Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране със запалени фарове през деня?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Каране със запалени фарове през деня?

Ами да пробваме и да видим!!! Рим, Англия, там не живеят извънземни и те са роптали срещу разни забрани и налози.

Карането на фарове скапва по-бързо акумулатора, особено на къси разстояния в задръстване.

Акумулатора вече 4 години работи без проблем.А аз, карам целогодишно на фарове.Ама и издръжливи крушки ще да имам.
    Grand Cherokee WJ 4.7 V8
    Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от karlosjackal Преглед на мнение
      Акумулатора вече 4 години работи без проблем.А аз, карам целогодишно на фарове.Ама и издръжливи крушки ще да имам.
      Абсолютно същите наблюдения. Карал съм горе-долу толкова време в страна, където карането със запалени фарове е задължително през цялата година и фаровете светват при палене на двигателя.

Не съм имал проблем нито с акумулатор, нито с крушки ...
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Проблемите с акумулатора идват от другаде, не от парното. Лесно се проверява с обикновен волтмер за 5 лева. На някои коли за това и има на таблото.

На джипката ми примерно, дори на празен ход с включени фарове, си държи 14 волта, демек продължава за зарежда, а не да разрежда акумулатора.

На старата ми самара обаче падаше до към 12.6 - 12.8, при 100 ватови крушки, което е на границата май. А всичко си и беше в ред. Така си ги правят явно. Обаче акумулатор не ми е падал никога.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          ...
          На старата ми самара обаче падаше до към 12.6 - 12.8, при 100 ватови крушки, което е на границата май...
          Младежо, аз и сега имам самара. Къде ги извади тези 3 значещи цифри от САМАРОВИЯ волтметър?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Младежо, аз и сега имам самара. Къде ги извади тези 3 значещи цифри от САМАРОВИЯ волтметър?
            Да съм казал че съм го мерил със самаровия волтметър? Той даже и цифри няма.

С мултицет съм го мерил. Цифров. Там са даже повече цифрите.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И в София и в Злокучене слънцето изгрява от изток, ако пътуваш натам(посока изток) би трябвало да ти свети в очите.Когато застанеш на светофара и слънцето заслепява дори мигачите!!!Или слънцето се е усилило или ти недовиждаш.Сори ама чак пък толкоз.Реглажа на фаровете се състои в твоята теза.АКО СПАЗВАМЕ ЗАКОНИТЕ, КОЛКОТО И ДА СА ЛОШИ ЩЕ Е ПО-ДОБРЕ.А не -Дайте да вървим наопаки.
              Това за София и Злокучене не го разбрах. По-скоро не разбрах, защо се опитваш да ме убедиш в нещо в което аз се опитвах да убедя някой по-горе. Демек защитаваш мойта теза без да го съзнаваш, но държиш да ме обориш все пак
              Второ - мигачите. Дали аз недовиждам е отделен въпрос, но понеже спомена слънцето, ще ти кажа че много спътници и планети са били открити косвено, щото са близко до големи светила. Пробвай да различиш от 100 метра свещ поставена на 10 см. от прожектор. Не казвам, че не можеш, но май ще е по-лесно ако угасиш прожектора. Какъвто и реглаж на прожектора да правиш, ще е най-добре да го изгасиш. Тогава свещта ще я различаваш и от километри.
              Относно законите и вървенето наопаки. Да спазваш законите е хубаво нещо, но да съзнаваш недостатъците и ги осъвършенстваш е още по-хубаво. Аз също карам на фарове и никъде не съм твърдял, че без тях е по-добре. Споменал съм моменти, в които според мен по-скоро пречат. Какъв е проблема с това ?
              Въпреки това обаче, като събереш плюсовете и минусите, по-скоро помагат. Това за акумулатора няма какво да го обсъждаме въобще. Къде съм казал, че ако караш на фарове, няма да можеш да изкараш с един акумулатор 4 години ? При всички положения обаче, без тях акумулатора ще се чувства по-дълго добре, особено както казах при системен недозаряд.

Коментар

Първоначално публикуван от solenoid Преглед на мнение
                Това за София и Злокучене не го разбрах. По-скоро не разбрах, защо се опитваш да ме убедиш в нещо в което аз се опитвах да убедя някой по-горе. Демек защитаваш мойта теза без да го съзнаваш, но държиш да ме обориш все пак
                Второ - мигачите. Дали аз недовиждам е отделен въпрос, но понеже спомена слънцето, ще ти кажа че много спътници и планети са били открити косвено, щото са близко до големи светила. Пробвай да различиш от 100 метра свещ поставена на 10 см. от прожектор. Не казвам, че не можеш, но май ще е по-лесно ако угасиш прожектора. Какъвто и реглаж на прожектора да правиш, ще е най-добре да го изгасиш. Тогава свещта ще я различаваш и от километри.
                Относно законите и вървенето наопаки. Да спазваш законите е хубаво нещо, но да съзнаваш недостатъците и ги осъвършенстваш е още по-хубаво. Аз също карам на фарове и никъде не съм твърдял, че без тях е по-добре. Споменал съм моменти, в които според мен по-скоро пречат. Какъв е проблема с това ?
                Въпреки това обаче, като събереш плюсовете и минусите, по-скоро помагат. Това за акумулатора няма какво да го обсъждаме въобще. Къде съм казал, че ако караш на фарове, няма да можеш да изкараш с един акумулатор 4 години ? При всички положения обаче, без тях акумулатора ще се чувства по-дълго добре, особено както казах при системен недозаряд.
                Може би аз не съм се изразил правилно, та си се засегнал.Това за слънцето не е СПЕЦИАЛНО за теб просто като прочетох поста, не се сдържах.Никой не те оборва, вижда се тезата и на двамата-една.Защо реши че се заяждам.Или важно е да си спорим.
                За прожектора и свещта да.Ама слънцето не стои на 10 см от мигачите нали
                Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                Това е положението.

Коментар

И аз съм така5години карам целогодишно на фарове и колата , и Уазката и досега не съм имал проблеми нито с акумулатор, нито имам изгоряла крушка
                  sigpic УАЗ-452

Коментар

Може би аз не съм се изразил правилно, та си се засегнал.Това за слънцето не е СПЕЦИАЛНО за теб просто като прочетох поста, не се сдържах.Никой не те оборва, вижда се тезата и на двамата-една.Защо реши че се заяждам.Или важно е да си спорим.
                    За прожектора и свещта да.Ама слънцето не стои на 10 см от мигачите нали
                    Ок човече, радвам се, че се разбираме с половин дума
                    Само че, аз нямах в предвид слънцето под прожектор. Ех така е, като не се изразявам ясно..

Коментар

Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                      Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                        не бе Алекс, аз за икономисващите МОТОРИСТИ имам предвид, че измряха...

а иначе, да - поне 75% от шофьорите смятат, че фаровете са САМО за да виждаш пътя /а не и за да ги виждат ТЯХ самите/...
                        ......................................................................................................

И половината полицаи!

Коментар

http://dadrl.hit.bg/
                          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                          Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                            Без коментар. Прочетете всичко и вижте фактите.
                            Тия неща си ги знаех, обаче ето ги и казани от други.

Коментар

Карам автомобил или мотор всеки ден от 20г. Никога при никави обстоятелства дневните светлини не са ми пречили. - напротив.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                                Карам автомобил или мотор всеки ден от 20г. Никога при никави обстоятелства дневните светлини не са ми пречили. - напротив.
                                Ама това не е причина да накараме целия български народ да кара на фарове!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X