                          За тези гласувам с двете ръце да се забранят.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            За тези гласувам с двете ръце да се забранят.
                            Това па що?
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Щото са глухи. Това клаксони, линейки, нищо не им влияе.

Коментар

• Re: От: Каране със запалени фарове през деня?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Щото са глухи. Това клаксони, линейки, нищо не им влияе.
                                Освен това, силно ме дразни да съм на светофара до такъв. Как пък един от тях не слуша свястна музика...
                                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X