Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Буря в София

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Буря в София

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
    ...
    Та да да си подновя въпросите: Другарките и другарите адвокати искат държавата да заделя по Х милиона на година с цел предотвратяване на застрахователно събитие, което може да се случи веднъж на 10-на години, на цялата територия на страната или само за столицата? ...
    Едно уточнение за тези представители на адвокатурата, които може да са се засегнали от това ми писание: В горния си пост не правя обобщения, а използвам множествено число по простата причина, че в тази тема двама представители на бранша са се изказали в подкрепа на воденето на дела срещу държавата поради това, че същата не била опазила София от градушката. Моите извинения, ако някой се е почувствал поставен под общ знаменател с въпросните.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 15-07-14, 13:42.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Според мен долото го заведете към Оня горе

Чудно ми е как има хора, които им се занимава с такива глупости... Изкривило му тавана на колата, спукало му стъклото... И сега ще получи инфаркт заради едни тенекии...

http://youtu.be/r0O0ARvFeKY
      помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
        Според мен долото го заведете към Оня горе
        Ако могат да Му връчат призовка - отдавна да са го направили.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Ако могат да Му връчат призовка - отдавна да са го направили.
          До сега не съм чул да се е върнал някой, който е тръгнал да Му връчи някакъв документ.
          подаръци за мъже от FACOM
          промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
            До сега не съм чул да се е върнал някой, който е тръгнал да Му връчи някакъв документ.
            Така де. Опитите продължават.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от adwokat Преглед на мнение
              http://www.nakratko.bg/category/58/54723/

Облакът не се образувал ,нито се е преобразувал над града и е имало достатъчно време за реакция. Какъв иск да се заведе ... Аз консултации в "пространството " не давам уважаеми колега. По отношение на изказа на Чавдар (V93) мога само да кажа че проблема с автомобилите не е най-голям. Щети за милиони са нанесени на сгради и друг вид имущество и държавата е длъжна да отделя средства и за предотвратяване на подобни бедствия.Като казвам държавата визирам развитите такива, в които грижата е двупосочна...човек-държава . А по отношение за вицовете за адвокати, мога да кажа че аз ги разказвам много хубаво.Знам такива за почти всяка професия между другото.
              Да разбирам, че нямате идея какво може да се направи, а говорите по принцип.

Коментар

...Аз не се занимавяам с такива дела, но искам да ви споделя нещо полезно. ...
                Да,говорех по принцип защото смятам че било добре някой който разбира от материята да направи нещо полезно и защото съм свикнал да се боря срещу всяка неправда, където и да я срещна ! Ето още нещо от което не разбирам,но ми стана много интересно.Бих прочел повече информация за екологията, която тема беше повдигната от колега тук. Два дни вече си мисля като лаик например дали три ракети са по-вредни за природата от хилядите ни стари джипки които в съботно-неделните разходки организирани точно тук,бълват разни емисии ...
                Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Ракетите против градушка са потенциално опасни и ако някоя такава ви падне на главата друга песен ще запеете, особенно пък ако 1-2 години не е имало сериозни щети от градушка (надали някой може да помни такива неща повече от година)...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Да,говорех по принцип защото смятам че било добре някой който разбира от материята да направи нещо полезно и защото съм свикнал да се боря срещу всяка неправда, където и да я срещна ! Ето още нещо от което не разбирам,но ми стана много интересно.Бих прочел повече информация за екологията, която тема беше повдигната от колега тук. Два дни вече си мисля като лаик например дали три ракети са по-вредни за природата от хилядите ни стари джипки които в съботно-неделните разходки организирани точно тук,бълват разни емисии ...
                    Къде е в случая неправдата?!? С противоградни ракети не се стреля в гъстонаселени райони не поради грижи за околната среда, а от съображения за сигурност. Ето какво показа бързо търсене в онлайн медиите за последните 2 години:

