Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фенер с Cree XM-L T6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Фенер с Cree XM-L T6

И да не си помислиш,че само на кожен диван ми стоят фенерите,те ти къде виси и се бие у желязото Олайтката,лодка от скромните,30 фита чехъл,вход за запалка няма та съм си изключил телефона даже.По тая причина съм с 3 батерии и 2 Олайта,че ако спре единия и ше ме сгазят,радарче нямам даже.Тегли един Гугъл колко струва коритцето,Харбьр 30 търси,за тия дето ги мързи да ровят 250 бимберици е.

Дай да вържа едно да се млати на всяка вълна у джелезото пък да видим колко ще се ококори до сутринта.Видиш ли къде е светлината в тунела,е за това препоръчвам аз.
    Прикачени файлове
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Твърдя единствено че са евтини, икономисано е всичко възможно, някой ги е правил в някой гараж и в вложил вътре каквото е успял да намери, и от там всичките им проблеми.
      А според мене пък, са евтини щото китайчето дето ги произвежда не е с 5 ипотеки на къщата си (може и къща да няма даже), не кара чисто нов 3 тонен пикап + още 3 коли за останалите членове на семейството и так далее! А иначе какво да им е икономисано на китайските, то не е кола нито самолет да има няколко хиляди чарка та да щипнеш от тук от там и да икономисаш! Корпуса - алуминиев, здрав е колкото е здрав алуминия, резби нарязани - гледам държат, уплътненийца - ластичета някакви къде ги има къде не, ама те хората си предупреждават че става само за дъжд не и за гмуркания под вода, копче - досега за 11 години едно се счупи тотално и на едно му се скапа гумичката а щракам доста пъти на дежурство, диод - един изгорял за тия 11 години, ама беше от първите фенерчета с диод, някакво пластмасово с обикновенни батерийки (на същото му се скапа и гумичката на копчето преди да изгори диода)! Само едно от всичките дето съм имал се е случвало да иска да го фрасна та да светне и то беше с пълнител с 3 батерийки ААА, накрая махнах пълнителя, отскубнах запоената пружинка отпред на платката с диода, и му намаах една батерия 18650, свети безотказно все още без да се налага повече шокова терапия, дори много по-силно свети отколкото с трите обикновенни батерийки. На българските дето съм ги показал в един по-преден пост , обаче им е проблемно копчето - колкото повече се ползва, толкова по-лесно включва и накрая става "сензорно" и почва да се включва още като посегнеш към него!
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
        А иначе какво да им е икономисано на китайските...
        Всичко, дето може. Дрйавър за диода, диод какъвто намерят, батерия квато намерят, рефлектор, дето сигурно на ръка мога да издялам по-фин, оптика, дето все едно е лята в задния ми двор от стъкло за буркани, уплътнения, дето я уплътнят, я не, ако изобщо е възможно да ги сложиш на мястото им, максимално тънък корпус, за сметка на това от максимално мек материал, резби, дето целиш от 10-я опит, окисляващи се контакти, покритие на корпуса - квото дойде и т.н. и т.н.

Че китаеца работи за по 5 цента на час никак не ме е еня. Те и доста от марковите ги прави същия китаец, ама излизат с "малко" по-друго качество. Що ли?

Да, има и чисто китайски, дето не са правени с гъза им, и дето не е пестено. Ама и цената им е друга, и обикновено трябва да загубиш 2-3 дена четейки за да си сигурен че като поръчаш по картинка, ще дойде това от картинката, а не някакво бегло подобие.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да, има и чисто китайски, дето не са правени с гъза им, и дето не е пестено. Ама и цената им е друга, и обикновено трябва да загубиш 2-3 дена четейки за да си сигурен че като поръчаш по картинка, ще дойде това от картинката, а не някакво бегло подобие.
          И са в пъти по-евтини от прехваления Олайт....(дето пак си е китайски,ама с подобаваща и продължаваща, и в темата реклама).

Коментар

Daskalov Олайта да не го правят в Гърция,че подмяташе едни пикапи и едни 5 ипотеки на къщата,къде го делат Олайта?

А иначе наистина какво толкова може да има в един фенер който трябва да свети добре и какво толкова пестят от спестяването му?И като е толко як китаецо дай да му мина с колата 2-3 пъти,нали едни и същи уж.

