Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране със запалени фарове през деня?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Каране със запалени фарове през деня?

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
    крайно време е ! Днес в най-силния дъжд и тъмницата имаше коли без фарове... Самоубийци!
    Страх ги е да не им се изхабят фаровете .
    B+

Коментар

Съгласен със Стефан и Ober-a - хранилка за куки и увеличаване продажбите на акумулатори, никаква грижа за "населението", защото:
      - наистина с постоянно дразнение се свиква;
      - който няма достатъчно акъл/рефлекси/навици/логика, за да бъде шофьор, фаровете няма да му помогнат - ако на тъмно/дъждовно сам не се сещаш да "светнеш", по друг начин ще успееш да претрепеш някого/себе си;
      - преди карах мотор (светъл, ама ако го гледаш отстрани), имаше огромен фар, започнах да карам на дълги (!) през деня и въпреки това се оказах невидим от 15 метра за една мома с Пежо 106 (а на задната седалка беше детето, по-точно право между седалките) - закони тъпотия не лекуват !!!
      - при здрачаване фаровете повече пречат, отколкото помагат, затова са сложени габарити ....
      Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.

Коментар

Съгласен със Стефан и Ober-a - хранилка за куки и увеличаване продажбите на акумулатори, никаква грижа за "населението", защото:
        - наистина с постоянно дразнение се свиква;
        - който няма достатъчно акъл/рефлекси/навици/логика, за да бъде шофьор, фаровете няма да му помогнат - ако на тъмно/дъждовно сам не се сещаш да "светнеш", по друг начин ще успееш да претрепеш някого/себе си;
        - преди карах мотор (светъл, ама ако го гледаш отстрани), имаше огромен фар, започнах да карам на дълги (!) през деня и въпреки това се оказах невидим от 15 метра за една мома с Пежо 106 (а на задната седалка беше детето, по-точно право между седалките) - закони тъпотия не лекуват !!!
        - при здрачаване фаровете повече пречат, отколкото помагат, затова са сложени габарити ....
        А защо поглеждаш нещата само от гледна точка на шофьорите? Помисли за пешеходците! Няма да забравя на първи март по телевизията взимаха интервю на един дятка който казваше, че съжалява че от следващия ден няма колите да карат с включени фарове, защото застане на пешеходната пътека вижда колите от по-далече. Замислих се и от тогава в по-голямите градове винаги карам на включени светлини, защото такива баби и дядовци дето са недоскив колкото щеш, и за беля ще ти скочи пред колата и ти проваля целия живот.
        ЗАМИСЛИ СЕ И ТИ!!!
        А колкото до акумулаторите не мисля че са по-важни от нечий живот, и най-вече твоя собствен.
        99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
        It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Това за шофиране с фаровете през деня че и в града си е пълна тъпня,за междуградските пътища няма проблеми там автомобилите се движат със голяма скорост и при пуснати фарове се придобива по добра представа за самата скорост на автомобила.В града пак казвам си е тъпня,то като няма кой да види че до него има автомобил ....... . Миналата година един бакшиш не ме видя макар че бях с включени фарове и от крайна лява лента се престрои пред мен в крайна дясна,спаси ме единствено предчуствието че идиота ще направи нещо такова и бях на щрек.Някой проверявал ли е каква е статистиката ,дали включените фарове са намалили проишествията.Питайте роднините на пътниците в автобуса който падна от моста в гр.Бяла,нали точно по време на тая нова мярка стана инцидента.
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

Аре, палете фаровете! Нали не сте за едните крушки и акумулатори?

Коментар

Един акумулатол не е нищо за един живот.Преди много години имаше изследване кой е най-удачния цвят за автомобил.Най -абележим и и най-безопасен ,оказа се розовия.Коло от Вас ще си боядисат автомобила или МПС-то в розово.Лично за мен запалените фарове са индикация за наличието на автомобил.Изпълних се обаче с така наречените габарити.Слагат едни синкави дето не можеш да ги видиш от 5 метра ,камо ли преди това.Считам,че даже и при здрач следва да си най-малко на къси.Габарита е за де обозначиш ,като си спрял.Пък нямам думи за някои автомобили ,дето късите им са по-зле от габаритите.
              Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
              "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
              "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

- възрастен човек, който недовижда до такава степен би имал проблем и през лятото - както сам го е казал, тогава защо законът е само за зимата ?!? дали който го е писал и гласувал е мислил за дядото ???
                - ти, ако си шофьор, и видиш възрастен човек, нямаш ли едно на ум, че той е рисков - намаляваш, бройкаш си го в ума ....
                - и отново, ако толкова слабо вижда и не си коригира зранието/не може да му се коригира зрението, той е обект на внимание за социални грижи/патронаж, а не на ЗДвП;
                не наливайте всякакви житейски аргументи, със същия успех има и против;
                това е магията на пропагандата - работи; ако ти бяха показали бабичка, която казва: "Добре, че спират да светат тия пусти шофьоре, щото от фаровете им нищо не вида и един велосипедист ме бутна ..." ???
                някой спокойно може да отговори и за двата случая - па да си седат домА, да ги е...
                законодателство не се прави с такива доводи и логика ...
                "Компетентност или народовластие" е една много интересна книжка, умело нарочена за про-фашистка ...