Противоградна ракета падна върху къща, проби покрива и рани 28-годишна жена и 8-годишно дете. Това стана в град Съединение късно снощи по време на гръмотевична буря. В района са били изстреляни над 150 ракети от близкия полигон на Агенцията за борба с градушките.
                    ...
                    Ракета за борба с градушките „Лоза“ 2 падна в двора на семейство Валинкови от Хърлец миналата седмица. Нина Валинкова се прибирала от работа, когато над главата й нещо започва да свисти и секунди по-късно пада в краката й.
                    ...
                    Останки от противоградна ракета пробиха покрива на магазин МЕТРО в Пловдив. От съображения за сигурност персоналът и клиентите на магазина са били евакуирани.
                    ...
                    На 24 май в РУП – Раднево е получен сигнал от 64-годишен жител на с. Сърнево, който заявил, че в двора на къщата му е паднала ракета за борба с градушките. На мястото веднага е изпратен полицейски екип, който отцепил района и обезопасил мястото до идването на служители от „РДБГ” – с. Петрово и служители от областното управление за пожарна безопасност и защита на населението (ОУ ПБЗН). При огледа са установени счупени части от градоносната ракета (горивна камера, два стационара и капсул детонатор), която се е самоактивирала на мястото и е обезопасена. Няма пострадали и нанесени щети. Всички части на ракетата са иззети и обезопасени.
                    ...
                    Противоградна ракета падна в асеновградския квартал Горни Воден, информира БНР. Няма пострадали, тъй като по чудо ракетата не се е взривила. Инцидентът е станал около 18 часа снощи, когато от площадката за борба с градушките край Поповица започнали да стрелят срещу градоносните облаци.
                    Да не говорим, че над София минават и коридори на гражданската авиация и противоградна ракета като едното нищо може при неблагоприятно стечение на обстоятелствата да порази и самолет.

За да се елиминира риска от поражения от ракети (или части от тях) трябва да се отива на вариант разпръскване на химикали със самолет. Което означава закупуване на подходящо оборудвана машина (или повече от една, ако няма да пази само центъра на София), обучение на достатъчно на брой обслужващ персонал, създаване на съответна структура и организация за носене на дежурства и задействане в случай на необходимост и т.н. с всички произтичащи от това разходи. И тук влиза в действие калкулаторът: Веднъж на 10 или повече години може да се случи една голяма градушка, която да нанесе щети на сума Х. За да се противодейства на едно такова събитие, през всичките тези години ще трябва да се поддържат съответна структура(и) първоначалните разходи за създаването на които са У, а годишната им издръжка ще струва Z. И като поставим от едната страна сумата Х, а от другата У+Z ще лъсне грозната истина, че сметката не излиза ...

Доколкото ми е известно, руснаците имат някаква структура, която може да се използва за разпръскване на облаци чрез самолети, но и те не я използват редовно, а я пазят за специални случаи. Примерно, за да осигурят хубаво време за някой юбилеен парад или друго голямо събитие.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Нека да се абстрахираме от обстрел на столицата. Никой нормален човек не е говорил за подобно нещо. За останалите не отговарям Вече е ясно за всички че облака и рисковете от него са локализирани далеч от София. Евентуалните щети от него също са били предвидени далеч, преди да влезе в града. И сега от ново да ползваме калкулатора(за тези които умеят,аз не съм от тях),защото нанесените щети върху София мисля, че многократно надвишават инвестицията по отстраняване на рисковия облак. И един въпрос.Ако всички са на мнение че тази агенция не върши работа отново ми идва да извадя калкулатора и да сметнем колко милиона са похарчили до сега за нищо ...
                      Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
                      NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

... Ако всички са на мнение че тази агенция не върши работа отново ми идва да извадя калкулатора и да сметнем колко милиона са похарчили до сега за нищо ...
                        Кои са тези всички, дето били на това мнение?!? Работата на агенцията е да пази земеделските земи, а не ламарините на софийските коли.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Кои са тези всички, дето били на това мнение?!? Работата на агенцията е да пази земеделските земи, а не ламарините на софийските коли.
                          И дали изобщо има площатки за изтрелване на ракети между Драгоман и София.
                          Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Първоначално публикуван от Sasho74 Преглед на мнение
                            И дали изобщо има площатки за изтрелване на ракети между Драгоман и София.
                            Няма. В София е само информационният център.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:karta.png
Прегледи:1
Размер:85.6 КБ
ID:5599924
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Птичка му лелина!!!!!!!!!!От утре пак се почва !!!!!!!!!!!!!!!ТРИ дена!!!Ша опаковам жипа кат коледен подарък че в сряда пътувам командировка!!!
                              Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                              0888854582
                              Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                              Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Няма. В София е само информационният център.

[ATTACH=CONFIG]726449[/ATTACH]
                                Сега виждам картата. За Долно Церовене да кажа, има Полигон за борба с градушките. Площадка няма. Мисля, че са повече от една и са разположени в някакъв радиус около Д. Церовене. Еена се виждаше от пътя, посока Монтана.
                                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X