Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Буря в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Буря в София

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
    Спарки..нека го формулирам така..Приемам някои неща за ненормални, но закономерни, воден от собствения си разум и виждания, и нямам абсолютно никакво желание да карам друг да мисли като мен...
    Че тази година зимата и лятото до сега са ненормални няма какво да се убеждаваме един-друг. Аз за себе си обаче нямам достатъчно категорични доказателства че "нещо с времето се случва". Те даже и тия, дето се занимават с това, често нямат, та се случва първо да говорят едно, после - друго.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Сега винетките ги правят вече от друг материал, точно за да не могат да се прехвърлят, иначе миналата година го играх филма, след ОффФеста на Суходол.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от turin Преглед на мнение
        За всички, които са с апокалиптична и/или конспиративна нагласа – ето за справка какво е било през 1941г.:

Такива неща просто се случват. И наводнения, суши, пожари – рядко, но затова коритото на Перловска е толкова дълбоко и иззидано.
        А не, че идва второ пришествие...
        Сега си е интересно, не ми разправяй. Тази зима нямаше грам сняг много време, хубавичко свежо снеговалене за няколко дена по някое време в Североизточна Бг, хубав дъждец във Варна, две седмици след това в София малко град - а лятото с топло време и условия за бури започна преди 5 дена.
        Преди няколко седмици в северна Европа валя и задържа сняг, сега наближава 30 градуса (нормално е 20 - 25 "жега" и сухо), после имаше канонада от светкавици където почти не знаят какво е светкавица, след това множество смерчове (или торнадо - не ми се гледа кое какво е) които се появяват едновременно и вдигат морска вода във въздуха, няколко смерча в България. По-неинтересното е градус-два по-високи средномесечни температури от есента насам, а 0,6 за миналата година, плюс имаше нещо за Ел Ниньо, което трябва да погледнем как е в момента.
        Почти сигурно е че и преди е имало такова струпване на събития в рамките на няколко месеца. Въпреки това времето си остава интересно.

В колата си нося одеяло и вадя всички стелки за да пазя стъклото и ламарини. Вършат чудесна работа, разбира се 100 грама лед няма да спрат, но това все още е рядкост - дори за валежа в София.

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
          Mоля, моля - имам си официален документ за отказ с подписи на всичките му там парафи от шеф и сие, така че добре са дошли от НСБОП
          Колега, дай малко повече информация по въпроса. Все пак доста голяма част от нас все още не са зависнали по опашките. А аз съм с 3 повредени коли

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
            Моята каляска вече е в бокса, но с доста пропуснати в протокола щети.Та се налага втори оглед.На тези ,на които огледите им предстоят, вписвайте всичко което видите с най-големи подробности.
            Подкрепям напълно!Отваряйте си очите на четири, да не ви излезе после по две.
            Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              В София такава градушка пада средно веднъж на 20 години....
              Как пък съм ги пропуснала двете предишни?
              Щото съзнателните ми впечатления от София са на повече от 40 години. Такова чудо не е имало. Наводнения - дал Господ. Ама такава градушка - не. Пък лакърдията, че над София не се ъъъ..."редуцирали" облаците никога, да я разказват на 16-годишните.
              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                Имало е, имало. Аз поне го помня съвсем ясно. Бил съм нещо като 2-4 клас (значи 1984 - 1986) демек 28-30 годинки от сега. Същата картинка - потрошени стъкла на коли, свалена шума и кестенчета от дърветата пред блока, река, наводнени мазета и всичките други екстри. Може би си била някъде извън София. Беше горе долу пак по това време на годината.

ПП: И средна едрина, пак същата.

Както пак зпоменах по-горе - 2005-та, лятото, докато стигна по околовръстното (северна дъга, ако помня добре) до изхода за към морето ме пра същата, ако не и по-едра. Късмета е че не е минала баш през София тогава. И тогава имаше масово помляни коли.

