Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Буря в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Буря в София

Съжалявам момчета! Дано да сте имали пълно каско! И дано застрахователите да реагират адекватно..!
    (ама при толкова помляни коли и други щети... явно обезщетенията ще струват милиони...)
    P.S. сега ще се разбере явно и при застрахователите кой - кой е или какъв е...
    Последно редактирано от ivied; 09-07-14, 11:13. Причина: PS

Коментар

Аз имам нещо повече от пълно каско - и трите налични коли струват по-малко от една заплата всяка. Пострадал е само предния капак на УАЗа - около 1/3 от вдлъбнатините са от тази градушка.

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        И аз забелязах , че по-старите остъклявания са на дреб, новите дограми са си здрави на 95%.
        По-старите дограми са масово с 3мм стъкла, често държащи се на пирончета и тук-там маджун. Стъклопакетите започват от дебелина 4мм на стъклото, с гумени уплътнения и т.н. Няма нищо твърде учудващо.

Вкъщи половината дограма е дървена, със стъкла 3мм, но плътна сглобка, с притискаши летви и силикон. Поражения няма, но то и в квартала не съм забелязал много поражения по сгради. Не че съм и гледал толкова де. Вероятно вятъра, макар и силен, все пак е бил по-слаб от на други места.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
          И аз забелязах , че по-старите остъклявания са на дреб, новите дограми са си здрави на 95%.
          Покрива на единия ми балкон е от армирано стъкло, е имам вече няколко дупки е размер на ябълка, дето и армировката я няма.
          Другия е с поликарбонат и му няма нищо.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Покрива на единия ми балкон е от армирано стъкло, е имам вече няколко дупки е размер на ябълка, дето и армировката я няма.
            Другия е с поликарбонат и му няма нищо.
            От друга страна, назад в темата, пък и из интернет, има доста ефектно надупчени поликарбонатни покриви.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Edo Преглед на мнение
              Имам чувството, че ако застрахователите се объркат и изплатят всички щети, ще последват съдбата на КТБ и ПИБ!
              Но пък и повече клиенти ще им кацнат.

Коментар

Ако поликарбонат е монтиран на повече от метър ширина на листа, няма как да издържи на бомбардировка. Моите навеси на 50-60 см ширина на листа са непокътнати, на 18 години поликарбонат.
                Show must go on!
                LZ1VES

Коментар

Момци, сутрешно по Канал 1 имаш интервю с един доцент /по климатология и т.н./ от ГГФ при СУ, който познавам лично и знам, че не говори глупости.
                  Той каза, че и да стреляш ракети срещу това вчера, ефект няма и не може да има. Тъй като това е много рядко явление и фронта е с размери стотици кубични КИЛОМЕТРИ.
                  Все едно да убиеш африкански слон с карфица. Защо винаги трябва да има виновен? Еле па Общината...
                  0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Поликарбонатът, освен да е монтиран правилно е необходимо да бъде с адекватна дебелина и ....от адекватен производител.
                    По време на бурята аз бях на улицата в движение в мерцедес (1996г), на който няма видими следи от градушката, въпреки, че усещането вътре беше, сякаш изсипват самосвал баластра върху колата. До него беше една от нашите служебни коли (нова), която е на дреб. Няма смисъл да се прави. Ясно е видима разликата между старо и ново производство...
                    На сина колата е със счупено челно стъкло. Ако някой има такова за Нисан Алмера да казва.
                    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                      Момци, сутрешно по Канал 1 имаш интервю с един доцент /по климатология и т.н./ от ГГФ при СУ, който познавам лично и знам, че не говори глупости.
                      Той каза, че и да стреляш ракети срещу това вчера, ефект няма и не може да има. Тъй като това е много рядко явление и фронта е с размери стотици кубични КИЛОМЕТРИ.
                      Все едно да убиеш африкански слон с карфица. Защо винаги трябва да има виновен? Еле па Общината...
                      Подкрепям

Че има твърде много организационни трески за дялане - има.Но понякога има ситуации и явления, при които трябва да се снишиш, да оцелееш и после да се организираш да се бориш със щетите и последствията.
                      Всеки трети е шести

Коментар

Сайтът на Изпълнителна Агенция "Бора с градушките" - можете да видите радарен запис от бурята.

