Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Носите ли си патлака?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Носите ли си патлака?

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
    Държа да отбележа, че страхът от оръжие, е медицински проблем, не е необходимо допълнително да го усложняваме. Съветвам всеки, който като види човек с оръжие (включително собственото си изображение в огледалото) започва да се притеснява, побиват го тръпки, изпотяват му се ръцете или се чувства странно да се обърне към специалист... Не се шегувам, както не се шегувам с хора, които не могат да се возят с асансьор...
    Страх от оръжие не е възможен, както и страх от спрял и загасен автомобил...

Но страх от оръжие в ръцете на олигофрен е напълно възможен, както и опасността от това олигофрен да подкара Голф с 200 и пълна мощност на уредбата! Все пак има книжка, има и права като гражданин!

То си е класика, татуировка, лимузина, парфюм....

Ако тебе не те е страх от оръжие - ти си Батман!

Или не разбираш за какво става въпрос..

Страхът идва от там, че такъв идиот може да е в киното, където са жената и децата ти, докато ти примерно си на лов!
    Последно редактирано от Volk; 09-05-10, 21:12.

Коментар

Това, че има книжка и "граждански права" не значи, че има право да кара с 200, пиян или друсан. Може да го направи и на теория трябва да си понесе последствията. Всички се притесняваме за близките си като знаем какво е по улиците и пътищата, ама не сме се засили да забраняваме колите или да питаме "Карате ли си бричките", както вече отбелязах.

Пък като ще ни е страх, защо да се ограничаваме. Откъде знаем, че в киното няма наркоман с нож, който току се вживял във филма? Ами ислямски терорист с колан от Семтекс? Ами вампир, който дебне да изпие кръвта на децата ти в тъмния салон?

Това как да е, ама сигурен ли си, че идиотът с пистолет не си ти преди да смяташ че другите са такива? Щото може и да им се подават разни неща под блузите и да не са чували за кобури за скрито носене, ама не съм прочел от тях, че ще стрелят в гръб по някой, който им отмъква вестниците, при това с явната цел да го парализират от кръста, щото после - много гадно.

След като толкова те вълнуват тези проблеми, ходи си на лов, пък на семейството си наеми лична охрана против идиоти, обирджии, похитители и най-вече - вампири, щото съдейки по филмите, корави типове са.

А, сетих се за още по-значима следваща анкета или темичка - "Пиете ли си хапчетата?".

Коментар

Първоначално публикуван от Obersturmbahnfuehrer Преглед на мнение
        ама не съм прочел от тях, че ще стрелят в гръб по някой, който им отмъква вестниците, при това с явната цел да го парализират от кръста, щото после - много гадно.

След като толкова те вълнуват тези проблеми, ходи си на лов, пък на семейството си наеми лична охрана против идиоти,
        По повод първата ти мисъл, просто хипотетично определих мястото за попадение, ако искаш да нанесеш трайна вреда... Пише го в едни книжлета, дето явно не си ги напипал в Гугъл...

Личната охрана се състои от още по-големи идиоти, също с разрешителни и въобще се чудя, как още няма металдетектори на входа на всеки обществен обект, за да си пускаме децата спокойно в киното, защото може да възникне престрелка, ако на някой му отскубнат пакета с пуканки! Грабеж!

Коментар

Първоначално публикуван от sl.daskalov Преглед на мнение
          Не че избягвам отговора, просто избягвам да разговарям с идиоти. Не ми се получава някак си, та затова. Ама като не разбра намека за подписа..... Не че вярвах че ще го разбереш де. Радвам се че за пореден път не сгреших в преценката си.
          Да, очевидно и моята преценка е правилна. Виждам, че ти поне си разбрал намека за подписа... Очевидно имаш много за казване, щом започна с лични нападки и обиди. Нищо, от твоята уста (клавиатура) няма как да звучат като такива, а и ти пасват на нивото. Жив и здрав.

П.П.
          Ако знаеш други глупости, не се чувствай длъжен да използваш всичките сега и в тая тема. Остави си и за друг път.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Типичен пример за влагане на емоции...

Нещо несъвместимо с другото нещо!

Коментар

Оф, аман вече...

Ако искаш да нанесеш трайна вреда, значи си поредният неподходящ с оръжие. Единственото, което може да искаш със законен пистолет е предотвратяване на вреда първо по теб и близките ти, после по останалите граждани и накрая по нападателя. Ако все пак няма да се размине без поражения, гледаш да са такива за възпиране на нападението, а не за вкарване в инвалидна количка или направо от обратната страна на тревата. Целта е превенцията, а не тежките телесни повреди и нагоре. Те са само крайна мярка.

Вместо да ми четеш такива книжлета, дето не съм ги бил набарал в гугъла, вземи прочети малко правна литература с разни понятия като общественоопасно деяние и прочее, вместо да пишеш пълни простотии като стремеж за нанасяне на трайна вреда. Тези стремежи се удовлетворяват с незаконно оръжие, по възможност дълго, с оптика, заглушител и т.н.

