Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Каране със запалени фарове през деня?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Каране със запалени фарове през деня?

Първоначално публикуван от iiiopo Преглед на мнение
    А това което казваш ако се случи (хипотетично) значи че си го заслужаваме, при положение че ние си избираме тези които пишат законите.
    Я ние ги избираме ха ха ха,те си купуват местата в парламента.Защо когато стане някой голям съкътлък заради някой пуьо дето незнае кога да стане от масата с пиенето променят законите уж по европейски.Немислите ли че колкото е по сложна една система толкова е по сложна за управление.Къде са контролните органи,какво ми се крият зад храстите и гледат да вземат по сто лева на човек като хванат пияния.Вземи му книжката за 10години пък давидим кой кого,какво намесват фарове и др..Аз например след втория ден спирам да виждам фаровете и какво правим тогава,аз възприемам обекти.Едно е ако днес извън града срещна 50 автомобила на фарове а друго 2000 на фарове в града.
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от Zaarin Преглед на мнение
      Ключовата дума в моя посте е "безропотно"
      Съгласен съм наистина променя смисъла.
      А относно светлините. Смятам, че е по полезно за движението запалените фарове, но не е толкова важно в сравнение с други правила които не се спазват. Простотията е че катаджиите ще гледат дали всички сме си влючили фаровете, а не дали спираме на пешаходна пътека например.
      О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
        Погледнете фаровете на маршрутките и такситата......нови коли а с почернели фарове. Колко от вас дето много държите на безопасността ще отидете пролетта да си купите фарове?
        Не почерняват рефлекторите, а пластмасовите стъкла отпред. Кофти мат'рял. Забелязъл съм го на skoda fabia, щото карам такава. На мойте си е ОК, ама съм виждал много други, дето не са. Просто са по-сиви стъклата. Мисла че от 2005г. се усетиха и ги оправиха.Това на коли със стъклени фарове не съм го забелязал, а вервай ми - има доста такива таксита. А рефлекторите от един болюк време са си пластмасови.

Ама стига толкова спам. Според мен е правилно при кофти време и ниска видимост да си длъжен да ползваш фарове. Ама посред бял ден в ясно слънчево време си е чиста глупост. Това с акомулаторите, крушките и т.н. не искам да коментирам, защото при изправна кола и читави крушки (в смисъл не менте, а и далеч не са скъпи) проблема не го виждам къде е.

А проблема с хилядите коли, дето като спреш зад тях и си имал неблагоразумието да пуснеш вентилацията, ще те задушат я с маслени пари, я с нетърпима воня на газ? Все ми се струва че ако вземат да проверяват изненадващо по пътищата изгорелите газове, ще лапнат бая повече, че и ползата ще е по-голяма. Ама няма желание, щото тия машинки всичко записват, и ако не си санкционирал някого, после трябва да обясняваш защо.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз също не приемам карането на фарове в града. За мен това е едно ненужно натоварване за очите. А и всички сте забелязали какво стана движението в София ... задръствания, задръствания и пак задръствания. А нали се сещатя какво ще стане като падне сняг... Е при такива условия (движения до 10км/ч. и разстояния от по максимум 10 метра между колите) никви фарове не ни трябват. Аз съм фен да се кара на фарове извън градовете, където скоростите са по-големи и наистина може някоя кола, която кара без фарове, да ти се слее с фона или каквото и да било друго и да не я видиш. Аз винаги карам на фарове извън града и никога в града. Е сега като ми се налага, ще ги пускам, къде ще ходя, но но пак смисъл няма да намирам.
          RB Patrol Team

Коментар

Абе - не знам. На много от шоферите не може да се разчита на съобразителност ли, акъл ли...Та затова - по-добре със закон!
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

За мен е по удобно като карам да има запалени фарове, никога не ми е било проблем през деня, предпочитам го. Аз паля виняги. А както валя днес, задължително просто. Ако не се лъжа за да не заслепяват бмв са въвели спецялни подобренията на фаровете си с опция "дневни".

Коментар

Първоначално публикуван от 678 Преглед на мнение
                Днес прочетох една доста инересна статия. В нея се казва че в Австрия от 01.01.2007 карането със включени светлини няма да е задължително!!! Ще бъде по желание. И това става в една държава където карането без включени фарове беше направо позор!

Та във въпросната статия се казва че след обстойно изследване се истигнало до извода че при целоденно каране на фарове мотоциклетистите, колоездачите и пешеходците остават извън центъра на внимание на шофьорите повече отколкото при всеобщо несветене. И от там се увеличават катастрофите със тази категория участници в движението. Отделно се увеличава средния разход на бензин на МПСтата (от там и парниковия ефект) а и статистиката не показала намаляне на броя на жертвите
                Въпреки това те не се отказват напълно от идеята за светене през деня обаче предлагат производителите на коли да започнат да монтират в колите си нов вид фарове - за дневно ползване, които да светят по-слабо от късите светлини и от там да товарят двигателя по малко.

В подкрепа на по-горното в Дания статистиката показва повишение на броя на катастрофите с пешеходци откакто там станало задължително карането с включени светлини.
                Интересна информация, но мисля, че у нас това не може да е валидно. Причината е в някои междукултурни различия у нас спрямо Австрия и запада най-общо.

НА ЗАПАД: Там пешеходците, макар и по-дисциплинирани като цяло, имат утвърдени навици на реално консумирана от тях неприкосновеност на пътя. Всички ги глезят и им спират където и да се появят, затова и нямат навик да се пазят много-много. Главно ги пазят шофьорите, и е възможно фаровете да ги разсейват.