много добре знаеш за какво иде реч ма се правиш на щипнат,като ги ползваш по 11 години не ти ли е на сметка нещо което не трябва да го мислиш вали ли го и ще издраска ли в мъглата?
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir.n Преглед на мнение
              И са в пъти по-евтини от прехваления Олайт....(дето пак си е китайски,ама с подобаваща и продължаваща, и в темата реклама).
              Дали като купиш 5-6 броя различни, додето намериш читав, и всеки от тях чакаш по 2-3 седмици минимум да дойде, все още ти излиза по-евтино? И дали като купиш веднъж читав и след година решиш да поръчаш същия, той наистина ще е същия и със същото качество? Единствено за това говоря. Пазарувам отвън кви ли не неща вече над 10 години (нямаше PayPal за България, 3/4 от кредитните карти не работеха в интернет и т.н.) Вече купувам китайско ако съм 99.999% сигурен точно какво е. Иначе - от Европа или в краен случай от САЩ. Просто съм стигнал до извода че дори евтинийката да ти излезе по-евтина (което далеч не се случва толкова често, колкото изглежда), загубеното време никой не може да ти върне.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Всичко, дето може. Дрйавър за диода, диод какъвто намерят, батерия квато намерят, рефлектор, дето сигурно на ръка мога да издялам по-фин, оптика, дето все едно е лята в задния ми двор от стъкло за буркани, уплътнения, дето я уплътнят, я не, ако изобщо е възможно да ги сложиш на мястото им, максимално тънък корпус, за сметка на това от максимално мек материал, резби, дето целиш от 10-я опит, окисляващи се контакти, покритие на корпуса - квото дойде и т.н. и т.н.

Че китаеца работи за по 5 цента на час никак не ме е еня. Те и доста от марковите ги прави същия китаец, ама излизат с "малко" по-друго качество. Що ли?

