Обява

Свий
Няма добавени обяви.

" Т-90 ", познат като "Владимир"?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
    ... Та ми инетересно господа, на базата на какъв опит водите този както вече казах абсплютно безмислен дебат, ако не от прочетеното и видяното в интернет и по телевизията..?!!! ...
    По форумите кабинетни стратези и специалисти по всичко - дал Господ. Кой чел дебели книги, кой гледал Дискавъри ...
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Абе вие наистина ли вярвате, че един танк в реални бойни действия ще може да измине пълния си запас на ход..?!!!...
      Не! Но това все пак са доста значими характеристики на машините и са значещи не само сами за себеси, а имат отношение към целия комплекс.

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение
      ...запас ход и относителен разход зависи от екипажа ( веднага мога да демонстрирам каране на кола с разход под 5/100 и пак същата със 40/100...
      Да, така е, но това важи и за единия и за другия, освен това, всички изобщо параметри имат допуски и диапазон. Все пак виж номиналните данни, пък може да стане приказка и за екстремните режими. Между другото, по-натовареният двигател, т. е. без запас от мощност, гори непропорционално повече от този със достатъчен запас (и това важи за всяко моторно ПС).

Да добавя и още нещо свързано с това кои са "разбирачи" и кои "интернет специалисти"... Хайде да вдигнат ръка всички които са виждали Т-90, Леопард и Абрмас на живо, изучавали са ги, обслужвали са ги, ходили са на щатни учения и са влизали в бой с тях и срещу тях!...
      Аз съм виждал Леопард отблизо, това обаче няма никакво значение, защото "отблизото" беше стотина метра, а за останалото - дума не може да става.
      Всъщност, като се замислиш, това не е проблем, защото никой не може да се изцепи: "- Бе, вие сте бройлери, пък АЗ е-хе-хе-е..." (не че някои не си го правят въпреки всичко и по навик). В същото време, това не е заседание на генералният щаб, на което се решава какво да се купува - примерно, а свободен разговор в точно този интернет, за който се изказваш така снизходително (в който и ти участваш - междувпрочем).
      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

И защо посред кризата, всички закъсали в Афганистан, започнаха да купуват и карат там танкове?

Коментар

Красива машина не може да бъде несполучлива!

Коментар

Не се изказвам снизхододително (особено към Стефан - опазил ме Господ )! Просто ми стана малко смешно (не ,че и аз не съм бил смешен в очите на някой тука) как разпалено се коментират плюсовете и минусите на нещо което сме виждали само на картинка или от 100 метра... Ако ще се правят сравнения на каквато и да е бойна техника, според мен трябва да се вземат предвид конкретни равни условия в които тази техника да се постави (не говоря за сухи ТТ данни), което пак би станало трудно при липсата на личен опит с въпросното въоръжение! Още повече - техниката не е автономна и силно зависи от човешкия фактор (и най-печените танкисти страдат от махмурлук, примерно)... В областа на военната индустрия, най-точно сверяване на часовниците имат в авиацията - многобройни авиоизложения, където най-добрите асове летят на най-добрите машини които произвеждат страните им. Хората гледат и преценяват кое е по-добро и дали си струва цената.. За съжаление такава практика при танковете липсва ( с много малки близкоисточни изключения).. Остават реалните бойни действия, при които пък липсват равните условия... Дали израелците щяха да са толкова отворени, ако в сирийските танкове имаше руски екипажи..?!! Дали пък руските екипажи, знаят как се води бой в пустинни условия..?!! Какво ще стане ако Пакистан закупи 300 броя Абрамс или Леопард..?!! Всички тези и подобни на тях въпроси са близнаци на въпроса "Какво щеше да стане ако Левски не беше с цървули..?" С оглед на това, че живеем в България и, че някои родни селскостопански производители имат повече верижна техника от армията ни, лично на мен по-интерсно би ми било да се обсъжда какво би ни се наложило да правим ако не дай си Боже трябва да воюваме срещу гореизброените танкове?! Давам пример с немците, които лично за мен са най-в час по отношение на максимално ефективното използване на наличните ресурси и техника. Нито зенитните им оръдия са били разработвани като противотанкови, нито танковете им са били най-добрите по време на ВСВ, нито децата им са ги учили как се стреля с панцерфауст в училище... Един велик стратег е казал следното "Войната се печели от този, който по-добре осъзнава нуждите си".. Войната от край време се основава на контрола на недостига (и собствения и чуждия), а ние се намираме в краен такъв... Нито Т-90, нито Абрамс, нито Леопард ще имаме в обозримо човешко бъдеще така, че дайте да видим какво можем да направим с това което имаме..?!!

Стефане, започнаха да купуват танкове за Авганистан (най-голямото гробище за бронетанкова техника на планетата в момента), защото панира в Ирак затвори и батко се ожени... Ако се объркат и захванат с Иран, ще започнат да купуват и ковчези, но това не прави ковчезите ефективни по време на бойни действия, особенно в планински или силно пресечени местности с лоша или напълно липсваща инфраструктура...

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение

Красива машина не може да бъде несполучлива!
              Е тва си е подвеждащ маркетинг отдето и да го погледнеш

точно в Афганистан Леотата ще се оакат яко , и точно заради 8-те си тона стърчащи с метър отгоре...

мен пък ме кефи да мислим какво ще стане - ако...
              и да блъскаме аргументи в двете посоки.

