Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Носите ли си патлака?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Носите ли си патлака?

Проблемът е, че у нас въпроса "Носите ли си патлака?" е почти равнозначен на "Нарушавате ли закона?" . Като се сложат от една страна всички забрани, а от другата евентуалните необходимости, излиза че единственото смислено място за носене на оръжие е в гората... Напрактика в града е позволено едва ли не само на разходка по оживена улица през деня, когато всъщност е и безсмислено (изключваме инкасо (въпреки че и в банката не можеш да влезеш с него на теория, та не може и да е за лични средства), служебни задължения и други подобни). Забранено е вечер след 10 часа в увеселителни заведения, които предлагат алкохол, т.е. и в Арената, там има бира (включително и за в киносалоните) и дори бар с твърд алкохол. Забранено е и да се оставя извън каса за оръжие, каквито почти никъде няма, включително по повечето хотели и в почти всички хотелски стаи, за колите да не говорим... Т.е. ако си с него, трябва да си се прибрал преди 10 часа, независимо дали си където живееш или на почивка или командировка, отделно почивайки и през деня не можеш да отидеш на плаж, басейн, ски и т.н. Т.е. още тръгвайки на почивка по подразбиране трябва да си без него, а в града да го изнасяш само, ако не планираш да се прибереш късно...
    Последно редактирано от Тодор (Zaarin); 03-05-10, 18:14.
    Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
      След като си толкова загрижен за живота си, то вероятно и аптечка си носиш винаги през рамо
      Нося си, да.
      Съвсем сериозно.
      Малък медицински кит, подобен на личния превързочен пакет от армията.
      Налагало ми се е да го ползвам не веднъж - повечето пъти върху други хора.

Или не е важно да се спаси живот, а да не останеш длъжен на някой
      Обикновен човек съм и кожата на гърба ми е много по-ценна от тази на евентуалния ми нападател.
      А длъжен на човек, който ме напада, наистина няма да остана.

Пък това:
      може би означава, че някои трябва да са по-равни от други
      Означава, че не желая пубертетите да си облекчават хормоните с огнестрелно оръжие, вместо с газово и хладно, както е в момента.

Тази тема ми се струва, че започва да върви по твърде различна посока, от зададената от автора й, за което вина имам и аз...

Коментар

Първоначално публикуван от Vimpel Преглед на мнение
        Нося си, да.
        Съвсем сериозно.
        Малък медицински кит, подобен на личния превързочен пакет от армията.
        Налагало ми се е да го ползвам не веднъж - повечето пъти върху други хора.

Обикновен човек съм и кожата на гърба ми е много по-ценна от тази на евентуалния ми нападател.
        А длъжен на човек, който ме напада, наистина няма да остана.

Означава, че не желая пубертетите да си облекчават хормоните с огнестрелно оръжие, вместо с газово и хладно, както е в момента.

Тази тема ми се струва, че започва да върви по твърде различна посока, от зададената от автора й, за което вина имам и аз...
        Прав сте колега.Темата не е за или против.Според мен е за демонстативното носенеЕ,аз съм против.Всеки да си го носи,ама без да си го показва...
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
          Прав сте колега.Темата не е за или против.Според мен е за демонстативното носенеЕ,аз съм против.Всеки да си го носи,ама без да си го показва...
          Демонстративното (открито) носене е забранено и всеки индивид, който го практикува подлежи на глоба и евенуално временно или постоянно отнемане на разрешителното за притежаване/носене.

Доколко ще позволим на такива хора да определят мнението на обществото за собствениците на лично оръжие зависи от нас.

Особено наглите прояви заслужават и обаждане до Полицията.

Коментар

Първоначално публикуван от Vimpel Преглед на мнение
            Демонстративното (открито) носене е забранено и всеки индивид, който го практикува подлежи на глоба и евенуално временно или постоянно отнемане на разрешителното за притежаване/носене.

Доколко ще позволим на такива хора да определят мнението на обществото за собствениците на лично оръжие зависи от нас.

Особено наглите прояви заслужават и обаждане до Полицията.
            Именно!Много комплексирани хорица обаче съвсем ,,случайно'' си го показват...За такива е темата...
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
              Именно!Много комплексирани хорица обаче съвсем ,,случайно'' си го показват...За такива е темата...
              Май темата си е баш за носенето, а не за откритото или "случайно" открито носене. Поне според първият пост на на автора.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Нося пистолет само когато съм по работа в гората, а това е често. Винаги е скрит в "бърз" кобур под лявата мишница. От дългогодишния ми опит - върши работа.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                  Има една нова генерация не съвсем зрели психически, млади юнаци, за които патлака е част от комплекта "бицепс, татуировка, Версаче, парфюм, Глок"!