У НАС: Тук пешеходците макар и по-недисциплинирани, са по-предпазливи за себе си (знаят си, че "никой не ги бръсне"). И светещите фарове им помагат да се пазят, защото и без това не са голям център на внимание за шофьорите. Така, че като цяло инцидентите с пешеходци тук ако не намалеят, поне няма да се увеличат от карането на фарове.
                ------------------
                Твърдо съм за фаровете засега. Никой водач няма да разбере, че някой разсеян пешеходец не му е скочил на капака, защото е видял включените фарове. Пешеходецът просто може да се е дръпнал 0.1 sec преди удара и е избегнал смъртта. Водачът разбира само ако има удар. А е ужасно е да блъснеш човек, дори и той сам да се блъсне в колата ти... и особено зле са нещата у нас пък за водача, ако не е виновен...

Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
                ... по телевизията взимаха интервю на един дятка който казваше, че съжалява че от следващия ден няма колите да карат с включени фарове, защото като застане на пешеходната пътека вижда колите от по-далече. Замислих се и от тогава в по-голямите градове винаги карам на включени светлини, защото такива баби и дядовци дето са недоскив колкото щеш, и за беля ще ти скочи пред колата и ти проваля целия живот.
                Не е ли глупаво да се лишаваме от тази практически безплатна застраховка, дори да не сме много сигурни ще се задейства ли сред безбройните случайности на пътя - та това са просто едни включени фарове.

(На мен ми превключиха в сервиза борд-компютъра на колата на "шведска" опция за фаровете - и нямам грижа. Има сервизи и малки работилници, които пригаждат за автоматично светване фаровете и на по-стари коли, които нямат без борд-компютър.)

Коментар

Това е поредното НЕДОРАЗУМЕНИЕ !!!! , което ще "предотврати" войната по пътищата - то пътища няма, няма нормални шофьори, а и тези от КАТ .... Не ги интересува! Истината е, че трябва "Другарите" да си продават акумулаторите, на които постоянно им вдигат цените и са по-скъпи, отколкото в Германия (а за качеството да не говорим).
                  sigpicЗлобата и завистта нямат почивен ден!

Коментар

Пак ще повдигна въпроса за това какъв пример ни дава полицията... Преди половин час щях да се блъсна с една патрулка. Тук мъглата е с под 10 метра видимост. Движех се по една малка уличка и исках да направя ляв завой по друга. Спрях, насреща не се виждаха светлини и тръгнах да отпускам съединителя, но в последния момент по скоро подсъзнанието ми, отколкото очите забелязаха някакъв силует и набих спирачки. Покрай мен профуча патрулка БЕЗ пуснати светлини, в гъстата мъгла... А нас ни карат да ги пускаме на слънце .
                    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Защото на фарове не е виждал. Това, че другите не го виждат - кой ти мисли...
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Може и крушките да са му изгорели. В нашия квартал се подвизаваше патрулка без половината си светлини. И така поне 3 години.

И тия ще ме спират да ми проверяват светлините. НЕмам думи.

Преди 10-ина дена на един светофар едни минаха на кърваво червено, без лампи, без сирена, без нищо. После караха с 30. И съответно ги изпреварих. После тия-същите ме изпревариха отново и ме спряха. Защо съм ги бил изпреварил? А няма знак. Няма маркировка, няма НИЩО. Като им го казах, пък бил съм карал с превишена скорост. Като им казах да покажат радара, разбраха че и това няма да мине. Светлини, чистачки, пръскалки и прочие там... аптечки и т.н., и пак нищо. А като ги попитах защо те правят грубо нарушение, минавайки на червено, разядосания че няма за какво да се хване вече и почервеня от яд. Пък бях и с колан. И жената на задната седалка беше с колан. И детето в столчето, и то с колан.
                        Омекна като бит педераст. Теглих им и една майна накрая и им казах че са пълни нещастници и некадърници и да вземат да отидат да свършат нещо някъде, щото пари от мене не са и няма да видят.

Еми това цялото ако го гледах отстрани щеше да ми е смешно и да ми е кеф, ама пусто се ядосвам, а нервите няма кой да ми ги върне.

А съм попадал и на свястни разбира се. Но едно такова ЛЕКЕ е..ба м..ата на всичките свястни, че и за още толкоз.

P.S.: Я... триста мнения. Кога станаха.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Дори и лятото да се кара на фарове има огромен положителен ефект.
                          Поне аз първо забелязвам автомобилите с включени фарове много по-рано, за разлика от другите, особено ако са сиви или черни на цвят
                          Това важи и за града , дори съм си правел експерименти.Докато съм на фарове се създава илюзия че колата се движи с по-голяма скорост и респективно ме засичат по-малко, изгаса ли ги нещата се променят коренно
                          Карането на фарове е въпрос на безопасност
                          sigpic УАЗ-452

Коментар

Безопастността е крайно сложен комплексен въпрос. Изчерпването на средствата за аварийно оповестяване е враг на безопастността.
                            Ако утре братовчедът на днешният собственик на МВР реши да направи пари от внос на китайски мигащи буркани за покривите на автомобилите, как други ден ще познаваме линейките? А камионите на пожарникарите? А катаджийските спестовни касички?
                            Имаше една приказка за лъжливото овчарче.
                            Замяната на естественото поведение с алчност е грешна стратегия. Но любима на педерасите.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              ...Ако утре братовчедът на днешният собственик на МВР реши да направи пари от внос на китайски мигащи буркани за покривите на автомобилите...
                              Ми те са си китайски май. Или поне са долнокачествени. Поне тия на полицията 2/3 мигат мижаво и когато си искат.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                                Ми те са си китайски май. Или поне са долнокачествени. Поне тия на полицията 2/3 мигат мижаво и когато си искат.
                                Турски са
                                LZ1HKW
                                Реглаж на преден и заден мост
                                My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X