Обява

Свий
Няма добавени обяви.

" Т-90 ", познат като "Владимир"?

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

    Владимир срещу Ейбрамс, МиГ-29 срещу Ф-16, АК срещу М16... спорът никога няма да приключи. За себе си знам, че ако трябва да оцелявам, ще заложа на руското; ако искам да ми е комфортно, ще взема американското. Просто, руснаците сглобяват техниката отвън- навътре (първостепенни са целите, които ще изпълнява техниката, човекът който ще ги изпълнява, да му мисли). Американците сглобяват техниката отвътре-навън (на човека да му е удобно и да се кефи на работата си, пък... оттам-нататък, квото стане). Идва ми на ум едно сравнение на американски оръжейник, което приблизително звучеше така : "М16 е хирургически скалпел, АК-47 е здрава тояга. С кое от двете ще влезнете в боя, изберете сами." Мнението ми е принципно и некомпетентно по конкретния въпрос. Не им знам нито броните, нито разделителните способности на мониторите на двата танка. Убеден съм, че седалките на Ейбрамса са ергономични, мониторите са ЛСД и климатиците им са перфектни. Кво повече искате бе? Купувайте. Руснаците отдавна изостанаха от тази война. Произвеждат техника за вътрешно ползуване и продават "под щанда".
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

    Коментар


    • #32
      От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

      Не са чак толкова опасни US атакуващи хеликоптери при правилно и грамотно построение на боеви порядки. Дума "Тунгуска" говори ли ви нещо? Щото за американски пилоти на хеликоптери говори много.

      Коментар


      • #33
        От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

        Sibirski, от четящите тук, много малко са американци, а още по-малко и пилоти на хеликоптери, така, че моля те, разясни ни термина "Тунгуска". Предполагам, че има нещо общо с прословутия метеорит.
        Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
        Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

        Коментар


        • #34
          От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

          Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          ... но темата е ВЛАДИМИР,а не М1. ...
          Темата, както обикновено, отиде на "Левски срещу ЦСКА" ...
          Ние не сме неутрални!

          Коментар


          • #35
            От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

            Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
            Sibirski, от четящите тук, много малко са американци, а още по-малко и пилоти на хеликоптери, така, че моля те, разясни ни термина "Тунгуска". Предполагам, че има нещо общо с прословутия метеорит.
            Заповядайте, колега, - http://www.russarms.com/land/vpvo/te...k-tunguzka.asp

            Коментар


            • #36
              От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

              Ето и ето, Джорджо, интересна машинка.

              Коментар


              • #37
                От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

                Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                продават "под щанда".
                Всички голями продават "под щанда" и въобще не им дреме за разни ембарга на разни измислени организаций като ООН и кои негри или араби се избиват с техниката им. Цялата тази лицемерна политика носи много милиарди а както е известно парите не миришат. Разликата е че до преди 20 години под крилото на единя голям продавахме и ние което носеше доста голями приходи в държавата сега новия голям брат е прекалено стиснат за да ни отпусне нещо и на нас и само ни пляска през ръцете. Освен всички бойни качества на един танк има и един друг основен фактор неговата поддръжка или в частност колко ни струва тя. Проблема ще стане доволно голям когато ресурса технически и технологичен на наличните у нас Т 72 истече. Това ще стане в рамките на следващите десетина години и трябва да се вземе много трудното решение колко къкви и от къде да се купят нови машини. По чисто прагматичтната логика ако аз го решавам това ще са руските Т 90 или следващия модел защото той е естествено продължение на Т 72 и усвояването на машината за ремонт и експлоатация ще е най ефтино и ще изисква най малко време. Но тука ще надделее политическата логика и наколенкаджийство и най вероятно машините ще са някоя от версийте на Леопард което не че е лошо но това ще с пъти по скъпо . Усвояването на машините от екипажите ще е значително по дълго поне две - три години а за ремонт у нас можем да забравим. Другото съществено е че за Т 72 и другите руски системи ние си произвеждаме боеприпасите а къквото и да купим трябва да ги купуваме и едва ли някога ще ни разрешат да ги произвеждаме. Ще стане същото като с новата скрап фрегатата купена от ВМС никой не знае практическите възможности на оръжейните и ситеми защото е много скъпо да се стреля с тях и на практика не можем да си го позволим .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

                Коментар


                • #38
                  От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

                  Знам, че Стефан ще ми се ядосва, но аз несъм танкист ( твърде съм висок за да се побера в тенекия), па затова се налага да поствам според мен доста обективна статия - http://www.meshwar.vistcom.ru/tech/t-90.htm, където без тн квасният патриотизъм ясно се пише за този без съмнение уникален танк.

