Обява

Свий
Няма добавени обяви.

" Т-90 ", познат като "Владимир"?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    Те затова и си попромениха тактиката накрая ... Вместо да влизат в кварталите и да прочистват къща по къща, както е по дебелите книги, просто с пехотата заграждаха района и след това танковете сриваха всичко до основи....
    В армиите в които оръжията се променят бързо е нормално да се променя и тактиката. Но чак съвсем да са изключили пехотата от бойните действия в градовете, като чили не е съвсем вярно. В момента Кандахар се прочиства от пехота без танкове. Същото беше и в Маржа.
    В Ирак, как и колко се промени тактиката не е много ясно. По-скоро тактиката се променя според терена. На 25 ден от започването на войната, танкова колона без пехота влезна и остана в Багдат без загуби. След това през годините, и във Фалуджа и в Тикрит и в Мосул и в Садър сити, танковете и пехотата вървяха заедно. Един месец и работата е свършена. Впечатленията ти за разрушения сигурно са от Карбала. Аз пък що знам че това е най-пазения град по време на бойни действия заради джамиите. А на какво приличаше Грозни след четири месечното му превземане, предполагам знаеш. Чак хората които ненавиждат мюсюлмани, започнаха да им съчувстват.

Всъщност ако трябва да се спази традицията, Т90 трябва да е по-познат като "Путкин".

Изобщо няма кого да плашат вече с великите руски танкове. И два пъти по-добър да е като цяло от Т72, на тия 300 дето индийците изплашиха Пакистан, пак им стигат четири групи Апачи с едно презареждане да им цепнат ниския силует. Консервите с които е накачулена нежната му броня само по веднъж гърмят.
    Навигационната му система е Нуви-200. В на баба Гоуфа е по-добра.
    Снарядите са в отделението на екипажа.
    Автоматичното му презареждане наистина няма аналог но е само с две секунди по-бързо от ръчното при Абрамс.
    А екипажа трябва да е от джуджета. Което по принцип не е проблем, защото руското джудже е най-голямото джудже.

Коментар

Брей, още един голям познавач се появи. Я да чуем за Кандахар? За къв по-точно район приказваш? За стар Кандахар, или за площад Бабур? Или за района елеватор? Марджа пък къде се намира, в коя провинция? А и кога обсада на Грозни траяла 4 месеца? Апачи, казваш?! Да ни обясниш защо тези миксери не са се появили в небето над Сърбия? Имаме още един теоретик за резил.
      Последно редактирано от derhunter; 01-10-10, 22:41.

Коментар

Първоначално публикуван от Sibirski Преглед на мнение
        Да ни обясниш защо тези миксери не са се появили в небето над Сърбия? Имаме още един теоретик за резил.
        Тези миксери, миксират всичките модификации експортни руски танкове, като рохки яйца!

Дай да не се заблуждаваме..

Може би в следващите битки, ще се чуе нещо за активната защита, но на този етап се виждат само безброй "продухани" с "адски огън" Т 72 - ки!

Коментар

По-важно е резила пред кой е.
          За Кандахар ще чуеш когато свърши. Маржа (транскрипцията е без Д) се намира в провинция Хелманд.
          Първото превземане на Грозни е от 11.12.1994 до 06.03.1995. От момента в който братята влизат в градът, до момента в който чеченците се оттеглят. Обсадата е повече.
          На миксерите не съм им нареждал аз да не се появяват над Сърбия така че въпроса не към мен. Същите миксери, по-точно 24 от тях натръшкаха 500 Иракски Т72 за три часа. После се твърдеше че уж бронята им била от некачествена стомана, ама цифрата си е цифра. Нещо подобно на унищожените Т90 в Грозни на които забравили да заредят пиратките.
          Въпрос на време е Т90 да се срещне на бойното поле с танковете с които създателите му го сравняват за да го обявят за самъй лутшии в мире. До сега такава среща няма, та че .... ще видим.

Аз понеже все още помня поробителя, който ни задължаваха да наричаме брат, предпочитам да виждам танка Путкин със загаснали червени лампички. Като ламята след среща със Свети Георги.

А вие още доста домашни имате да пишете докато достигнете необходимото ПРАКТИЧНО ниво.

Коментар

На мен повече ми харесва немския танк.
            http://www.youtube.com/watch?v=YFO7CffdYls

Коментар

Да използвам момента да питам Сибирски-за кое място в Афганистан се използваше името "Спиралата" (ако правилно съм го подразбрал) и изобщо съществува ли нещо подобно.Чувал съм го оттук оттам,но се съмнявам изобщо да е нещо реално.
              По останалата част Кинекса е абсолютно прав-какъвто и да е танка,какъвто и бой да води нямаш ли тотално превъзходство във въздуха в този момент се превръщаш просто в подвижна мишена.
              Съвременната война се измести от веригите изцяло върху крилете.Сега ако разгледаме някакъв случай когато авиацията ще бъде изтребена и тежестта пак ще я поемат танковите войски изобщо няма да ни пука за това,просто защото много преди това ще са изникнали гъбите на хоризонта.

