От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?
По форумите кабинетни стратези и специалисти по всичко - дал Господ. Кой чел дебели книги, кой гледал Дискавъри ...
Първоначално публикуван от Marto-Novobranko
Преглед на мнение

)! Просто ми стана малко смешно (не ,че и аз не съм бил смешен в очите на някой тука) как разпалено се коментират плюсовете и минусите на нещо което сме виждали само на картинка или от 100 метра... Ако ще се правят сравнения на каквато и да е бойна техника, според мен трябва да се вземат предвид конкретни равни условия в които тази техника да се постави (не говоря за сухи ТТ данни), което пак би станало трудно при липсата на личен опит с въпросното въоръжение! Още повече - техниката не е автономна и силно зависи от човешкия фактор (и най-печените танкисти страдат от махмурлук, примерно)... В областа на военната индустрия, най-точно сверяване на часовниците имат в авиацията - многобройни авиоизложения, където най-добрите асове летят на най-добрите машини които произвеждат страните им. Хората гледат и преценяват кое е по-добро и дали си струва цената.. За съжаление такава практика при танковете липсва ( с много малки близкоисточни изключения).. Остават реалните бойни действия, при които пък липсват равните условия... Дали израелците щяха да са толкова отворени, ако в сирийските танкове имаше руски екипажи..?!! Дали пък руските екипажи, знаят как се води бой в пустинни условия..?!! Какво ще стане ако Пакистан закупи 300 броя Абрамс или Леопард..?!! Всички тези и подобни на тях въпроси са близнаци на въпроса "Какво щеше да стане ако Левски не беше с цървули..?" С оглед на това, че живеем в България и, че някои родни селскостопански производители имат повече верижна техника от армията ни, лично на мен по-интерсно би ми било да се обсъжда какво би ни се наложило да правим ако не дай си Боже трябва да воюваме срещу гореизброените танкове?! Давам пример с немците, които лично за мен са най-в час по отношение на максимално ефективното използване на наличните ресурси и техника. Нито зенитните им оръдия са били разработвани като противотанкови, нито танковете им са били най-добрите по време на ВСВ, нито децата им са ги учили как се стреля с панцерфауст в училище... Един велик стратег е казал следното "Войната се печели от този, който по-добре осъзнава нуждите си".. Войната от край време се основава на контрола на недостига (и собствения и чуждия), а ние се намираме в краен такъв... Нито Т-90, нито Абрамс, нито Леопард ще имаме в обозримо човешко бъдеще така, че дайте да видим какво можем да направим с това което имаме..?!!

Коментар