Спарки, от всичкото това дето го изреждаш, при най-голямо старание можеш да икономисаш стотинки до няколко лева! Ако ще да се насереш няма как да свалиш цената с над 100 лв. на бройка - казвам ти го като бивш конструктор технолог, който е и проектирал и калкулирал цени на метални изделия! От драйвъри и въобще електроника, не разбирам! Диоди колко фирми в света правят - като е писано CREE T6 или Q5 значи е такъв! Пък и какво ме интересува драйвъри и диоди след като свети колкото ми трябва! За рефлектора на тоя дето го чакам да дойде за 14лв. ако искаш можем да вържем бас пред целия форум на една моя срещу една твоя заплата, че няма да успееш да издялкаш на ръка по фин! Оптиката - каква оптика, това нито е микроскоп нито дори бинокъл! Тия с променливия фокус имат някаква пластмасова леща отпред, другите с рефлектора са с обикновенно стъкло! Къде и как са отливани за мене няма значение - за мене е важно че ми харесва как свети тая съвкупност от чаркове! А пък и да си кажа - за разлика от над 10 пъти в цената, съм склонен да преглътна доста козметични дефекти дето иначе не пречат на инструмента да си върши работата!
                И в заключение ако трябва да обобщя - не отричам качеството на олайта (дори не съм виждал на живо, как да отричам), просто не съм съгласен с цените им и за това нямаме, и няма да имаме никога сделка с тях!
                Другото, в което се уверявам от тая тема, е че явно олайтаджиите са нещо като глокаджиите сред пищолджиите, или като хондаджиите сред мотористите, или като БМВ-стите сред автомобилистите - много държат навсякъде и на всяка цена да изтъкват че притежават безценното, ел нумеро уно, дъ топ оф дъ топ или на връо връшката казано по нашенски, което пък се оказва доста отегчително и дори досадно за хора като мене!
                Иначе наистина би ми било интересно да се направи сравнителен тест на няколко китайчета от ниския ценови клас с няколко олайта пак от техния нисък ценови клас. Да им се сложат еднакви батерии, еднакво заредени па да се види кой колко и колко продължително ще свети! Може и нарочна тема да се пусне, примерно "Олайт срещу всички останали" или нещо подобно, където да се публикуват резултати от тестове със снимки и клипчета съответно. Ето бензбоса ще ги гази с колата си и ще пусне клипче сетне, примерно! Интересно ще бъде, обещавам да се абонирам!
                "Do not correct a fool, for he will hate you;
                Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Спарки, от всичкото това дето го изреждаш, при най-голямо старание можеш да икономисаш стотинки до няколко лева! Ако ще да се насереш няма как да свалиш цената с над 100 лв. на бройка - казвам ти го като бивш конструктор технолог, който е и проектирал и калкулирал цени на метални изделия! От драйвъри и въобще електроника, не разбирам! Диоди колко фирми в света правят - като е писано CREE T6 или Q5 значи е такъв! Пък и какво ме интересува драйвъри и диоди след като свети колкото ми трябва! За рефлектора на тоя дето го чакам да дойде за 14лв. ако искаш можем да вържем бас пред целия форум на една моя срещу една твоя заплата, че няма да успееш да издялкаш на ръка по фин! Оптиката - каква оптика, това нито е микроскоп нито дори бинокъл! Тия с променливия фокус имат някаква пластмасова леща отпред, другите с рефлектора са с обикновенно стъкло! Къде и как са отливани за мене няма значение - за мене е важно че ми харесва как свети тая съвкупност от чаркове! А пък и да си кажа - за разлика от над 10 пъти в цената, съм склонен да преглътна доста козметични дефекти дето иначе не пречат на инструмента да си върши работата!
                  И в заключение ако трябва да обобщя - не отричам качеството на олайта (дори не съм виждал на живо, как да отричам), просто не съм съгласен с цените им и за това нямаме, и няма да имаме никога сделка с тях!
                  Другото, в което се уверявам от тая тема, е че явно олайтаджиите са нещо като глокаджиите сред пищолджиите, или като хондаджиите сред мотористите, или като БМВ-стите сред автомобилистите - много държат навсякъде и на всяка цена да изтъкват че притежават безценното, ел нумеро уно, дъ топ оф дъ топ или на връо връшката казано по нашенски, което пък се оказва доста отегчително и дори досадно за хора като мене!
                  Иначе наистина би ми било интересно да се направи сравнителен тест на няколко китайчета от ниския ценови клас с няколко олайта пак от техния нисък ценови клас. Да им се сложат еднакви батерии, еднакво заредени па да се види кой колко и колко продължително ще свети! Може и нарочна тема да се пусне, примерно "Олайт срещу всички останали" или нещо подобно, където да се публикуват резултати от тестове със снимки и клипчета съответно. Ето бензбоса ще ги гази с колата си и ще пусне клипче сетне, примерно! Интересно ще бъде, обещавам да се абонирам!
                  Абцолютно споделям.
                  Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Аа като един прост юзер на има няма 5-6 китайски фенера с и без тунинг заставам зад колегата Даскалов,като работник във фирма която пази обекти за една година минават всякакви експериментални бройки,оли-моли,китайски и тем подобни ,от размери на бухалка за самоотбрана до китайските в темата,мога да кажа че тези от 15-20 лв. са със подобно качество и възможности като скъпите дето не им знам и имената вече.Често търговци носят единични бройки да ги видим как работят с цел да продадът бройки,патрулите си карат с китайските и са много доволни,Даскалов пази границата с тея а вие му разправяте колко били китайски.Поздрави !Спарки престани да говориш за неща които не ползваш и познаваш,обещах ти че ще спра да пиша в тая тема,ама не се здържах.Това не пречи да те уважавам като колега,но прекаляваш с философията !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Спарки, от всичкото това дето го изреждаш, при най-голямо старание можеш да икономисаш стотинки до няколко лева! Ако ще да се насереш няма как да свалиш цената с над 100 лв. на бройка - казвам ти го като бивш конструктор технолог, който е и проектирал и калкулирал цени на метални изделия!
                      Материалите не са всичко. Акъла да го направиш читаво и да поддържаш еднакво качество е скъпото нещо. И да, китайчугите цепят стотинката. Във всичко. За да стигне тук на крайна цена 20 кинта, от завода е излязло на цена 5-10, че и по-малко. В европа, от официален представител на Cree, само диода е 5 кинта минимум, а най-хубавите са към 20.