Айде, стига си писал такива неща вече, защото първо не отговарят на принципите на законното КНО за отбрана и второ - рисуват образа на идиота с оръжие.

Пък за пуканките какво да коментирам - пред съда не всяко нещо е грабеж или нападение. Деца да ти оберат черешата на двора или да те замерят със снежни топки а ти да ги запукаш...

Коментар

Прав си!

Спирам и се оттеглям...

Коментар

Джентълменипрестанете с нападките и този тон.Темата е сериозна .Кой какво как зависи от момента и времето аз съм благодарен на дедо Боже че като съм гърмел по таваните и стъклата не се е намерил некой като мене да ми се изрепчи и .....още да съм по затворите и като се замисля за каквоза нищо.Не знам не мога да давам акъл щото нямам
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                    Страх от оръжие не е възможен, както и страх от спрял и загасен автомобил...

Но страх от оръжие в ръцете на олигофрен е напълно възможен, както и опасността от това олигофрен да подкара Голф с 200 и пълна мощност на уредбата! Все пак има книжка, има и права като гражданин!

То си е класика, татуировка, лимузина, парфюм....

Ако тебе не те е страх от оръжие - ти си Батман!

Или не разбираш за какво става въпрос..

Страхът идва от там, че такъв идиот може да е в киното, където са жената и децата ти, докато ти примерно си на лов!
                    За който му се задълбава в психиатрията, може да се поинтересува нарочно, има такава фобия, разпространена е, става все по разпространена напоследък...

Колкото до горното, можеш да приемеш, че по въпроса за оръжието съм като Батман... Въобще не го слагам в сметките... Имам достатъчно разум за да преценя, че шанса за нещо лошо, е най-голям на пътя до киното, имайки предвид и движението и книжките и автомобилите... След това от някой наркоман там без оръжие, след това от тероризъм, след това от пожар, след това от земетресение и т.н. Шанса някой да те застреля със законно притежавано оръжие за пакет пуканки в киното е смешно неопределим... С други думи не ме интересува...
                    VPetrov.photography

Коментар

Абе те пред мен щяха да се разстрелят за засичане на светофар, а ти ми говори за тероризъм и пожар..

Както и да е, вероятно не намекваш че аз имам фобия от оръжията, защото определено ще ме развеселиш в скучната вечер!

Но ако така трябва - нека е така... Краката ми се подгъват, като видя човек с пистолет на кръста!

Особенно отзад, и си представям как може да му падне в гащите и ако се паникьоса, докато му се свлича през крачола, какво може да се случи!
                      Последно редактирано от Volk; 09-05-10, 23:21.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                        Да, очевидно и моята преценка е правилна. Виждам, че ти поне си разбрал намека за подписа... Очевидно имаш много за казване, щом започна с лични нападки и обиди. Нищо, от твоята уста (клавиатура) няма как да звучат като такива, а и ти пасват на нивото. Жив и здрав.

П.П.
                        Ако знаеш други глупости, не се чувствай длъжен да използваш всичките сега и в тая тема. Остави си и за друг път.

Не знам каква ти е преценката, но като гледам, това

... питам в прав тект - още ли работиш в структурите на МВР, та си позволяваш да даваш подобни тъпи съвети. ...
                        не е мнение по темата и определено ми прилича на обида, и то не само по адрес на един човек ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                          Не знам каква ти е преценката, но като гледам, това
                          ... питам в прав тект - още ли работиш в структурите на МВР, та си позволяваш да даваш подобни тъпи съвети. ...
                          не е мнение по темата и определено ми прилича на обида, и то не само по адрес на един човек ...
                          Така е. Сега като препрочитам цитата, наистина звучи обобщаващо и обидно. Явно не съм прецезирал точно какво съм имал предвид. Би трябвало да е:

... питам в прав тект - още ли работиш в структурите на МВР и си позволяваш да даваш подобни тъпи съвети. ...
                          Не съм имал за цел да правя обобщения за дадено съсловие. Ако съм някой се е почувствал обиден, моля да бъда извинен.
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                            Абе те пред мен щяха да се разстрелят за засичане на светофар, а ти ми говори за тероризъм и пожар..

Както и да е, вероятно не намекваш че аз имам фобия от оръжията, защото определено ще ме развеселиш в скучната вечер!

Но ако така трябва - нека е така... Краката ми се подгъват, като видя човек с пистолет на кръста!

