Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Волан на танк

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Re: От: Re: От: Волан на танк

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
    Всичко схванах. Да знаеш планетарните механизми се учат по Теория на машините и механизмите. Във втори курс на ТУ. Обаче успя да ми запалиш любопитството - как завиваш едновремено на ляво и на дясно?
    Аз го обясих хиляда пъти но от толкова ровене в нета да има какво да постнете явно сте го пропуснали,

Демек когато завиеш наляво и надясно едновременно си увеличаваш мощноста на двигателя това ти дава възможност при сделаните машини да ползваш още 5 скорости, да ги наречем бавни.

Ръчна спирачка 55 цата си има, натискаш педала на спирачките и го законтряш с едно желязо, за тръгване по наклон се ползват 2 та лоста назад едновременно, еквивалент е на съедините + спирачка.

Започвам обаче да схващам защо спорите - само защото е руско, това че знаш какво е пмз и искаш да ми забиеш хидроджаджи по сложни от него ми се струва неуместно.

Относно волана, на дали немците не са го помислили за новите им машини. Сигурен съм, че и с волан може да се кара, интресно защо не са го направили с джоестик като на бобката?

Коментар

• От: Волан на танк

Имат вариянт и със джойстик,на С-170,е не е точно танк но работи.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

• От: Re: От: Re: От: Волан на танк

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
        Аз го обясих хиляда пъти но от толкова ровене в нета да има какво да постнете явно сте го пропуснали,

Демек когато завиеш наляво и надясно едновременно си увеличаваш мощноста на двигателя това ти дава възможност при сделаните машини да ползваш още 5 скорости, да ги наречем бавни.

Ръчна спирачка 55 цата си има, натискаш педала на спирачките и го законтряш с едно желязо, за тръгване по наклон се ползват 2 та лоста назад едновременно, еквивалент е на съедините + спирачка.

Започвам обаче да схващам защо спорите - само защото е руско, това че знаш какво е пмз и искаш да ми забиеш хидроджаджи по сложни от него ми се струва неуместно.

Относно волана, на дали немците не са го помислили за новите им машини. Сигурен съм, че и с волан може да се кара, интресно защо не са го направили с джоестик като на бобката?
        Нищо не искам да ти забивам. Просто дискутираме разликата между това и това
        Прикачени файлове
        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

• От: Re: От: Re: От: Волан на танк

В същност, искаш ли да ни просветиш какви точно са плюсовете за управлението на танка при използване на волан/кормило вместо лостове? Извън евентуалното по-голямо удобство за водача.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Аз вече го направих по-горе. И все още мисля, че е необходимо да се извиниш.

Коментар

Аз лично плюсове на волана или каквото е там при верижните машини пред лостовете не виждам . Понеже съм от малко по старото поколение съм свикнал аз да управлявам машината а не тя мене .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Re: От: Re: От: Re: От: Волан на танк

Според мен не мислиш правилно, къде пише че лостовото управление е остаряла технология, особенно ако се ползва, на волана имаш ляво/дясно на патериците ляво/дясно и всички комбинации от двете, малко повече мисъл се иска да кара, но ползва целия наличен ресурс.

Коментар

Чавдаре, ама ти сериозно ли мислиш че удобството за водача е маловажно?
                  Простичко е - по-удобно, по-малко уморен водач, по-добро представяне в боя.

ПП Прочетохте ли за Леопарда?
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз вече го направих по-горе. И все още мисля, че е необходимо да се извиниш.

В същност, не си. Само споменаваш някакви неопределени предимства, но от тях ясно очертаваш само "по-удобно", "по-ергономично" (и то единствено въз основата на предположенията си, защото в действителност няма как да знаеш).
                    Та така, пак да попитам. Използването на волан/кормило при управлението на танк е за предпочитане пред лостове, защото:

1. ...
                    2. ...
                    3. ...
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      ясно очертаваш само "по-удобно", "по-ергономично" (и то единствено въз основата на предположенията си, защото в действителност няма как да знаеш).
                      Естествено, че има как да знае. Елементарно е. Евреите ползват волан (мани ги пиндосите - те са женчовци и педераси), руснаците патерици. А ся кое е по-удобно? Ммм!?
                      Малко аналитично мислене се изисква просто.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

• Re: От: Волан на танк

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение

ПП Прочетохте ли за Леопарда?
                        Да и по нагоре съм написал, че ако управляваш автомат или 2 автомата за завиване, не основна кутия, няма значение с какво я управлява, волана е само за удобство, пак по нагоре съм писал, че волана на дали има ход по голям от половин оборот бе да съм го виждал.
                        п.п Удобство за по лесно обучение.

Коментар

Чудесно, Дани, разбрахме се мисля накрая

Коментар

• От: Re: От: Re: От: Re: От: Волан на танк

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                            Според мен не мислиш правилно, къде пише че лостовото управление е остаряла технология, особенно ако се ползва, на волана имаш ляво/дясно на патериците ляво/дясно и всички комбинации от двете, малко повече мисъл се иска да кара, но ползва целия наличен ресурс.
                            Добре. В края на краищата на мен всъщност ми е все едно - с лостове, с кормило, с джойстик...По-интересното в тази тема, а и в повечето подобни е отношението на участниците. Някой социолог или психолог би написал дисертация.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              В същност, не си. Само споменаваш някакви неопределени предимства, но от тях ясно очертаваш само "по-удобно", "по-ергономично" (и то единствено въз основата на предположенията си, защото в действителност няма как да знаеш).
                              Та така, пак да попитам. Използването на волан/кормило при управлението на танк е за предпочитане пред лостове, защото:

1. ...
                              2. ...
                              3. ...
                              Все още мисля, че трябва да се извиниш от уважение към всички участници.

Ето ти едно, което два пъти посочих - ъгъл на завъртане.

Но както каза вече, на мен ми е все едно.

Коментар

Все още мисля, че трябва да се извиниш от уважение към всички участници.
                                Е, това вече наистина е наглост - ти и Търтея си правите някакви съчинения по картинка, комбинирани с психологически игрички с предизвестен резултат и карате хора, които наистина са имали досег с бойна техника да обяснават едно и също вече 250 мнения и накрая ТИ искаш извинение??? Между другото ъгълът на завъртане на "кормилната колона" (това е терминът, който самите американци употребяват за нещото) на Абрамса е точно толкова колкото на една мотоциклетна вилка... Прави си изводите колко общо има с волан!
                                "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X