Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фенер с Cree XM-L T6

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Фенер с Cree XM-L T6

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
    По туй нЯщо излиза че ако диода работи на 3.15в, на 2000mA с батерия на окол 4.3в ще ми трябва резистор 1 ом
    Премери колко ток дърпа без резистор. Чак после мисли за токоограничение. Натерията ти под товар със сигурност не е 4.3 волта.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Премери колко ток дърпа без резистор. Чак после мисли за токоограничение. Натерията ти под товар със сигурност не е 4.3 волта.
      Прав си! Под товар ще премеря утре батерията, както и колко ток дърпа без ограничение - на колко волта да го пека (използвам стабилизиран токоизправител) . Спрямо тея параметри евентуално ще му диря ограничение на тока. Макар, че с платката дърпаше около 1.9 А при 4V !

Благодаря
      Последно редактирано от I.Stoyanov; 09-02-14, 22:15.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        .

Лошото при тая схема е че светенето силно зависи от качеството, състоянието, и това колко е заредена батерията. ..
        Идеи за по -добра?

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
          Момчета ВНИМАВАЙТЕ с тези китайци!
          Вижте на какво попаднах и не е само един случая ...
          ...
          Това е изключително важно, споменава се много пъти. За това се препоръчва, независимо от малко по-високата цена, само защитени батерии. Има с разрешен доста голям ток, достатъчен за всичко. В евтиния фенер и такова зарядно няма никакви защити и става наистина страшно. В случая лъскавата лента между плюса и минуса наподобява за наличие на защита, но сравнително нормален капацитет и защита за няколко долара-не, изключено е.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Прав си! Под товар ще премеря утре батерията, както и колко ток дърпа без ограничение - на колко волта да го пека (използвам стабилизиран токоизправител) . Спрямо тея параметри евентуално ще му диря ограничение на тока. Макар, че с платката дърпаше около 1.9 А!

Благодаря
            Премери колко ток дърпа като е вързан към батерията. Колко ток дърпа като го включиш към токоизправител не е интересно - пише си го в описанието му. Най-много да го изгориш.

ПП: 1.9А е множко. Платката алуминиева ли е? Това са около 5-6 вата. Ако поддържа тая мощност повечко време ще си замине бързо - просто ще прегрее. За съжаление смислено да се ограничи с резистор е трудно - самия резистор ще грее. Трабва си инверторче. Ама такова имат тия дето струват примерно с 10 долара отгоре.

5 ватов диод, лепнат направо върху радиатор 50x50x10мм (от стар процесор 486DX) го сгрява до 60-ина градуса, а самия кристал на диода отива на 70. Тоя диод даяни на 150 уж, ама не варвам при температури над 80 да живее твърде дълго. Всъщност, въпрос на измервания де. Ако платката е алуминиева и с добър контакт към корпуса има някакъв шанс и да не са толкова зле нещата.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Както казах при мен е лепнат на солидна алуминиева шайба,вероятно затова му е спестен токоограничаващия резистор !
              Свети както преди,и съм доволен !

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
              А тогава какъв проблем са тея режими, след като се включват само по желание?
              При всяко включване тръгва от някакъв режим,примерно слабо,после цъкаш силно и ако подминеш пак от начало,досега никога не съм ползвал различен режим от максималния и всичко друго ме дразнеше,особенно като се навра в някоя шахта или канал без никаква светлина !
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                При всяко включване тръгва от някакъв режим,примерно слабо,после цъкаш силно и ако подминеш пак от начало,досега никога не съм ползвал различен режим от максималния и всичко друго ме дразнеше,особенно като се навра в някоя шахта или канал без никаква светлина !
                При мен си тръгва на максимален и ако само го включваш и изключваш си кара така.
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                  При мен си тръгва на максимален и ако само го включваш и изключваш си кара така.
                  Явно това е паметта за която говори колегата по горе ,при всички мои тръгва от където си иска !

п.п Тръгваше от където си искаШЕ !