Особенно отзад, и си представям как може да му падне в гащите и ако се паникьоса, докато му се свлича през крачола, какво може да се случи!
                            По темата: за двата дни за които си пишем:
                            http://dnes.dir.bg/news.php?id=6359329

За цялата година се събират в България над 1000 човека загинали и над 16 000 тежко ранени от катастрофи по пътищата... През същата тази година я има я не няколко човека загинали от огнестрелно оръжие от които половината от невнимателно боравене (пияни ловци), от другата половина самоубили се... и колко останаха от тези дето всичко им е било наред пък са застреляни заради пакет пуканки... СЪС ЗАКОННО ПРИТЕЖАВАНО ОРЪЖИЕ

Т.е. управляването на автомобил по нашите пътища е със сигурност хиляди пъти по-опасно от възможността някой да бъде застрелян... погрешка... Всеки път се чудя защо не вземе някой да подеме инициатива за забрана на автомобилите които доказано убиват и което е още по-лошо осакатяват десетки хиляди всяка година... Та това е населението на един доста голям град бре хора... Къде е логиката?
                            VPetrov.photography

Коментар

Пистолетите се вадят тогава,когато думите свършват.....И не се вадят за едно портмоне, не се вадят за/вместо един шамар.....

Колега Obersturmbahnfuehrer,макар и да Ви е трудно(Оф, аман вече....-казвате), благодаря Ви за мъдрите реплики -"Ще перефразирам максимата "ако не можеш да го убедиш, объркай го" в "ако не можеш да го обориш, досади му"."
                              Мисля че на теория сте много добре 'въоръжен' ,но на практика.....ако не сте виждали законен паткак в чантичка или уплашен законен притежател да го размахва с трепереща ръка в реална обстановка....макар да не Ви го пожелавам ,има какво още да видите....Това което пишете за боравенето с оръжие е много точно,но дали всеки притежател на такова има психиката да го следва? Колко тренировки се изискват докато това стане инстинк? Какво може да последва ако се поколебаеш за миг ?

Не съм против носенето на оръжие и слабо ме интересува кой защо го носи.Той си знае и защо така го носи-трябва да знае!Показното носене може да респектира, може и да плаши....
                              Колко опит и какъв инстинкт трябват за да прецениш правилно кога да го вадиш и насочиш, кога да стреляш.Искрено се надявам носещите да ги имат....
                              Трябва си психика и кураж, както когато го извадиш ,да си готов да продължиш, така и да не го вадиш , когато прецениш, че не е нужно.

Хубави закони, лошо съблюдаване....Всички искаме ред, а ние над закона.....щото ако не е "нашия ред", ние да го въведем.....

Носете ги колеги и ви пожелавам никога да не се налага да ги ползвате.
                              Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

E, айде стига с тези клишета и заучени фрази...

Не се вади когато думите свършат, нито се мълчи, след като се насочи. Престанете с тези готови ситуации. Всичко е въпрос на преценка и е важно в последствие тя да може да бъде добре аргументирана и защитена, като основното е дали деянието, на което се реагира е било общественоопасно или самата реакция е била такава.

Пистолет в чанта не съм виждал, нито изваден в мое присъствие. Това, че някой нарушава закона не се изчерпва само с пистолетите. Айде, вие като сте такива практици, какво направихте в реалните ситуации? Ти или Волк обадихте ли се веднага на полицията или просто констатирахте и дойдохте тук да ни давате акъл без да сте си наравили труда да прочетете закона?

Отговорността в България е персонална, а не групова. Това, че някой няма психика, навици, умения и дисциплина е негов и на КОС проблем. Желателно е на такива да им помагаме, като звъним на 112 и съобщаваме, че се заплашват с оръжие на светофара, носят го демонстративно под къси дрехи и т.н. Обаче изобщо не е желателно заради такива, да се правят генерални обобщения и да се апелира за ограничаване на достъпа до оръжие, щото "знаете ли какви ги има". Има ги навсякъде, особено по пътищата - пияни или самоуверени зад волана на някоя кошница. Връщайте си книжките всички, щото най-обичаме покрай сухото да изгори и суровото. Както не отговарям за пияндурите по пътищата, така и не отговарям за келешите/комплексарите/смотаняците и прочее с оръжие. Това, което правя, а и приятелите ми, е като видим нарушение да звъним на 112, защото там хем се записват разговорите, хем предават на съответната служба и май следят за резултата, защото преди няколко дена звъняха за показания след обаждането във връзка с опасността на Цариградско, която после прерастна във верижна катастрофа и убит служител.

Иначе какво може да стане ако се поколебаеш с колата знаем повечето, че и Венци ви пуска сводки, ама с колите е банално. Всеки ден се трепят и няма интрига. Друго си е с пистолет да стане нещо...

Лично аз не съм над закона, а се стремя да съм точно в рамките му, за разлика от доста "практици" тук, които май не са и чували за него.

Ето ви един пример как се действа при нарушаване на ЗКВВООБ, вместо да се драматизира по форумите - наш охранител беше засечен преди няколко седмици на кръгово и в резултат на клаксона му, наглецът слязал от колата и извадил пистолет. Нашият човек, вместо да му отвърне със същото се оттеглил и се обадил в полицията с номера на колата. След няколко дена се оказа, че на този не му е за първи път и му отнеха окончателно разрешителното.

А, още нещо - както не мога да приема насериозно разговор за "брички", така не мога да приема и за "патлаци" или "пищови".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X