Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Буря в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Буря в София

@upi - нещото се е оформило за 7-8 минути над София. Нека оставим хора, дето цял живот с това се занимават, да разбират повече от нас. Над град като София не се стреля и никога не се е стреляло.
    @Самодържец - аз не си представям оповестяване на такова нещо. Единственият начин е чрез сирени. Представи си какво ще се случи в София ако засвирят "наистина". Ще стане Армегедон, Апокалипсис, Годзила, Кинг Конг и Чък Норис в едно! Ще се изтрепем по улиците. Всичко ще тръгне по градини и училища да спасява децата...Абе не си е работа. Но ние не вярваме на нищо и никой и не приемаме, че е просто природно бедствие.

Та, на базата на събитията от последния месец предлагам:
    - ботуши, пояси и надуваеми лодки във всяка кола
    - кеш пари за два месеца /че банките.../
    - консерви, ножове, брадви, въжета
    0885600006 - Чичо Коце

Коментар

И това имах в предвид...и одеала, и одеала..

В Япония казва колегата - тук земетръсна зона като в Япония ли е?И ние ако сме живели хиляда години в тези условия, и нашите комини нямаше да падат...те и сега не падат чак толкова.Преди две години падаха предимно старите - на по 60 години.

А за превенцията съм съгласен - ясно, там две мнения няма.Но не можем да се презастраховаме срещу абсолютно всичко.И при мен шахтите са идеални, но вчера се напълниха с топчета и листа, голям обем вода, и не можеше да се отводнява достатъчно и съответно се получи мини езеро с дълбочина до глезените.Като премина бурята и езерото се оттече.
      Последно редактирано от Самодържец; 09-07-14, 13:25.
      Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение

Та, на базата на събитията от последния месец предлагам:
        - ботуши, пояси и надуваеми лодки във всяка кола
        - кеш пари за два месеца /че банките.../
        - консерви, ножове, брадви, въжета
        Ти сега ли се сети някой отдавна сме взели тея мерки, че и доста повече
        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
        0888 315 794
        LZ1UPI
        A1 (Rh+)

Коментар

Реве природата..,реве със ледени сълзи, щото Човека е идиот..20 градуса февруари, три месеца потоп и ледени павета от небето..на фона на стремежа към самоунищожение пак е малко !
          0899 шест5313нула
          За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
            Реве природата..,реве със ледени сълзи, щото Човека е идиот..20 градуса февруари, три месеца потоп и ледени павета от небето..на фона на стремежа към самоунищожение пак е малко !
            В София такава градушка пада средно веднъж на 20 години. Откакто изобщо се води някакво наблюдение. Определено помня предишната, а на който му е работа е записал и по-предишните. В една книжка имам снимки от 1951 или 1959 (не помня точно, но ще потърся книжката).

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
              Ти сега ли се сети някой отдавна сме взели тея мерки, че и доста повече
              Не бе! Имам и въдици и какво ли още не. Не знам обаче с предстоящите избори какво още да сложа?
              Аз жипка нямам, но прекарвам фургона през некоя дупка, та се пиша и аз в офроуд-а!
              0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Мда, и със същите ледени сълзи рева по същите места преди точно 30 години, когато и зимата натрупа 30-40 сантиметра.Че даже специално в Красна поляна май беше и с една идея по едра. Със сигурност беше повече като количество. Горе долу по същото време (+/- 2-3 години) имаше и потоп в София, съизмерим, ако не и по-голям от тоя. Горе-долу там някъде и Дунав беше излязал и залял какво ли не.

Лятото на 2005-та да го помниш, случайно? Тогава мина леееекинко покрай София, а не напреки през нея. Същото, на няколко вълни - як дъжд, после дребна градушка, после затишие, и после град като тоя. Колата на колегата беше смляна тотално, аз на щур късмет успях да се скатая по навеса на една бензиностанция с първата ми кола, купена от магазина 3 месеца преди това.

