Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Носите ли си патлака?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Носите ли си патлака?

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
    Друг път няма. На курса, законовата страна се разглежда по-обстойно от техническата, ама повечето май сте карали по някаква съкратена процедура или сте се прозявали по време на тези лекции. Че не сте се ограмотявали отделно е повече от ясно.

Глупости като стрелба при прекратено нападение - в гърба (когато обект на нападението не е някой друг), "контролен" в главата след като падне и прочее ги знаем. Също и стрелба като ти отмъкват куфара с парите (хеле пък с вестниците, в стил Чарлз Бронсън в Death wish), колата и прочее и не застрашават пряко твоя или нечии друг живот.

Ще отделя специално внимание на легендата "извадиш ли го - стреляш". Не само, че стрелбата е крайна мярка, ами е добре при възможност да не е в жизненоважни органи. Това се взима под внимание после в съда. Градацията е следната - насочваш, за да респектираш, при възможност стреляш в дърво или нещо меко около нападателя, но не във въздуха и накрая по него, като се надяваш да не го думнеш от раз в сърцето или в главата. Това при условие, че нападението постепенно ескалира - пиян с нож се прави на мъж около семейството ти, друсани гамени очевидно възнамеряват да си пробват подметките по главата ти и т.н. Ако става въпрос за нападение с огнестрелно оръжие, това си е или въоръжен грабеж, или направо атентат и там работата е проста - стреляш на месо, като във втория случай се замисляш къде си сбъркал в дългосрочен план.

Има една малка особеност при балистичните експертизи, по която могат да разберат дали първият куршум е бил предупредителният или не. При чиста цев, първият минава и само обира смазката, докато следващите се набиват с нагар от предишните. Поради това, някои хора, които не искат да облекчават много следствието, не си чистят цевите след стрелбището, пък нека после да се чудят защо забитият в дървото и в ищеца са с нагар и да доказват кой кого е предхождал.

Да обобщя какво се прави, когато нападението не е внезапно, а повечето са именно такива. Бързо се вади пистолетът, зарежда се, насочва се и със свободната ръка се звъни на 112. Ако някой мисли, че въпреки това ще му налетят, значи не е достатъчно убедителен.

При внезапните, правило няма, защото са много различни по характер. Щом се е стигнало до тях, работата а приори е изтървана - от неправилна преценка до неправилен начин на живот.

Противно на мнението на разни недоразбрали противници на пистолетите тук, те не са средство за убиване, а за опазване. Предназначението им, далеч не се изчерпва с това да пробиеш нечия глава и това е крайната мярка, като преценката на използващия е добре да може да бъде обективно защитена пред съда.
    Този пост на Обера заслужава да се принтира. Защото написаното /на хартия/ остава.
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Коментар

ДА ВИНАГИ СИ ГО НОСЯ....
      LZ3YG

Коментар

Значи Обера без да иска е казал "начин на живот" на едно място. До тук каквото прочетох, няма някой с такъв точно "начин на живот". Остава вероятността да ходите с половин кило железо на кръста нон стоп, заради евентуалността някъде някой да се скара с вас и безценното семейство? Не се заяждам , ама е смешно Носете де, щом имало кой да ви издаде разрешително , същия ще забърше като направите беля някъде.

Коментар

Не е половин, а повече от едно... въпреки, че по-често нося това, което е под кило, но повече от половин...
          Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
          Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Рядко казвам нещо без да искам. Неправилната преценка е да се набиеш неподготвен във високо рискува ситуация или място, а неправилният начин на живот е някой да дебне конкретно теб.

Друга песен ще запееш, ако попаднеш в реална ситуация, при която има вероятност нещата катастрофално да загрубеят и да не ти мърда поне средна телесна повреда.

Коментар

Добре, че съдбата явно те е опазила от истински проблеми, че с това телефонче и наказателен кодекс в едната ръка и пищовче в другата, щеше да изгориш много бързо, ако въобще не ти се подгънат коленцата при пряка среща с рецидивисти!

Нищо лично!

