Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фенер с Cree XM-L T6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Фенер с Cree XM-L T6

Най-вероятно, с приблизителна точност ще се премери само консумацията. А ще се окаже, че фенер с по-малка консумация, визуално те кефи повече (А и си изпълнява предназначението по-добре). Конструкция, говорихте го вече.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
      Произвеждат се, но не знам защо е толкова трудно да си купи човек - няма публикувани цени на сайта им, няма посочен търговски представител, който може да ти продаде единична бройка! Може би производството им е доста ограничено и изцяло по предварителни заявки?! Колегата дето си купи такъв фенер, се свързал с някого по телефона, пък оня му пратил на имейла каталог с цени и след като колегата си избрал фенера, го поръчал и му го пратили! Голяма разправия голямо чудо!
      Трудно е защото са голямо предприятие и май не ги интересуват продажбите на дребно, пращане по куриер и наложени платежи. Но не е невъзможно. Аз си купих няколко от тях за приятели като най-мощния модел е този:
      Технически характеристики
      Наименование Стойност
      Източник на светлина LED диод 9 W
      Консумация 20 - 2400 mAh
      Сила на светлинния поток 800 Lm
      Надеждност на източника на светлина >50 000 h
      Захранване Батерия 2бр Li-ion 18650 / 3,7V
      Капацитет на 1 батерия 2400mA
      Работа на прожектора с един цикъл на батерията в режим „Силна осветеност” - 800 Lm 2-3 h
      Работа на прожектора с един цикъл на батерията в режим „Слаба осветеност” - 80 Lm 80 h
      Степен за защита IP66
      Разстояние за осветяване на цел >500 m
      Размери и тегло:
      Диаметър на осветителната глава 58 mm
      Диаметър на рефлектора 48 mm
      Диаметър на тялото на прожектора 26.5 mm
      Дължина 245 mm
      Тегло без батерия 310 g
      Комплектът включва:

- Прожектор – 1 брой
      - Зарядно за батерии – 1 брой
      - Адаптер за зареждане 220V – 1 брой
      - Зарядно за кола 12V – 1 брой
      - Батерии – 2 броя
      - Изнесен превключвател – 1 брой
      - Захващане – 1брой
      - Шнур за носене – 1 брой

И наистина това което е написано е спазено.
      Ето и картинка:
      Прикачени файлове
      LZ1GIB
      TOYOTA HZJ80,
      TOYOTA LC150

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
        Най-вероятно, с приблизителна точност ще се премери само консумацията.
        Като имаш даташита на диода това ти е достатъчно за да знаеш с достатъчна точност колко свети.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Като се има предвид, че рефлектор за този тип фенери е от порядъка на 3$, токът ще трябва , за да се види поне драйверите отговарят ли на оферираните параметри. Разликата между един истински и един по-бюджетен рефлектор е десетки, да не кажа стотици пъти. Точно както една паница на булсатком и една триакс, нищо, че и с двете се гледат образователните програми.
          Даника

Коментар

Можеш ли да споделиш цената на дребно на този фенер ?
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Би трябвало да е добър. Имам от старите с обикновени крушки и са перфектни, но и те тогава си бяха пари.
              Даника

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                Като се има предвид, че рефлектор за този тип фенери е от порядъка на 3$, токът ще трябва , за да се види поне драйверите отговарят ли на оферираните параметри. Разликата между един истински и един по-бюджетен рефлектор е десетки, да не кажа стотици пъти. Точно както една паница на булсатком и една триакс, нищо, че и с двете се гледат образователните програми.
                Това е ясно. Хич да не гледаме рефлектора (приемаме го за идеален) и драйвъра (пак го приемаме за идеален, без загуби), консумацията ще покаже какво евентуално биха дали диодите с някаква имаща нещо общо с действителността достоверност. Защото надписите категорияно нямат нищо общо с действителността.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да, така е. Но
                  OLIGHT M22 Warrior - XM-L2 (65-100)$
                  Convoy M2 - XM-L2 (20$)
                  UltraFire WF502B - XM-L2 (10$)
                  и трите са с еднакви диоди, еднакви дравъри, приблизително еднакви по размер рефлектори SMO - (Convoy ОР), добре направени, приблизително равно тегло. От един клас (М). Вътре, от първия към последния , медта намалява за сметка на алуминия, топлоотдаването се влошава на пълна мощност, загряването от нормално тръгва към неудържимо. Има си и добре забелижима разлика в светенето.
                  Има безброй ревюта, не е въпросът да ги мерим. На който му е интересно, нека направи твоите измервания, после ако му се дават пари, може да се подобрят частично, но никой от следващите няма да стигне предишните.
                  Даника

Коментар

Най-малкото, като работят на по-висока температура, започват да светят по-малко. Примерно между 25 и 85 градуса на диода разликата е 10-20%.

