Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Носите ли си патлака?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Носите ли си патлака?

"Критърса" ми е ясен. Не му дават да има пищов и затова толкова се впряга относно носенето на оръжие. Сещам се за приказката за лисицата и гроздето. Сори приятелю, ама в България не всеки може да има, но който наистина иска, намира начин.

Вълчо обаче ми е странен. Никой не го кара да си носи оръжието насила, а той иска другите да не могат да го правят. Ами остави си разрешителното за носене в КОС и си запази само това за съхранение в касата. А ако вече си достатъчно узрял, че пищова не ти трябва изобщо, предвиждаш правилно и избягваш високорисковите ситиации, не си вече страхливец, психопат, социопат и т.н. определения използвани в темата по отношение на носещите оръжия, кажи една цена и да взема да ти го купя тежкия, гаден и омразен пищов. Намира ми се едно непопълнено все още разрешително за закупуване, което до седмица смятам да уползотворя по предназначение.

П.С. Стоя си и си броя за пореден път цевите в касата и си мисля - О, Боже какъв голям страхливец съм. И което е по-лошо - от година на година ставам все по-голям. Бу-ха-ха-ха! - както вика Реджеп Иведик.
    Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

В 95 % от случаите оръжието се носи в среда от толкова безобидни хора, колкото са децата от детската градина..

В останалите 5 % обикновенно, тези които се разхождат препасани из моловете, не смеят да стъпят, защото там за такива мераци режат ушета...

Но нека да оставим вярващите да се уповават на силата...

Пауноф, всеки може да ми вземе цевите, но трябва първо да ме убие!

От някакъв холивудски филм го бях чул!

Поздрави, колега по мания!

Коментар

http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=92348
        Нека да си спомним случая с мачетето , ами Лисичков (все теми които са обсъждани тук) две случки заради отнето предимство или не дадено такова на някой вездесъщ.
        Докато бях в столицата по Великден научих за три въоръжени опита за отнемане на МПС спряло на светофар. Примери от ежедневието колкото искате. Изчетох ви плявата господа, а сега ако ме осветлите защото явно аз съм прост, как вие предвиждате подобни ситуации в които някой джедай се мисли за господар на вселената и заплашва здравето и живота, и на близките ви (не само вашия), ще ви бъда благодарен. Ако имам тези познания вероятно ще отпадне необходимоста да нося средства за самозащита с мен, било то и законното ми КНО.
        Специално за Борко, количеството пари което носи инкасото е примамлива плячка за членове на организираната престъпност и това е причината те (инкасото и криминалните) да бъдат въоръжени. Това количество е равностойно на това което вие носите със себе си за някой закъсал за дрога наркоман.
        За теб и за Вълка, иска ми се да ми обясните как с хладнокръвно поведение и страшен поглед, дама ще се защити от нападетел/и целящи сексуално насилие. Примери безброй
        . В случая това, че не разбирате носенето на огнестрелно оръжие от цивилни с цел самоотбрана, не е проблем за мен, но факта, че тръбите колко е грешно и давате квалификации които ме обиждат вече става дразнещ. За протокола имам татуировки, имам КНО и не е Глог, Версаче нямам, само защото до момента не съм си харесал нищо на тази марка. Психопортрет може да ми постави дипломиран специалист, след направените изследвания, вашето е плява и форумни драсканици!
        Дано никога не изпадате в ситуация в която да разбете колко грешна позиция имате по тази тема!
        Approximately 29% of the Earth is land,the rest is ours...

Коментар

Говорех само и единственно за носенето на КНО в неподходяща среда!

А най-вече по неправилен /просташки / начин! Със съответния намек към околните - обикновенно безобидни хора..

Не ме изкарвай пацифист! А и не съм никой да казвам кой какво да прави!

Просто в спора се ражда истината...

Коментар

Така и не разбрах каква е истината, която се роди тук...

Тази тема е образец за това, как от един, на пръв поглед безобиден въпрос, вместо "истина", се роди кавга.

