Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Буря в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Буря в София

Първоначално публикуван от nora ivanova Преглед на мнение
    .. Вече коментирахме с приятели възможността да бъде заведен КОЛЕКТИВЕН ИСК ,..
    Пробвайте с Топлофикация, хем там кражбата си е 100% доказуема за разлика от тази градушка, но наистина това е пътя за регулация на чиновниците по принцип.
    Последно редактирано от DBRS; 14-07-14, 13:34.
    байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
    Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
    Суперспам - спама на суперите

Коментар

Вероятна последователност на събитията:

Облакът се е образувал или преобразувал над града. Вероятно с много голяма скорост - в рамките на минути, по малко от 30. Основен материал е чист прозрачен топъл въздух. Може и да не е съвсем чист, ако над София има малко софийски прах. Прахът оказва влияние ако влезе в определена ситуация в облак, но за това нататък.

Засенчаването на запад-северозапад от София (и валеж там?) е осигурило още повече разлика в температурите на въздуха в и извън града. Така над София е тръгнало възходящо течение. С достатъчна скорост, площ и енергия за да направи облак.

Издигането на привидно безобидния прашен градски въздух нагоре става със 100 - 200 км/ч, а и повече. 10 км височина се набират за 3-4 минути. Нито топлината, нито влажността на горещия приземен въздих могат да се промянт с човешки средства. Те са всъщност бъдещата градушка. Облакът на запад-северозапад е само малка част от бурята, той е бил засмукан в другия. И в него не е имало какво да се обаботва - не е бил достатъчно плътен за да вали, и ръсенето със сол не би изкарало много вода.

Посочете ми грешките, моля. За да може да се вземат под внимание.

Имам няколко въпроса, но няма кого да попитам. Колко е бил висок облакът и каква площ е заел по време на валежа. И как да се разчете "дупката" над града в картинките из интернет - дали има три (четири) облака, или няколкото петна са периферията на един, в чиято централна част има възходящи потоци.
      Последно редактирано от lodkar; 14-07-14, 13:55.

Коментар

Заради теб всички ще се почувстваме малко по-незнаещи, отколкото изглеждаме!
        Харесвам поне малко обосновани мнения и предположения!
        Понеже повечето зрители пренебрегнаха казаното от специалистите, като по-знаещи от тях. Естествено.
        0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Американците си се набутват в бури редовно, съвсем нарочно, с научна цел. Гледал съм филмче по въпроса. И си бяха въсем живи и мърдащи, да ти кажа. Конкретния самолет беше Boeing 707, ако помня добре. "Малко" попреработен, разбира се.
          Гледах подобно филмче по някое от Дискавъри-тата. Самолетът беше версия на разузнавателните Орион-и. Изследваха ураган, докато минаваха през него им загасна един двигател и загубиха височина до степен, ако продължат - да паднат. Влязоха в „окото“ и там по се въртяха по винтова линия докато наберат височина отново.
          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
            1. Да могат тези, които нямат каско, да не плащат за престъпното бездействие на държавата ни и 2. Едно такова спечелено срещу държавата ще има превантивен ефект срещу бъдеща престъпна небрежност на държавните и общински служители.
            Не съм наясно с правото, но смятам че при спечелване на едно такова дело, глобите или обезщетенията които съдията ще наложи няма да са персонални. Т.е пак от общите пари на народа ще се платят. Какъв е смисъла тогава? Единствено да се връткат едни пари и съдилищата да имат работа! Айде мерси!
            Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Чета темата в качеството си на член на форума и разбира се в качеството си на адвокат.Искаше ми се да видя по-смислени коментари от това къде има опашки и свършиха ли стъклата(все неща които всеки от нас знае) и интересното за мен беше , че един от наистина смислените коментари на новорегистриран колега веднага се е сдобил в "червен картон". Аз не се занимавяам с такива дела, но искам да ви споделя нещо полезно. Шапка ще сваля на адвоката, който съумее да предяви срещу държавата колективен иск с над две хиляди пострадали, поради две причини.1. Да могат тези, които нямат каско, да не плащат за престъпното бездействие на държавата ни и 2. Едно такова спечелено срещу държавата ще има превантивен ефект срещу бъдеща престъпна небрежност на държавните и общински служители. Та вместо да се раздават червени картони на смислени идеи, което е стара и порочна практика, е по-лесно адвокатите тук(а те са много и се познават) да обединят усилия и да бъдат полезни не само на отделни членове на форума а на много хора ! Успех на тези, които ме познават лично , успех и на останалите !
              И на какво основание според теб ще бъде заведено такова дело?

