А и няма значение дали се движиш или не. Това е една енергия която идва от генератора, който се върти от двигателя, който пък работи с гориво, което плащаме. Повече или по-малко.
байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
Суперспам - спама на суперите
Айде де, не се свенете, когато ставаше въпрос за бълбукатори, сами предложихте да ви дадат да замерите, сега Добри го предлага. А нещо само приказки, дайте да дадем !!! Аз съм в комисията, ще викна и Стефан, може и Владо Йончев за авторитетен медиен партньор. Ама стига толкоз, че ш требе 3 кила сафрид, а то толко не излиза последната седмица.
Ясене, Спарки , топката !?
Айде де, не се свенете, когато ставаше въпрос за бълбукатори, сами предложихте да ви дадат да замерите, сега Добри го предлага. А нещо само приказки, дайте да дадем !!! Аз съм в комисията, ще викна и Стефан, може и Владо Йончев за авторитетен медиен партньор. Ама стига толкоз, че ш требе 3 кила сафрид, а то толко не излиза последната седмица.
Ясене, Спарки , топката !?
Мога да дам патрула за теста - много лесно му се закача шише с точно количество нафта и алтернатора не блести с нещо гениално
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Тая седмица принципно съм на София Рокс, начи другата шъ да е.
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Няма нужда да се борите с ветровете. Експеримента може да се проведе на место.
А и всъщото време можете да си бодвате от предварително приготвеният сафрид.
Надявам се Ясен и Спарки да са по-доволните.
Няма безплатна енергия,консуматора изисква определени ватове на час,натоварва алтернатора за да зарежда и от там се изчислява колко на час гориво ти дьрпа алтернатора.На кой му се чете или смята му пускам долното линкче.Ниските обороти харчат като луди с 2 думи и средно е 4 пьти повече от домашния ток на сметкаджията.
трябва ли генератора на празен ход да осигурява:
ток за зареждане на акумулатор, за стопове мъгла,за халогени, за музика, за запалка,за всички плафони в купето,за светлините за заден ход
трябва ли да се рискува несветещ мигач заради икономия ?
не ми отговаряйте
не знам що е толкоз сложно се светнете, че производителя се е презапасил (димек се тая дали си с фарове или не, откъм горивцето)
аз за събота ще съм на линия.
Да, читав алтернатор ще поеме всичко и ще остане, но ще се върти толкова трудно, колкото товар му накачуриш. Затова ако ти е хлабав ремъка и паднал акумулатора ремъка свири, пък като зареди - спира.
Човек, стига бе! Тия факти съм ги установил собственоръчно във втори клас. Говоря сериозно.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Според мен Добрил мисли, че алтернатора като се върти и дава постоянно максималните си ампери, та ако не се ползват(за фарове, музика, парно) те се губят.
А не е така. Алтернатора произвежда толкова енергия колкото е нужна в дадения момент за нуждите на колата. Примерно има 130 вата консумация-дава 10 ампера. Като включиш още 130 вата-тока скача на 20 ампера. Разните системи за поддържане на тихите обороти са встрани, и не влизат в уравнението.
Всъщност влизат-при 10 ампера произведен ток алтернатора оказва съпротивление Х на двигателя, и той изразходва У гориво за да може алтернатора да се върти. Когато амперите станат 20 по елементарната логика съпротивлението става два пъти Х, съответно горивото за въртене на алтернатора става два пъти У. Което допълнително количество гориво се дава от системата за празен ход.
Няма безплатен обяд(светлина), нали?..
А тази дискусия около това колко гориво харчат фаровете е напълно безсмислена. Ако някой се пинтильосва да светне фаровете заради повишения разход-баси и глупака дето е...
..Което допълнително количество гориво се дава от системата за празен ход..
Да,
а когато си на ход просто имаш мощност в излишък.
на някой стадион ще е най-добре да се направи.
при трабанта, шкода 100 120, и жигулата нямаше никва разлика в разхода при фарове или без.
ако толкова точно е сметнат празния ход, то нямаше да можете да тръгнете без газ
1500кг. да ги отлепиш и засилиш до 40км. определено става със повече от 100вт. и очевидно празния ход ги осигурява. Вече за всяка кола доколко е презапасена ще е различно.
Всичко тва е заради едни състезания 80-те когато Шкода Фаворит взе рекорда за най-нисък разход 2,5л/100 май беше. Е тогава също отбелязаха че "разхода фарове" е вкаран в празния ход на всеки автомобил.
байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
Суперспам - спама на суперите
Коментар