Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране със запалени фарове през деня?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Каране със запалени фарове през деня?

Първоначално публикуван от vladi333 Преглед на мнение
    Турски са
    На цена като тия, дето изкарват по 10 години обаче със сигурност. А паричките са в нечий джоб. Нашите парички. Нищо ново.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ми то по тая логика ди си изхвърлим крушките в кофата, да не купуваме зимни гуми,че някой роднина на пе........сите ще забогатее и още куп неща, ох забравих че вече не са задължителни, е това е страшното
      Анархиата е близо
      Истината е че има много тъпи и безмислени изисквания и закони,органите на реда са напълно безхаберни и безпринципни по-голямата част от тях,че е така така е ,но също така има неща, с които не само им "угаждаме" но си и пазим живота

Не мога да разбера защо винаги сме контра на всичко
      sigpic УАЗ-452

Коментар

Включените фарове помагат, и аз за това не споря. Че не е никакъв разход също.

Въпроса е защо трябва да ме задължават да ги включвам при ВСЯКАКВИ условия. Просто понякога са ненужни. И когато са очевидно ненужни, човек понякога забравя. И носи глоби, без да е застрашил никого.

Това със задължителните колани е още по-безсмислено, защото освен себеси, никого не застрашавам.

С това не казвам, че не слагам колани и не включвам фаровете, дори и лятото, когато преценя. Въпроса е че ме задължават.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Включените фарове помагат, и аз за това не споря. Че не е никакъв разход също.

Въпроса е защо трябва да ме задължават да ги включвам при ВСЯКАКВИ условия. Просто понякога са ненужни. И когато са очевидно ненужни, човек понякога забравя. И носи глоби, без да е застрашил никого.

Това със задължителните колани е още по-безсмислено, защото освен себеси, никого не застрашавам.

С това не казвам, че не слагам колани и не включвам фаровете, дори и лятото, когато преценя. Въпроса е че ме задължават.
          Вярно, ние Българите сме Свободолюбиво племе! Но реалността е такава - налагат се безсмислени правила - Коланите и се черпят после за наша сметка какво да правиш такъв е животе и по-добре е някак си да се нагласим според Общоприетите Безумия (защото това за инвестициите на държавата в неините граждани и т.н. да го разправят на ....), аз карма с колан и с фарове и зима и лете, така съм решил - така правя (за фаровете Дъъъъълго преди Задължителното им налагане - което е ДОБРО, защото някой И...ти си караха и през ноща без тях)

Коментар

Аз съм за. Имал съм случаи когато фаровете на другата кола ми помагат да избегна удар ( или поне напрегната ситуация ) например когато един тиквеник ме изпреварваше отдясно в последния момент видях блясъка на фаровете ( беше в мъртва точка ).Пък и моите фарове се захранват от алтернатора, не от акумулатора та вече 3.5 години не съм си купувал нов .Майтапа настрана, полезно е, не сме открили топлата вода в много страни се практикува отдавна.А че не цяла зима е мъгливо да, но нали не очаквате текст в закона. шоферите сами да си преценяват.ЗАЩОТО ФАРОВЕТЕ ПРЕЗ ДЕНЯ НЕ СА ЗА ДА ВИЖДАШ, А ТЕБ ДА ТЕ ВИЖДАТ.
            Grand Cherokee WJ 4.7 V8
            Това е положението.

Коментар

Първоначално публикуван от JC Преглед на мнение
              Докато съм на фарове се създава илюзия че колата се движи с по-голяма скорост и респективно ме засичат по-малко, изгаса ли ги нещата се променят коренно
              Карането на фарове е въпрос на безопасност
              Много си прав JC, и аз имам абсолютно същите наблюдения - и колите, и пешеходците още са по предпазливи, когато съм на фарове.

P.S. Този форум е много демократичен - кефи ме многообразието на мнения. Но специално по тази "кървава" тема многото емоционални изблици "против фаровете" ме правят "лош". Напоследък се улавям, че системно премигвам на всеки насрещен без фарове (при междуградско). Ефектът не е, че си пускат фаровете (трудно е да се сетят), а че намаляват скоростта в очакване на КАТ (вярно - така малко се девалвира тази полезна анти-КАТ сигнализация). При всички случаи обаче стават по-безопасни на пътя.

Коментар

Лично аз съм за фаровете, особено в дъжд. Не ви ли се е случвало например страничното ви огледало да е или изпотено или на дъждовни капки и тогава изпреварващият ви автомобил да се визуализира в огледалото единствено под форма на отблясък на фарове. Мен лично това ме е спасявало много пъти.
                Това за потъмняване на рефлектори и т.н. не са аргумент против фаровете. Никой рефлектор, стъкло или крушка не чинят колкото живота...
                От всички постове не намерих и един смислен довод против фаровете. Повечето са опозиция, заради самата опозиция. Не коментирам куките и законодателите...
                Има много безсмислени забрани и ограничения, но изискването за фарове определено не е сред тях.
                Друг е въпросът, че фаровете трябва да бъдат правилно регулирани, за да не пречат на никого. Това трябва да бъде контролирано. На всеки се е случвало да се разминава с автомобили с високи и заслепяващи къси светлини. При сигнал да ги смени водачът им ти показва, че има още по-дълги светлини...Както и това, че за много хора допълнителните фарове служат единствено за "респектиране" на насрещните.
                Някой беше писал и за коланите. Аз лично бих задължил пътниците отзад да бъдат с колани. Тези отпред застрашават само собствения си живот.
                Някой от вас виждал ли е как при катастрофа пътникът отзад вкарва облегалката на предната седалка заедно с главата на този отпред в жабката?!
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