Статистиката си е там някъде. Случват се калпави и добри години. Погледни я - ще ти е от полза. Това че някога ни информираха за каквото си решат, а сега информация блика от всеки телефон за над 50 кинта също е в сметката. Истината е че в София такова нещо се случва веднъж за няколко десетилетия. Малко по-слаби - веднъж на 5-6 години.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                  Въпросът е, дали застрахователните компании ще финансират нещо адекватно, както е по цял свят, или по нашенски ще гледат да платят минималното, или като Армеец ще ми излязат с номера, че щом събитието не е настъпило на пътното платно, значи по точка 6.&^ от общите условия, каското ми не важи .. типично по български .. и така ще я карат до следващия "катаклизъм"..
                  Сега ще те посетят от НСБОП , че разпространяваш подвеждаща информация и искаш да сринеш застрахователната система...Моята каляска вече е в бокса, но с доста пропуснати в протокола щети.Та се налага втори оглед.На тези ,на които огледите им предстоят, вписвайте всичко което видите с най-големи подробности.
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Статистиката си е там някъде. Случват се калпави и добри години. Погледни я - ще ти е от полза.
                    И...значи всичко е ок, така ли? Аз на статистиката ли да вярвам или на очите си, и не говоря за антропогенно въздействие отпреди няколко месеца...
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

• От: Буря в София

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                      Интересни к'во пра'йм с винетките и другите картинки по предното стъкло. ....
                      Мога да споделя личния опит с решаване на такъв казус след голямата градушка във Варна преди няколко години :
                      1. Сервиза ми прехвърлиха всичките стикери на новото стъкло (това стана така и при смяна на счупено от хвъкнал камък предно стъкло на Кашкая преди година и половина). Как точно - дали с нагряване, или някаква друга хватка - не съм се интересувал, но нямаше проблем. Като дойде време за смяна на стикерите единствено усетих, че се отлепиха по-лесно от обичайно (май на стикера за ТО имаше визуална следа че е пипан, но никой не ми е създавал проблеми до поредното ТО.
                      2. Не съм минавал допълнителен ТО или нещо подобно.
                      3. Основната ми задача бе да осигуря безопасно придвижване докато се наканят да доставят другите натрошени пластмаси, затова 5 минути след градушката си запазих челно стъкло в сервиза и назначих час за смяна. Оформянето със застрахователя стана по-късно (но преди смяната на стъклото разбира се).
                      4. Единствено плащането за стъклото мина през мен (застрахователя ми го плати срещу предоставена фактура) защото бе в официалния сервиз, а общия тенекеджийски ремонт бе планиран в друг сервиз. Плащането към автотенекеджийския сервиз бе извършено без моя намеса - директно застрахователя със сервиза се договориха.
                      5. Дори няколко години след това нямаше проблем с извършения ремонт - никъде по колата нямаше визуална следа от интервенцията, нито проблем с ремонтирана.
                      Ремонта отне 2 дни за стъклото (това със съхненето на силикона), и около 10 дни общия ремонт с изправяне, смяна на пластмаси(огледала, релинги по покрива, пластмаси по чистачки и т.н.), китосване, боядисване на целия автомобил - практически нямаше неударен детайл.
                      Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                      Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

...Аз на статистиката ли да вярвам или на очите си...
                        Колкото и се не ти се вярва, в някои случаи се налага да вярваш повече на статистиката.
                        Най-малкото в общия случай се води за няколко пъти по-дълъг период от всичко, дето си видял през живота си въобще.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Колкото и се не ти се вярва, в някои случаи се налага да вярваш повече на статистиката.
                          Най-малкото в общия случай се води за няколко пъти по-дълъг период от всичко, дето си видял през живота си въобще.
                          Спарки..нека го формулирам така..Приемам някои неща за ненормални, но закономерни, воден от собствения си разум и виждания, и нямам абсолютно никакво желание да карам друг да мисли като мен...
                          0899 шест5313нула
                          За всекиго по нещо

Коментар

Така ли ми се струва или се заформя облак със същия цвят като вчерашния някъде около София и малко по- на северозапад. Май Монтана пак ще изпати.

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                              Сега ще те посетят от НСБОП , че разпространяваш подвеждаща информация и искаш да сринеш застрахователната система...
                              Mоля, моля - имам си официален документ за отказ с подписи на всичките му там парафи от шеф и сие, така че добре са дошли от НСБОП
                              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                              0888 315 794
                              LZ1UPI
                              A1 (Rh+)

Коментар

За всички, които са с апокалиптична и/или конспиративна нагласа – ето за справка какво е било през 1941г.:

http://stara-sofia.blogspot.com/2014...og-post_8.html

Такива неща просто се случват. И наводнения, суши, пожари – рядко, но затова коритото на Перловска е толкова дълбоко и иззидано.
                                А не, че идва второ пришествие...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X