Та, ето ти ги двете.
                Последно редактирано от sparkybg; 09-07-14, 16:09.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Имало е, имало. Аз поне го помня съвсем ясно. Бил съм нещо като 2-4 клас
                  Гледал си с детски очички
                  Като човек, живял в района на Сточна гара (родителите ми са на ъгъла на "Искър" и "Бяло море"), съм наясно с всеки по-сериозен дъжд. Да не говорим за градушка. Старото име на квартала е "Кюлюците". Там е ниско, тутакси се запушва уличната канализация и водата влиза във входа с пощенските кутии. Твърдя, че такива "яйца" не е имало.
                  Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Като човек, живял в района на Сточна гара (родителите ми са на ъгъла на "Искър" и "Бяло море"), съм наясно с всеки по-сериозен дъжд. Да не говорим за градушка. Старото име на квартала е "Кюлюците". Там е ниско, тутакси се запушва уличната канализация и водата влиза във входа с пощенските кутии. Твърдя, че такива "яйца" не е имало.
                    1.2005-та съвсем не бяха детски очички.
                    2. Другото - колкото и да са били детски очичките ми, когато градушката потроши автомобилни стъкла и е съразмерна с падналите кестени като размер, няма как да се излъжа с няколко порядъка в размер.

2005-та ти казах къде ме млати. Предишното - в Красна поляна, на същото място като тая година. Сега, дали са минали напреко през цяла София точно като сегашната - ми сигурно не са. Ама размера си беше от същия порядък - поне това е сигурно.

Коментар

София, като площ е доста голям град. В различните квартали е различно. На километър от мен по права линия в Бояна не е капнала и капка.

Коментар

Какво се случва, ако имаш сключена застраховка пълно Каско+, пък не си успял да минеш на оглед при Застрахователят?
                        I am just a simple man.

Коментар

Чакаш следващата такава градушка, за да си заведеш щетите.
                          edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от turin Преглед на мнение
                            За всички, които са с апокалиптична и/или конспиративна нагласа ...
                            Че как да няма конспиративна нагласа - ето например тази статийка само преди три седмици е изглеждала платена реклама за някои...
                            Статията е от 16.06.2014:
                            Виждали ли сте кола, потрошена до неузнаваемост от градушка с размерите на домат? В България рядко валят такива апокалиптични дъждове, така че нищо чудно и да не сте.
                            В галерията ..... обаче може да видите снимки, които показват колко брутални могат да бъдат последствията от градушка. Счупени прозорци, намачкана ламарина - разгледайте изпочупените автомобили и се замислете дали пък не си заслужава да си направите "Автокаско"!
                            Във Варна голяма градушка с потрошени автомобили, фасади, покриви валя 2004г - тогава ядохме хурката, дето сега се разиграва в София...
                            Силистра мисля че ги пра юнашката някъде Май тази година... Така, че просто е дошло времето и на София..
                            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                              На километър от мен по права линия в Бояна не е капнала и капка.
                              Я, я.

Първоначално публикуван от f500 Преглед на мнение
                              Какво се случва, ако имаш сключена застраховка пълно Каско+, пък не си успял да минеш на оглед при Застрахователят?
                              Удължиха доста срока...
                              ...сега остава да започнат и да си вдигат телефоните
                              Всеки трети е шести

Коментар

Щото съзнателните ми впечатления от София са на повече от 40 години. Такова чудо не е имало. Наводнения - дал Господ. Ама такава градушка - не. Пък лакърдията, че над София не се ъъъ..."редуцирали" облаците никога, да я разказват на 16-годишните.
                                Моите впечатления от София са на пеесе и малко години и мога да кажа, че такЪва градушка( и малко по-едра) имаше някъде м/у 1998-2001г. в центъра. Добре, че тогава бях с МВ-123.Просто сегашната удари на изключително голяма площ и пораженията са къде-къде повече.
                                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X