Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Носите ли си патлака?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Носите ли си патлака?

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
    Несполучлив опит да ми профанизираш мнението... Телефонът се вади, когато целта е да се респектира. За простреляни и застреляни не знам, но за респектирани - знам доста.
    А, ясно... Значи доста хора си респектирал с насочено оръжие!

Вери гууд! Избирай - разрешителното или обяснение, че всъщност само си чувал!

Майтап!

Една лична позиция! Всяко оръжие е нещо като въплъщение на дявола! Дава ти много, но със съответната цена!
    И също толкова непредсказуемо и коварно като дявола!

Може да ти се хили и да ти казва "Извади ме!" и в момента на изваждането, да те свитнат съвсем законно в гръб, защото някой от ортаците е видял, че изваждаш оръжие...

Затова най-важна е пълната информация, каква е причината за нападението, колко са участниците, къде е възможно да са ситуирани, как може да се изтеглиш без да пострадаш и чак когато видиш дебелия, но баш дебелия, да хванеш дявола... Защото много хора страдат от "На страха очите са големи!", отделно имат и психични и психологични проблеми...

Ако заек ми пресече пътя, ще катастрофирам, но няма да го прегазя, но нощем, в гората,с приятният допир на приклада в дланта, няма шанс...

Та който иска да танцува с дявола !

Лощото е че нещата се спичат все повече и май наистина ще трябва да се пазим! Отврат!
    Последно редактирано от Volk; 13-05-10, 17:58.

Коментар

Не съм насочвал, но колеги и познати - да. От мен - пистолетът да се вижда в киносалон е едно, но да се подчертае наличието му в по-друга обстановка много бързо охлажда страстите и води до културен разговор на мястото на махленски бой. Тези, дето в банална ситуация само се амбицират при идеята за пистолет в опонента явно са дефицитни. Не говорим за онези с автоматите в кръчмата, ако не си разбрал... Там работата опира до други неща.

Коментар

Не съм насочвал, но колеги и познати - да. От мен - пистолетът да се вижда в киносалон е едно, но да се подчертае наличието му в по-друга обстановка много бързо охлажда страстите и води до културен разговор на мястото на махленски бой. Тези, дето в банална ситуация само се амбицират при идеята за пистолет в опонента явно са дефицитни. Не говорим за онези с автоматите в кръчмата, ако не си разбрал... Там работата опира до други неща.
        Ай кант билийв!

Как пък тук сме на абсолютно еднакво мнение, при това дума по дума!

Коментар

При мен, мнението е едно и също от самото начало - пистолетът е средство за предпазване, а не за нападение. За нападение са картечните пистолети, автоматите и т.н.

След като е за предпазване, носи се винаги, освен ако не си чел предварително сценария и знаеш откъде, кога и как ще изскочат "лошите".

Коментар

Пътищата ни се разделиха!

За да те нападнат, трябва да има причина!

Най-честите нападения са наркоманските, но мен не ме притесняват...Ти падат сами от поглед..

Другите нападения са за да се вземе нещо сериозно от теб - примерно инкасо.. Те са по-сериозни и подготвени и това са случаите, когато трябва не само "дявола" да ти е на кръста, ами да караш и без колан, със заключени врати и готовност да измлатиш няколко автомобила, за да се изнесеш... Чувал съм, че някои недисциплинирани вкарвали партон в цевта - в разрез със закона!

Третите нападения са заради жена, които се случват 90 % в кръчми и при обилен алкохол... Там вече всеки да се оправя...

Това са, ако изключим психопатите, които показват патлаци по магистралите...

С една дума много лесно може да си наясно, кога да препашеш дявола, а сценариите, че те обкръжават група гамени за да те набият или пребият може да са резонни, само ако си цветнокож..
            Последно редактирано от Volk; 13-05-10, 18:57.

Коментар

М, да... Причините са колкото поне 5% от хората по улиците. Значи, нямаш познат, който е лежал сума време в болница с тежко комоцио и спукан череп, защото разминаващата се с него компания е решила, че в дамаджната носи ракия, а не минерална вода? Или, че погрешно са преценили, че парите са в куфарчето, а не в джоба? Или че навръх Нова година някои решават да си избият разходите за вечерта и после колегата го няма месец заради счупена капачка и то при условие, че онези не са били много амбицирани? Ами познат, който отнася тухла по главата, за да го свалят от колелото, което кара, за да му го откраднат? Ей, такива банални историйки разни - все със солидна подготовка и много основателна причина...

А, сетих се за една друга позната, която се движи с трамвая и изплаща лизинговата кола, от която са я изхвърлили на кръстовището на НДК, като за да не вика много са й вкарали един подобаващ ритник в корема, докато се е търкаляла по асфалта.

Излишно е да споменавам, че във всички гореописани ситуации никой не се е намесил.

