Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фенер с Cree XM-L T6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Фенер с Cree XM-L T6

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Заеби медта. Няма да свърши нищо в случая.

Относно едноомовия резистор - 1-2 вата ще се отделят сами върху него. Къде ще го завреш?

Опитай го за момент без резистор, колкото да пробваш колко ток минава. Това че върху друг диод е давало това напрежение, не значи че и върху тоя ще го дава.
    На написаното върху листчето не обръщай никакво внимание. Има си официален документ в сайта на Cree по въпроса. Гледай него.
    Що няма да свърши работа, аз се уепах да дерам плътна мед ... Поне нали няма да навреди ?
    Резистора ще е зад охладителя има бол място

Коментар

Ето какво успях да направя днес :
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1397845893114.jpg
Прегледи:1
Размер:57.5 КБ
ID:5580801Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1397845917907.jpg
Размер:78.2 КБ
ID:5580802Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1397845933953.jpg
Размер:58.5 КБ
ID:5580803
      Утре остава да направя 2 дупки през охладителя :за жиците) и да завинтя диода.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
        Що няма да свърши работа, аз се уепах да дерам плътна мед ...
        Щото алуминия е достатъчно, а и каквато и мед да му навреш, отделящата топлината повърхност си остава същата.

Поне нали няма да навреди ?
        Ако е добре запресовано - няма да навреди.

Резистора ще е зад охладителя има бол място
        То мястото е бол, ама и той грее. И като грее ефективността на фенера отива по дяволите.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Щото алуминия е достатъчно, а и каквато и мед да му навреш, отделящата топлината повърхност си остава същата.

Ако е добре запресовано - няма да навреди.

То мястото е бол, ама и той грее. И като грее ефективността на фенера отива по дяволите.
          - запресовано е на преса ;

- резистора ще го сложа да видя как ще е, ако всичко е в нормите може да пробвам в контролирана среда как ще е без него
          Пък ако не се получи, ще заръчам и читав драйвер..
          Последно редактирано от I.Stoyanov; 18-04-14, 21:13.

Коментар

По принцип основното л.йно е заровено в липсата на топлообмен между корпуса на фенера и модула.
            А тези простотии се правят от името на всички ни.
            Даника
            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
              По принцип основното л.йно е заровено в липсата на топлообмен между корпуса на фенера и модула.
              Аз направих по-дълга резбата на охладителя, тъй като корпуса позволява, пък да видим///

Коментар

Шапка ви свалям,това ако го изработиш тук ще струва колко 3 фенера от нормалните да си вземеш.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Шапка ви свалям,това ако го изработиш тук ще струва колко 3 фенера от нормалните да си вземеш.
                  Ами то и тук струва толко :
                  китаец от ebay ~ 6$, ако отида да закупя алуминийева прътова заготовка, медна такава и накрая при стругар ще подмина 25-30 кинта. Ама пусто нали ми се размотават останки в гаража, пък и струг имам на разположение - що пък да не

Коментар

Фенера в общи линии е готов. Не се наложи да слагам резистор, тъй като максималният ток от китайските батерии е 2.8 A. При такъв ток диода не преминава 40 градуса (половин час светене).
                    Общо взето съм доволен, но ще преминавам на рефлекторни добичета, че за нуждите ми се по -удачни

Коментар

Стругар тук взима между 120 и 200 долара на час,един фланец за джанта ти излиза колко джантата,а нещо за фенер не си заслужава,баси фенера дето трябва да е
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                        Стругар тук взима между 120 и 200 долара на час,един фланец за джанта ти излиза колко джантата,а нещо за фенер не си заслужава,баси фенера дето трябва да е
                        Е, такова като на снимката се прави за между 10 и 20 минути на обикновен струг, за първия детайл. Тукашен стругар би взел между 10 и 20 лева за един детайл, и между 5 и 10 за следващите, със все матриала.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Е, такова като на снимката се прави за между 10 и 20 минути на обикновен струг, за първия детайл. Тукашен стругар би взел между 10 и 20 лева за един детайл, и между 5 и 10 за следващите, със все матриала.
                          А ако струга е "държавен" и матеряла твой = биричка и блага приказка с другар . Ма т"ва в ужасна България

Коментар

А ако струга е "държавен" и матеряла твой = биричка и блага приказка с другар . Ма т"ва в ужасна България
                            Да де, ама това е до време. Един път стомна за вода, втори път, пък на третия е редно да си платиш, освен ако не е "услуга за услуга", което е еквивалентно и на близки приятели. Ама, това не е само в "ужасна България", ами навсякъде.

Коментар

Да де, ама това е до време. Един път стомна за вода, втори път, пък на третия е редно да си платиш, освен ако не е "услуга за услуга", което е еквивалентно и на близки приятели. Ама, това не е само в "ужасна България", ами навсякъде.
                              Явно прозвучах авантаджийски...
                              Нещото си го направих САМ на струга на приятел, на който ВИНАГИ си плащам когато той ми стругова нещо
                              - щото приятелството си е приятелство, но сиренето струва пари. Все пак семейство храни...

Пък за цените в Америка - еквивалентни на заплащането, предполагам.

Коментар

Ми по-добре е да си платиш и да стане като хората. Да залепне от раз като плесница на нос, но намаляха вече и тез творци.
                                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                                Даника
                                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X