P.S.
              едвали някой ще бие Русия по танкови гробища
              Последно редактирано от DBRS; 05-10-10, 22:46.
              байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
              Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
              Суперспам - спама на суперите

Коментар

Мда. Комедията продължава ...
                Че танковете не стават, е писано надълго и нашироко още преди да бъде построен първият на света. Което с нищо не променя факта, че когато се изправи пред вменяема отбрана, пехотата не може да мръдне и един метър без тях. Те без нея също, и затова несъстоятелността на танковете непрекъснато е в устите на кой ли не, а у кашиците и танкистите предизвиква бурен смях.
                Да, една малка част от сравнителните характеристики, се смятат при равни условия, в това число при равни нива на подготовка на екипажите. А после започва търсенето на границите на неравните условия. Така и се стига лесно до това, че съветските/руските танкове, могат да действат в условия, до които другите не могат и да се доберат. Което значи в частност, че могат да проведат ред операции, без изобщо да срещнат противодействие, или то да е с друг характер. В частност да работят като рейдови, което значи че могат да водят и спечелят маневрена война.

Коментар

Първоначално публикуван от Dobril Dossev Преглед на мнение

P.S.
                  едвали някой ще бие Русия по танкови гробища
                  Колега казах "в момента" - разбирай като последните трийсет и кусур години...

Коментар

... Хайде да вдигнат ръка всички които са виждали Т-90, Леопард и Абрмас на живо,...
                    Aз, Леопард съвсем от близо, няма и 2 метра. Изпреварих ги на магистралата, колона от 8, на мост дълъг къде 300 метра. Странно не се притесняваше от непосилното им тегло, мостът де ;-) А инак от баирчето дето е селската църква, също мога да ги гледам. Измити и подредени в парка събота и неделя или по черните пътища през седмицата на път за или от учение.

Коментар

Стефане пак даваш двусмислени примери.. Аз пък мога да ти изброя един куп военни операции по време на които кашиците са плакали като деца и са се чудили как да измъкнат братятата си, които са изгаряли живи в поразнеите танкове - изправени именно пред вменяема отбрана! Битка със битка не си прилича... Няма как нещо разработено за равнините на Европа да работи перфектно и в джунглите или планините на Азия или пустините в Африка и обратното... Според мен руския танк е много добър но не е "философски камък", както се опитвате да го изкарате!
                      Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 05-10-10, 23:22.

Коментар

И аз съм гледал по телевизията как немски танкове се движат по асвалтиран път и се разминават с колите.Веригите им са направени така, че да не вредят на пътя(това го знам от мой приятел германец служил като танкист).Руските май от където минат правят асвалта на дроб.Със сигурност в България е забранено движението на верижна техника по републиканската пътна мрежа.

Коментар

Не съм сигурен че мога да науча много от човек, който използва думата "битка". Това не е от речника на военните, а неграмотните преводачи на нискобюджетни филми, със сигурно нямат какво да ме научат. И ти ги избягвай.
                          Да, в боя различните войници умират различно. Въпрос на ВОС.
                          )))) Още един специалист ... А защо мислиш че когато танковете изпълзят от казармите, някой ще остави 300 метров мост цял? Освен ако не са тръгнали на война срещу екваториално племе. Но там пък няма асфалтови мостове. А реки и локви има. И въпроса как ще прехвърляш това през водните прегради. Понеже и ферибота май е в отпуска.
                          Не, нищо не е философски камък. Но когато за нещо е принципиално достъпна примерно 60-90% от някоя територия, а за друго - 20-40%, то май че едното има решително преимущество? Или не?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                            .... Но когато за нещо е принципиално достъпна примерно 60-90% от някоя територия, а за друго - 20-40%, то май че едното има решително преимущество? Или не?
                            Всъщност това е и обяснение за успешните продажби на Леопарда. Купувайки неефективен танк, не създаваш напрежение с комшиите....
                            А липсата на напрежение със сигурност е по-ценно и от най-скъпата техника.
                            байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                            Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                            Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              ...)))) Още един специалист ...
                              Специалисти, както по-горе се отбеляза вече - бол! Предимно книжни плъхове и трудоваци ;-) Сега остава да позная какво ще му се случи на моста, ще го замерват с празни бутилки от водка може би? Какви битки, какви мостове, какви стратегии! Отворете прозореца, погледнете календара, изровете глава от пясъка! Децата на България нямат смислено здравеопазване, училище, семейство, вие сте тръгнали танкове да купувате ненаиграли се!

Коментар

Труден си Стефане, затова те харесвам като събеседник! Далеч съм от мисълта, че имам на какво да те науча, напротив... Битка, сражение, контакт - все тая! Стоманата става на локви, хора умират без да остане нищо за погребване - войната е най-голямата възможна трагедия, която няма нищо общо с разходките по асфалта и парада на центъра... Поставени нещата - така на хартия със сухите цифри, нямат нужда от никакъв коментар. Лично за мен, докато не го видя този Т-90 в реален бой - срещу равностоен противник, който е готов да се бие с цената на всичко не бих искал да коментирам... Именно - въпрос на ВОС е и точно поради тази причина съм убеден, че ако го набарам този красавец от снимката по-горе, някъде в Балкана или в Люлин 4 примерно - жална им майка на тези дето се возят вътре (не, че и на магистралата или на къра не може да му се случи случка), но това се отнася за всеки танк и не е по темата...

Поздрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X