http://weathermod-bg.eu/

Вдясно избирате радар Враца (Радар Бърдарски геран), после "покажи запис" и "обновяване" - и връщате до 08.07.2014, до около 16:30 часа или малко преди това. Бурята е бая големичка.
                        Comin' in on a wing and a prayer, Comin' in on a wing and a prayer
                        Though there's one motor gone, We can still carry on, Comin' in on a wing and a prayer

Коментар

Вчера се нагледах на счупени стъкла на патрули, уазки, тойота хайлукс, ТЛК - всичките от преди 95-та. Вярно, че ламарините им са без особени щети, но стъклата било стари или нови, все си се трошат.
                          Относно професорът и стрелбата срещу градушката ... пълни глупости е разправял другарят професор. Слон с една карфица може и да не убиеш, но ако започнеш да стреляш още докато е пеперуда, няма как да порасте до слон... Рядкото явление става все по-често и тези професори е време да се сменят с адекватни такива, които зацепват, че нещата се променят и подготовката трябва да е адекватна за новата ситуация. Учебниците от 64-та вече не важат. Има гръмотевични бури зимата. Градушките с размер на лешник се превръщат в по-рядко явление от тези с размер на яйце или орех ..
                          Въпросът е, дали застрахователните компании ще финансират нещо адекватно, както е по цял свят, или по нашенски ще гледат да платят минималното, или като Армеец ще ми излязат с номера, че щом събитието не е настъпило на пътното платно, значи по точка 6.&^ от общите условия, каското ми не важи .. типично по български .. и така ще я карат до следващия "катаклизъм"..
                          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                          0888 315 794
                          LZ1UPI
                          A1 (Rh+)

Коментар

Аха, видиш ли, в други части на света подобни, та и несравнимо по тежки неща не се случват...и то в държави със стройна организация на всички нива, с огромни, в сравнение с нашите, възможности за реакция и т.н. ...
                            Питам се аз, ако бяха предупредили 2 часа преди градушката, какво щеше да се случи в София?Ще успеят да се приберат на закрито и безопасно място десетки и стотици хиляди коли?Ще се инсталират предпазни мрежи на прозорците?Ами керемидите?Колко от хората щяха да реагират адекватно на отправени предупреждения от система за оповестяване?И още няколко, все елементарни неща...
                            Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от Самодържец Преглед на мнение
                              Аха, видиш ли, в други части на света подобни, та и несравнимо по тежки неща не се случват...и то в държави със стройна организация на всички нива, с огромни, в сравнение с нашите, възможности за реакция и т.н. ...
                              Питам се аз, ако бяха предупредили 2 часа преди градушката, какво щеше да се случи в София?Ще успеят да се приберат на закрито и безопасно място десетки и стотици хиляди коли?Ще се инсталират предпазни мрежи на прозорците?Ами керемидите?Колко от хората щяха да реагират адекватно на отправени предупреждения от система за оповестяване?И още няколко, все елементарни неща...
                              Превенция му е майката. Елементарни неща са това и да - в други държави по света нещата са по друг начин. Няма ни един паднал кумин в япония, при земетресение 6 по рихтер. Там нещата са със стотици пъти по-тежки, а щетите им са от съвсем друг порядък. Ако тук мине торнадо като щатските, жертвите ще са с десетки порядъци повече ... Да - и там стават катаклизми, но това тук нямаше там да го допуснат по простата причина, че не си стискат стотинките за поправка на щетите, а ги дават за превенция.
                              Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                              0888 315 794
                              LZ1UPI
                              A1 (Rh+)

Коментар

Първоначално публикуван от upi Преглед на мнение
                                Въпросът е, дали застрахователните компании ще финансират нещо адекватно, както е по цял свят, или по нашенски ще гледат да платят минималното, или като Армеец ще ми излязат с номера, че щом събитието не е настъпило на пътното платно, значи по точка 6.&^ от общите условия, каското ми не важи .. типично по български .. и така ще я карат до следващия "катаклизъм"..
                                Интересно какво ще ти кажат ако не дай боже ти откраднат колата. Сигирно ако не я откраднат от пътното платно, докато ти си вътре, каското пак няма да важи.

Аз отдавна съм казал че тая пасмина е за бой точно колкото и другата (наброяваща 240 субекта).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X