                  Коментар


                  • #39
                    От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

                    И още една статия, обещавам днеска да спра с цитиране, - http://btvt.narod.ru/1/tank3.htm.

                    Коментар


                    • #40
                      От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

                      Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                      ...Кво повече искате бе? Купувайте. Руснаците отдавна изостанаха от тази война...

                      По принцип може да е всякак, но точно в конкретният случай нещата изобщо не стоят така. Абрамсите отдавна не се произвеждат, така че и някой много да иска - няма да може да си купи (виж съвсем не така стои въпроса с "брат`чед им" Леопард). В това време, от Т-90 са повече изнесените бройки, отколкото останалите в Русия.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                      Коментар


                      • #41
                        От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

                        А, стигнахме до сравнителните характеристики ...
                        Само по себе си оръдието не дава много. Нито бронята. На европейския ТВД танковия бой е на дистанции 600 - 400 метра (засада), или 2,5 - 3,5 километра (хълмисто поле). Тогава системите тип Завеса и Щора дават неоспоримо преимущество пред всяко оръдие, и системите му за управление. Малкия танк е изобщо незабележим за чуждия мерач, нито в телевизионен прицел. Топловизора е същото, просто за нощем. Алгоритмите за топлинна маскировка са отделна песен, и не само в Панагюрище мечтаят да се оправят с руските номера по въпроса. От въртолетите спасяват алгоритмите на оптоелектрониката, не чалгаджийските писита в балистичния изчислител. А там разговора е точно обратния.
                        Тактиката на целия катун, е съвсем трета история. Там също изглеждаме печално срещу потенциалния противник.
                        Не ми се четат горните статии, и аз имам гордост, та ми е криво. Кръстили са я Тунгуска, понеже за влитащите самолети това си е като взрива на Тунгуския метеорит. Те изчезват. Танковете под тунгуския чадър остава да се разхождат където искат.
                        Сибирски, не съжалявай! В танка е тясно и боли
                        Последно редактирано от Стефан; 01-09-10, 04:00.

                        Коментар


                        • #42
                          От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

                          Ще се учудите колко лесно се осляпява танк - какво може да се постигне с малко отработрно масло или одяло, например (тествано по време на учение върху Т-72), стига да имаш дупе... Танка влезе ли в планината (горатата), е потенциална жертва на всеки иначе невинно изглеждащ овчар... В Авганистан руснаците са загубили най-много бронетанкова техника, благодарение на "Стингър", а въпросния М1 с този газотурбинен двигател и топлината която отделя се вижда от космоса, а какво остава за бойната глава на "Стрела"-та, позиционирана на 1000 м. (да не говорим за съвременните противотанкови средства) ... Мое мнение е, че войната в Ирак е последната в която видяхме що-годе класически танкови битки... Видяхме и колко непригоден и незащитен е танка (като концепция) в градски условия и спрямо подривни действия... (немците още от Сталинград си го знаят, руснаците от Авганистан и Чечня)... Челните зблъсъци на големи танкови формирования ще останат в историята и според мен, танка или ще претърпи метаморфоза, която ще го нагоди към новите тактически задачи които трябва да изпълнява, или ще остане в историята.. Така, че според мен нито М1, нито Т-90 - и двата са скъпи стоманени ковчези...

                          Коментар


                          • #43
                            От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

                            Стингър/Стрела срещу бронетанкова техника ? Осколочна бойна глава да пробива бронята на танк ?

                            Също така - може ли препратка към източник, който да доказва долното твърдение:

                            В Авганистан руснаците са загубили най-много бронетанкова техника, благодарение на "Стингър",
                            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

                            Коментар


                            • #44
                              От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

                              Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                              Челните сблъсъци на големи танкови формирования ще останат в историята и според мен, танка или ще претърпи метаморфоза, която ще го нагоди към новите тактически задачи които трябва да изпълнява, или ще остане в историята.. Така, че според мен нито М1, нито Т-90 - и двата са скъпи стоманени ковчези...
                              Aко заедно с танка върви и пехотата и авиацията и зенитните комплекси и какво ли още не, предполагам, че танка няма да се ослепи така лесно, а поразиите които може да направи на противника са големи?

                              Коментар


                              • #45
                                От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

                                Работил съм в эавод които правеше Стрела -Б-2лНеможе да направи много поражение на танка Не вярвайте на всичко в нета

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X