Коментар

Ти така и не си отговорил на преки въпроси относно Кандахар, пък и ти този, който ще ме учи какво и къде се намира в провинция Гильменд, както аз я зная. Сега останало да си докажеш къде и по какъв начин са "24 от тях натръшкаха 500 Иракски Т72 за три часа", според твоите думи. И още, на онази твоя бъркотия от снимките няма нито един ударен Т-90, пък да не говорим че на една снимка има и М-84. Общо взето, мисля че имам работа с интернетпознавач, който никога не стоял до работеш танк. Дреме ми за твои политически пристрастия, тука се обсъжда само един танк , за другите има тази статия - http://btvt.narod.ru/spec/iraq/abrams_2003_demage.htm - "Анализ уязвимости танка М1А1/А2, в ходе применения в Ираке в 2003 году". А що се отнася до "Апачи", то там, където има реална ПВО, те там не излитат, а ако излитат, то не кацат. Пък щом смяташ, че време е Т-90 да се срещне с "Эйбръмс", то преди това ще има размяна на термоядерни удари, и тогава няма да има никакво значение, кой с какъв най-добър танк.
                Дайте да говорим сериозни, стига с тези лаици. Има тук във форума и нормални разумни мъже, с тях ми е удоволствие да си обсъждам нещата.

Коментар

Спиралата е планински преход и тунела Саланг.

Това е откъм южната му страна.

Коментар

Темата е за танка Т 90, който определено ми се вижда много по-пипнат от Леопарда!

Това е любителско мнение, но Т 34 пък е наричана от американците " Мики Маус", заради люковете, когато са вдигнати /като уши/, така че в поколенията на "окачването на Кристи", гепнато от англичаните, все се появяват симпагяги!
                    Последно редактирано от derhunter; 02-10-10, 00:33.

Коментар

Ти така и не си отговорил на преки въпроси относно Кандахар, пък и ти този, който ще ме учи какво и къде се намира в провинция Гильменд, както аз я зная. Сега останало да си докажеш къде и по какъв начин са "24 от тях натръшкаха 500 Иракски Т72 за три часа", според твоите думи. И още, на онази твоя бъркотия от снимките няма нито един ударен Т-90, пък да не говорим че на една снимка има и М-84. Общо взето, мисля че имам работа с интернетпознавач, който никога не стоял до работеш танк. Дреме ми за твои политически пристрастия, тука се обсъжда само един танк , за другите има тази статия - http://btvt.narod.ru/spec/iraq/abrams_2003_demage.htm - "Анализ уязвимости танка М1А1/А2, в ходе применения в Ираке в 2003 году". А що се отнася до "Апачи", то там, където има реална ПВО, те там не излитат, а ако излитат, то не кацат. Пък щом смяташ, че време е Т-90 да се срещне с "Эйбръмс", то преди това ще има размяна на термоядерни удари, и тогава няма да има никакво значение, кой с какъв най-добър танк.
                      Дайте да говорим сериозни, стига с тези лаици. Има тук във форума и нормални разумни мъже, с тях ми е удоволствие да си обсъждам нещата.
                      Извинявай ама не ти разбирам езика.

Коментар

Танка има ли интегрирана система?

От тези, дето обединяват спътникова, от безпилотни самолети, от хеликоптери и т.н информация?

Така че командира да вижда на екран всичко, което мърда в радиус 50 км...

Май няма... А него го виждат всичките врагове , все едно е гол и осветен с прожектор!

Кофти! Колкото и да си красив!

Коментар

Сега, просто ни отговори, ти поне в казарма ходил ли си? Щото не ти личи, според мое майорско око.
                          Това е цитат от wikipedia:
                          "Боевое применение

«Боевое крещение» AH-64 состоялось в ходе американского вторжения в Панаму в декабре 1989 года. Полученный боевой опыт был достаточно символическим: в операции приняли участие всего 11 машин. Состоялось несколько успешных пусков ракет AGM-114. Потерь не было, три вертолёта получили лёгкие повреждения.
                          Более серьёзным испытанием стала операция «Буря в пустыне» в 1991 году. Именно «Апачи» сделали первые выстрелы этой войны, атаковав в ночь на 17 января две иракские радиолокационные станции в районе Багдада, представлявшие угрозу для коалиционной авиации над иракской столицей. Оба радара были уничтожены. В дальнейшем AH-64 приняли участие в ряде пограничных столкновений с иракскими войсками в период воздушной фазы кампании. 24 февраля началось наземное наступление Многонациональных сил; за четыре дня наземной войны AH-64 проявили себя как эффективное противотанковое средство. Также они выполняли непосредственную поддержку войск, иногда взаимодействуя с штурмовиками A-10. Потери оказались очень невысоки для такой масштабной операции — всего три вертолёта (в том числе один потерян от огня противника), причём один из них был потерян в наземном пожаре до начала боевых действий.
                          В ходе военной операции НАТО против Югославии в 1999 году эскадрилья AH-64 была переброшена в Албанию и предназначалась для поддержки возможного сухопутного наступления в Косово. Однако в конце апреля — начале мая два «Апача» были потеряны во время тренировочных полётов над Албанией, экипаж одного из них погиб. В конечном счёте AH-64 не приняли участия в боевых операциях. По утверждениям некоторых неофициальных сербских источников, около десятка «Апачей» были выведены из строя 26 апреля в результате налёта сербской авиации на авиабазу Ринас, однако сам факт проведения этой операции не подтверждается ни командованием НАТО, ни официальными сербскими представителями.