Демек мода, лайфстайл, и т.н. изгъзици и никой не се сеща че това всъщност е оръжие а не педикюр или стригалка за косми, незмам как точно се наричаха ....
                  Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                  Май темата си е баш за носенето, а не за откритото или "случайно" открито носене. Поне според първият пост на на автора.
                  Тодоре,а пост №11Мисля че от там се разбра какво точно иска да каже автора...
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

След като си толкова загрижен за живота си, то вероятно и аптечка си носиш винаги през рамо
                    Или не е важно да се спаси живот, а да не останеш длъжен на някой

Пък това:

може би означава, че някои трябва да са по-равни от други
                    Колега, може и странно да изглежда, но с оръжието и аз нося аптечка... При това моята е не много малка... Има доста хора оттук които са я виждали, даже и някои колеги са се възползвали... Оръжието е отговорност и определено не е за всеки!
                    VPetrov.photography

Коментар

Много генерализации.
                      Поставяне на етикети и мнения от хора, никога не притежавали оръжие.

Когато преценя, че може да възникне необходимост, нося.
                      Най-вече по служба или когато пътувам нощно време.

Когато не го нося "по служба" го правя максимално дискретно.

При нощни проверки напоследък предпочитам помпата - възпиращия ефект на прещракването при зареждане (явно народа гледа много холивудски продукции ) е невероятен.

Всъщност, този ефект търся. И го намирам.

Колкото и да респектирам с габарити и поведение, някой път просто не е достатъчно.

Време е "лошите" да разберат, че и "добрите" имат оръжие...
                      Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Четох мнение, че ако ползваш оръжие, трябва голямо количество тренировки - десетки изстрела ежедневно. Инак, ако го извадиш да сплашиш нападател, онзи е многократно по-бърз и нищо добра не ти се пише.

Освен тези, на които им се налага служебно да ползват (носят) оръжие, останалите го правят да задоволят комплекси. Така, както момичетата спят първата вечер с новите обувки...

Коментар

Свикнал съм да нося оръжие. Лично или служебно, отговорността е еднаква. Пък и по цял ден с оръжие и боеприпаси се занимавам. От оръжието ги е страх само незапознатите. Патлаци се размахват ненужно само по филмите......

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                            .... Оръжието е отговорност и определено не е за всеки!
                            С това не мога да не се съглася
                            Както и с това, че аптечка ще ни трябва все по-често и по-често. Даже трябва да е задължителна!
                            Но с оглед сегашната ситуация със закона, не мога да приема отявлените изцепки на някои. Още повече, че ако ще ползваш личното си оръжие не по устав, то изцепките са само да плашат гаргите. И когато решиш да го направиш, вероятността да го направиш наистина е обратно пропорционална на "предварителното надъхване".
                            А и като се замисля, че тези хора са минали през тест, на който отговорите са били други...

Коментар

В темата визирах безсмисленото и демонстративното носене на оръжие!

Затова модата на гореупометатите манекени е с черни вталени блузки, така децата да дърпат майките и да викат "Мамо, виж, този батко има пистолет под блузката!"

При гореупомената ситуация, ефекта на "скритото оръжие" може да въздейства на някой задлъжнял циганин, но за реален противник, който е наясно с местоположението на оръжието е напълно достатъчно да изпери един як шамар върху ушната мида, което гарантира спукване на тъпанчето, шок във вътрешното ухо и припадък на менекена...
                              Или удар с умрук там където се събират веждите, което гарантира пък 10 секунди слепота!

Първият е победителя!

За ефективно използване трябва да се нагласи специален сценарий, да тръгнеш в тъмна улица и да те спрат /на минимум 5 метра дистаниция/ няколко гамена..

Разбира се е всеки си решава сам, просто коментираме какво е смислено и какво - не...

И всеки има своята позиция, за което се надявам, че не съм обидил някой участник!

В същото време е безумие да отидеш със семейството си на къмпинг и да не си въоръжен!
                              Както и където и да е, когато си с жената и децата, трябва да имаш опция да ги защитиш, дори в хотел, дори и на път
                              Лично мнение!

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
                                Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                                В темата визирах безсмисленото и демонстративното носене на оръжие!

Затова модата на гореупометатите манекени е с черни вталени блузки, така децата да дърпат майките и да викат "Мамо, виж, този батко има пистолет под блузката!"

При гореупомената ситуация, ефекта на "скритото оръжие" може да въздейства на някой задлъжнял циганин, но за реален противник, който е наясно с местоположението на оръжието е напълно достатъчно да изпери един як шамар върху ушната мида, което гарантира спукване на тъпанчето, шок във вътрешното ухо и припадък на менекена...
                                Или удар с умрук там където се събират веждите, което гарантира пък 10 секунди слепота!

Първият е победителя!

За ефективно използване трябва да се нагласи специален сценарий, да тръгнеш в тъмна улица и да те спрат /на минимум 5 метра дистаниция/ няколко гамена..

Разбира се е всеки си решава сам, просто коментираме какво е смислено и какво - не...

И всеки има своята позиция, за което се надявам, че не съм обидил някой участник!

В същото време е безумие да отидеш със семейството си на къмпинг и да не си въоръжен!
                                Както и където и да е, когато си с жената и децата, трябва да имаш опция да ги защитиш, дори в хотел, дори и на път
                                Лично мнение!
                                Май познах...
                                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X