Отделно, рефлектора може да праща светлината където трябва, а може и да я праща на друго моясто. Това последното обаче няма отношение към лумените. Има отношение към канделите, което е лумени за пространствен ъгъл, а от там и осветеността за площ - кандели на квадратен метър. Дори изобщо да махнеш рефлектора, лумените си остават същите - просто отиват на друго място.

Същата сметка като горната:
                    Въпросните за да дадат 900-1000 лумена трябва да работят на 3 ампера/10 вата. Поне в характеристиките на олайта пише че работи 1 час на тая мощност, което що-годе се връзва с типичните 2600mAh на 18650 батерия, съдържаща в себе си около 10 ватчаса енергия. Това и имах предвид - поне бакалските сметки излизат. За Convoy M2 въобще не намерих спецификации от производител. За Ultrafire въобще не се и мъчих да търся. Ей в тия дребни неща е разликата.

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                      Можеш ли да споделиш цената на дребно на този фенер ?
                      Ако питаш за този на Оптикоелектрон показан по-горе цената когато аз го купих беше 144лв
                      LZ1GIB
                      TOYOTA HZJ80,
                      TOYOTA LC150

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Ей в тия дребни неща е разликата.
                        "Нещата" са "дребни".Поне, не толкова едри, че да има разлика в цената около 10 пъти!

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir.n Преглед на мнение
                          "Нещата" са "дребни".Поне, не толкова едри, че да има разлика в цената около 10 пъти!
                          В случая - 3-4 пъти.

Пък и кога най-сетне ще разбереш че за някои хора е по-важно да знаят какво купуват, вместо да правят бакалски сметки и да разберат какво купуват едва като дойде? Аз лично предпочитам да взимам 10 пъти по-висока заплата и да си купувам 10 пъти по-скъпи фенери. Ти не си ли навит?

Консумация мери ли на твоя?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            В случая - 3-4 пъти.

Пък и кога най-сетне ще разбереш че за някои хора е по-важно да знаят какво купуват, вместо да правят бакалски сметки и да разберат какво купуват едва като дойде? Аз лично предпочитам да взимам 10 пъти по-висока заплата и да си купувам 10 пъти по-скъпи фенери. Ти не си ли навит?

Консумация мери ли на твоя?
                            Ако са и 10 пъти по-добри тия фенери-що да не съм навит.
                            Говорихме за фенери, на цена от 30 тина долара ,които си вършат прекрасно работата!Защо трябваше Олайтажията, да ни натрапва прескъпите си фенери.......,няколко пъти!Плащал си бил и си правил реклама...???
                            Що да меря консумация, кат мога веднага да го сравня с Олайта от "Зрънчото", дет струва 100 тина лева и е с "актуалния" диод ХМ-L2 и по данни от "прозводителя", му дават :Output & running time : High (280lumens : 45min), Med. (70lumens : 4h), Low (7lumens : 32h), Moonlight (0.5lumens : 15days) ....
                            .Същевременно," плащача " си мисли,че смешното фенерче за многото пари, наистина вади 280 лумена в течение на 45 мин. )
                            Та като светна с двата фенера на High режим - познай, кой свети поне 10 пъти повече..........,значи дъртия фенер с "неактуалните" диоди е поне 2800 лумена --- "бакалски" сметки,както обичаш да казваш .

Коментар

Първоначално публикуван от Ivk0v Преглед на мнение
                              Ако питаш за този на Оптикоелектрон показан по-горе цената когато аз го купих беше 144лв
                              Да, благодаря , заслужава си ги за БГ происводство .
                              0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от krasimir.n Преглед на мнение
                                Ако са и 10 пъти по-добри тия фенери-що да не съм навит.
                                Говорихме за фенери, на цена от 30 тина долара ,които си вършат прекрасно работата!Защо трябваше Олайтажията, да ни натрапва прескъпите си фенери.......,няколко пъти!Плащал си бил и си правил реклама...???
                                Що да меря консумация, кат мога веднага да го сравня с Олайта от "Зрънчото", дет струва 100 тина лева и е с "актуалния" диод ХМ-L2 и по данни от "прозводителя", му дават :Output & running time : High (280lumens : 45min), Med. (70lumens : 4h), Low (7lumens : 32h), Moonlight (0.5lumens : 15days) ....
                                .Същевременно," плащача " си мисли,че смешното фенерче за многото пари, наистина вади 280 лумена в течение на 45 мин. )
                                Та като светна с двата фенера на High режим - познай, кой свети поне 10 пъти повече..........,значи дъртия фенер с "неактуалните" диоди е поне 2800 лумена --- "бакалски" сметки,както обичаш да казваш .
                                Добре де, премери го тоя твоя, дето свети 10 пъти по-силно, и всичките въпросителни ще изчезнат. Или ти е сложно?

Олайтаджията нищо не ви е натрапвал. Пуснал е 2 поста в тема от 28 страници.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X