Ирак, лето 2004 года
                          AH-64 активно применялись с первого дня вторжения в Ирак в марте 2003 года. Впервые были задействованы машины модификации AH-64D. В целом «Апачи» подтвердили свою высокую репутацию в этом конфликте. Проблемы возникали, в основном, из-за неудачной тактики применения, наиболее известным примером чего является рейд против бригады из состава дивизии Республиканской гвардии «Медина» 24 марта 2003 года. Столкнувшись с неподавленной и хорошо организованной системой ПВО противника, 30 из 33 участвовавших в налёте «Апачей» получили боевые повреждения. В этом эпизоде вновь подтвердилась высокая живучесть AH-64: лишь один из подбитых вертолётов совершил вынужденную посадку на территории противника (его экипаж попал в плен, а сам вертолёт был уничтожен ударом авиации, чтобы его аппаратура не попала в руки противника).
                          Однако с началом в Ираке партизанской войны потери AH-64 начали возрастать. Основной причиной этого является характерная для партизанской войны неожиданность обстрела с земли, особенно во время полёта над городскими кварталами, когда невозможно определить, откуда ведётся огонь. Вертолёт просто не успевает совершить противозенитный манёвр. Кроме того, бронирование «Апача» предназначено лишь для защиты от огня из пулемётов и частично — малокалиберных зенитных орудий. Как и любой другой вертолёт, он уязвим для ракет ПЗРК. По неполным данным, с начала войны и до конца 2007 года в Ираке по различным причинам было потеряно не менее 17 «Апачей».
                          Американские, британские и голландские вертолёты используются в боевых операциях в Афганистане. Потери здесь оказались небольшими и связаны в основном с техническими неполадками.
                          Израильские вертолёты впервые были задействованы в бою в 1991 году на территории Ливана. Они применялись во время ограниченных военных операций против «Хизбаллы» в 1993 и 1996 годах. Широкое применение «Апачи» получили в ходе второй палестинской Интифады 2000—2005 годов. Как правило, они наносили демонстративные удары по объектам палестинских террористических организаций в ответ на проводимые теракты, но поучаствовали и в настоящей поддержке наземных войск в ходе операции «Защитная стена» в марте—апреле 2002 года. В ходе Ливанской кампании летом 2006 года AH-64 применялись для нанесения ударов по целям на территории Ливана. Было потеряно три машины, в том числе две столкнулись друг с другом в воздухе. По предварительным данным, все потери были небоевыми, хотя «Хизбалла» взяла на себя ответственность за сбитие всех трёх вертолётов..."
                          Апропо, всъщност тука се говори за Т-90...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                            Танка има ли интегрирана система?

От тези, дето обединяват спътникова, от безпилотни самолети, от хеликоптери и т.н информация?

Така че командира да вижда на екран всичко, което мърда в радиус 50 км...

Май няма... А него го виждат всичките врагове , все едно е гол и осветен с прожектор!

Кофти! Колкото и да си красив!
                            Има!

Коментар

Има!
                              Опаа...

Я сега разкажи, че стана интересно!

Коментар

А какво му е интересното? По куполите и по калниците се мотаят едни железни пръчки на пружини. Значи вътре има такива приемници.
                                Кинекс, пък веднъж иракска рота Т-72, утрепа батальон Абрамси, за 50 секунди. Това по твоему какво значи - техническо превъзходство? Щото по моему - тактическо.
                                Недей да раздаваш акъл, пит от интернета. Аз съм живял с тия бандури, но сигурно не мога да те надвикам. А ти си чел, но съм сигурен че не можеш да живееш с тях и два часа. Не учи баща си как се правят деца, а?
                                И изобщо - предложение към интернетаджийчетата. От едната страна вие - от другата - аз. Ако ми стане тегаво - ще викам на помощ Сибирски. Вие предлагате карта и задача, аз я решавам. Всеки път като успея - аз предлагам задача. Също тактическа, не се закачаме на едро. Едва ли ще има нужда от рефер.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X