Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Носите ли си патлака?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Носите ли си патлака?

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
    Тоя (или тия) много е "сял", това по-добре не го показвай , че е само за срам на стрелеца!!
    Е, като прегледаш линка на снимката, се вижда, че е само за илюстрация на идеята, че оръжието се ползва основно на стрелбището.
    proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
    NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
    Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Първоначално публикуван от Keltis Преглед на мнение
      А това за целенето в опашната кост на бягащия с чантата крадец.......по-добре да не се коментира, че коментарите ще бъдат класифицирани като обидни(меко казано).
      Просто цитирах възможно най-лошото попадение за човек, хеле от мъжки пол..

Гениталиите се откъсват, под кръста си труп, над кръста си жив / за съжаление/! И двете отделителни системи се правят с пластмасови тръби...

Лоша работа!
      А ако бях с дружинката, просто нямаше да се стигне до бой!

Защото и най-големия бабаит си намира майстора, а това обезсмисля бабаитлъка, като идеология!

Обер един неудобен въпрос... Ако си в тоалетната и си с патлака /нали трябва да се носи навсякъде/, а и не знаеш дали някой няма да те нападне, точно докато клечиш, това си е стратегия на противника, да те хване в неудобна поза!

Какво се прави ако падне от колана в дупката? Говоря за селска тоалетна...Защото веднъж, само късмета ме спаси от това бедствие и то отвори очите ми , за да пусна темата! Така стана като послание свише!

Келтис, много си се фокусирал към моята личност, което ме притеснява... Насочи се към темата...

http://paper.standartnews.com/bg/art...article=264958

Това е случая...
      Последно редактирано от Volk; 04-05-10, 20:34.

Коментар

Здравейте всички. Веднъж гледах едно интервю с Мишо шамара,питат го какво си носи в сака. И той започва.....................,пари и пистолет(показва го),а журналистката го пита за какво му е,а той казва: Един умен негър е казал по-добре да имаш пищов и никога да не ти дотрябва,отколкото да нямаш и да ти дотрябва.
        0885602543- Стефан

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение

Келтис, много си се фокусирал към моята личност, което ме притеснява... Насочи се към темата...
          А не би трябвало.
          Темата е разисквана под различни заглавия ако някой иска да се запознае може да се разрови из форума.
          И всеки път се стига до какви ли не свободни съчинения и завоалирани нападки между привържениците на носенето на личното КНО и противниците .
          А относно това , че някаква си ловна дружинка изяла кютека от биячите на Галеви, при все че твърдиш, че ловците са тренирани и пръсват череп без да се замислят, се питам - като са толкова тренирани защо само те са понесли щети?
          Колко голям ще да е бил скандалът, че управителя(или собственика) се е наложило да вика биячите, а не е успял да се справи сам с добра дума, чисто по кръчмарски.Още повече , че става дума за хора от района дето се познават и едва ли с лека ръка ще стигнат до крайност.
          Излиза, че или кръчмаря е бил много кибритлия или дружинката е прекалила!?
          Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

Коментар

Това е пътя на насилието, започнал е от това, че са накарали музиканта да им повтаря някаква чалга..

Всичките от дружинката са много точни и сериозни мъже и при равни условия лесно може да разпорят някой от пъпа до адамовата ябълка, но са наясно, че при политическа закрила, трябва да се преклониш пред бияча...

Факт...

Говорете ми за пищови завряни в панталонки..

Дайте да се върнем конкретно към темата!
            Последно редактирано от Volk; 04-05-10, 22:28.

Коментар

Не е точно по заглавието, но дискусията ме предизвика.
              При пиянска свада опасни са обикновено ножове, бутилки и столове - какви Калашници, какви КНО, какви ЗКУ?
              Ако става дума за отмъщение, то рязаното чифте, заредено с патрони за "вълци" 5-6/0 (лупара) има пробван и доказан ефект в южните области на една Средиземноморска страна.
              Последно редактирано от trapper; 04-05-10, 22:30. Причина: пояснение
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Оф, тотално изпростяват хипотезите, пък били те и "базирани на действителен случай" над пълна селяния като просмукваща септична яма.

Коментар

Да..нося го...и на кръста в кобур за скрито носене..и в чантичка ....все е с мен...навик......колегата не е прав според мен че на стрелбището не се изграждат навици...там е единственото място за такива...говорим за стрелба...отреагиране в ситуации....Един въпрос извън темата....защо въопще сте си купили оръжие...тогава е било модерно...а вече не е ли...тогава ви е трябвало да се пазите от мутри...вече не ви трябва...няма повече претъпления....няма обири..изнасилвания..грабежи...или си живеете в затворени комплекси и не знаете каква е деиствителноста на вън....ако се разреши да се носи и открито оръжието...мисля че ще е по добре...бая ще се замисли обирджията като види че сте въоражен...или да ти влезе в къщата...а да знае че ,,мортото,,е до теб...или го имаш...

Коментар

Нося го, естествено. Нали за това съм го купил.
                    Тази тема доста се поизмести от зададенотои първоначално русло. Много, ама наистина много от писалите тук са далеч от усещането за оръжие. Да. Именно усещане е точната дума. По горе някой беше писал, че българинът винаги е имал оръжие. Да така е, но точният израз е че българинът винаги е имал усещане за оръжие. Дори и в годините когато това беше практически невъзможно /незаконно/. Дори и тогава този който е усещал хладината и шепота на оръжието като жив организъм е намирал начин винаги да е близо до него.
                    Но това е въпрос на много дълга тема между съмишленици седнали кротко под някоя сянка в балкана или на друго богоугодно място, отделящи от времето си заради негово величество оръжието.
                    Тази земя, по която тъпча сега,
                    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                    тази земя – не е моя земя,
                    тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                      Дори и тогава този който е усещал хладината и шепота на оръжието като жив организъм е намирал начин винаги да е близо до него.
                      Но това е въпрос на много дълга тема между съмишленици седнали кротко под някоя сянка в балкана или на друго богоугодно място, отделящи от времето си заради негово величество оръжието.
                      Стане ли оръжието "Негово Светейшо Величество" е време да се прибере бързо разрешителното..

