Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Караме на фарове през цялата година!

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Караме на фарове през цялата година!

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    В закона изрично е казано:

"Къси светлини или светлини за движение през деня"

Тъй че карай си на DRL през деня, хем икономийка.

Добре, а за габаритите казва ли се нещо, защото фаровете лесно ще преправя да се включват сами но с габаритите не ми се занимава.
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
      Добре, а за габаритите казва ли се нещо, защото фаровете лесно ще преправя да се включват сами но с габаритите не ми се занимава.
      Габаритите трябва да светват заедно със всякакви светлини, иначе лошо. Не мрънкай, ами сложи 2 диода и си готов.

Коментар

Първоначално публикуван от gena Преглед на мнение
        На Тойотата ми в сервиза ми монтираха нещо разбира се по мое изискване ,не знам какво,но щом запаля двигателя и фаровете ми светват автоматично.Направиха ми и едно скрито копченце когато искам да я прекратя или възстановя тази опция.Взеха ми около 30лв което смятам че е без пари и сега знам че не забравям да си пусна фаровете и съм много доволен.
        Проблема е,че колите са гаранционни.Питах и в двата официални сервиза дали има някаква възможност да се направят така нещата и отговора,разбира се беше "Не".Но нищо,важното е,че дори когато се разсея няма да съм в нарушение щом и дневните светлини се признават.Благодаря на всички за информацията.Успешен ден.

Коментар

Първоначално публикуван от СПИДИ Преглед на мнение
          Проблема е,че колите са гаранционни.Питах и в двата официални сервиза дали има някаква възможност да се направят така нещата и отговора,разбира се беше "Не".Но нищо,важното е,че дори когато се разсея няма да съм в нарушение щом и дневните светлини се признават.Благодаря на всички за информацията.Успешен ден.
          Ами тя и моята е гаранционна и затова ми го правиха във фирмения сервиз.

Коментар

Аз искам да обърна внимание, че заглавието на тази тема е малко подвеждащо. Законът все още не е изменен и "светлинното задължение" продължава да си е, считано от 1 ноемви, а не целогодишно.
            Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
              Аз искам да обърна внимание, че заглавието на тази тема е малко подвеждащо. Законът все още не е изменен и "светлинното задължение" продължава да си е, считано от 1 ноемви, а не целогодишно.
              темата си е почнала добре, по времето, когато въпросът беше дискусионен. Просто някой я вдигна тези дни.

Коментар

темата си е почнала добре, по времето, когато въпросът беше дискусионен. Просто някой я вдигна тези дни.
                Да, разбира се. Видях кога е започната. Идеята ми беше за леко модериране на заглавието. Поне въпросителен знак да се сложи или нещо подобно. За да е ясно, че иде реч за проект, а не за окончателно решение. Не е болка за умиране и ако остане така, но едва вчера я видях и се сепнах, че са изменили закона, а аз съм в нарушение
                Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Габаритите трябва да светват заедно със всякакви светлини, иначе лошо. Не мрънкай, ами сложи 2 диода и си готов.
                  Не е задължително габаритите да светят с "дневните светлини". И в закона не го пише .

Коментар

Първоначално публикуван от nnikolow_n Преглед на мнение
                    Не е задължително габаритите да светят с "дневните светлини". И в закона не го пише .
                    В закона не пише и други работи, примерно каква спирачна асиметрия е допустима или колко ppm NOx е допустимото съдържание в изгорелите газове. Това не пречи да те спрат от движение, ако нещата не са в ред.

Коментар

В закона не пише и други работи, примерно каква спирачна асиметрия е допустима или колко ppm NOx е допустимото съдържание в изгорелите газове. Това не пречи да те спрат от движение, ако нещата не са в ред.
                      За да не бъдем голословни открийте разликите между алинеи 1 и 3.

Чл. 70. (1) При движение през нощта и при намалена видимост моторните
                      превозни средства и трамваите трябва да бъдат с включени къси или дълги светлини,
                      габаритни светлини и светлина за осветяване на задната табела с регистрационния
                      номер.
                      (2) Използването на дългите светлини е забранено:
                      1. при разминаване; в този случай превключването от дълги на къси светлини
                      става, когато разстоянието между превозните средства е не по-малко от 150 метра или в
                      момента, в който насрещният водач подаде сигнал чрез превключването на светлините;
                      2. при движение по осветени участъци от пътя;
                      3. при движение зад друго моторно превозно средство на разстояние, по-малко
                      от 50 метра.
                      (3) (Изм. - ДВ, бр. 61 от 2006 г.) Моторните превозни средства през периодите:
                      1. от 2 март до 31 октомври могат да се движат с включени светлини за
                      движение през деня или с къси светлини;
                      2. от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за
                      движение през деня или с къси светлини

Коментар

Честито започваме да караме вече с включени светлини и през деня, което ми напомня че трябва да си купя нов акомулатор и да си поставя зумер.

Коментар

• От: Караме на фарове през цялата година!

Да изтупаме тази тема от прахта

http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/0...-godina.162572

Караме на фарове през цялата година -

Движението на автомобилите с пуснати фарове през деня ще стане задължително и през лятото.
                          Депутатите от Комисията по транспорт на Народното събрание одобри този текст в промените на Закона за движението по пътищата, съобщава "24 часа".
                          По този начин след окончателното приемане на закона в парламента фаровете на автомобилите ще трябва да са светнати целогодишно, независимо от атмосферните условия.
                          Депутатите от транспортната комисия не се съобразиха с възраженията на МВР, че карането на фарове хаби гориво и замърсява въздуха.
                          Те отхвърлиха и предложенията светлините да се пускат само при движение извън града.
                          В момента автомобилите се движат задължително с пуснати светлини и през деня само от началото на ноември до края на март.

п.п. така и не е съвсем ясно, ама изглежда е гласувано и прието, а от кога влиза в сила ?!!? не се знае.
                          Страхът от свободата е един от основните страхове на човека. И все пак той иска да бъде свободен.
                          И в същото време я ограничава-застраховки, ипотеки,
                          вярвания, обичаи, религии, общности, идеологии, догми, политически движения...

Коментар

Като го гласуват и в пленарна зала и обнародват.

Коментар

Първоначално публикуван от mohera Преглед на мнение
                              п.п. така и не е съвсем ясно, ама изглежда е гласувано и прието, а от кога влиза в сила ?!!? не се знае.
                              Не е прието. Гласувано е само в комисията по транспорт. Това не дава гаранции, че ще го приемат в пленарна зала, хем на две четения.

Коментар

В повечето сервизи "правят" дневни светлини от дългите. Слага се едно ключе, с което се включва допълнително съпротивление на дългите светлини. Т.е. пускаш дългите, включваш ключето, което намалява напрежението и съответно силата на дългите (и живота на крушките) и си караш така през деня. Нощно време на извънградско изключваш ключето и имаш нормални дълги. Идеята е да се изравни използването на дългите и късите, тъй като на крушките горят късите и се сменя цяла крушка за тях.
                                По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X