Има и още една причина, типична за подпийналите групички от селски бабаити - просто да си отбият.

Леж ти на кълката, че имаш добра карма и няма причини някой да те закача...

Няма да засягам темата, че не е необходимо да те нападнат теб, ами просто да станеш свидетел на случка като гореописаните. На повечето хора, пистолетът ще им даде както увереност, така и убедителност да се намесят. Ти си голЕм мъж, знам, и ще се намесиш всякак. Все пак, две думи да кажеш и мутрите на Галеви ще си приберат автоматите, пък кво остава за обикновените криминални елементи.

Коментар

Егати темата,вие сте се побъркали бе!
                Кви пищови ,нали по принцип който стреля е виновен!Защо да стреля?
                Нямам и не искам да имам,и смятам че повечето хора който притежават пищови не знаят защо ги имат!!

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
                  Кви пищови ,нали по принцип който стреля е виновен!
                  Това предполагам го казваш от позицията на адвокат по наказателно право с дългогодишен опит.

Коментар

Няма да засягам темата, че не е необходимо да те нападнат теб, ами просто да станеш свидетел на случка като гореописаните. На повечето хора, пистолетът ще им даде както увереност, така и убедителност да се намесят. Ти си голЕм мъж, знам, и ще се намесиш всякак. Все пак, две думи да кажеш и мутрите на Галеви ще си приберат автоматите, пък кво остава за обикновените криминални елементи.

За първото ме хвана неподготвен, не съм мислил за ситуация в която някой друг има проблем...

За второто ме разсмя! Единственото което бих направил е да метна момците от дружинката в джипа /карал съм ги по 9 парчета с пушките и кучетата/ и да ги откарам надалече... И то с бясна скорост!

В тази случка има един дребен детайл... Един от дружинката е нещо като "свръхнатегната пружина" и има проблем с нервите... А калашника му прави чудеса!
                    За щастие не е присъствал,Даже не е и разбрал... иначе щяхме да се превърнем в световна сензация...

Коментар

Аз имам и не знам защо го имам-чак сега се светнах.

.....темата не беше ли:"Носите ли си (патлака)"
                      Трите О-та на неудачниците: Оплакване, Оправдаване, Обвиняване.

Коментар

М, да... За второто - лошо. За кво споменавам многократно значението на телефона? Там е добре на бързо набиране да има поне няколко телефона, според географската част, където се намираш. Или ще изгладят "недоразумението" преди да е ескалирало, или ще знаеш че имаш да удържиш докато дойде кавалерията, както казват по филмите.

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                          Пътищата ни се разделиха!

.............
                          С една дума много лесно може да си наясно, кога да препашеш дявола, а сценариите, че те обкръжават група гамени за да те набият или пребият може да са резонни, само ако си цветнокож..
                          Или ако "гамените" са цветнокожи.. от по-тъмно зелените...
                          С такива имам две случки в София, по служба са ... да не кажа ежедневие, но честичко се случват.

За съжаление и в двата случая бях без оръжие... единия път ни ги бяха прибрали за някакви избори, другият - седеше си кротко в касата...
                          Красота е когато покрай теб летят павета и освен да псуваш, не можеш да направиш нищо...

В условия на анонимност и безнаказаност има определени групи от населението, при които бабаитлъка, подплатен от стадното чувство, творят тежки телесни повреди заради самото удоволствие... И не са само цигани и запалянковци...

Недейте генерализира, приятели... Ситуации най-различни, трудно се поддават на обобщаване. Всеки съди по своя опит.

Предпочитам да го нося и да не ми трябва, отколкото да ми трябва пък да не го нося...
                          Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Точно по телефона са се разбрали, че въпроса е приключен, но мойте другари не са се светнали, че с това се е спечелило време да се събере и пристигне наказателната бригада!

Затова казвам, че информацията и анализа й са далеч преди каквито и да е изцепки..

Коментар

Е, аз кво ти казвам - телефонът е свръзката, а знаем нейното значение при критични ситуации и особено при военни действия. Ти пък взе да профанизираш думите ми, хем имаш нагледен пример за силата му при правилна употреба и последствията от него.

От маркетингов интерес - колко е било времето на реакция?

Иначе това си е баш изцепка - кръчмарски бой, пък бил той и солиден. Просташка работа, независимо от причините...

Коментар

Това е перфектния случай, заради който над 90 % от четящите влачат от сутрин до вечер желязо, и гащите им се свличат...

След този случай трупове няма, хората поумняха, бабаитите имат лек проблем, защото някаква журналистка изкарала случая в германските издания и сега питат Бойко по срещите из Европа - какво стана с ония биячи?

Времето за реакция - 20 минути.. Съвсем достатъчно да се изнесеш и дори и парфюма ти да се изветри!

Ха-ха, ловец и парфюм, трябва да им го кажа да се търкаляме от смях..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X