Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на зарядно за батерии.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор на зарядно за батерии.

Удовлетворението от резултата ми наподобява на това да чупиш орехи с микроскоп.
    Поне вече знаем какво точно има отзад.
    И то на чужд гръб
    Враг усраине

Коментар

По неясна причина за мен понякога даваше съобщение че външната температура е над допустимата,и това само когато е в балансен режим в държача,без него си е ок.Това ме накара да изкормя платката

Външен датчик не ползвам/ нямам
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Аймакса сигнализираше за превишена външна температура без да си включил нищо в страничният порт за термо-датчикa?
        Егати ефекта!
        А имаше/има ли някаква показания изобщо за Ext.Temp?

Като не включа датчика при мен няма стойност.
        Пише: Ext.Temp ----
        Враг усраине

Коментар

И при мен е така,но с този пакет често пищеше,в менюто си даваше някакви стойности.Във входа за датчик темп,никога не съм вкл.каквото и да било
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Без платката бачка нормално

Коментар

На стария аймакс с директно 220в. захранване, датчикът за температура е вътре. Изписва се само като превиши някаква зададена стойност на температурата и едновременно изключва заряд/разряд до възстановяването на нормалната (зададената) му.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Явно са влизали някакви бози през балансите кабели.
                То електрониката в държача никой не знае какво е правила в условията, в които си я поставил.
                Както по-горе казах, целта на този държач е съвсем, съвсем друга.
                Аз не бих я изкормил за да го докарам от модул с протекция за 20лв до гол такъв, който си се продава в тоя вид само за 5лв.
                Ама твой си е, парите също.

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                На стария аймакс с директно 220в. захранване, датчикът за температура е вътре. Изписва се само като превиши някаква зададена стойност на температурата и едновременно изключва заряд/разряд до възстановяването на нормалната (зададената) му.
                То и тук има за вътрешна температура.
                Но всеки има 2 канал за мерене през външен датчик.
                И твоя трябва да има, датчика е същият.
                Идеята е той да мери температурата на акумулатора, който се зарежда.
                Това ако се нагърчи с голям ток да не се опържи самата батерия.
                Защита един вид.
                Ей това е датчика, както казах чип с аналогов изход. Нищо особено:

Враг усраине

Коментар

Ето реализирана идея за държачи с цилиндрични неодимови магнити
                  Снимката е от candlepowerforum, постановката е за балансно зареждане на до 2 елемента.
                  Пише, че кабелчетата се запоявали много лесно към магнитите.
                  Не се коментира само какво се случва с магнитните свойства на магнита след нагряването им до 300гр.

Враг усраине

Коментар

Тц...не е удачно..на една от горните снимки съм ги наредил с магнити.Често магнита от към плюса застъпва и + и - и дава късо.

Коментар

Еми по-тънки цилиндри и малко повече внимание.
                      Компактност за сметка на друго...
                      То и концепцията на този чарджър е такава.
                      Универсалност-та пределено си има цена.
                      Също както в живота - не може и х.я до края и душата в рая [emoji9]
                      Враг усраине

Коментар

Един въпрос към знаещите,подариха ми зарядно xtar mc1 plus.Но е без адаптер,написано е,че му трябва 5v 1A мога ли да ползвам такъв който е за смартфон или таблет,който е 5v 2A?Другото което ме интересува е дали мога,да го захранвам от някой от usb портовете на компютъра?

Коментар

Може и двете.

За последното имай предвид, че не всички USB портове могат да дадат 1А.
                          Както и не всеки USB кабел ще докара 1А до зарядното.
                          Стоковите адаптери за зареждане на таблети/телефони ще свършат работа, ползвай тях за по-сигурно.
                          Враг усраине

Коментар

Към зарядното има включен usb кабел,който е пригоден само за захранващ.Човека който ми го подари,го е пробвал за трансфер на данни и не се е получило,по-нататък ще си купя и един адаптер 12v-usb 5v 2a за да го ползвам и колата.

Коментар

Ами с този кабел можеш да го ползваш през какъвто и да било USB източник, да.
                              Вкл. и комп.
                              Стига той да пуска около 1 ампер.

А моите "играчки" нещо се позабавиха...
                              Знаех си аз, че декември не е време за поръчки от намайната си...
                              Дано поне не сЪпре на митница, че това е по-обемно отколкото всичко останало до момента от там!
                              Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                                ...А моите "играчки" нещо се позабавиха...
                                Tъкмо ги нахулих и днес получих вест за пратка.
                                Реално погледнато 16 дни календарни дни от плащането са доста добре за доставка от уса!
                                Важното е, че и този път се разминахме с митницата

На пипане - по-солидна изработка от iMax, бутоните не кляпчат като на играчка от "зрънчо".
                                В комплекта са включили и датчика за външна температура, който е с 3 пинов JST конектор.
                                Това означава, че не може да се обърне както на аймакс и съответно да се изгори моменталически.
                                Всички банан щекери са позлатени. Вярно, че не са Hirschmann но изглеждат масивни и качествени.
                                Пратили са балансна платка за пакети с до 6 елемента на JST и TP конектори. Естествено и кабелче за нея.
                                Не че ми трябва но няма да им я връщам, я!

Интересно е дали ще приеме на входа 19.5V адаптер от лаптоп, че имам няколко.
                                Аймакса протестира на това - задейства някаква софтуерна защита.
                                Тези 1.5V над максималното напрежение от спецификациите му идват в повече.
                                Днес няма да имам време за някакви тестове но идните дни ще видим какво може играчката.
                                Не очаквам разочарования но знае ли човек...

Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 4 потребители онлайн. 0 потребители и 4 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                                X