Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фенер с Cree XM-L T6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Фенер с Cree XM-L T6

http://www.ebay.co.uk/itm/2812445392...84.m1423.l2649

Аз купих това, има ги и за 2 батерий, някой каза че и тук ги има. Работи добре.
    Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
      Тоя т6 ако ти стане излишен мога да го взема
      Все още не съм поръчвал, че се чудя, ако искаш драсни едно ЛС да ти пусна линк

Коментар

ако потърсите в някой сайт от рода на продавалника "power bank" ще намерите хем зарядно за батерията, хем зарядно с което автономно можете да зареждате телефона от самата батерия. Има устройства с 1, 2, 3 и повече батерии. Не е лош вариант, като се има на впредвид, че после ще можете да го ползвате и като автономно USB зарядно. Имаше дори с LCD дисплеи, показващи текущото състояние.
        Jeep Wrangler YJ 5.9 МТ 1990/Suzuki Samurai 1.6 MT 1990/Chevrolet M1028 6.2D AT 1984/Jeep Cherokee XJ 4.0 AT 1997/Jeep Grand Cherokee WK 5.7 AT 2005
        http://www.facebook.com/JeepBG
        LZ1GGC

Коментар

Благодаря!
          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Купи си фенерче за 18650, то върви със зарядно и е до 20 лв комплекта .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
              Купи си фенерче за 18650, то върви със зарядно и е до 20 лв комплекта .
              Имам 3 такива зарядни, а се принудих да си купя друго. Смятай...
              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Аз ги зареждам с фенер за 15 лв. и нямам никакво друго зарядно което да ползвам за 18650 !
                Между другото в момента ми попадна един cree диод на алуминиева плочка ,на прожектора пишеше 15 вата ,диода е два пъти по голям от на фенерите за които говорим но дали е толкова ще видим !На първо четене е запоен с тинол който се топи на по-висока температура !

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140311_202203.jpg
Прегледи:1
Размер:92.2 КБ
ID:5570556

Това е тока който консумира от стабилизиран токоизправител на 4 волта в момента !Няма токоограничение ,директно диод на "късо".
                Незнам какъв е диода като модел,но е с една идея по бял и свети по широко от този на фенера.За 30 секунди грее до степен да не може да се държи в ръка !

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140311_202127.jpg
Прегледи:1
Размер:81.7 КБ
ID:5570557
                Последно редактирано от Roninn; 11-03-14, 19:36.
                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                https://dvrbg.com/

Коментар

Такаа.. вместо да поръчвам от ибей фенер за 5 паунда уж с т6, реших да си поръчам едно от тези двете:
                  1
                  2
                  и да си стъкмя фенеря. Тук е моментът да ПОМОЛЯ колегите които са напред с материала да ме посъветва кой диод да избера и евентулано какво управление(драйвър) да му се направи ?
                  Ще помоля и Спарки да каже от къде черпи инфо. каква площ на охлаждане е необходима за съответните стойности на тока

Поздрави !

Коментар

Вземи ги и двата и действай ,аз в момента ги сравнявам и не мога да реша кой да оставя,единия свети по силно през оптиката,другия дето го взех днес свети по слабо но прави по голямо бяло петно (квадрат)

За твоята дилема,Като градуси на разпръскване и двата са 125 градуса,като мощност втория е повече,но пък първия е студено бяло и съответно ще е по бял от втория !
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Втория е по-добър и като цвят, и като ефективност.

Инфо черпя от собствен опит. За нормален фенер без нарочно оребряване, тип "китайска ширпотреба" просто не става повече от около 3 вата. С малко доработки за осигуряване на по-добър термичен контакт евентуално до 5. Ако обаче има много добър контакр между диода и корпуса на фенера, това ти дава възможност сам да прецениш колко може - просто при 50 и повече градуса корпуса започва да пари, а при 60-65 вече не може да се държи. Ако при това си осигурил термично съпротивление между корпуса и диода такова, че умножено по мощността, на която пържиш диода, да дава такава разлика в градуса, че кристала на диода (или корпуса му, в зависимост какво пише в даташита му) да е в норми, значи диода ще си свети без да гори. Под "в норми" разбирай температура на корпусана диода най-много 85 градуса. Колкото по-ниска, толкова по-добре.

В даташита на диода имаш термично съпротивление "junction to solder pad" например - това ти показва при определена мощност с колко кристала ще е по-горещ от от спойката под него. Отделно като е лепнат върух нещо, пак между спойката и нещото има втор термично съпторивление (ако за тоя диод има даташит като модул върху платка, и то е посочено), и от там нататък си ти, в смисъл, всичко зависи от контакта между платката и корпуса на фенера, големината на корпуса, колко алуминий има в него, оребрението му и т.н. Общо взето казуса е сложен, понеже извън диода не знаеш нищо черно на бяло. Като пуснеш известно количество диоди върху различни радиатор придобиваш някаква представа какво се получава при каква мощност и какъв термичен контакт.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

но пък първия е студено бяло и съответно ще е по бял от втория !
                        Ще е по-син от втория, което, освен ако не си светиш с него на дневна светлина, в общия случай е по-зле.

Определено от тия двата втория е по-добър по всички критерии, и като цвят, и като ефективност/сила на светене. Съответно и цената му не случайно е по-висока.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Втория е по-добър и като цвят, и като ефективност.
                          Ако го ползваш за лампа за четене е така,ако го ползваш за фенер студено бяло е по-добре,но и уморява !
                          В купето на колата сложих студено бяло 6 вата,в салона сложих 6 вата жълтеникави,като погледна студените и после 20 секунди виждам жълти петна през деня,с другите няма такъв ефект но пък и не светят така ярко въпреки еднаквата мощност

Коментар

Ако го ползваш за лампа за четене е така,ако го ползваш за фенер студено бяло е по-добре,но и уморява !
                            Аз лично предпочитъм белият цвят ~ 4000 К, но щом Спарки казва, значи е по -добър вторият.
                            Сега остава да решим как да го "запоя" към алуминийевия радиатор? Сега обмуслям варянти за изработка на нов коропус за самия диод пък да видим ...

- за драйвера нещо? Я

Коментар

Щом си решил да твориш,какво значение имат 2-3 диода в повече,пробвай различни !Инъче по солидна алуминиева основа малко по широка и съответно болт 2 мм с по широка периферия в полу отвора на платката с термо паста отдолу !Не съм сигурен обаче термопастата дали няма да изпарява и да се получи налеп като изпотяване на лещата !Това съм го забелязал да се получава от смазката в фенера която изпотява лещата отдолу и чат пат я бърша !
                              Последно редактирано от Roninn; 11-03-14, 21:05.

Коментар

Щом си решил да твориш,какво значение имат 2-3 диода в повече,пробвай различни !Инъче по солидна алуминиева основа малко по широка и съответно болт 2 мм с по широка периферия в полу отвора на платката с термо паста отдолу !Не съм сигурен обаче термопастата дали няма да изпарява и да се получи налеп като изпотяване на лещата !Това съм го забелязал да се получава от смазката в фенера която изпотява лещата отдолу и чат пат я бърша !
                                Вместо термопаста ще сложа теермолента
                                - не са проблем диодите, а как да ги опазим по -дълго светещи

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X