Обява

Свий
Няма добавени обяви.

" Т-90 ", познат като "Владимир"?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

В реални бойни действия, обсъжданият танк - сам не е бивал...
    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Реално Т-90 е не е съвсем нов танк, а дълбока модернизация на 72-ка. Не е всеки може да определи по външен вид дали пред него Т-72 М1 или Т-90.

Коментар

Коментар

От утре да взема да стана балетен критик ли ...
          Davc, па и останалите, а ако обичате разкажете, откъде са вашите дълбоки познания за танковете, и танковите войски, става ли? Щото мойте например, освен от библиотеката с нормални учебници и монографии, са и от годините в мотострелкови полкове и танкови бригади. Как мислите, чия информация е по-адекватна? А чии знания? Понякога наистина ме изумява самочувствието на тоя - оня ... Хем няколко пъти ви обърнах внимание че говорите такива дивотии, че е ОЧЕВИДНО че не сте виждали танк отблизо. Не знаете как живеят, как работят, как и къде са между всички други. И даже не подозирате че взаимодействат с някого, освен да се шляят по магистралите между туристите. Ако искате да научите нещо - питайте. Вместо това вие се опитвате да налагате налудничави тези. За какво ви е? Да се изкарате умни? Много хора четат тоя форум, и в момента ви се смеят на глас. Защо трябва да пълните и без това малкия български интернет с глупости?

Коментар

По старите книги има много подобни изказвания и от последните кавалерийски офицери... Като кадети са учили едно и то е било адекватно, но после излиза по модерно огнестрелно оръжие...
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Стефан, спугнешь рыбу, уйдет!

Коментар

Да не надо мне тухлой
                Танковете са любимо словесно упражнение за неграмотници и изкуфели генерали, наистина отпреди да построят най-първият. После първите танкови командири естествено са били от най-свирепите им противници - кавалеристите. Зер конкуренция. Но пък и най-близко по спецификата, та няма кой друг.
                А в днешно време учебниците по тактика за кашиците и танкистите, от рота и нагоре, са едни и същи. Вярно, едните са по-умни и начетени от другите, понеже съпътстващото им обучение е всъщност за инженери, а не по лека атлетика или борба, ама това е друга история, и не им пречи после да пият да пеят заедно

Коментар

По отношение на това за колко време се сменя възел "ан блок" на Т-72 мога да кажа.
                  За 2-3 часа, с все бирите и закачките между фатмаците-маханици. И между другото нещо поправиха на ЗиЛ-а(подвжна работилница). Имам и снимка някъде, ама е хартиена.
                  На връщане от едно учение танка изведнъж зави наляво, и рязко спря. Не ни стига дето мръзнахме няколко дни на полигона, а се наложи и още една нощ да спим в танка, да не би някой да го открадне...
                  На сутринте дойдоха кемафите със ЗиЛ-а, разкачиха си веригата, свалиха лявата скоростна кутия, сложиха новата, и това за 2-3 час, при положение, че не се бърза, и няма никакъв зор. И както казах-пиха си биричка, даже единия закъсня, че дойде с жигулата си вместо с камиона-друсало му...
                  Ако се наложи в бойни условия-може би за час или даже по-малко ще се справят.

Руската невоенна техника може и да е чуплива, нискотехнологична, остаряла, но военната е на ниво. Макар и груба и да няма външен вид, но си върши перфектно работата.
                  За западните танкове нямам впечатления, но крайната цел на всеки танк е да стреля, и да поразява целта си. Руските танкове го правят, западните също. В западните може да има кафеварки и джакузи, ама всичко се свежда до снаряд в целта. Който успее да го направи пръв-печели!
                  При стрелба със Щатен изстрел ни искаха до 20-та секунда да сме поразили мишената "танк". Иначе се смята, че врага те е ударил пръв. И ако не гръмнем до 20-секунда-оценката ни се намаляваше с една единица. А отпуски даваха само за "отличен"... Аз имам 71 дни от награди. Айде, похвалих се...
                  То май поста ми стана повече за "Спомени на танкистите"...
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Стефане,ти нали в момента се занимаваш с нещо съвсем далечно от танковете.много ми е интересно кога си бил танкист.Брат ми беше инструктор на Т-72 в горна баня и не сме е тук да напише два реда от такива като теб ,що мисли че живота ви е минал на бойното поле с танкове.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                      От утре да взема да стана балетен критик ли ...
                      Davc, па и останалите, а ако обичате разкажете, откъде са вашите дълбоки познания за танковете, и танковите войски, става ли?...