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
                Не съм наясно с правото, но смятам че при спечелване на едно такова дело, глобите или обезщетенията които съдията ще наложи няма да са персонални. Т.е пак от общите пари на народа ще се платят. Какъв е смисъла тогава? Единствено да се връткат едни пари и съдилищата да имат работа! Айде мерси!
                Как какъв е смисъла? За да платят и тия, дето имат каско, на тия, дето нямат.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
                  И най-вече адвокатите.
                  Глупости вършат умните хора, за останалите това е ежедневие.

Пияният е винаги по-щедър от трезвеният... питайте катаджиите...

Коментар

Първоначално публикуван от Сианга Преглед на мнение
                    И най-вече адвокатите.
                    Не исках да съм груб
                    Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

... Шапка ще сваля на адвоката, който съумее да предяви срещу държавата колективен иск с над две хиляди пострадали, поради две причини.1. Да могат тези, които нямат каско, да не плащат за престъпното бездействие на държавата ни и 2. Едно такова спечелено срещу държавата ще има превантивен ефект срещу бъдеща престъпна небрежност на държавните и общински служители. Та вместо да се раздават червени картони на смислени идеи, което е стара и порочна практика, е по-лесно адвокатите тук(а те са много и се познават) да обединят усилия и да бъдат полезни не само на отделни членове на форума а на много хора ! Успех на тези, които ме познават лично , успех и на останалите !
                      Я да видим дали съм разбрал. Предлагате да бъде осъдена държавата заради това, че не е осигурила съответни технически средства и персонал, които да са в постоянна готовност по няколко месеца в годината за да предотвратят потенциалната възможност от възникването на застрахователно събитие, вероятността от което е веднъж на 10 (или дори повече) години? Това за територията на цялата страна или само за столицата, щото тук ние сме готини пичове и не трябва да се харчим да си правим пълно каско на колите?!?
                      Последно редактирано от Чавдар (V93); 14-07-14, 18:51.
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

В младост, току що погледнах от балкона че почна да се гърми и идват масивни черни облаци, дано не е градушка пак че.....

Коментар

Първоначално публикуван от Павел Василев Преглед на мнение
                          В младост, току що погледнах от балкона че почна да се гърми и идват масивни черни облаци, дано не е градушка пак че.....
                          По-добре днес, че утре ще съм вече с ново стъкло.
                          подаръци за мъже от FACOM
                          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

http://www.nakratko.bg/category/58/54723/

Облакът не се образувал ,нито се е преобразувал над града и е имало достатъчно време за реакция. Какъв иск да се заведе ... Аз консултации в "пространството " не давам уважаеми колега. По отношение на изказа на Чавдар (V93) мога само да кажа че проблема с автомобилите не е най-голям. Щети за милиони са нанесени на сгради и друг вид имущество и държавата е длъжна да отделя средства и за предотвратяване на подобни бедствия.Като казвам държавата визирам развитите такива, в които грижата е двупосочна...човек-държава . А по отношение за вицовете за адвокати, мога да кажа че аз ги разказвам много хубаво.Знам такива за почти всяка професия между другото.
                            Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                            NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

...

Облакът не се образувал ,нито се е преобразувал над града и е имало достатъчно време за реакция. Какъв иск да се заведе ... Аз консултации в "пространството " не давам уважаеми колега...
                              Ами недейте давайте и изявления, ако не можете да ги подплатите понеже ставало консултация. Така и не се разбра каква и коя работа не е била свършена, но се разбра че има и виновни, и в какво да бъдат обвинени. Но това последното остава служебна информация някак.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

.. По отношение на изказа на Чавдар (V93) мога само да кажа че проблема с автомобилите не е най-голям. Щети за милиони са нанесени на сгради и друг вид имущество и държавата е длъжна да отделя средства и за предотвратяване на подобни бедствия.Като казвам държавата визирам развитите такива, в които грижата е двупосочна...човек-държава . ...
                                Аз пък, наивникът, си мислех, че основното задължение за опазване на движимо и недвижимо имущество се пада на собствениците му. А в развитите държави застраховането е много силно развито ...

Та да да си подновя въпросите: Другарките и другарите адвокати искат държавата да заделя по Х милиона на година с цел предотвратяване на застрахователно събитие, което може да се случи веднъж на 10-на години, на цялата територия на страната или само за столицата?

Аз, ако отговарям за държавата, бих ви подредил много бързо. Искате държавата да държи чадърче над всеки един частен имот и автомобил? Чудесно! Това удоволствие ще струва еди-колко си милиона годишно. За да се осигурят тези парички, на всяко имотче или автомобилче се пада по еди-каква си сума, така че "Другари данъкоплатци, въвеждаме данък "градушка" или задължителна застраховка на всеки недвижим имот и автомобил (което си е горе-долу същото). Не ви харесва ли? Ей ги там ония, дето ви докараха това на главите!" ... Да ви видя колко бързо можете да бягате!
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X