Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Носите ли си патлака?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Носите ли си патлака?

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
    Ако искаш да имаш оръжие в България и да можеш да го използуваш без последици , истината е , че трябва да е незаконно. Това са фактите.
    Това е проблемът на текущото законодателство. Не само с пистолетите, а с много други неща. Всичко в тази държава е "забранено"...

Коментар

Комплексарщина са подобни писаници по форумите, според мене:

Личното оръжие е комплексарщина в България. Ако си инкасо, охрана , полицай -да. Останалото е липса на самочуствие. Ако искаш да имаш оръжие в България и да можеш да го използуваш без последици , истината е , че трябва да е незаконно. Това са фактите. Повечето момчета с кобури на кръста и тату, дето писа Volk е ясно какъв им проблема. Истинската сила която се търси чрез желязото , всъшност си е вътре в човека , тя се синтезира. Носи спокойствие. Ако носиш желязо на кръста само ще притесняваш околните, ако носиш излъчване и спокойствие на лицето , ще си полезен.
      А оръжие българина винаги е имал, даже и през вековете когато България е била само географско понятие, та така до преди 65 години, когато власта са заграбили едни промити мозъци, които са успели да промият мозъците и повечето българи, та да ги убедят че оръжие трябва да имат само едни точно определени, "богоизбрани" хора. Убеждаването е протекло со кротце, со благо и со малце кютек, но както все още е видно от нечии изказвания, е дало трайни резултати. Та сега някои хора вярват и разчитат повече на държавните служби, отколкото на себе си и близките си, когато става дума за опазване добруването на семейството им.
      А това пък:
      Ако искаш да имаш оръжие в България и да можеш да го използуваш без последици , истината е , че трябва да е незаконно.
      изобщо не е вярно. Всяка употреба на оръжие си има своите последици за употребилия го независимо как, къде и кога! А в наши дни с незаконно оръжие обикновенно (и без особенно затруднение) се снабдяват хора, които се самопоставят над закона, държавата и останалите хора. Та при сблъсък на интереси между такива, и някой обикновен човек, притежанието на оръжие и от обикновенния човек, доста увеличава шансовете му за оцеляване.
      "Do not correct a fool, for he will hate you;
      Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

Daskalov
        А оръжие българина винаги е имал, даже и през вековете когато България е била само географско понятие, та така до преди 65 години, когато власта са заграбили едни промити мозъци, които са успели да промият мозъците и повечето българи, та да ги убедят че оръжие трябва да имат само едни точно определени, "богоизбрани" хора. Убеждаването е протекло со кротце, со благо и со малце кютек, но както все още е видно от нечии изказвания, е дало трайни резултати.
        Съгласен .

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
          След първоначалното изживяване на носенето на огнестрелно оръжие на кръста, породено често от психични или психологични проблеми на притежателя, май българина се поуспокои и остави оръжието в касите...

Е, все се намира някой, примерно в кино Арена, да показва небрежно стърчащото дуло от кобура под нежната черна блузка, но този комплекс е ясен...

Въпросът е дали нормалния българин вади към днешна дата от касата оръжието единственно в необходимите случаи, примерно инкасо или още живее с мисълта, че мъж без пищов на кръста, не е е мъж...
          Задължително нося,когато е необходимо,за това имам оръжия,а кога е необходимо е мое решение,субективно или обективно.

Онзи в кино Арена е възможно да го е носил по необходимост,а ти(ние)няма от къде да знаем.Така и комплекса няма от къде да е ясен...

Закона във връзка със защитата на собствеността ,както и защитата на семейството ми е малко "крив",но предпочитам жив и с присъда,отколкото мъртъв с чисто съдебно минало.*(чукам на дърво да не използвам това което притежавам),.
          Някои се раждат риби...малки рибки.С израстването се оформят като дребни риби,като едри риби и като големи балъци.
          NB !БАЛЪК-РИБА в превод от турски...

Коментар

Истинската сила която се търси чрез желязото , всъшност си е вътре в човека , тя се синтезира. Носи спокойствие. Ако носиш желязо на кръста само ще притесняваш околните, ако носиш излъчване и спокойствие на лицето , ще си полезен.
            Само да добавя, че спокойните хора силно респектират, за разлика от подплашените "зайци", дето вечно някой ги напада, заплашва семействата им и т.н...