между другото платката за пико бачка от 2-3 седмици на едно HP без проблем !
                  Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Както казах при мен е лепнат на солидна алуминиева шайба,вероятно затова му е спестен токоограничаващия резистор !
                    Спестен е за да е евтинко. То резистор при тия токове е безсмислен. Трябва си драйверче, с бобинка и т.н.

Явно и това е вариант де.

Коментар

Сега се замислих,ако се използва тая постановка и случайно реша че искам да свети още по силно ,кой модел диод/ватове, мога да перна за най-голям перформс с тая батерия !

Коментар

Макар, че с платката дърпаше около 1.9 А при 4V !
                        Все си мисля че тия диоди работят около или до максимум 1А.От чисто практическа гледна точка при 2 А трябва да ми бутне батерията за час,а тя свети поне 4 часа и ако приемем че китайската батерия е 2000 милиамперчаса тока е около половин ампер !

Коментар

Все си мисля че тия диоди работят около или до максимум 1А.От чисто практическа гледна точка при 2 А трябва да ми бутне батерията за час,а тя свети поне 4 часа и ако приемем че китайската батерия е 2000 милиамперчаса тока е около половин ампер !
                          Сега го мерих бре !
                          Батерията без товар 4V, с товар 3.55V ;
                          Диода харчи тамън 2.1А !

Всичко това вързан диод директно към батерията. Сега разгледах и едно по-старо фенерче с по-слаб диод, което работи 2-3 години безотказно (често но не за повече от 10-15мин постоянно светене), та неговия диод е свързан директно към батерията. Без режими без нищо.

Какво да мисля за Т6-цата. На първо време трябва да му изкусуря охлаждането, че по дефолт е супер некадърно - периферията на диода лежи на по 2мм в/у алуминийевия цилиндър. Останалата площ на диода е на проветрение. А това за което споменах (вързаното директно към батерията) лежи изцяло на "радиатора". Ще помисля да залепяна диода някакъв радиатор с термо паста, който да се помества в кухината на фабричния "охладител"

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1392018325347.jpg
Прегледи:1
Размер:42.4 КБ
ID:5562924

*това от което излизат жиците е плочката на диода

Коментар

Тука пържат диодите директно на батерия 18650 през 20ватов резистор на 1ом. Май и аз така ще направя + подобрение на охлаждането. Няма да прибързвам - имам малко задачки, после отивам да си диря нов поялник и към следобяда ще го конвертирам. До тогава ако някой има препоръки да казва

- сега гледах разни американЧки форуми и там се коментира че най-добра ефективност светене/консумация на ток се постига около 700-1000мА (Roninn - затова фенера свети 2-3 часа), но Т6 може да свети и при 3-4-5 А ток, само дето консумацията на ток е убийствена, но пък и светенето си го бива. Абе аз не го ползвам за много надълго тъй, че ако му измисля читаво охлаждане може и да стане работата. Явно моя като е свързан директно към батерията (както Спарки каза) тока се ограничава от самата нея. Демек батерията не дава повече от 2.100 мА ( на нея пише 2800, пак добре).

п.п. ако го опека - имам в излишък един LED прожектор (за осветяване на билборди) - все пак нещо ще скълъпим нещо
                            Последно редактирано от I.Stoyanov; 10-02-14, 10:54.

Коментар

Готово!
                              Сложих читаво охлаждане, дипда директно кън батерията свети много добре. След 10 мин. постоянна работа диода е на 30градуса. Всичко е шест
                              - да видим до кога де!

Коментар

Днес си изкарах 5 оригинални батерии от батерия от лаптоп всички работят но две от тях са перфектни !Навсичко отгоре са и Сони !Модела е

Sony US18650GR 2550mAh laptop cell

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20140210_092718.jpg
Прегледи:1
Размер:169.7 КБ
ID:5563023

Странното е че оригиналната батерия при моментно късо дава 4-5 Ампера ,зелената от снимките горе,при чукване ,дават 12-14 ампера !
                                При мерене на напрежение,китайската от фенера дава 4.2 волта,тези от лаптопа всички дават 3.77 волта,меря с точен уред !
                                Последно редактирано от Roninn; 10-02-14, 19:19.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X