Обява

Свий
Няма добавени обяви.

" Т-90 ", познат като "Владимир"?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: " Т-90 ", познат като "Владимир"?

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
    Така, че според мен нито М1, нито Т-90 - и двата са скъпи стоманени ковчези...
    Не мине ли пехотата победа няма,пехота без танкове малко сложно та...............много ме сьмнява танка да изчезне.Т90 сега е тройно по-евтин от М1 и като сеца и като подрьжка.И пак кьм темата - какви мотори има Т90,какво му слагат и какво му мислят.

Турците махнаха турбините от Абрамса ако правилно помня и му сложиха МТУ или Мерцедес 12 мотори или някаква такава идея имаше,Тто с каква моторетка идва?
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

По спомен газотурбинен мотор от 1200кс.Но новото е възможността да изстрелва ракети с обсег до 5-6км,през оръдието.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
        Стингър/Стрела срещу бронетанкова техника ? Осколочна бойна глава да пробива бронята на танк ?

Също така - може ли препратка към източник, който да доказва долното твърдение:
        Има литература по темата, а и документални филми (Гледай за войната в Авганистан с руснаците)... Търси, чети и гледай! Стингъра разрушава/пали двигателните отсеци на танкове и бронетранспортьори (влиза буквално през ауспуха), като стой та гледай... Стрелата също е способна на подобно използване - не по предназначение, но с доста голяма ефективност! Що се отнася до М1, в началото на войната, му "палеха дупето" с РПГ-22 дори, после му подсилеха бронировката, поне хлапетата да не го гърмят по кварталите...
        Последно редактирано от Марто (Мартин Христов); 01-09-10, 19:39.

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
          Работил съм в эавод които правеше Стрела -Б-2лНеможе да направи много поражение на танка Не вярвайте на всичко в нета
          Точно по този въпрос в нета няма почти нищо, за разлика от специализираните библиотеки...

Коментар

Първоначално публикуван от r_vardarov Преглед на мнение
            По спомен газотурбинен мотор от 1200кс.Но новото е възможността да изстрелва ракети с обсег до 5-6км,през оръдието.
            Май говориш за Т-80 (но и от него такава мощност имат само модификациите "У") Т-90 е със дизелов двигател.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              По принцип може да е всякак, но точно в конкретният случай нещата изобщо не стоят така. Абрамсите отдавна не се произвеждат, така че и някой много да иска - няма да може да си купи (виж съвсем не така стои въпроса с "брат`чед им" Леопард). В това време, от Т-90 са повече изнесените бройки, отколкото останалите в Русия.
              Стига,бе-наистина ли?!
              Ако е така това си е сериозно постижение за Т-90!
              много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                .Т90 сега е тройно по-евтин от М1 и като сеца и като подрьжка.И пак кьм темата - какви мотори има Т90,какво му слагат и какво му мислят.
                Двигатели В 84 - 850 кс. използван е само в началото да го "задвижи" след това В 92 - 950 кс. и В 96 - 1100кс. Ето едно руско филмче
                http://vbox7.com/play:5753ce6f нещата са долу горе реално представени.
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Факт. До голяма степен се дължи на стечение на обстоятелствата - просто дълго време самата Русия не можеше да си го позволи. Нещо повече: Износът, (разбирай, основно Индия) изобщо "катализира" утвърждаването точно на тази версия. Тя всъщност е една от "скромните", със които се е експериментирало в края на 80-те.
                  Пък и трябва да се има предвид, че той като цяло не е произведен в особено много бройки, еле пък - предвид руските традиции.

П. П. Пак пиша бавно, това мнение е в отговор на mbenz.
                  Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Те и много не бързат със смяната на танковете при положение че имат над 10 000 Т 72 и над 7 000 Т 80 и това по официални данни . И в съотношение 3 към едно да губят техника пак няма кой да издържи . Все пак имаха до 1990 година най голямата армия в света.

Коментар

Първоначално публикуван от Marto-Novobranko Преглед на мнение
                      Има литература по темата, а и документални филми (Гледай за войната в Авганистан с руснаците)... Търси, чети и гледай! Стингъра разрушава/пали двигателните отсеци на танкове и бронетранспортьори (влиза буквално през ауспуха), като стой та гледай... Стрелата също е способна на подобно използване - не по предназначение, но с доста голяма ефективност! Що се отнася до М1, в началото на войната, му "палеха дупето" с РПГ-22 дори, после му подсилеха бронировката, поне хлапетата да не го гърмят по кварталите...
                      Да не излезе като заяждане - гледал съм доста и за Афганистан и не само. И никъде не съм виждал да се стреля с ПЗРК по танк. Доколкото имам спомени от казармата ПЗРК са със дистанционен взривател (или как се казваше там), и просто няма опция да "влезне в асупуха" на каквото и да било. БЧ на ПЗРК е шрапнелна, и все ми се струва че МТО на танка трябва да е защитено доста над възможностите на шрапнелите от ПЗРК, иначе прост откос от лека картечница би бил достатъчен че да обездвижи танка. Извън градските легенди - има ли поне 1 документиран случай на танк поразен от ПЗРК ? Подчертавам - поразен, не да му ошмули антените, фаровете и сандъка с гаечните ключове, закачен на бронята.
                      Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Кви Стингери палили танковете в Афганистан?! Чшшш, алоу, та такива глупости дори Дискавъри не си позволява да приказва. Имам едно интересно филмче от първа чеченска компания, Хънтер го гледал с неподправен интерес. Ще направя един скриншот, за да видите как един снаряд от безоткатно оръдие не успява да пробие башня на Т-72. А някой ми приказва за Стингери Стрелите...

Коментар

Стингър и Стрела са сравнително скъпи зенитни системи за да ги хаби някой да стреля с тях по танк и то при положение че бойните глави и на двете не са кумолативни и ефекта по танка ще е само по боята. За тая работа има много по ефтини и достъпни РПГ които са конструирани за тази цел. Колкото и добра да е бронята на един танк най слабото място са веригите в момента в който се скъса някоя от тях и машината се обездвижи въпрос на време е да я довършат.

Коментар

Прав е Сибирски. С интерес и то голям гледах как действа динамичната защита. Филма е гаден, но така е в живият живот и съм сигурен че няма да качи филма тук. И не трябва според мен, но ако покаже скрин шота с поражението ще стане ясно за какво иде реч. Стингъра е безсмислен срещу танк и според мен.
                            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Филм е направен от лични видеозаписи на един мой колега, няма го в интернет.
                              Последно редактирано от derhunter; 02-09-10, 11:33.

Коментар

Това са скриншоти от филм. Кумулятивна граната от СПГ-9 не е успяла да пробие купола на Т-72М.
                                Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X