Спокойният човек е най-страшният противник!

Не искам да обидя никой колега, който е на друго мнение, просто мен винаги са ме впечатлявали спокойните хора... За да го постигнеш, трябва да си много наясно с живота.... И да си си вързал здраво панталонките!
            Тоя номер малко хора го могат, най-вече защото си знаят края на сянката!

А тия дето не го знаят се пробват да го надскочат и после ходят въоръжени до зъби!
            Последно редактирано от Volk; 02-05-10, 15:46.

Коментар

Имам комшия, на 62 год. Пенсиотиран военен. Инсулт. Със съответните усложнения. Виждал съм го няколко пъти да се разхожда с пищова по улицата, а там играят деца и има доста хора. Предупредил съм го, че ако го видя още венъж с пищова, взимам винкела и ще му покажа какво значи пернишката поговорка-".....от винкело по-голем нема....."
              Не виждам защо на такива хора да не им се отнема правото да носят оръжие. Той е с пареза на ръцете, не може се обръсне-пищов носи. А и мозъка му.....да не говорим.

Коментар

"..Носите ли си патлака?.."
                ..нося го!

Коментар

А на плажа?
                  И там се е случвало да го нося.
                  И джет съм карал с оръжие.

Случки всякакви има...

Всеки човек има увство за страх! Но когато жевееш денонощно с мисълта, че от ъгъла ще изкочи някой с тръба, вече не е гот!

Чудя се защо правиш аналогия между редовното упражняване на едно труднопридобито право и психическа нестабилност?

Всички притежатели на законно оръжие, които познавам, нито страдат от параноя, нито парадират с оръжията си.

В общия случай е много трудо за външен човек да познае, че носят оръжие - далеч са от представата на обществото за въоръжените хора.

А ако си с "пълнители", значи очакваш някой с Калашник!
                  В такъв случай е добра идея да носиш и няколко гранати, както и димка!
                  В този смисъл един израелски инструктор веднъж отбеляза, че в престрелка обикновено печели този, който си носи Калашника...
                  Да спомена и армейската мъдрост, че пистолетът е средство да се добереш възможно най-бързо до пушката си...

Малко по-сериозно - ако чакам някой с Калашник да идва при мен май имам сериозен проблем и пистолетът едва ли ще ми помогне.

Темата е интересна и сериозна и не бива да я профанизираме.

Коментар

Личното оръжие е комплексарщина в България. Ако си инкасо, охрана , полицай -да. Останалото е липса на самочуствие.
                    Мисля, че това изказване кратко, точно и ясно обобщава гледната точка на повечето българи относно носенето на оръжие.

Жалко.

Оръжието е просто ефективен инструмент.
                    Инструмент, който престъпниците винаги ще имат, независимо колко строги са забраните - то е основно средство в техния "занаят".

Доброволният отказ от правото на притежание на същия инструмент ни прави жертви.
                    Би трябвало да се стремим да изравним шансовете си, не да разчитаме на милост.

Коментар

Само да добавя, че спокойните хора силно респектират, за разлика от подплашените "зайци", дето вечно някой ги напада, заплашва семействата им и т.н...

Спокойният човек е най-страшният противник!
                      Волк, интересно ми е как точно със спокойствие и уверено излъчване ще респектираш един от онези с татуировките и Глока, ако Съдбата ви изправи един срещу друг в нещо повече от дребно спречкване?

Понеже моите наблюдения над този тип хора показват, че тях само грубата сила ги респектира.

Или да кажем един неадекватен наркоман с нож в ръка - той дали ще може да усети увереността ти преди да те филетира заради дребните в портофейла ти?

Съгласен съм, че в повечето обичайни ежедневни ситуации на спречкване оръжие съвсем не е необходимо.
                      За останалите ще е твърде късно да съжаляваш, ако го нямаш.

Горното го казвам съвсем добронамерено и без желание за заяждане.
                      Ако има магически начин да се избягват сериозните конфликти без употреба на сила и аз ще се радвам да го науча.

