Обява

Свий
Няма добавени обяви.

" Т-90 ", познат като "Владимир"?

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • " Т-90 ", познат като "Владимир"?

    Изглежда интресна машина, явно с много по-лек бюджет за реклами от "Ейбрамс", но и с десетки тонове по-малко тегло...

    Съпоставими ли са?

    Нека кажат нашите колеги бивши танкисти /Трапер и т.н./...

  • #2
    От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

    Не са съпоставими от никъде рекламата на ейбрамса е напълно излишна тая машина е напълно непродаваема . Дори и американците виждат голям зор с ремонта на тоя газотурбинен двигател защото завода който ги е произвеждал е фалирал. Т 90 се продава доста добре . Индия купи 300 броя и се говори че ще купи поне още толкова . Самото наличие на тази машина им реши всички проблеми с Пакистан просто пакистанците се отказаха от претенцийте си и спряха да се бъзикат с индийците по границата. До тук с комерсиалната част като тегло Т 90 е 20+ тона по лек от ейбрамса което е много в танкостроенето. Машините са построени по две различни концепций за бронезащита Т 90 динамична защита ейбрамса твърда стоманена броня + металокерамична от Чоблинец което вдига много теглото. Вероятноста да видим тия две машини като противници с руски и съответно американски екипаж е никъква. Тогава вече оценката на двете машини ще е реална.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

    Коментар


    • #3
      От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

      Кому е познат - не съм в течение. На мене например не ми е познат. Но едва ли 90 тонен танк, който има пожарни проблеми с бордовата кафеварка, и който е безусловно поражаем с 23 мм зенитка, може да се сравнява с друг, който има 1,5 - 2 пъти по-малки размери в проекциите, и може да стреля и улучва в скок от трамплина. А освен това има гама инженерни машини, БМП, и САУ, проектирани за съвместно с него използване. Отработените системи за РЕП и не обсъждаме.

      Коментар


      • #4
        От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

        мноого е лесно да се пусне едно търсене в гуглето а не да се пишат неща дето сме чули в кръчмата.За две минути всеки може да провери неща като, начална скорост балистика и ресурс на оръдието ,система за управление на огъня ,уреди за нощно виждане ,системи за комуникация,брониране и защита и тн и да си направи поне елементарни изводи за себеси.Иначе нито е 90 тона ейбрамса нито му се пали нещо повече от обичайното нито 23мм зенитка го пробива по подразбиране а производителя на двигателя му па въобще нее фалирал И най важното темата е абсолютно безсмислена!

        Коментар


        • #5
          От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

          Темата е безслислена. Като гуглето, каквото и да значи това.
          Казал си - обясни какво имаш предвид. Зоните на безусловно, на условно поражение на Абрамса? Зоната на отражението на атаката, курсовите ъгли, дистанциите, времената на започването на боя и на замлъкването? Разхода на боеприпаси за поразяване, собствените загуби до задавянето на атаката?
          Не си чувал тия думи? Стой си в гуглето, а? А то започна наистина да ми писва от пубертетната ви интернетщина. Ту един дебил, ту друг, кога ви спряха детските филмчета по телевизията?
          Върви си в гугъла, и утре доложи дебелината на бронята на Абрамса в кърмата на цитаделата. С екрана, без. Доложи също така бронепробиваемостта на 23-мм патрон на ЗУ-23. Дистанциите. И се задави във възторжените си лиги - на тоя свят има хора, чиито нерви стигат, за да свършат такава работа.
          Аман от тая смрад ...(((
          Последно редактирано от Стефан; 30-08-10, 00:06.

          Коментар


          • #6
            От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

            Зу 23 на 1500 метра на прав бой дупчи броня от стоманена плоча
            дебела 3 сантиметра.

            Коментар


            • #7
              От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

              Ъхъ. А кърмата на цитаделата на онова чудо е 20 мм. Че и вертикална - смях в залата. Вярно, пред гъсеницата има екран, още 20. Или 15, според модификацията. Тогава просто задръж огъня - ще издуха екрана. Там където свършва погона, и започва снарядната ниша, та отдолу, в корпуса. Секунда или две, няма да успее да се обърне и да те намери.
              А с навесното оборудване, без което изобщо не ги пускат в бой, е 84 тона. Какво друго - не знам. Ама за това сигурно не пишат в гуглето, и Мечо не го знае. И Ежко не е чувал. И ...
              Боже, от къде ни дойде тая чалга на главите ...(((
              Това е пример как мотострелкови батальон, каквито имахме, може да се оправи с рота такива, и вероятно без да загуби собствената си танкова. Ако насреща му има повече, това не е проблем на батальона, а на цялата дивизия - значи точно на това място са тръгнали да пробиват фронта. Тогава и помощтта ще е друга, и много.
              Макар че вече няма да дойде. Всичката се е разсеяла по гуглетата. С основна военна специалност - смукачи на клит...ори.
              Последно редактирано от Стефан; 29-08-10, 23:45.

              Коментар


              • #8
                От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

                Ейбрамса мисля беше 1500коня.В предаване Американците твърдяха че в Пустинна буря са загубили един танк .От години не се произвеждат корпуси за този танк а се рециклират и ъпгрейдват стари куруби.