П.П. По темата: нося си го. В момента съм на 250 км от дома и си нося, както обикновено, едното пищовче, джобното ножче (мултитул), ключовете, телефоните и портфейла.
            Последно редактирано от giorgio; 08-05-10, 07:30.
            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Неподходяща среда е всичко извън дома. На пръв поглед, неосветеният подлез може да е по-рисков от ходене в МОЛа или в детската градина, обаче последните едва ли са в отсрещната врата на апартаментите ви. Значи има придвижване по улиците. Значи има предпоставки за следната случка с колежка от миналата седмица - прибира се по тъмно с колата и по здравословен навик се е заключила отвътре; спира на светофар на основно софийско кръстовище и между колите минава някакъв с маска и фенер, койно спира до дясната врата, осветява седалката и вижда на нея чантата й; пробва да отвори вратата и след това с фенера чупи стъклото и грабва чантата, обаче и тя също я хваща; следва кратка, но яростна борба, в резултат, на която чантата все пак е отмъкната, а колежката здраво насинена. Излишно е да казвам, че не е избягала с колата, защото е била насред останалите и че никой не реагирал. Това е случка от "подходящата среда" - кърстовище в центъра на София. Други случки от отново подходящата среда - градинката пред блока, за които после дежурният в управлението отегчено пита защо да изпраща екип да събира гилзи, след като няма улучени, а за щетите от въоражения грабеж да ти бутне протокол няма да говоря. Живеете си в някакъв идеализиран свят, в който нито вие, нито познатите ви са се сблъсквали с реалността - тухла по главата, счупена капачка на коляното, умишлено блъскане по пешеходни пътеки като проява на пътно хулиганство и т.н.

Бе, тук нямаше ли някаква случка с Чавдар, който най-малодушно си бил взел пистолета в неподходящата среда на Витоша, където има само добронамерени туристи, пък то се оказало че било съвсем уместно?

Коментар

Истината е, че темата беше насочена към хора, които притежават оръжие и имат избора и възможността да го носят законно със себе си. Всяко участие на хора без налично такова е провокация относно свободата на избора им и най-вече не е по темата.

Носил съм си оръжието открито, носил съм го и прикрито. Определено предпочитам втория вариант, защото масовия българин няма нужната оръжейна култура, а като свраката възприема всяко лъскаво нещо като свое. По тази причина силно аплодирам новите промени и санкции в закона за оръжието, касаещи условията за скрито носене.

Оръжието е просто един инструмент, които трябва да бъде под ръка, когато има нужда от него. Кой, кога и как преценява, че ще има нужда от инструментите си е само и едниствено негов личен избор. Аз лично не си държа инструментите за ремонт на автомобила в къщи, а в багажника на колата. А, Вие? Същото е и с оръжието.
                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Limited 2001г.

Коментар

Темата е просто поредния плювалник, поставен за да даде възможност на някои комплексирани екземпляри да се изплюят по определена категория хора, в темата, начесвайки си комплексите. Подобни теми вече бяха пускани и срещу полицаи, и срещу лекари, и срещу какви ли още не!
                  "Do not correct a fool, for he will hate you;
                  Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
                    Оръжие в България носят-
                    1. Полицаи, охранители, сот, инкасо. Тия го ползват понякога, къде успешно , къде не.
                    2. Мръсни адвокати, чси, измамници, лихвари /заложни къщи/, бивши полицаи с объркана мисъл. Тия все не успяват да го използват навреме.
                    3. Заблудени граждани с роднина в кос или "силно развито чуство към оръжието" и голям ентусиазъм. Тия "изтрезняват" някой ден и почват да си държат пистолета в къщи или го продават и си отдъхват.
                    Не знам какви са тия ситуации , знам че ако живееш разумно само лошия късмет може да ти навреди. Против него не помага Глок, а жертвоприношение на Фортуна
                    Едва ли ще бъде "разкъсан". Мнението е по скоро весело, отколкото тревожноподстрекателно.
                    Тази земя, по която тъпча сега,
                    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                    тази земя – не е моя земя,
                    тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                      Неподходяща среда е всичко извън дома. На пръв поглед, неосветеният подлез може да е по-рисков от ходене в МОЛа или в детската градина, обаче последните едва ли са в отсрещната врата на апартаментите ви. Значи има придвижване по улиците. Значи има предпоставки за следната случка с колежка от миналата седмица - прибира се по тъмно с колата и по здравословен навик се е заключила отвътре; спира на светофар на основно софийско кръстовище и между колите минава някакъв с маска и фенер, койно спира до дясната врата, осветява седалката и вижда на нея чантата й; пробва да отвори вратата и след това с фенера чупи стъклото и грабва чантата, обаче и тя също я хваща; следва кратка, но яростна борба, в резултат, на която чантата все пак е отмъкната, а колежката здраво насинена. Излишно е да казвам, че не е избягала с колата, защото е била насред останалите и че никой не реагирал. Това е случка от "подходящата среда" - кърстовище в центъра на София.
                      Колега, нека мислено въоръжим колежката с чантата.
                      Моля коментирайте следните варианти :
                      1.Пистолета е в чантата й,вземат й я ......какво следва ?
                      2.Успява да извади и размаха оръжието -какво следва ?
                      3.Стреля и ранява нападателя -какво следва ?
                      4.Убива нападателя-какво следва ?
                      5.Уцелва невинен....-следва какво ?
                      6.Нападателя е подготвен,отвръща и я ранява..
                      7.Нападателя е подготвен и се случва най-лошото...
                      8.Случва се описаното,след което се съобщава в полицията.