Коментар

Какъв доброволен отказ бе колега Vimpel ? Нямам нищо против да имам законен калашник в къщи под леглото или на вилата. Но не, не ми трябва Глок , за да отида да пия кафе.
                        А за какви конфликти говорите съвсем не разбирам. С продавачката в плод и зеленчука или с някой подрасващ младеж който гледа мръсно или с келеша дето те засича? За тези не ти трябва пистолет. Трябва ти спокойствие и търпение и усмивка. Това не е слабост , а разум и път към културно общество.
                        Не. не отричам притежанието на оръжие, а напротив, но трябва да е или напълно свободно и всеки да си го купи като кутия цигари, за да го притежава вкъщи, без дори да го регистрира някъде !!!Това с регистрацията на семейния пищов или автомат трябва да е работа на магазинера !!! Носене на оръжие обаче е друго.
                        Последно редактирано от sir Borko; 03-05-10, 07:22.

Коментар

В не малкия си житейски път, съм нямал ситуация, която би могла да се разреши по-добре, в следствие на това, че съм имал оръжие.За тези, които не е така, моля да споделят кога им се е налагало да носят, вадят и използват ЛИЧНО оръжие?-Не се заяждам, а питам човешки.

ПП За да не ме криворазбере някой ще спомена, че работата ми предразполага към носене на оръжие и 1 година съм носил такова(пистолет).
                          Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Какъв доброволен отказ бе колега Vimpel ? Нямам нищо против да имам законен калашник в къщи под леглото или на вилата. Но не, не ми трябва Глок , за да отида да пия кафе.
                            Статистически, шансът да ти се случи нещо лошо е значително по-малък когато си вкъщи.
                            На улицата обикновенно стават сериозните инциденти.

А за какви конфликти говорите съвсем не разбирам. С продавачката в плод и зеленчука или с някой подрасващ младеж който гледа мръсно или с келеша дето те засича? За тези не ти трябва пистолет. Трябва ти спокойствие и търпение и усмивка. Това не е слабост , а разум и път към културно общество.
                            За съжаление усмивката, увереността и търпението далеч не винаги вършат работа, когато си изправен срещу примитиви.
                            А такива има достатъчно у нас.

Не. не отричам притежанието на оръжие, а напротив, но трябва да е или напълно свободно и всеки да си го купи като кутия цигари, за да го притежава вкъщи, без дори да го регистрира някъде !!!Това с регистрацията на семейния пищов или автомат трябва да е работа на магазинера !!! Носене на оръжие обаче е друго.
                            Толкова либерален режим ми се струва, че ще навреди повече, отколкото ще помогне.

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                              В не малкия си житейски път, съм нямал ситуация, която би могла да се разреши по-добре, в следствие на това, че съм имал оръжие.За тези, които не е така, моля да споделят кога им се е налагало да носят, вадят и използват ЛИЧНО оръжие?-Не се заяждам, а питам човешки.

ПП За да не ме криворазбере някой ще спомена, че работата ми предразполага към носене на оръжие и 1 година съм носил такова(пистолет).
                              Мога само да се радвам за Вас Колега, че досега не ви се е налагало да употребите законното си оръжие.
                              Пожелавам Ви и за в бъдеще да не Ви се налага.

Същевремено, надявам се осъзнавате, че на някои хора все пак им се налага да вадят, че и използват оръжията си понякога и това евентуално им спасява живота.

Възможно е дори и на Вас един ден да Ви се наложи да употребите оръжието си - какъв извод ще се направи тогава?

Примерно аз досега не съм участвал в пътен инцидент, но си слагам винаги колана.
                              За всеки случай.

Личният опит е ограничен и не бива да се екстраполира до общовалидно правило.

Коментар

Първоначално публикуван от Vimpel Преглед на мнение
                                Същевремено, надявам се осъзнавате, че на някои хора все пак им се налага да вадят, че и използват оръжията си понякога и това евентуално им спасява живота.
                                След като си толкова загрижен за живота си, то вероятно и аптечка си носиш винаги през рамо
                                Или не е важно да се спаси живот, а да не останеш длъжен на някой

Пък това:
                                Толкова либерален режим ми се струва, че ще навреди повече, отколкото ще помогне
                                може би означава, че някои трябва да са по-равни от други

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X