Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Избор на зарядно за батерии.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Избор на зарядно за батерии.

Удовлетворението от резултата ми наподобява на това да чупиш орехи с микроскоп.
    Поне вече знаем какво точно има отзад.
    И то на чужд гръб
    Враг усраине

Коментар

По неясна причина за мен понякога даваше съобщение че външната температура е над допустимата,и това само когато е в балансен режим в държача,без него си е ок.Това ме накара да изкормя платката

Външен датчик не ползвам/ нямам
      Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
      Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
      Анатолий Пейчинов o8875о9815
      https://dvrbg.com/

Коментар

Аймакса сигнализираше за превишена външна температура без да си включил нищо в страничният порт за термо-датчикa?
        Егати ефекта!
        А имаше/има ли някаква показания изобщо за Ext.Temp?

Като не включа датчика при мен няма стойност.
        Пише: Ext.Temp ----
        Враг усраине

Коментар

И при мен е така,но с този пакет често пищеше,в менюто си даваше някакви стойности.Във входа за датчик темп,никога не съм вкл.каквото и да било
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Без платката бачка нормално

Коментар

На стария аймакс с директно 220в. захранване, датчикът за температура е вътре. Изписва се само като превиши някаква зададена стойност на температурата и едновременно изключва заряд/разряд до възстановяването на нормалната (зададената) му.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Явно са влизали някакви бози през балансите кабели.
                То електрониката в държача никой не знае какво е правила в условията, в които си я поставил.
                Както по-горе казах, целта на този държач е съвсем, съвсем друга.
                Аз не бих я изкормил за да го докарам от модул с протекция за 20лв до гол такъв, който си се продава в тоя вид само за 5лв.
                Ама твой си е, парите също.

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                На стария аймакс с директно 220в. захранване, датчикът за температура е вътре. Изписва се само като превиши някаква зададена стойност на температурата и едновременно изключва заряд/разряд до възстановяването на нормалната (зададената) му.
                То и тук има за вътрешна температура.
                Но всеки има 2 канал за мерене през външен датчик.
                И твоя трябва да има, датчика е същият.
                Идеята е той да мери температурата на акумулатора, който се зарежда.
                Това ако се нагърчи с голям ток да не се опържи самата батерия.
                Защита един вид.
                Ей това е датчика, както казах чип с аналогов изход. Нищо особено:

Враг усраине

Коментар

Ето реализирана идея за държачи с цилиндрични неодимови магнити
                  Снимката е от candlepowerforum, постановката е за балансно зареждане на до 2 елемента.
                  Пише, че кабелчетата се запоявали много лесно към магнитите.
                  Не се коментира само какво се случва с магнитните свойства на магнита след нагряването им до 300гр.

Враг усраине

Коментар

Тц...не е удачно..на една от горните снимки съм ги наредил с магнити.Често магнита от към плюса застъпва и + и - и дава късо.

Коментар

Еми по-тънки цилиндри и малко повече внимание.
                      Компактност за сметка на друго...
                      То и концепцията на този чарджър е такава.
                      Универсалност-та пределено си има цена.
                      Също както в живота - не може и х.я до края и душата в рая [emoji9]
                      Враг усраине

Коментар

Един въпрос към знаещите,подариха ми зарядно xtar mc1 plus.Но е без адаптер,написано е,че му трябва 5v 1A мога ли да ползвам такъв който е за смартфон или таблет,който е 5v 2A?Другото което ме интересува е дали мога,да го захранвам от някой от usb портовете на компютъра?

Коментар

Може и двете.

За последното имай предвид, че не всички USB портове могат да дадат 1А.
                          Както и не всеки USB кабел ще докара 1А до зарядното.
                          Стоковите адаптери за зареждане на таблети/телефони ще свършат работа, ползвай тях за по-сигурно.
                          Враг усраине

Коментар

Към зарядното има включен usb кабел,който е пригоден само за захранващ.Човека който ми го подари,го е пробвал за трансфер на данни и не се е получило,по-нататък ще си купя и един адаптер 12v-usb 5v 2a за да го ползвам и колата.

Коментар

Ами с този кабел можеш да го ползваш през какъвто и да било USB източник, да.
                              Вкл. и комп.
                              Стига той да пуска около 1 ампер.

А моите "играчки" нещо се позабавиха...
                              Знаех си аз, че декември не е време за поръчки от намайната си...
                              Дано поне не сЪпре на митница, че това е по-обемно отколкото всичко останало до момента от там!
                              Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                                ...А моите "играчки" нещо се позабавиха...
                                Tъкмо ги нахулих и днес получих вест за пратка.
                                Реално погледнато 16 дни календарни дни от плащането са доста добре за доставка от уса!
                                Важното е, че и този път се разминахме с митницата

На пипане - по-солидна изработка от iMax, бутоните не кляпчат като на играчка от "зрънчо".
                                В комплекта са включили и датчика за външна температура, който е с 3 пинов JST конектор.
                                Това означава, че не може да се обърне както на аймакс и съответно да се изгори моменталически.
                                Всички банан щекери са позлатени. Вярно, че не са Hirschmann но изглеждат масивни и качествени.
                                Пратили са балансна платка за пакети с до 6 елемента на JST и TP конектори. Естествено и кабелче за нея.
                                Не че ми трябва но няма да им я връщам, я!

Интересно е дали ще приеме на входа 19.5V адаптер от лаптоп, че имам няколко.
                                Аймакса протестира на това - задейства някаква софтуерна защита.
                                Тези 1.5V над максималното напрежение от спецификациите му идват в повече.
                                Днес няма да имам време за някакви тестове но идните дни ще видим какво може играчката.
                                Не очаквам разочарования но знае ли човек...

Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X