И най-лошият мир е много по-добър от най-добрата война! Затова трябва да се изпреварват всички възможни рискови ситуации предварително, но това вече са много скучни и стари дъвканици и стават досадни!

Поздрави!

Коментар

Един страничен въпрос!

Понеже говорих за изпреварване на проблемите, според вас банковите офиси добре ли са защитени?

Защото мен ме възмущава тарикатлъка на гръцкия собственик, да остави момиче на бюро с огромна сума кеш, срещу 700 лв. заплата и невероятен риск! И един сдухан охранител, обикновенно зле виждашщ и чуващ пенсионер!

Но ако поискаш среща очи в очи с биг боса, трябва да минеш процедура, като за среща с президент!

Добре че явно сме бедни , но миролюбиви като нация...
                Последно редактирано от Volk; 07-05-10, 23:00.

Коментар

Оръжие в България носят-
                  1. Полицаи, охранители, сот, инкасо. Тия го ползват понякога, къде успешно , къде не.
                  2. Мръсни адвокати, чси, измамници, лихвари /заложни къщи/, бивши полицаи с объркана мисъл. Тия все не успяват да го използват навреме.
                  3. Заблудени граждани с роднина в кос или "силно развито чуство към оръжието" и голям ентусиазъм. Тия "изтрезняват" някой ден и почват да си държат пистолета в къщи или го продават и си отдъхват.
                  Не знам какви са тия ситуации , знам че ако живееш разумно само лошия късмет може да ти навреди. Против него не помага Глок, а жертвоприношение на Фортуна

Коментар

Сега ще те разкъсат, но нека да добавя една "щипка" пипер, да направим манджата!

Оръжие носят уплашените хора!

Постоянно...

Разумните го взимат само когато знаят, че в този случай може да се наложи да стрелят...
                    Последно редактирано от Volk; 07-05-10, 23:09.

Коментар

• До: Носите ли си патлака?

Ама Volk , то на уплашените , не знам що никога не им помага
                      Пък и те не са от хората живели разумно, нали
                      А разумните дето не са уплашени и им се налага да стрелят, то е много рядко, никой не чува кога са стреляли...

Коментар

Не съм против оръжейната индустрия, смятам че всеки дом има нужда от калашник, най-малкото заради гражданското чуство.. Но съм против ординерни индивидуми да влачат желязо , щото това води до трайни отклонения в психиката и объркана преценка и на най-прости ежедневни ситуации..

Коментар

Веднъж след работа по инерция влезнах скрито въоръжен на празненството на дъщеря ми в детската градина.. Децата танцуваха, пееха, а аз изгарях от срам че съм единствения въоръжен, сред 3 годишни хлапета, майки и бащи, които филмираха събитието...

Вдигнах се преди края и това ми е спомена от последната вечеринка в детската градина на дъщеря ми!

Но всеки си знае..

Това просто е моята позиция и не искам да споря! Мир да има!

Коментар

Оф, заядливци на средна възраст... Само ще те светна, че "телефончето" също не е майтап. В него на бързо избиране може да има разни номера, които веднъж набрани, поемат свой собствен живот, ако ме разбираш. Работата на пистолета е да задържи ситуацията в рамките на гарантираното време за реакция. Ако не задържи ситуацията, ще задържи приносителя. Пък после или ще се окаже недоразумение и ще продължи в кръчмата, или... Дет се вика - кой за квото е учил.

Ти мен не ме гледай. Колената си ме държат и не поради липса на натоварване.

Коментар

Първоначално публикуван от borko73 Преглед на мнение
                              Но съм против ординерни индивидуми да влачат желязо , щото това води до трайни отклонения в психиката и объркана преценка и на най-прости ежедневни ситуации..
                              Че теб кой те пита и в качеството ти на какъв? Със същия успех можеш да си и против международното положение - все тая.

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
                                Оф, заядливци на средна възраст...
                                Хубавото на средната възраст е че хем знае, хем може!

Скоро само ще знаем!

Голям спам набих, нека някой модератор го махне!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X