Диоди колко фирми в света правят.
                      Вече доста. Половината китайски. И корейски, и сингапурски, и кви ли не още. Че и български има.
                      - като е писано CREE T6 или Q5 значи е такъв!
                      Ми, не значи. Даже и върху самия диод да пише, пак не значи. А дори и да предположим че наистина е CREE, няма как да знаеш дали е като тия в магазина, или е нечий брак. В китай части се купуват с кофи.

А пък и да си кажа - за разлика от над 10 пъти в цената, съм склонен да преглътна доста козметични дефекти дето иначе не пречат на инструмента да си върши работата!
                      На теб не ти пречат. На друг не е сигурно.

Еми и на мен не ми харесват цените. А на новите джипки в магазина пък хич не ми харесват. Такъв е живота. Знам само че ако ми трябва хубав фенер, вече нямам нито времето, нито нервите да правя проби и грешки. Тоест, ще търся нещо, с което да си реша проблема, и понеже от един фенер няма да фалирам, цената ще гледам най-накрая, след като съм се убедил по някакъв начин че въпросния, на който съм се спрял, отговаря на изискванията ми. Дали ще обикалям магазини, или ще чета ревюта и т.н. - няма значение.

Да им се сложат еднакви батерии, еднакво заредени па да се види кой колко и колко продължително ще свети!
                      А, не еднакви батерии. Слагат им се батериите, с които се продават, зареждат се със зареджачката, която върви към всеки, и при еднаква тежка експлоатация след примерно година пак се прави същия тест. Защото за тия, дето дават големите кинти освен че е важно как свети като го извадиш от кутията, е важно и как свети след година, две, пет. Важно им е и колко му се е надрала лещата, колко му е омекнала пружината на копчето, колко се е окислил или корозирал и т.н.

В крайна сметка за всеки влак си има пътници. Лично аз предпочитам когато нещо ми дотрябва и си харесам модел, да гледам цената най-накрая, а не да избирам модела първо по цената. Пари се изкарват. Ама да ме убеждавате че GreatWall е по-добро от Toyota, щото по-евтино - айде нЕма нужда. Едното на старо струва повече от другото в магазина, та сигурно има защо.

Коментар

Ама да ме убеждавате че GreatWall е по-добро от Toyota, щото по-евтино - айде нЕма нужда. Едното на старо струва повече от другото в магазина, та сигурно има защо.
                        Toyota-та = Олайта ли ? ,че нещо не разбрах........ ....,айде нЕма нужда .

Коментар

...Другото, в което се уверявам от тая тема, е че явно олайтаджиите са нещо като глокаджиите сред пищолджиите, или като хондаджиите сред мотористите, или като БМВ-стите сред автомобилистите - много държат навсякъде и на всяка цена да изтъкват че притежават безценното, ел нумеро уно, дъ топ оф дъ топ или на връо връшката казано по нашенски, което пък се оказва доста отегчително и дори досадно за хора като мене!
                          Иначе наистина би ми било интересно да се направи сравнителен тест на няколко китайчета от ниския ценови клас с няколко олайта пак от техния нисък ценови клас. Да им се сложат еднакви батерии, еднакво заредени па да се види кой колко и колко продължително ще свети! Може и нарочна тема да се пусне, примерно "Олайт срещу всички останали" или нещо подобно, където да се публикуват резултати от тестове със снимки и клипчета съответно.
                          Съгласен съм и споделям всичко, но наистина името си е име. И в случая няма шанс едно на което пише 950 нещо си да свети повеч и по-дълго от друго, за което пише същите данни с еднаква батерия, но му е друг майсторът(тури светломер, направи постановка, свали данните и да гледаме). А това се случва в твоите предположения за едно китайче и един фенер.
                          п.п. не съм фен на олайт-а, но просто наистина работи, аз съм и с по-евтини от вашите, а и много по-скъп от плютия.
                          п.п. 2 те и от началото на темите, повторено многократно
                          http://fonarevka.ru/
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir.n Преглед на мнение
                            Toyota-та = Олайта ли ? ,че нещо не разбрах........ ....,айде нЕма нужда .
                            Кво?
                            Даника

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                              Кво?
                              Ми кво...Най-малкото,сравнението е неуместно...

Коментар

Бе аз не отговарям за никой тук, но горе-долу е така, съдейки по многогодишния ми опит с газки, ниви и тойота. Споменах, че Г-то е друго.
                                Даника

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X