Ето ги и въпросните...
                      Точно ти не питай, а останалото ще се направя, че не го виждам. Няма и да го коментирам. Не ми е приоритет разясняването на въпроси относно пясъчни кули (и изобщо, пясъчните кули).
                      Но и ти не прекалявай с провокациите...
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Темата наистина е доста интересна...

Публикувайте отговор

Коментар

Естествено че не съм бил танкист, аз съм 182. Аз съм от ония батальони в танковите бригади, които се возеха на танковете. Десанта им.
                          А в мотострелковите полкове бях от нормалните батальони, и там беше обратното - танковете гледаха никой да не ни закача, а не ние тях. Обмяна на опит един вид, иначе през цялото време си бях в бригадите. Сега ги няма, и сигурно не съм никъде. Запасняците не трябват на никого, когато не мирише на лошо.

Слушай, ти нямаш никакво отношение към армията, нали така? Всички видяха че можеш съчинения по картинка, сега просто спри да досаждаш, става ли? А то и аз мога да се изтреса някъде, където не знам думите, камо ли какво става, и с апломб да подкарам глупости. И да крещя толкова по-силно, колкото по-подробно знаещите се опитват да ми обяснят за какво става дума. Смешно е. Ако тезата ти е че руските танкове са калпави - успокой се, разбрахме я, приехме го за сведение.

Коментар

Вместо да си пускаме линкчета към руски песнички от филмите дето ги даваха в петък, едно време (обичах тези петъци в интерес на истината), предлагам на вниманието ви един линк към друг форум с подобна тема.. Нещата са казани много добре, кратко и ясно и отново Т-90 и предшествениците му са сравнени с Абрамс и Леопард 2: http://forum.boinaslava.net/showthread.php?p=268992 Мисля, че след прочитането на няколкото поста там и предложените линкове, изводите са ясни (направени на базата на реални загуби и анализа им)... Приятно четене!

П.П. За тези дето ги мързи да четат - Т-90 е по-добрия танк според изнесените наистина доста подробни данни!

Коментар

• Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                              Естествено че не съм бил танкист, аз съм 182. ...
                              Личи ти. Понеже настояваш всеки да декларира опита си, аз 2 години в 13-та танкова бригада - кемаф.
                              Не считам че имам достатъчно познания за да сравнявам този и онзи танк. Не защото съм скромен, а защото нямам база за сравнение, от една страна, а от друга опитът ми показва, че от хвалени яйца омлет обичайно не става ;-)

Твоя опит измерващ се в "години" как го натрупа? Не си професионален военен, нещо дисцип, а?

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                              ... възел "ан блок" на Т-72 мога да кажа За 2-3 часа,...
                              Лео-2 12 до 15 минути - Толкова за сравненията УАЗ-Мерцедес.
                              Последно редактирано от giorgio; 07-10-10, 09:40.

Коментар

Те това да го видя не го вярвам.
                                Имаше преди седмица едно клипче пуснато тук във форума-как едни войници разглобяват и после сглобяват една джипка. Ама всичко си беше предварително подготвено за тази процедура. Та и при засичането на тези 12-15 минути може да е нещо подобно. При добро желание-всичко е постижимо.
                                И аз не сравнявам това с онова, просто казвам, че и руската техника е пригодна за бърз полеви ремонт. И съм го видял наживо с очите си. Макар и преди 20 години.
                                И ваденето на цитат от целия пост не е добро. След "2-3 часа" виж какво следва...
                                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X