Коментар

Първоначално публикуван от rova Преглед на мнение
                  Преди много години имаше изследване кой е най-удачния цвят за автомобил.Най -абележим и и най-безопасен ,оказа се розовия.Коло от Вас ще си боядисат автомобила или МПС-то в розово.
                  Цвета не е розов а оранжево-червения с който се боядисват пътностроителните машини.
                  Да попитам в града като съм я паркирал пак ли трябва да включа габаритите че едномесечния шофьор или пияния или заплеса дето си сменя CD-то да ми види колата че е паркирана,абе простотии.Да променят закона и начина за издаване на шофьорски книжки.Пък за бакшишите мога да кажа едно Сульо и пульо се качили и возят хората по пътищата,Преди години за да си таксиметров шофьор се изискваше да имаш стаж като минимум 10години в сверата на транспорта и не всеки го пускаха.
                  Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                  Дий Снайдер

Коментар

Е те за това сме на този хал в България всички сме много умни и много знаем, а законите са за да се спазват, щом има закон трябва да се спазва а не да се ръсаждава върху него. Крайно време е всеки да почне да гледа свойта си работа и да спрем да гледаме и в паницата на другия да ама не управия няма просто сме си такава нация, всички сме умници.

С този пост не целя да обидя някого, визирам включително и себе си.

Коментар

• До: Каране със запалени фарове през деня?

Простотия е това с фаровете. Не знам за вас, но поне на мен ужасно ми дразнят очите при слънчево време. Не стига, че онова пече от горе и всичко де що е по-светло отразява отвсякъде, ами и насрещната колона в задръстването ме облъчва от долу. Очите се изморяват и усещам как почвам да забелязвам все по-малко детайли. Особено тъмно облечени пешеходци(традиционно зимно облекло по наще земи). Също така и погледът ми почва инстинктивно да следи предимно пътната маркировка в дясно вместо движението...

А дядото, ако иска да пресича на пешеходна пътека е с предимство и трябва да се гонят тези, които не спират. Той, ако е недоскив едва ли ще мое и да изкочи със скороста на олимпийски спринтьор. Иска ли пък да пресича където е забранено, абсолютни никакви предупреждения не му се полагат.
                      Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
                        Е те за това сме на този хал в България всички сме много умни и много знаем, а законите са за да се спазват, щом има закон трябва да се спазва а не да се ръсаждава върху него. Крайно време е всеки да почне да гледа свойта си работа и да спрем да гледаме и в паницата на другия да ама не управия няма просто сме си такава нация, всички сме умници.

С този пост не целя да обидя някого, визирам включително и себе си.
                        Не съм много сигурен, че си прав. Ако въведат закон, че от юни до септември всеки трябва да си хвърля боклука през прозореца или, че всеки всяка сутрин трябва да минава покрай парламента и да целува краката на Ахмет Доган, пак ли трябва да се подчиняваме безропотно?
                        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Явор Преглед на мнение
                          щом има закон трябва да се спазва а не да се ръсаждава върху него.
                          Респект, Яворе, но няма как да се съглася - затова имаш глава и мисъл в нея !
                          В Нацистка Германия също е имало закони, приети от демократично избрана власт ???

Коментар

И аз съм против фаровете. Не става дума за крушките и акумулаторите. Самия рефлектор потъмнява . И вечер когато е най необходимо фаровте не са ефективни . Погледнете фаровете на маршрутките и такситата......нови коли а с почернели фарове. Колко от вас дето много държите на безопасността ще отидете пролетта да си купите фарове? Да си стоиш в задръстването на фарове си е глупаво . И най-неприятното е ,че карането на фаровте беше приоритет на мотористите, най- застрашените участници в движението. Много по лесно е да различиш настигащият те мотор в огледалото за обратно виждане когато само той свети а не цяла колона от коли.

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                              Не съм много сигурен, че си прав. Ако въведат закон, че от юни до септември всеки трябва да си хвърля боклука през прозореца или, че всеки всяка сутрин трябва да минава покрай парламента и да целува краката на Ахмет Доган, пак ли трябва да се подчиняваме безропотно?
                              Напротив, прав е. Трябва да се спазват, но пък не виждам нищо лошо в това да ги коментираме и критикуваме, напротив полезно е. А това което казваш ако се случи (хипотетично) значи че си го заслужаваме, при положение че ние си избираме тези които пишат законите.
                              О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
                                Напротив, прав е. Трябва да се спазват, но пък не виждам нищо лошо в това да ги коментираме и критикуваме, напротив полезно е. А това което казваш ако се случи (хипотетично) значи че си го заслужаваме, при положение че ние си избираме тези които пишат законите.
                                Ключовата дума в моя посте е "безропотно"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X