Нищо лично...

Или поне да се пробие патронника, за да стане колекционерска джаджа и да може да служи за преклонение и възхвала...

Коментар

Да нося го винаги. И да ви кажа честно , само един от всичките ми приатели (а те са много) знае че го нося винаги с мен , а той знае защото ми е кум и го е виждал, и никога не ми е задавал въпроси от рода на, защо го носиш винаги с теб. Така че колеги, според мен носете си пищовите , но ги носете така че никои от околните да не разбере че имате пистолет, ние не сме комити все пак. Има доста хора които се испотяват само при мисълта за оръжие , а какво остава да го видат закачено на кръста ви, нека да не се всява паника. Има хора които испълняват много важни и отговорни професии, и при вида на оръжие малко или много от тях се стряскат вътрвшно , па макар и да не го показват. Ето ви един пример в болницата сме, пълно беше с хора като във всяка болница всеки с своите болешки, разминах се с цивилен господин на който пистолета му се показваше половиния подблуската и всички саответно гледаха натам, а можеше спокоино да го прикрие като го сложише в чантичката адидас която носише.

П.П. Аз като имам пистолет да си го закача ли на веришка на врата та всички да го видят.

Коментар

Първоначално публикуван от siem Преглед на мнение
                          Да ме прощаваш колега-може да прозвучи остро.
                          Ти стрелял ли си с боен патрон срещу жив човек?
                          Ти как мислиш? Обикновено не говоря празни приказки...
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                            Стане ли оръжието "Негово Светейшо Величество" е време да се прибере бързо разрешителното..

Нищо лично...

Или поне да се пробие патронника, за да стане колекционерска джаджа и да може да служи за преклонение и възхвала...
                            Волк, умни приказки редиш, а пък .......
                            Тази земя, по която тъпча сега,
                            тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                            тази земя – не е моя земя,
                            тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
                              Волк, умни приказки редиш, а пък .......
                              Не се връзвай, аз си наглеждам цевите повече от децата...

Но си е оръжие, освен материална страна има и социална, която всъщност го прави значимо...

Т.е. трябва да се анализира социалната му функция и след това всичко останало...

Освен това в реалния живот не се случват сценариите на повечето оръженосци, а се случват брутални истини... Обаче там няма кой да ти гледа какво - що и няма спецове като Обера да кажат какво точно да правиш, за да влезнеш в рамките на закона!

Коментар

Друг път няма. На курса, законовата страна се разглежда по-обстойно от техническата, ама повечето май сте карали по някаква съкратена процедура или сте се прозявали по време на тези лекции. Че не сте се ограмотявали отделно е повече от ясно.

Глупости като стрелба при прекратено нападение - в гърба (когато обект на нападението не е някой друг), "контролен" в главата след като падне и прочее ги знаем. Също и стрелба като ти отмъкват куфара с парите (хеле пък с вестниците, в стил Чарлз Бронсън в Death wish), колата и прочее и не застрашават пряко твоя или нечии друг живот.

Ще отделя специално внимание на легендата "извадиш ли го - стреляш". Не само, че стрелбата е крайна мярка, ами е добре при възможност да не е в жизненоважни органи. Това се взима под внимание после в съда. Градацията е следната - насочваш, за да респектираш, при възможност стреляш в дърво или нещо меко около нападателя, но не във въздуха и накрая по него, като се надяваш да не го думнеш от раз в сърцето или в главата. Това при условие, че нападението постепенно ескалира - пиян с нож се прави на мъж около семейството ти, друсани гамени очевидно възнамеряват да си пробват подметките по главата ти и т.н. Ако става въпрос за нападение с огнестрелно оръжие, това си е или въоръжен грабеж, или направо атентат и там работата е проста - стреляш на месо, като във втория случай се замисляш къде си сбъркал в дългосрочен план.

Има една малка особеност при балистичните експертизи, по която могат да разберат дали първият куршум е бил предупредителният или не. При чиста цев, първият минава и само обира смазката, докато следващите се набиват с нагар от предишните. Поради това, някои хора, които не искат да облекчават много следствието, не си чистят цевите след стрелбището, пък нека после да се чудят защо забитият в дървото и в ищеца са с нагар и да доказват кой кого е предхождал.

Да обобщя какво се прави, когато нападението не е внезапно, а повечето са именно такива. Бързо се вади пистолетът, зарежда се, насочва се и със свободната ръка се звъни на 112. Ако някой мисли, че въпреки това ще му налетят, значи не е достатъчно убедителен.

При внезапните, правило няма, защото са много различни по характер. Щом се е стигнало до тях, работата а приори е изтървана - от неправилна преценка до неправилен начин на живот.

Противно на мнението на разни недоразбрали противници на пистолетите тук, те не са средство за убиване, а за опазване. Предназначението им, далеч не се изчерпва с това да пробиеш нечия глава и това е крайната мярка, като преценката на използващия е добре да може да бъде обективно защитена пред съда.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X