За каране в дъжд, мъгла и т.н. през деня, дори и да е през лятото, не мисля, че някой разумен човек би имал нещо против. Става дума за слънчеви дни, като днешния. Между другото преди малко установих, че на кола с бели километраж и оборотомер, като пуснеш фаровете и таблото светне, когато слънцето пада върху него не можеш да разбереш с колко караш...
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

При всички положения по-отдалече се забелязват насрещно движещите се превозни средства. Особено когато се намесва факторът умора и монотонноста.
                    Колкото до таблото - имаш димер и би могъл да намалиш осветеността му
                    Проблем са единствено неправилно регулираните светлини. Те съвсем осезаемо пречат - особено на тъмно.
                    Както и забравените фарове На доста коли фаровете работят на контакт, но има и такива които след няколко часа престой потеглят бутайки
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

И кой тука е казал нещо против фаровете?

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
                        За каране в дъжд, мъгла и т.н. през деня, дори и да е през лятото, не мисля, че някой разумен човек би имал нещо против. Става дума за слънчеви дни, като днешния. Между другото преди малко установих, че на кола с бели километраж и оборотомер, като пуснеш фаровете и таблото светне, когато слънцето пада върху него не можеш да разбереш с колко караш...
                        Едва ли е удачно да упоменат в закона "само при мъгла, дъжд и лоша видимост" май наистина е по-добре ОТ-ДО.
                        Grand Cherokee WJ 4.7 V8
                        Това е положението.

Коментар

И аз съм твърдо ЗА карането на фарове, особено зимата... При дъжд наистина стъклата не се нагряват и си остават замъглени и целите мокри, което пречи на видимостта, но светлината от фаровете на околните коли неведнъж ме е спасявала от удари...

а за слънчевите дни, пак е по-добре, защото има коли, които просто не се виждат (тъмно сиви, светло сиви, цветове особено модерни в последните години) на сивия асфалт...

П.С. а иначе си карам и лятото на фарове и си ми е добре, защото наистина се вижда по-отдалече колата...
                          Последно редактирано от vladi333; 12-12-07, 00:09. Причина: Правопис
                          "That is not dead which can eternal lie,
                          And with strange aeons even death may die."
                          ~H. P. Lovecraft

Коментар

Малко офф ма за тия дето си било техен избор да карат без колани някой кат тресне и убие някой заради това, че е бил без колан ще си има смъртен случай (да не се случва!) или телесни повреди и т.н та така мое да съсипете живота и на друг човек!!!
                            Стига с тоя егоизъм! Стига с това аз съм най хитрия и умния...
                            за това България е на това ниво.Каквото кажат на ганьо той се на_обратно....
                            Съвсем приятелска критика.Без лоши чувства.Ма, дайте да мислим по глобално...
                            Хайде и безаварийно....
                            Последно редактирано от vladi333; 12-12-07, 00:22. Причина: Правопис
                            висете отпуснато

Коментар

принципно съм против задължителното включване на светлините през деня ... Защо?
                              1. Половината от автомобилите насреща са с нерегулирани фарове и освен да ми вадят очите през ноща го правят и през деня.
                              2. Голфове, лади и т.н. с бледи лампи на таблото за индикация на дългите светлини си карат из града цЕл ден на дълги светлини и уморяват много очите на насрещните. При което и да им премигнеш с твоите добре регулирани фарове - нищо няма да разберат.
                              3. Нашите "законотворци" априори ни изкарват малоумници, които не знаят
                              кога трябва да си пуснеш светлините (не че няма малоумници които не се съобразяват с пътната обстановка, но това не бива да затруднява мнозинството)

Във връзка с т.3 бих ви задал един въпрос: Ако същите малоумници в парламента вземат че решат максималната скорост по пътищата да е 50 км./час - кво правим...? Аргументите са същите - ние сме априори малоумни, не можем да преценяваме обстановката и задължителните 50 км./час в цялата страна ще спасят хиляди човешки животи.

4. Дори и да е полезно това задължително ползване на късите светлини в светлата част от денонощието, то би трябвало да е от последните точки в алгоритъма за превенцията на инцидентите по пътя... Много по-напред в този алгоритъм или в тази програма трябва да са пътните маркировки, правилно поставените знаци, добре построените и отремонтирани пътища и изключително голямата роля на помагащата на пътя пътна полиция..... Или с други думи - ако в Намибия (примерно) сега започва да се изгражда пътна мрежа - първо с камерите за наблюдение ли трябва да почнат или с асфалта....?

5. Аргументите, че фаровете помагат на възрастните да виждат автомобила са измукани от пръстите, ако някой му се спори - ще се аргументирам....
                              6. Много често забравям светлините на колите си и оставам без акумулатор...
                              7. Не мога да предупредя колегите че има полицейски пост с радар.

На дълъг път е по-добре да се кара с включени къси светлини, аз ги ползвам също от години.... просто наглото рекетьорство от страна на "законодателя" и после от страна на просяците със стоп палки много ме дразни......

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                                ...
                                7. Не мога да предупредя колегите че има полицейски пост с радар.
                                ...
                                Бинго! Един да се сети. Това го имаше в дискусията при приемането на поправката.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X