Кое от горе изброените е най-вероятното,кое най-правилно като реакция и какво би последвало, имайки предвид българското законодателство.

Моля тълкувайте,а не атакувайте мнението ми.

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                      Бе, тук нямаше ли някаква случка с Чавдар, който най-малодушно си бил взел пистолета в неподходящата среда на Витоша, където има само добронамерени туристи, пък то се оказало че било съвсем уместно?
                      Има описана такава случка и радостното е , че колегата не е пострадал......

ПП...но това е извън темата за начина на носене на личното оръжие.
                      Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                        Колега, нека мислено въоръжим колежката с чантата.
                        Моля коментирайте следните варианти :
                        1.Пистолета е в чантата й,вземат й я ......какво следва ?
                        2.Успява да извади и размаха оръжието -какво следва ?
                        3.Стреля и ранява нападателя -какво следва ?
                        4.Убива нападателя-какво следва ?
                        5.Уцелва невинен....-следва какво ?
                        6.Нападателя е подготвен,отвръща и я ранява..
                        7.Нападателя е подготвен и се случва най-лошото...
                        8.Случва се описаното,след което се съобщава в полицията.

Кое от горе изброените е най-вероятното,кое най-правилно като реакция и какво би последвало, имайки предвид българското законодателство.
                        Нито едно от 8-те не е правилно. Най-по по-най правилно би било дамата да си сложи чантата на седалката до шофьорската, така че дръжката на чантата да стърчи през широко отворения прозорец, за да може нападателя да издърпа чантата без да чупи прозореца и да нахълтва в колата. А за всеки случай (щото несе знае още какви мераци може да има нападателя) дамата трябва да е без гащи и чорапогащи, а по широка и къса пола!

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
                          Нито едно от 8-те не е правилно. Най-по по-най правилно би било дамата да си сложи чантата на седалката до шофьорската, така че дръжката на чантата да стърчи през широко отворения прозорец, за да може нападателя да издърпа чантата без да чупи прозореца и да нахълтва в колата. А за всеки случай (щото несе знае още какви мераци може да има нападателя) дамата трябва да е без гащи и чорапогащи, а по широка и къса пола!
                          Прав си колега.Евалла!Не се бях сетил за този отговор!

Пък ако кажеш да спрем с глупостите в темата.......
                          Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Преди години, пред крайградска бензиностанция, внезапно ни препречи пътя и ни спря кола. Излязохме за да разберем защо, но в същото време от нея изскочиха двама дебелаци и ни се нахвърлиха. Бях с “голи ръце” (вж. постинг № 52). Докато се чудех кого да елиминирам, жена ми мигновено извади малкия си пистолет и го подпря на горния ръб на отворената дясна врата. По стъписаните и облещени мутри на нападателите разбрах, че са “пътници”... Единият извика “Извинете госпожо, грешка!” и така “драснаха”, като че бяха изгубили гравитацията... Затова – носете си патлаците.
                            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                              Пък ако кажеш да спрем с глупостите в темата.......
                              Боя се че ако го направим темата ще загуби смисъла на съществуването си. Щото какъв е смисъла от един плювалник ако никой не плюе в него?! Пък ако тая тема не е плювалник, тогава защо се позволява някои да плюят в нея? Нека се изчистят постовете съдържащи епитети и обидни характеристики спрямо цяла категория хора и може и да спра да възприемам темата като плювалник.

Коментар

sl.daskalov
                                Боя се че ако го направим темата ще загуби смисъла на съществуването си. Щото какъв е смисъла от един плювалник ако никой не плюе в него?! Пък ако тая тема не е плювалник, тогава защо се позволява някои да плюят в нея? Нека се изчистят постовете съдържащи епитети и обидни характеристики спрямо цяла категория хора и може и да спра да възприемам темата като плювалник.
                                Не съм подозирал че има толкова чуствителни хора, добре, нека модератора ми изтрие мненията , щом обиждат цели категории хора
                                Радвам се за Volk, Куздов , Гогов и други дето са стигнали определено ниво на самосъзнание.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X