                Коментар


                • #9
                  От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

                  В първите дни евакуираха 300 ударени. Не гледай кабеларки тип ЦНН, гледай статистиката. Например - по корабните превози. Там има много по-интересни неща. Курсовете, товарите. Излиза по-друго. И изобщо всяка война изглежда не точно като в пропагандата, когато погледнеш ведомостите на тила, и бюджета. В тая - като във всички други - американците просто я загубиха. И сега бягат от Ирак. Догодина ще избягат и от Афганистан. Какво ще стане там после нас не ни интересува пряко, а последствията от Ирак - даже много. И за нас - нищо хубаво.
                  А Абрамсите не са и танкове. Така, гъзария. Особено срещу Т-72, или не дай боже Т-55, в планината. Ние тука нямаме много равнини, нали така?
                  Лошото е че вече нямаме и танкове.

                  Коментар


                  • #10
                    От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

                    http://www.youtube.com/watch?v=CUvoa...eature=related

                    Ми и тук по Дискавьри им вьрви рекламата,че загубен танк нямат,но пьк някои други източници друго показват.




                    И да сьм по темата - ето какво казват Руснаците за техния 90 и М1

                    http://www.youtube.com/watch?v=9L0SPYJNhII

                    Никакьв спец по танковете не сьм,но факта,че Абрамса закьсва там кьдето 90 минава ми напомня за едни други катили дето жално гледаха едно друго Т как си пердаши по бойното поле,а те жално подсмьрчаха.

                    И ДА,не е тайна,че сьм против войната,един от големите полигони е на час пьт от тук та се чува кой и какво губи вьв войната.
                    Последно редактирано от BENZBOSS; 30-08-10, 00:36. Причина: допьлнение
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

                    Коментар


                    • #11
                      От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

                      А в библиотеката на конгреса им има пък изобщо странни документи ... И за министрите от бившия им кабинет, и за бившия вицепрезидент, и за по министерството на отбраната ... Картинката става по-калпава даже от Виетнам, макар че там имаше интензивни боеве. Доколкото помня, бях малък. Тогавашните архиви не съм ровил - не ме интересуват. В Афганистан е още по-лошо. Не по-лошо от съветските резултати, ами просто страшно. Ако се тури в сметката и Пакистан - катастрофата е сравнима с т.нар. финансова криза. И прилича на нов световен ред. В който белите нямат особено място.

                      Коментар


                      • #12
                        От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

                        Под "загубен" може да имат в предвид взет от врага,а такъв напрактика наистина няма,защото си прибраха всичко.Аз лично от преки разкази знам за един-при превземането на летището на Талил.С голямо количество взривно в-во танка е обездвижен,екипажа обаче е оцелява. В този момент иракската армия започва контраатака и американците го изоставят взривявайки го и отвътре.След окончателното превземане на района естествено си го прибират.Другите случай на унищожени Абрамси,за който съм чул са при операцията за прочистване на района на Фалуджа (след края на войната).Като за единия от поразените танкове има съмнение,че е използван нов вид РПГ или противотанков комплекс (най-вероятно руски ),защото беше пробита челната броня и поразен мех.-водача.
                        П.П.: От клипа като оставим настрана техническите "унищожавания" (пропадане в ровове и т.н. човешки грешки) ,пораженията на Абрамсите са все в бордовата броня точно над веригите т.е. зоната,която описва Стефан (ако съм разбрал правилно де,танковете не са ми чак такава силна страна,учил съм се да ги спирам само с пасивните методи).
                        П.П.2: От опита на Иракската война май може да се каже,че единственото,с което Абрамса превъзхождаше руските танкове на Иракската армия е прицелната система-просто те виждаха противника първи и от по-далеч.
                        Последно редактирано от BulAf; 30-08-10, 01:02.

                        Коментар


                        • #13
                          От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

                          Танк срещу танк или нещо такова,трябва пак да им гледам предаването.Взет от врага............за чий им е на врага да се возят в това?Това не са Немците дето техните не минават ми се налага да си взимат Руски.

                          И ми е странно като кажат НЯМАМЕ ЗАГУБЕН...........е кьв имат,на война толкова много танкове и един ударен ли няма?Айде сега фифели,то като напишеш М1 lost war и излиза какво ли не.Не ми се вярва от толкова ударени един да няма фраснат от танк на Иракчаните.

                          И ме е яд,че загиват млади момчета за едната идея,но и ме е яд да гледам телевизия по някой пьт.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

                          Коментар


                          • #14
                            От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

                            Че то вече влезе във вицовете. Как за 50 секунди рота Т-72 утрепа рота Абрамси. Правилно, с един залп. Правилно, от упор.
                            А в уставите на американците танковете им вече спират на 5 - 3 километра от Т-72, и чакат докато с тях се оправи десанта с ПТУРСовете. Става дума за първите учебни модификации на 72-та. Без динамична броня, и без оборудване за нощен бой.

                            Коментар


                            • #15
                              От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

                              Еми играят си на думи-политическа им работа.Ще казват че нямат загубен,защото толкова и толкова танкове са отишли-толкова и се се върнали,ако и да е останал от тях само корпуса.То ние върнахме тотално разбрицаните си УАЗ-ове и ЗИЛ-ове за сумата (слухова наистина) от по 5000 долара за брой,какво остава за американците и танковете им.А за това дали има унищожен от иракски танк,аз честно се съмнявам,защото (говоря само за втората война) много преди да влезнат Абрамсите авиацията е овършала всичко. Навсякъде където съм видял иракски танк все е ударен от въздуха.
                              П.П. :Даже надали са чакали и ПТУР-совете,просто са викали "въздухарите" .
                              Последно редактирано от BulAf; 30-08-10, 01:20.

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X